- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
bende kaynanamı sevmem ama bazen kaynanalara acıyorum. yazık kadıncağız ne yapacağını şaşırmış keşke benim kaynanamda sizinki gibi olsaydı. elbise alsa bir dert almasa bir dertHanımlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim kayınvalidem eşimin kendi annesi değil kayinpederim in ikinci eşi kendisi de daha 8-9 yıllık evli ve 7 yaşında bir kızı yani 7 yaşında bir görümcem var.
Ben simdi hamileyim kızım olacak inşallah. Ve kayınvalidem sağolsun bi sürü eşya alıyor sorun nerde diyeceksiniz çok abartıyor. Zaten çocuk dediğin çabuk büyür çok eşya bana gereksiz geliyor. (Kıyafet alıyor eşya derken kıyafet kastediyorum )
Ben pembe rengi hiç sevmem bunu çevremdeki herkes bilir kayınvalidem de biliyor. Zaten kız diye doğumdan sonra hediye getirenler pembe getirecek ( kıza pembe erkeğe mavi algısı değişmiyor ne yazıkki ) ama kayınvalidem ne alırsa pembe alıyor. Alt açma alacağım dedi ne renk olsun diye sordu pembe olmasın dedim gitmiş onu da pembe almış.
Ve ne hikmetse alışverişe çıkarken asla bana haber vermiyor beraber gitsek istediklerini alamayacak biliyor sanırım. Ama ben artık pembeden fenalık geçirme aşamasına geldim.
Hatta son çarşıya çıktığında bana lohusa terliği almaya kalkmış ben almıştım kendime. Neyseki bulamamış.
Benim kızdığım kısım benim kullanacağım eşyayı bile seçmeye kalkıyor kendi zevkimi bana bırakmıyor.
Ve ikinci en çok zoruma giden kendi kızının bütün küçüklük kıyafetlerini bana verecekmis. Ya tamam 2. Çocuğum olsa buyugunun kucuklerini giyer ama benim daha ilk çocuğum. Bir de insan kirli lekelenmis kıyafetleri vermeye utanir. Geçen gün kıyafetleri gösterdi neredeyse hepsi lekeli yemek dökülmüş yıkanmış ama çıkmamış. Senelerdir sandıkta beklemekten sararmış kıyafetler falan. Evde koyacak yerim yok dedim bozuldu geçen annemin yanında tekrar çıkardı vereceğim bunları dedi annemin yanında bişey diyemedim. Annemde bozuldu ama sesini çıkaramadı.
Ben bu kadına nasıl yaklasayim akıl verin lütfen
Öyle bir şansım yok malesef verdiği herseyin arkasını arar kullanıyor muyum diye 5 dk lik mesafede oturuyoruz onun verdiği eskileri giydirmezsem laf soyleyecek o yüzden o kıyafetleri hiç almamam lazım.Bence ne veriyorsa versin ve istediğini giydir istediğini giydirme.
Öz kaynanası bile bebeğine ufacık bişey almayanlar varken hiç kafana takma.
Kızının kıyafetlerini de versin giydirmezsin olur biter.
Lohusa terliğini bile düşünmüş ya çok hoşuma gitti benim kaynanam mesela bilmez bile öle şeyleri.
Ben seviyorum ama çocuğuma eşya alamıyorum onun sayesinde. Hiç bişey almasın razıyım bıraksın bi kaç bişey de ben alayım ilk çocuğum hevesim varbende kaynanamı sevmem ama bazen kaynanalara acıyorum. yazık kadıncağız ne yapacağını şaşırmış keşke benim kaynanamda sizinki gibi olsaydı. elbise alsa bir dert almasa bir dert
Öyle bir şansım yok malesef verdiği herseyin arkasını arar kullanıyor muyum diye 5 dk lik mesafede oturuyoruz onun verdiği eskileri giydirmezsem laf soyleyecek o yüzden o kıyafetleri hiç almamam lazım.
Hiç bişey almamasina razıyım çünkü o aldık ca ben birsey alamıyorum çocuğuma. Hemen o var biz aldık o var ben aldım sen alma diyip duruyor
Aldıkları sıkıntı değil ama ben birşey alamıyorum. Özellikle eşimin yanında eksiği kalmadı onu ben aldım şunu ben aldım sizde almaya kalkmayin diyor. Ben eşime hadi alışverişe gidelim dediğimde herseyi var ya diyor ama ben bişey alamadım ki hevesim içimde kalıyorAlsın bırak hedıye gonderırsın bır sey yapasın hosuna gıdenlerı gıydırırsın .
Aldıkları sıkıntı değil ama ben birşey alamıyorum. Özellikle eşimin yanında eksiği kalmadı onu ben aldım şunu ben aldım sizde almaya kalkmayin diyor. Ben eşime hadi alışverişe gidelim dediğimde herseyi var ya diyor ama ben bişey alamadım ki hevesim içimde kalıyor
Peşini bırakmaz ki hiç birini unutmuyor bunu neden giydirmiyorsun onu hiç kullanmadın der. Zaten öyle bi hale geldi ki ben bişey alamıyorum kendi çocuğuma herseyi var sen alma gerek yok diyorKadın uğraşmış, önemsemiş bunun büyük bir değeri var bence
Verdiklerini gönlünü kırmadan alın, giydirmezsiniz olur biter
İlk çocuk için siz çok özeniyorsunuz kullanmayabilirsiniz ama o eşyaları değerlendirebilecek olanlar var
Kendisine göstermeden bir hayır kurumuna verebilirsiniz, çok da büyük bir sorun değil
Alsalar bi dert almasalar bi dertHanımlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim kayınvalidem eşimin kendi annesi değil kayinpederim in ikinci eşi kendisi de daha 8-9 yıllık evli ve 7 yaşında bir kızı yani 7 yaşında bir görümcem var.
Ben simdi hamileyim kızım olacak inşallah. Ve kayınvalidem sağolsun bi sürü eşya alıyor sorun nerde diyeceksiniz çok abartıyor. Zaten çocuk dediğin çabuk büyür çok eşya bana gereksiz geliyor. (Kıyafet alıyor eşya derken kıyafet kastediyorum )
Ben pembe rengi hiç sevmem bunu çevremdeki herkes bilir kayınvalidem de biliyor. Zaten kız diye doğumdan sonra hediye getirenler pembe getirecek ( kıza pembe erkeğe mavi algısı değişmiyor ne yazıkki ) ama kayınvalidem ne alırsa pembe alıyor. Alt açma alacağım dedi ne renk olsun diye sordu pembe olmasın dedim gitmiş onu da pembe almış.
Ve ne hikmetse alışverişe çıkarken asla bana haber vermiyor beraber gitsek istediklerini alamayacak biliyor sanırım. Ama ben artık pembeden fenalık geçirme aşamasına geldim.
Hatta son çarşıya çıktığında bana lohusa terliği almaya kalkmış ben almıştım kendime. Neyseki bulamamış.
Benim kızdığım kısım benim kullanacağım eşyayı bile seçmeye kalkıyor kendi zevkimi bana bırakmıyor.
Ve ikinci en çok zoruma giden kendi kızının bütün küçüklük kıyafetlerini bana verecekmis. Ya tamam 2. Çocuğum olsa buyugunun kucuklerini giyer ama benim daha ilk çocuğum. Bir de insan kirli lekelenmis kıyafetleri vermeye utanir. Geçen gün kıyafetleri gösterdi neredeyse hepsi lekeli yemek dökülmüş yıkanmış ama çıkmamış. Senelerdir sandıkta beklemekten sararmış kıyafetler falan. Evde koyacak yerim yok dedim bozuldu geçen annemin yanında tekrar çıkardı vereceğim bunları dedi annemin yanında bişey diyemedim. Annemde bozuldu ama sesini çıkaramadı.
Kaynana konularından bunaldım başımda bi tane var zatenHanımlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Kaç kere dedim anne demiyorum eşimden 10 yaş büyük abla dıyorum. Çıktım hoşuma gitti aldım diyorO zaman anne bır sey almanı ıstemıyorum ben alacagım dıyeceksın .
Kaç kere dedim anne demiyorum eşimden 10 yaş büyük abla dıyorum. Çıktım hoşuma gitti aldım diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?