Bana cimri Esimle anlasamiyoruz

İşte ikinciyi yapmasaydınız ilkinin kreş yaşı zaten çalışırdınız.

İşe girip çalışmalıydın.

Yangından mal kaçırır gibi 5 yılda 2 çocuk yapmamalıydın.

Akıl başın cezası ömür boyu.

Üzülmüyorum. Doğum kontrol ne bilmeyen kendi de çeksin çocuğuna da çektirsin. Senin dert etmediğin hayatını biz mi dert edeceğiz. Çalışman lazımdı. Eloğlunun eline bakarsan döner bile yiyemezsin. Bugün çocuk bakıcısı diye ölüyo millet. En düşük maaş 15 bin. Çalışana iş çok.

Okurken ona takıldım bende yürüyor mu ki dedim, arabaya çıkardım deyince bı düşmedim değil
Bu tarz insanlarda onemli olan o hazzi almak bak ucuza getirdim diye yoksa ihtiyacı oldugu icin degil iste ben cevremdeki cimri insanlarda bunu gordum boyle zafer gibi bi sey bu onlar icin. Konu sahibi siz iyi misiniz? Adamdan yeni hamilesiniz iki cocugumla bosaniyim mi diyosunuz ? Bir cocuga bu babayi reva gordunuz ikincisi ne ? Adam sizi sevmiyor rezil gibi iki kurusluk seyin pesine dusmus, cocuguna bi tatli almamis sizde bu varliga esim diyosunuz hala. Cok önceden tekmeyi basacaktiniz bu cimriye . Gercekten bu kadar mi değersiz görüyorsunuz kendinizi? Delil toplayin bosanin , calismaya baslayiin. Bu cimrinin parasini da alabildiginiz kadar nafaka baglatin kendinize. Cimri rezil insan

Ne infazi, dogruyu yazmis. Ayaklarinizin ustunde durmussunuz ne guzel, bundan niye dram cikartiyorsunuz? Bizim insanimizdaki bu kafayi anlamiyorum. Kendiyle gurur duyup kimseye eyvallahi olmamak varken vay efendim ben tek basima calistim bilmem ne. Bu dram degil arkadasim. Hayata arabesk bakmayi birakin. Simdi de vay efendim bosanirsam 2 cocukla daha kotu olurum diyorsunuz. Niye? Her seyden dram mi yaratmak zorundasiniz. Sezercik gibi donere bakip yutkunmak hosunuza gidiyor demek ki devam ediyorsunuz.

İşte niye babanın evine gidesin niye illa bir erkek olsun?

Ayrıca aslında öyle erken falan da evlenmemişsin. Pandemide dediğine göre max 5 senelik falan evlisiniz, 25 yaşındaymışsın. Hani üni sonrası 4 senen olmuş iş güç için. Gerçek bir azim/kariyer/iş olsa kimse 4 senesini çöpe atmazdı. Belli ki diplomanın çok da iş gördüğü bir meslekte değilsiniz.

Hazır ilkinin kreş yaşı gelmiş, çalışıp sorun çözecek belki kocayı şutlamaya fırsat yaratacakken korunmadık hemen de bebek oluvermiş yav demek saçma geliyor hepimize.

Zatten ilk çocukta çok çekmişsiniz neden ikinci çocuğa da bunu yapıyorsunuz ki? Çocuk dışarda bişey görüp istese onu almayacak siz alışmışsınız ama bunu çocuklara yapmaya hakkınız yok

Severek isteyerek evlenmişsiniz yazık etmişsiniz kendinize. Keşke bu adamla evlenip çocuk yapacağınıza ( üstelik ikinciyi bile yapmışsınız) meslek sahibi olup çalışıp böyle adamların eline bakmasaydınız.
Bu adam düzelmez, ya çekin gidin çocuklarınızı alıp, yada susuo oturun hiç bi beklentiniz olmasın.
Kabus gibi kocanız bu arada.

ne kadar hakkı bir yorum. Adeta aklımdan geçenler yazıya dökülmüş, ağzını öpeyim

Mağdur ama sevişirken korunmayan kadın. En sevmediğim. Çalışayım da adama daha fazla muhtaç olmayayım demek yerine ikinci çocuğu yapmayı tercih etmiş. Vallahi bazı kadınlar yaşadığı hayatı çok hakediyor.

17 yasinda uni icin ailemin evinden ciktim ve geri donmedim.babamda bu tarz bi adamdi cunku okul bitince .21 yasinda ise girdim bi apartta yasamaya basladim. 5 yil kimseden 1 tl almadim o kadar gururluydum ki kyk borcumu faiziyle kendim odedim.
bunu buradaki bir çok kadın yapıyor. Kyk borcunu zaten başka kim ödeyecekti anlayamadım. Demek ki hepimiz baya gururluyuz.

Ama akıllı olan, aklını kullanan kadın evliliği kurtuluş yolu görmüyor işte ya da bütün bu mutsuzluğa rağmen ikinci çocuğu yapmıyor. Kızıyorum, çok kızıyorum.

Keşke ikici cocuk yerine çalışıp çocuğunuza daha iyi bir için mücadele etseydiniz. O çocuklar bunu hak etmiyor. Eminim eşiniz harika bir babadır, cimrilik haricinde hiç bir problem yoktur, çalışmanızı istemiyordur ama o çocuklara üzüldüm bir anne olarak.

Çok katılıyorum yorumunuza. Tek söyleyeceğim doğum kontrolü bilmedikleri falan yok. Bile isteye hamile kalıyorlar. Hani sağlam bahane gibi yeni bir bebek bok gibi evlilikleri sürdürmeye devam etmek icin. Bazı insanlar böyledir. Olumlu hiçbir adım atmazlar. Ders almazlar. Fütursuzca yaşarlar. Ama kendileri dışında her şeyden sikayetlenir, hep hayatı suçlarlar.

Başkalarına hayır yaptığından emin misiniz? Gözünüzle gördünüz mü? Pek inandırıcı değil.

Bu kadar cimri bir adam ikinci çocuğu yapıyorsa ilkine hiç harcama yapmamış demektir. Çocuğunuzun ihtiyaçlarını da karşılamıyor muhtemelen.

Umarım gerçek değildir bu konu. Cebinde parası olan bir adamın ailesinden bu kadar esirgemesi çok üzücü yoksa.

Ben eski esimin de (evliyken) KYK borcunu oduyordum kendimininkini oderken. Su anki duble gururumla kendi heykelimi mi diktirsem, adima hayrat yaptirip gelene gecene su mu icirsem bilemedim.

Kusura bakma da hiç şikayet etme. Çifter çifter doğurmayıp ayrılıp kendi başının çaresine bakacaktın memnun değilsen. Bu adamdan bir cacık olmaz çalışıp kazanıp kendi ayaklarımın üzernde durayım demek yerine hem şikayetlen hem 2. Yi yap sonra da ay çocuklar var boşayamam. Otur evinde şimdi o zaman

Canım yorum yapanlar doğru söylüyor. Burada en çok üzüldüğüm çocuklar. Ben de cimri ötesi bir anneyle büyüdüm. (Annemle başka problemlerim de var.) Bayramlarda ya da yakın birinin düğünü vs. Bana kıyafet falan almazdı, komşuların acıyıp verdiklerini giyerdim. Şeker, dondurma hayaldi zaten. Benim, çalışmaya başlayana kadar iç çamaşırım 1 - 2 taneydi. Çok bilirim camasirsiz gezdiğimi. Çalışmaya başladıktan sonra kendim almaya başladım ancak annem delirdi. Basit bir tshirt icin kavga çıkardı. Saç boyası almışım (kendim boyuyordum), 1 hafta hasta yattı tabii evde herkesin huzurunu kaçırarak. Abartmıyorum, inanmayabilirsinde. Sonra ben de yolunu buldum. Gömlek mi aldım misal, is yerinde ki X hanıma küçük gelmiş, çantayı X beyin eşi beğenmemiş bana verdi diyerek yıllar boyunca yalan söyledim. Sen de çocuklarının bunları yaşamasını ister misin ? Yalancılık, bozuk bir psikoloji daha ne diyim, üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…