bana bir yardım bir fikir - kaynana sorunu

Maddi durumları aşırı iyi değil ama benim kayınvalidem zaten para hesabı nedir bilmez kayinpederim le çok tartisiyorlar bu konuda.

Esinize diyecek tek seyiniz var. İcimde kaldi ister gel ister gelme ben cocuguma bi seyler alicam. Pembe rengi sevmedigimi biliyosun. Kaynananiza da ayni sekilde. Ya gidelim aldiklarini degistirelim baska renk alalim ya da artik daha fazla sey alma ben de cocuguma alisveris yapmak istiyorum. Kizinin eskilerini de versin. Lekelileri gozunun onune ayirin, abla geri gotur htirasi vardir diyin. Neden giydirmiyosun derse onca kiyafeti var lekeli bi sey giydirmek istemiyorum diyin. Bu kadar basit. Kendi kendinize dert ediyorsunuz. Onca kiyafet almis hangi birinin pesine dusecek onu giydirdin mi bunu giydirdin mi diye. Pasif duruyorsunuz anladigim kadariyla, bunda kalp kirilacak falan diye dusunmeye gerek yok. Cocuk sizin cocugunuz kime ne yahu?

Hepsine baktım kıyafetlerin öyle giyilebilir olanları yok denecek kadar az. Mevlüt kıyafeti ni bile kendi kızının kıyafeti ni verecekmis bana kendi alma hakkı tanımıyor.
Ben kendim başkasının kıyafeti ni giymem çocuğuma neden giydireyim ki. Evet kusacak batıracak biliyorum ama kendi kıyafetini batırsın sorun değil.

Umursama canim
Hediye almanin da bir adabi var koyarsin icine degistirme kartini olur biter veya senin sevdigin bir magazadan hediye ceki alsin tamam diyecegim defalarca da uyarmissin anlamiyorsa demek ki gicikligina yapiyor, ya alinanlari cope at ya da ihtiyaci olanlra ver sen gonlune gore al canim ne derse de desin hic sesini cikarma

İşte ben bunu anlatamıyorum çocuk benim çocuğum ama kayınvalidem eşya alırken ilk kez babaanne olcam özeniyorum diyor bende ilk kez anne olacağım diyorum sesi çıkmıyor. Hamilelikten dolayi işi bırakmak zorunda kaldım yoksa bende çıkıp tek başıma bişeyler almayi bilirim ama eşime bagliyim malesef bu konuda.
Eşim de iyi niyetinden yaptığını biliyor bende aksini idda etmedim zaten.
En son annemin yanında gösterirken kendi kızının mevlüt takımını çıkardı Mevlüt te bunu giydiririz dedi bi baktık sapsarı olmuş bembeyaz takım. Annem çıkmaz bu dedi çıkar çıkar atarım ben makinaya hemen çıkar dedi. ( annem terzidir kumaştan anlar) yani biz ne desek boş oluyor

Çok severim normalde gıcık lik yaptığını dusunsem bile inanmak istemiyorum kaale almıyor diye düşünmek daha mantikli geliyor.
İlk hamile olduğum zaman kimseye soylememistik o zaman bi battaniye almıştım ilk ve tek aldigim şey. Geçen o battaniyenin aynisindan almış. X abla bunun birebir aynısı var aldım ben dedim. ( herseyi o alınca şaşırdı) ama çok hoşuma gitti dedi. İyi de var aynisindan dedim ama benim hoşuma gitti demeye devam etti ( neyse değiştiririm demese çok hoşuna gittiyse yap ikinciyi kendin kullan dememek için zor tuttum kendimi )

Bu arada pembe konusunda haklisin ya kiz cocuk diye bastan asagi sivama pembe giydiriyorlar ya el kadar bebeyi ben de cok sinir oluyorum gercekten cirkin duruyor
Sen bosver dedigim gibi, hediyenin de bir sonu var bu ne yahu butun evi pembe yapmis kadin

Aynen öyle normalde seven bir insan olsam belki bu kadar batmaz gözüme ama hiç sevmiyorum. Onunda pembe takıntısı var 7 yaşındaki kızı bile pembeden başka renk giymiyor nerdeyse. Bi okul kıyafeti bi de montu farklı renk mavi okul kıyafetinin bile altına çoğu zaman pembe çorap giydiriyor şaşırıyorum.
Bosvermeye çalışacağım teşekkür ederim

O zaman bozun terbiyenizi bi kucuk sinir kriziyle halledin bu isi. Vallahi ben olsam simdiye basmistim yaygarayi

Ne güzel bu duruma sevineceğini yerde üzülüyor musunuz banada yeri gelir kayinvalidem birşeyler alır arar tesekkur ederim sarilirim keşke tek probleminiz bu olsa

ayyy valla ne alemsiniz yaa bunumu dert ettiniz gerçekten ? kadın hem üvey kaynana hemde bukadar düşünceli bravo diyorum takdir ettim doğrusu ...
benimkiler öz olduda ne oldu çocuğum oldu iki tane zıbın gibi elbise aldı kadın üstüne üstü bebek çeyizini annen yapsın kız tarafı yapar diye dünyanın lafını soktu benide krizlere soktu....
bırakın ne alıyosa alsın güleryüzle teşekkür edin beğenmediğini başkasına hediye ver çokmu zor yani

Burda iki turlu kadin var bi kaynanam gorumcem hicbir sey almiyo diyenler bir de ay bunaldim surekli bisey aliyo diyenler ortasi yok yani. alsin birakin e siz de alsaydiniz zaten son aylara yaklasmadan bi cok seyi alinir bebegin. Siz erken davransaydiniz yani. Hem soyleyin sizde anne bunlar lekeli smdi yeni focuk gormeye falan gelirler giydirmiym bunlari deyin ya da herseyi var zaten gerek yok deyin konusamadikca boyle sorunlar ortaya cikiyo maalesef. Kibarca soylegin bence durumu. Ya da alin yuksek derecede yikayin bi kac sefer belki cikar lekeleri de oyle kullanin hic olmazsa temizligi icinize siner

En azindan kadin hevesli bardagin dolu tarafindan bak : )) ama sevmedigin renk kiyafetler almasi sinir bozucu sallamiyor gibi. . Sende alırsın kafana gore karışık giydirrsn bosver bunyuzden sinirlerini bozma. Kendi kizinin kıyafetlernide net bi sekilde reddet bir daha konu acmaycak sekilde tavrını belli et

Eşimin yanında sürekli herseyini aldım ben eksiği kalmadı diyip durduğu için eşim de bizim almamiza gerek yok herseyi var mantığı kuruyor o yüzden alamıyorum
hiçbişeyden çekinme canım. eşine karşı dik dur her istediğini yaparsın

Maddi durumları aşırı iyi değil ama benim kayınvalidem zaten para hesabı nedir bilmez kayinpederim le çok tartisiyorlar bu konuda.
Aynen benimki de oyle hic hesap bilmez. Yurt disinda gorumcelerim var onlara guvenir arada para falan gonderirler borca yasamayi cok sever. Esim de bu yuzden kizar annesine.

Canim o zaman lekeli eski şey istemiyorum. Başkasına verirsin diyeceksin. Bu kadar basit istemiyorum diyeceksin. Eğer diretirse evine biriyle gönderirse veya öyle insanların içinde verirse kaldır at çöpe. Sorarsa ay ben onları verdim başkasına dersin. Çok dertlenecek bir durum yok aslında.

Ben de giydirmem eski kıyafet ama kayınvalidem 5 dakikalik mesafede oturuyor gün içinde gelip bakar giydirmiyorum diye laf eder

Canim sen artık anne oluyorsun. Senin çocuğun senin kararın. Eğitimini terbiyesinde sen vereceksin sen yetiştireceskin. Bak bu önemli bugün kıyafeti yarın başka birşeyine karışır. Hep karışır. Sen yolunu kes bir şekilde üzülecek yapacak bir şey yok. Kendi düşünmüyor o zaman sen soyleyeceksin. Alınıyorsa da alınacak kendi düşen ağlamaz. Eski kıyafetleri alma kesinlikle. Yeni kıyafetleri degistirebildiklerini değiştir degistirmediklerini de dağıt. Böyle bir şey yaparsan var ya ömrün boyunca sana bir çöp bile almaz artık rahat edersin :)

Bizim oz kvde torunlarına pek bişey almadı.Sende kardeş kafana taktıgın konuya bak
Annem de sarıl boynuna bence

Sizinkisi kıyafet almış benim daha ortada çocuk yok olursa ben bakarim anne dediktircem kendime diyo kayinpeder de babasının ismini istiyor bebek henüz rahme düşmedi ama böyleler işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…