Bana ceza veren o yöneticinin..........

Bende son sayfa görünmüyor şu an. Yazdıklarınızı sadece profilimden görebiliyorum. Nasıl düzeltebiliriz bunu!

Aklın yolu bir...

Ama bunu çoğu yapamıyor çünkü sitede mat etmek, bozmak, ağzının payını vermek büyük bir haz. Bunu burada inkar etseler de MSN'den birbirlerine yazıyorlar.

Gördün mü Hatice'yi nasıl bozdum kapak olsun ona..... Bunu söyledikleri Ayşe diye konuştukları kim bir düşünseler keşke .... (taşı attım kuyuya)

Ya da bu kuralı çok iyi bilen biri kötü içeriğe basıyor ama altına da yine yazacağını yazıyor. Eeee onun mesajı da şikayet edilirse o da ceza alıyor...

Merhabalar,

Ben açıkçası bir ceza sisteminin olduğunu bile şimdi bu konuyu okuyunca öğrendim.

Kaçıncı çağda yaşıyoruz ve medeniyet ölçümüz nerede başlıyor ve nerede bitiyor?

Cezaya gerek kalmayan yorumlarda bulunmak, başkasının kişiliğine hakaret etmemek, konusunu dağıtmamak, konuyu kişiselleştirmemek, insanlara kültürleri, maddi durumları, uzuvları, sahip olduğu konumlar hakkında bel altı yorumlarda bulunmamak için illa bir ceza sistemine bağlımı olmalıyız. Frenimiz bunamı bağlı? MEDENİ İNSAN olmak zaten bunları gerektirmezmi?

Bizi hakaret ettirecek kadar tahrik eden birisi varsa ona uyarak zaten onun kendi için belirlediği seviyeye düşmüş olmuyormuyormuyuz?

Bırakalım insanlar bizim kendimiz için çizdiğimiz seviyeye çıkmak için çaba göstersinler ve karşıdakine göre hareketlerimiz ve tavırlarımız değişmesin.. Tabi insanların bazen çileden çıktığını anlar olabilir ama amaçta zaten o aşamadaki tepkimiz değil mi. "Olgunlaşmak"

Bende en azından bir fikir belirtiyim dedim..

Son düzenleme:
42. sayfa bende de açılmıyor. Bu XX:45 kabusu....

Yazdıklarınıza katılmamak imkansız evet bu yazdıklarınızı bir çoğumuz yapıyoruz bende dahil ::)

Mune ile konuştuğumda doğru haklısın,aynı puan olmamalı,yönetimle görüşücem bunu demişti en son..Konuşup yeniden düzenlenmişse bilemiyorum....

Bende aynı -yakışmayan uslup- konu dışı olmak üzere 30'ar puan almıştım, senin cezan eski mi?
Eskilere mi bu kadar ağır puanlama sistemi var ?
Asla expiry olmayan bu puanlar peşimizi bırakmayacak mı?

ikili polemiğe girmek isteyen kim?
gayet de rahatım, beni sinirlendirebilecek kadar hayatımda öneminiz yok...

teşekkürler sizde an itibariyle muhattabım değilsiniz...

biz en agır cezayı örnek bir hafta banlıyoruz.

Size hakaret ettiyse siz neden dava açmıyorsunuz ?

Yok ben dava açmam demedim zaten.
Çünkü ortada cidden ağır hakaret var.
Sadece, sitenin bu konudaki yaptırımlarını öğrenmek için sordum

I) Forum'da siyasi içerikli yazı, siyasi propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.
II) Forum katılımcıları yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun Forum'da mevcut olup olmadığını kontrol etmeliler. Bunun için Forum'un arama özelliği kullanılabilir. Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açılamaz. Konuların aynı başlık altında tartışılması forumda düzeni sağlamak amaçlıdır.
III) Forumda Özel Mesaj yolu ile reklam yapmak ve karşı tarafı rahatsız edicek mesaj atmak yasaktır. Bu tip durumları lütfen site yönetimine iletişim aracılığıyla bildiriniz.
IV) Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için yazılarınızı küçük harf kullanarak yazınız.
V) Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçilmesi gerekmektedir.
- Konulara başlık yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;
5.1- Konu başlıkları konunun içeriğini açık bir şekilde ifade etmelidir.
5.2- Konu başlıkları, açık ve anlaşılır bir Türkçe’yle yazılmalıdır.
5.3- Konu başlıklarında sözcükleri uzatmak, standart dışı karakterler kullanmak yasaktır.
5.4- Konu başlıklarında, görsel düzgünlük ve doğruluk açısından, özellikle, dahi anlamındaki “de” nin ve soru eki olan “-mı,-mi” nin ayrı yazımına dikkat edilmelidir.
5.5- Moderatorlerin (ya da yeni ifadeyle editörlerin) yanlış yazılmış konu başlıklarını düzeltme ve değiştirme hakkı saklıdır.
5.6- Konu ve/veya mesajlar asla silinmemektedir.
VI) Forum'da yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır.
VII) Üye olurken ahlaksız isim seçmek, başkasının kullanıcı adı ile foruma katılmak, imzalara siyasi amaçlı yazılar yazmak yasaktır. Diğer insanları rahatsız edebilecek avatar seçimleri forum adminleri tarafından engellenecektir.
VIII) Forum içindeki \"Profil\" bölümünde ya da eklenmiş olarak; din, politika, örgüt veya bir partinin simgesi olan resimler kesinlikle kullanılamaz! Burası bir kadın paylaşım platformudur.
IX) Yöneticiler, yazılan yazının konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme aktarır veya silerler. Bu nedenle itiraz türü yazıların da silinmesi veya cevaplandırılması yöneticinin yetkisindedir. Ayrıca uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte konu başlığı açılamaz!
X) Forum Yönetimi aynı kişinin birden fazla rumuz veya isimle, farklı kişilermiş gibi aynı konuda görüş belirttiğini tespit etmesi durumunda, kişinin tüm mesajlarını siler ve Forum'a girişini yasaklar. Yine buna bağlı olarak aynı kişinin birden fazla e-posta adresi ile başvurarak farklı isimler ile yazdığının tespit edilmesi durumunda forum ile ilişkisi kesilir. Eğer şifrenizi unuttuysanız iletişim linkinden şifrenizi isteyebilirsiniz. Kullanıcılar kendi kullanıcı adı ve şifrelerini korumakla sorumludurlar; başkası kullanır ve kural dışı yazı olursa ban edilirler.
XI) Forum'un işleyiş ve kuralları konusunda katılımcıları sürekli bilgilendirmek adminlerin veya moderatorların görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır.
XII) Kişisel tartışma şekline dönüşen konular derhal kapatılır! Kapatılan başlıklara (yazılara) ilgili özel mesaj veya e-posta atılmamasını rica ederiz. Sürekli ikili tartışma yaratan kullanıcılar önce uyarılır, sonra üyelikleri silinir.
XIII) Başka forumlara üye veya kullanıcı toplamak için yazılan reklam mahiyetinde yazılar yasaktır. Bu şekilde davranan üyelerin üyelikleri silinecektir!
XIV) Kişileri, kurumları, kuruluşları veya herhangi bir devleti küçük düşürecek resim, yazı, alıntı vb. kullanmak kesinlikle yasaktır. Bu gibi durumlarda uyarı yapmadan üyeyi forumdan silme hakkımız saklıdır.
XV) Site reklamı yapmak yöneticilerden izin alınmadığı sürece yasaktır.
XVI) Forum kurallarına uymayan kullanıcıların Forum'a yazı yazması engellenecektir. Bu işlem önceden uyarı verilmeden de yapılabilir.
XVII) Kurallar zaman içinde değişebilir…
ek. 1- Ceza puanı sistemini (KK 'dan UYARI VAR!!!) mutlaka inceleyiniz.
ek. 2- Aynı içeriğe sahip başka sitelerin reklamlarını yapmak kesinlikle yasaktır, cezası malum.
ek. 3- Sitede veda yazıları veya gel çok özledik yazıları kesinlikle yasaktır. Kalana git gidene de kal demedik bu güne kadar.
ek. 4- Üyelikleri silinen kullanıcıların mesajlarının silinip silinmemesi site yönetiminin insiyatifindedir. Üye olunduğu anda yukarıdaki tüm şartlar kabul edilmiş sayılır.

-----------------------------------------------------------------------------------000---------------------------------------------------------------------------------

1. madde (özellikle renklendirdiğim kısım) kesinlikle genişletilmeli diye düşünüyorum...Şurada tartışılan konuların genelini kapsıyor çünkü bu madde...Alt maddeler halinde genişletilip düzenlenebilir...

Ve bu kurala uymayan hiç bir mesaja taviz verilmemelidir...Misal;

"Adamın altına yatarken düşünecektin"
"adamın koynuna girerken düşünmedin de, şimdi mi tuttu derdi tasası"
"Sizin gibi 2. el kadınlar her şeye müstehak" v.b gibi mesajlar yazabilen üyelerin kk da yeri olmamalıdır...

"Konu dışı" olayı biraz daha daraltılabilir...Açılan bir konu, bir noktadan sonra illaki farklı yerlere kayabiliyor...

"Dalga geçme" meselesi de, yöneticilerin insiyatifinde açıkçası...
Ciddi ve önemli bir konuda, konu sahibesiyle ya da konuyla dalga geçenlere elbet gereken yapılmalı...
Lakin;

"Az önce elime cımbızı aldım, şimdi travestiyim"
"Erkek arkadaşım gözlerini havaya dikerek ayak tırnaklarını yiyor"
gibi konularda yönetici insiyatifi şart...
Yani aklıma geldi de, yazarken bile güldüm kendi kendime

Ve "bence" en önemlisi;

Ceza uyarı sistemini kullanabilen ve bu konuda karar verme yetkisine sahip olan yöneticileri sayı olarak yetersiz buluyorum...Editörlerden değil yöneticilerden bahsediyorum...Bence sıkıntıların bir çoğu bundan kaynaklanıyor...

En ufak örnek, ortada bir kavga var, kib yapılıyor ama o anda kimse yok...
Sen orada hakaret üstüne hakaret yerken, "yönetici gelsin" diye bekleyemiyorsun...

Ha diyeceksiniz ki yönetici çokluğu, kararlardaki standartı bozabilir...
Ama bu şekilde gözden kaçan durumlarda da standart zaten bozulmuş oluyor...
2 kişinin idare etmeye çalıştığı bu kadar kalabalık bir sitede illaki bazı çatlaklar olacaktır...

Son olarak, ceza sisteminin kullanımıyla ilgili;
Hafif kural ihlallerinde önce uyarı, sonra ceza verilmeli diye düşünüyorum...Paat diye ceza alınca bir tuhaf oluyor insan...

Bir de, ceza alan kişi siteye neden giremiyor kazen? Konulara katılım yapamasın, ama siteye girebilsin..Profiline bakabilsin, ne bileyim konuları giriş yapıp okuyabilsin...
Yasaklanan kişi bunları yapamasın tamam, ama ceza alan yapabilsin, hemen kapı dışarı ediliyoruz

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir konuda kib tuşuna bastım, sebeb ise konu sahibi KK da topic açıp.. Üyeleri kendine ait olan başka bir sayfaya yönlendirmesi idi..Bilgi amaçlı bir topic ve üyeler her ay takip ediyordu.. Konu sahibi KK da bilgi veremiyeceğini onu kendi sayfamızdan takip etmemiz gerektiğini ısrarla bir kaç kez tekrarladı.. Halen topıc aktif ve konu sahibinin imzasında KK dışında ki sayfası yazıyor.. Şimdi bu reklama girmiyor mu ? Bu üye halen ceza almadı ve topic te aktif...

42. sayfa bende de açılmıyor. Bu XX:45 kabusu....

ah üyelerimizi nasıl forumdan atarız diye efor sarfedeceğinize veya 200000 kişilik forumun sahibi olup da tabiri caizse gelip burada üyelerle yüzgöz olacağınıza sitedeki teknik aksaklıklarla da biraz ilgilenseniz ya.xx:45 kabusu ne demektir bu sizce kabul edilebilir birşey mi ,çoğu zaman site donuyor ,mesajlar post olmuyor sık sık kapatılıyor ,çalışma var ekranı geliyor yoksa ben mi hep karşılaşıyorum bunlarla.

Melodi bunu da notlarım arasına aldım,

teşekkürler...

1 günlük ceza bile (hakaret sebebiyle verilen cezaları ayrı tutuyorum) çok uzun bence....Günlük yerine saatlik ceza verilemez mi peki ? Mesela en az yarım saatten başlamak üzere,1 saatlik,3 saatlik,5 saatlik gibi...İnsanın o an yaptığı paylaşımın şak diye kesilmesi bile yeterince koyuyor zaten..........

Yok ben dava açmam demedim zaten.
Çünkü ortada cidden ağır hakaret var.
Sadece, sitenin bu konudaki yaptırımlarını öğrenmek için sordum

muhtemelen yine kk ya eziyet oluyodur, bir kişinin hakareti yüzünden kim bilir kaç kişi yok yere meşgul olacak

saatlik ceza bence çok güzel, hafif durumlar için uygulanabilir

muhtemelen yine kk ya eziyet oluyodur, bir kişinin hakareti yüzünden kim bilir kaç kişi yok yere meşgul olacak

Tam da bu yüzden, bu tür dava sebebi olacak paylaşımda bulunan üyelere, ağır yaptırımlarda bulunulmalı, hatta üyelikleri iptal edilmeli diye düşünüyorum...

Kazen en son hanginize hangi cezayı verdim diye sormuşsun.

Beni dukan diyeti topikinde her gelen bu diyetin tüm detayları ile anlatıldığı bir kitabı olmasına rağmen özellikle de yaz gelip bikini sezonu yaklaştığında her gün onlarca kişinin gelip topike "armut piş, ağzıma düş" minvalinden "bize şu diyeti anlatın" demesinden bıktığımız ve gidin kitabı okuyun dedik diye kitap okumaktan aciz ama KİB butonuna basmaya oldukça muktedir insanlar yüzünden çıkan sürtüşme üzerine bize
- tam cümleyi net hatırlamıyamıyorum geçmiş zaman -
"gidin çemkirmelerinizi kocalarınıza yapın sizi çekemem" mealinden bir mesajın üzerine dayanamayıp " böyle de uslup olmaz" anlamına gelebilecek bir yorumumumdan dolayı beni ve yaklaşık 15-20 arkadaşımı siteden attın bir kısmını da geçici olarak aylarca banladın.

Aylar sonra geri döndüğümde de bana " senin kim olduğunu bilmiyorum sanma" mealinde bir mesaj yazdın ve sonunda neyse ki eski ceza puanlarım sırtımda siteye yeniden dönebildim ..

Gerçekten burada ben hala ne tür bir hakaret,yanlış ,sorumsuzluk, suç örneği v.s sergilediğimi gerçekten anlayabilmiş değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…