- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
Söyledim hatta 10. Çocuğum olacak gibi hissediyorum hiç birseyi ben alamıyorum özeniyorum hevesim kursagimda kaldı dedim. Bizde alırız ama ne alacağız herseyi var artık diyor.eşine söyldinmi
İçime sinmiyor 2. El giydirmek ben kendim giymiyorum çocuğuma neden giydireyim istediği kadar yıkanmış olsun içim almıyorAh benim de kaynanam böyle yapsaydi doğumunda. O zaman kızı gibi olabilirdim onun. Ne giysi alması aldığım giysileri agzimin tadiyla giydirmeme bile müsade etmedi. Lohusa terligi de neymiş diş hedigi yapacam diye ne laflar ne dalga gecmeler ne tartışmalar yaşadım. Bence sorun edilecek bir durum yok ikinci el giysileri de evde kimse yokken giydirin zaten kusup falan kirletiyor hemen degistirirsiniz olur biter. Allah bagislasin hayırlı doğumlar:)
Valla pazara çıkıp satsam iyi para ederNeyse artık fazla olanlarıda gıyemeyecek satmak zorunda kalacagım ıhtıyacı olana verırız dersın
o aldı diye sen almayacak değilsin. bebeğine istediğini al onun aldıklarınıda bir kenara koy çaktırmadan ihtiyaç sahibi birilerine verirsinBen seviyorum ama çocuğuma eşya alamıyorum onun sayesinde. Hiç bişey almasın razıyım bıraksın bi kaç bişey de ben alayım ilk çocuğum hevesim var
Benimki de söyleyecek ve 5 dakikalik mesafede oturuyor bebek dogunca muhtemelen her gün gelecek.gene senin kv kızının kıyafetlerini verecekmiş.hem yeni de alıyormuş. benimki 12 yaşındaki oğlunun eski tulumu ve ayakkabılarını kızıma vermişti.giydirmezsin olur biter.gerçi benimki hep söylüyordu Tulumu giydir.ayakkabıyı giydir diye.
Eşimin yanında sürekli herseyini aldım ben eksiği kalmadı diyip durduğu için eşim de bizim almamiza gerek yok herseyi var mantığı kuruyor o yüzden alamıyorumo aldı diye sen almayacak değilsin. bebeğine istediğini al onun aldıklarınıda bir kenara koy çaktırmadan ihtiyaç sahibi birilerine verirsin
Ben de giydirmem eski kıyafet ama kayınvalidem 5 dakikalik mesafede oturuyor gün içinde gelip bakar giydirmiyorum diye laf ederBenim goruncedr vana vermişti benim kizim var oğlunun lekeli kıyafetlerini.aldım iyilerini seçip yikadim belediyenin kıyafet yardım kutusuna attim.soranada evde giydiriyoum dışarı çıkarken yeni giydiriyorum dedim.ilk çocuğum niye eski giydirim
Temizlerini sec.yıka utule ölülerini tik bir yere.kıyafet çok lazım oluyor aslında benimki gibi kusan bi çocuk olursa.evde kaymananinkileri aarada giydir.oburlerini sorarsada direk de versin sagolda lekelileride giydirecek değilim de.Ben de giydirmem eski kıyafet ama kayınvalidem 5 dakikalik mesafede oturuyor gün içinde gelip bakar giydirmiyorum diye laf eder
Kendisini çok seviyorum normalde hala çok seviyorum ama artık bunaldım eşimden 10 yaş büyük olduğu için abla diyoruz abla gibi zaten.Güzellikle anne ilk çocuğum hevesim var ben alayim sağol dusundugin için desen bence yeterli olur düşüncesinden sevdiğinden yapıyor gibi geldi bana walla bende ki kaynanayi gorsen öpöz kaynana hemde en manyagindan sukret seviyor
İçime sinmiyor 2. El giydirmek. Annem benim küçüklük kiyafetlerimi saklamıs bi kaç tane çok güzel elbise onları bile giydirmek istemem benim eskim olduğu haldeTemizlerini sec.yıka utule ölülerini tik bir yere.kıyafet çok lazım oluyor aslında benimki gibi kusan bi çocuk olursa.evde kaymananinkileri aarada giydir.oburlerini sorarsada direk de versin sagolda lekelileride giydirecek değilim de.
Kadina karsi yaklasimini bilememHanımlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim kayınvalidem eşimin kendi annesi değil kayinpederim in ikinci eşi kendisi de daha 8-9 yıllık evli ve 7 yaşında bir kızı yani 7 yaşında bir görümcem var.
Ben simdi hamileyim kızım olacak inşallah. Ve kayınvalidem sağolsun bi sürü eşya alıyor sorun nerde diyeceksiniz çok abartıyor. Zaten çocuk dediğin çabuk büyür çok eşya bana gereksiz geliyor. (Kıyafet alıyor eşya derken kıyafet kastediyorum )
Ben pembe rengi hiç sevmem bunu çevremdeki herkes bilir kayınvalidem de biliyor. Zaten kız diye doğumdan sonra hediye getirenler pembe getirecek ( kıza pembe erkeğe mavi algısı değişmiyor ne yazıkki ) ama kayınvalidem ne alırsa pembe alıyor. Alt açma alacağım dedi ne renk olsun diye sordu pembe olmasın dedim gitmiş onu da pembe almış.
Ve ne hikmetse alışverişe çıkarken asla bana haber vermiyor beraber gitsek istediklerini alamayacak biliyor sanırım. Ama ben artık pembeden fenalık geçirme aşamasına geldim.
Hatta son çarşıya çıktığında bana lohusa terliği almaya kalkmış ben almıştım kendime. Neyseki bulamamış.
Benim kızdığım kısım benim kullanacağım eşyayı bile seçmeye kalkıyor kendi zevkimi bana bırakmıyor.
Ve ikinci en çok zoruma giden kendi kızının bütün küçüklük kıyafetlerini bana verecekmis. Ya tamam 2. Çocuğum olsa buyugunun kucuklerini giyer ama benim daha ilk çocuğum. Bir de insan kirli lekelenmis kıyafetleri vermeye utanir. Geçen gün kıyafetleri gösterdi neredeyse hepsi lekeli yemek dökülmüş yıkanmış ama çıkmamış. Senelerdir sandıkta beklemekten sararmış kıyafetler falan. Evde koyacak yerim yok dedim bozuldu geçen annemin yanında tekrar çıkardı vereceğim bunları dedi annemin yanında bişey diyemedim. Annemde bozuldu ama sesini çıkaramadı.
Ben bu kadına nasıl yaklasayim akıl verin lütfen
İçimden geçmiyor değil. Ama peşini bırakmayacak giydiriyor muyum diye kontrol edecek biliyorum. İyilik yaptığını düşünüyor kendince ama bana ekstra stres yapıyorKadina karsi yaklasimini bilemem
Ama ben olsam zevkime uymayan kiyafetleri saga sola dagitirim, verilemeyecek gibi olanlari da cope koyarim
Cunku bazi insanlar laftan anlamiyor, yapma diyorsun yapiyorlar, verme diyorsun veriyorlar ve de alma diyorsun aliyorlar, at cope sen de kurtul cocugun da
Kontrol etsin alla alla ondan mi korkacaksin?İçimden geçmiyor değil. Ama peşini bırakmayacak giydiriyor muyum diye kontrol edecek biliyorum. İyilik yaptığını düşünüyor kendince ama bana ekstra stres yapıyor
Öyle bi şansım olsa sıkıntı yapmam bile. Ama huyu nu suyunu biliyorum kullanmazsam laf söyleyecek 5 dk lik mesafede oturuyor her gün gelecekmis bebek olduktan sonra. İçime sinip giydiremem 2. El kıyafetleri hadi lekesiz olsa falan neyse.tek derdiniz bu olsun. uzun uzun yazmışsınız bi de. alın. ister giydirin ister dağıtın.
Korkmak değil kesinlikle ben şimdiye kadar hiç sorun çıkmasın diye uğraştım hala da aynı şekilde devam ediyorum. Laf söyleme kısmına geldiğinde ortalığı ayağa kaldıran bi tip.Kontrol etsin alla alla ondan mi korkacaksin?
Hediye alip da hediye karti yazdirmayi bilmeyene bunu yapmak lazim, kimse daha ilk cocuguna bir baskasinin sectiklerini giydirmek istemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?