Bana bir akıl verin lütfen

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Erkek arkadaşımla inşallah bu ay nişanlanacağız.Ben kurumsal bir markette çalışıyorum ve asgari ücret alıyorum.Kadroya geçersem maaşım 2 yıla en fazla 2400 olacak. Ben üniversite okurken kredi almıştım. Her ay 350 lira onu ödüyorum. Erkek arkadaşımda 1900 alıyor. Geçen yıl araba kredisi çekmişti. Her ay bin lira ödüyor. 32 ay kaldı krediye. Ailesinin ev kendilerinin. Ev kredisi ödüyorlar. Babası çalışıyor ve emekli. Annesi emekli olacak.Erkek kardeşi bu ay iş kurmak için işi bırakacak.Annesi kardeşi için 20 bin kredi ödeyecek.Bugüne kadar hersey güzeldi.Biz evlenince annesi emekliliği ye krediyi ödeyecekti. Bugün erkek arkadaşım diyor ki evliyken biz öderiz. Ben de diyorum ki birimizin maaşı kredilere gitse tek maaş yetmez. Bana bir akıl verin.Evliyken kredi ödemek mantıklı mı..

Ailem öder diyordu sumdı farklı konusuyor

Yarin baska bir sey cikar yine farkli konusur. Dua edin de ailesinin kredileri falan cikmasin hazir alismisken aradan ciksin der :) Zor bir durum guvenmek de kredi odemek de.. Ev mi kuracaksiniz , ev mi gecindireceksiniz, beyimin keyfi kredisini mi odeyeceksiniz zor.

Düğün masraflarını kim ödeyecek ? Onları da siz borçlanacaksanız baya zor olur tabi . Masraflar sizden çıkmayacaksa gelen takılarla borçları hafifletip idare edilebilir.

Ar
Hangi krediyi siz ödeyeceksiniz ben anlamadım arabanınsa evet siz annenin çektiğiniyse hayır asla kabul etmeyin
arabanınkını bız ödeyecek mısız.ama sadece her ay 1500 krediye gıderımız olacak. Bıze kalan 2bın lira bır ay yeter mı bize

Araba sevgilinizin arabası ise siz ödeyeceksiniz.
Ailesinin durumu varsa tabi onlar da destek olabilir ama başka bir kardeşine destek olacaklar sanırım. O da evlat sonuçta sizin ödemeniz daha mantıklı. Eğer ödeyemezse arabayı satarak krediyi kapatıp kalan parayı düğün için kullanabilirsiniz.
Düğün yerine nikah yaparak masrafları minimumda tutmaya çalışın. Düğünü de en azından bir yıl erteleyin.

Ben araba kred
Araba sevgilinizin arabası ise siz ödeyeceksiniz.
Ailesinin durumu varsa tabi onlar da destek olabilir ama başka bir kardeşine destek olacaklar sanırım. O da evlat sonuçta sizin ödemeniz daha mantıklı. Eğer ödeyemezse arabayı satarak krediyi kapatıp kalan parayı düğün için kullanabilirsiniz.
Düğün yerine nikah yaparak masrafları minimumda tutmaya çalışın. Düğünü de en azından bir yıl erteleyin.
Ben krediyi ödesın öyle evlenelım dıyorum

Ben araba kred

Ben krediyi ödesın öyle evlenelım dıyorum
O zaman öyle yapın daha mantıklı:)
çözümü zaten bulmuşsunuz. Sorunuz araba kredisini kim nasıl ödemeli şeklinde olunca öyle cevap verdim.

Siz kredi bitmeden evlenmek istemedikten sonra birşey olmaz. Ama hemen krediyi bitir ki evlenelim, krediyi ailen ödesin, para bul gibi baskı yaparsanız restleşirsiniz.

Valla bu konuda tecrübeli biri olarak, kesinlikle kabul etme.
Yoksa evliliğinden hiçbişey anlamazsın en güzel zamanların hesap kitap yapmakla geçer.
Eşinle kavgalarınızda yanına bonus olur.
Tabiki borçsuz birşey olmaz ama minimuma indirilmiş miktar olmalı.

Back
X