bana çok değişik geldi.......

Merhaba,
Devamlı sizin lafınızı ettiğini kim anlatti size. Aileden biriyse hata yapıyor sizi doldurmakla.
Erkek arkadaşınızın yengesini de görmezden gelmeye çalışın bence. Mesafeli olun , yüz vermeyin. İlerde evlilik durumu olursa yüz göz olmamış olursunuz.

benım takıldıgım nokta elti adayın degılde kayınvalıde adayın . sende daha aday olarak bahsetmıssın ama 4- 5 senelık evlı gıbı ıclerıne gırmıssın carsıya cıkmalar facede muhabbetler falan ( nişanlı olsay hadı neyse de) senden buyuk oldugumu tahmın ederek soylemek ostıyorum kı bence sen kendını bıraz gerı cek mesafe koy fazla ıclı dıslı olunmus ılerıde cok muhabbet tez ayrılık olayına donmesın

sen kendini bil doğru adımda ilerle

BENCEDE güvenme ve anlatma mesafeni koru ki öle devam etsin canım
şimdi sana anlatıyo yarın seni ona anlatıcak ikinizi birbirne düşürce ve eşleri de sonrada kötü sen olucan

ya benim tek derdim benim lafımı etmesin kendisi ne yaparsa yapsın zaten ben de duymak istemiyorum hakkımda ne konuşursa konuşssun artık..Bunu belli edip geriye çekileceğim.buraya yazdım çünkü gerçekten ne yapmam gerektiğini tam kestiremedim..Tanıdıklara anlatmak dedikodu olur , aileme anlatsam üzülürler daha girmeden bunlar mı oluyor diye..insanlara bu lafları yaymak yerine onun yaptığı gibi kendimce bir rota belirlemeye çalışıyorum. O yüzden ben de buraya yazdım. sevdiğim de yanımda sağolsun her zaman zaten bu konuda da. zaten inşallah bu yaz nişanlanıyoruz :) lakin onu da bu konuyla didiklemek istemiyorum asla o yüzden Her biriniz cevabı, fikri, yol göstermesi önemli benim için, cevaplar için çok teşekkür ediyorum

Merhaba arkadasim,

hemen hemen ayni seyleri bende yasadim. Benim de eltim ilk baslarda herseyimi kiskandi ve kayin valideme "ben önce geldim beni daha cok sevmeniz lazim" ve "o da beni sevmeli ve bana canim cicim demeli" gibi seyler söylemis. face de ne paylassam üzerine alinmis ama aslinda ben ona yönelik hic birsey demiyordum. ben hepsini biliyordum ama hep susuyordum. en sonunda bir gün evde birsey oldu ve bu patladi, benim duyacagim sekilde bagirdi cagirdi ve sanirim benden bi tepki bekledi. ben ne oldugunu sasirdim ve gözlerim doldu (o beni görmüyordu, diger odadaydi ve ben erkek arkadasimla diger odadaydim). erkek arkadasimin gözüne baktim ve onunla ordan ciktim gittim. sonra tabi cevap alamadi ya face den basladi yazmaya iste benim derdim neymis felan diye. bende dedim "benim ne derdim olacak ki seninle? kendi kendine kuruyorsun. yakinda aile olacagiz ve ben hepinizi seviyorum ve iyi gecinmeye calisiyorum. neden böyle yapiyorsun hic anlamiyorum." diye cevap verdim. ondan sonra bayagi bi mesafeliydik. nisanimiz oldu, nikah oldu (dügünü daha sonra yaptik) ve nikahta sekerli bu dagitirken surati 10 karisti. evimizi dayayip dösemeye basladik, bu sefer kaynimla birlikte kiskanmaya basladilar. yok onlarin evini söyle yaptirdiniz, bize zamaninda bu kadar yapmadiniz gibi laflar edildi, ben yine sustum. nikah günümüzde bir olay oldu, esim kardesiyle birbirine girdi ve o zaman ben buna gidip "onlarin kavgasi bizi etkilemesin dedim, sonucta bizimle alakasi yok" ondan beri iyiyiz gün gelir devran döner. sen hep sakin ol, birsey deme ve dümdüz devam et. hata yapan taraf hep diger taraf olsun. onun da yaptiklari icin utanacagi gün gelecektir emin ol!

aynen aynen hemen hemen aynı şeyler..Ben de ileride bu tarz şeyler olmasını hiç istemem kim ister o tatlı heyecanında bunları yaşamayı ki...o yüzden mesafemi koruyorum bu benim yüzüme bir şey diyemiyor çekiniyor gibi anca arkadan ya da faceden konuşuyor, nispet yapmaya çalışıyor ..Ben artık onları da duymak öğrenmek istemiyorum..Peki şu an eltine nasıl güvenebiliyorsun canım ya can çıkar huy çıkmaz benim fikrimce?

Bence ben de Allah nasip ederse sonumuz evlilik olursa benzerini yaşayacağım. Bizde de 1 yılı geçkin süredir evli abisi. Ama gelinleri beni pek sevmiyo yani insan hissediyo. Bundan önce anlatılandan kendim çıkarıyodum ama ta ki görene kadar konduramıyodum.

Sürekli -anne, annecim- hani yapmacık dersin ya sürekli her lafa öyle başladı sürekli koluna girdi kadının (belki hep öyledir bilemedim ama fazla geldi gözüme).
Gözgöze gelirsin gülümsersin ya ben öyle yaptıkça bön bön yüzüme bakıp kafasını çevirdi.
Her dakika gözü üstümdeydi ayak topuğumdan kaşıma, kirpiğime kadar süzdü.
Erkek arkadaşımla ne zaman ikili konuşsak kenarda hop yanımızda bitti.
Annesinden çok o inceledi desem yeridir.
En son da erkek arkadaşım fotoğrafımı annesine göstermiş annesi de çok güzel kız fotoğraflarda da ayrı güzel çıkıyo demiş konuştular herhalde ki kız ertesi gün ben de görücem fotoğrafı diye erkek arkadaşıma ısrar etmiş o da görüp napıcaksın istemiyorum demiş ve tüm gün resmen küsmüş tamam merak etmiştir de tüm gün ters davranacak da bi'şey yok bence. Erkek arkadaşım onu çok sever ama saf saf gelir anlatır bana ister istemez doluyorum galiba önyargım oluşuyo oyüzden konuyu kapatmaya çalışıyorum. 1 saat anca gördüm boşa dolmayım.

_________

Size gelince büyük ihtimal süper bi'elti çekişmesi seni bekliyo. En iyi gelin, en sevilen gelin ben olmalıyım mantığı:26:

o kısmı atlamışm.

o zaman kızdan uzak durcak yani k.validesini elti adayından kıskanmış çok belli en iyisi muhatap olmamak.yoksa bu savaş devam eder gider.

kv yi eltisinden kıskananda duydum şaşırdım doğrusu.. bu arada belki seni faceden belki eşi silmiştir sürekli incelip başımı ağrıtmasın diye benim aklıma ilk bu geldi ben olsam yapardım :)

kv yi eltisinden kıskananda duydum şaşırdım doğrusu.. bu arada belki seni faceden belki eşi silmiştir sürekli incelip başımı ağrıtmasın diye benim aklıma ilk bu geldi ben olsam yapardım :)

yok silen kesin o :) çünkü abisine söyledi erkek aradaşım allah allah deyip hemen bakmış oğlan geri eklemiş bizi :) sonra tekrar silindim o dırdırdan olmuş olabilir haklısın :)

Eltinin psikolojik sorunları olduğu aşikar.. fakat sen de çok erken dalmışsın aile içerisine daha aday diyorsun geleceğin ne getireceği belli olmaz Rabbim mutluluğunuzu daim etsin de yarın bi terslik olsa boşuna bu kadar sıkıldığınla kalacaksın..

tavsiyem tüm aile fertlerinden bir süre uzak durmandır..

yok canım yokk o kendi kendine çekişsin dursun, hatta buyursun bu huylarıyla olabiliyorsa en sevilen de o olsun benim gözüm yok..tek isteğim benden uzak olsun lafımı edip insanları rahatsız etmesin..Allah nasip ederse uzağa gideceğimiz bir mesleklerimiz var aynı ilde zor oluruz zaten bence de hiç doldurma sen de kendini ama ihtiyatlı ol derim ama o yapmacık konusunda o kadar iyi anlıyorum ki seni insanın komiğine gidiyor ve hissediyor anneciğimlerii

Son düzenleme:
kayınvalidenle arana iyiyse eltiyi boşver. dış kapının mandalı ile mi uğraşacaksın bide

kayınvalidenle arana iyiyse eltiyi boşver. dış kapının mandalı ile mi uğraşacaksın bide

Ayyy ne güzel demişsin canım keşke onlar da azıcık ağırlık koyup bu kadar konuşmasına müsaade etmeseler onun devamlı hakkımda, bu ev bizim dedikodu yapmanı istemiyoruz bu evde demeleri bile yeter; zira o evde keyfi birlikteler zorunluluk değil herkesin evi var ayrı ben onu dışlasınlar vs asla demem beni de ilgilendirmez zaten onla ilişkileri ama onlardan beklediğim tek cümle oydu ama ağırlık koyamıyorlar gördüğüm kadarıyla hani ağırlık dediğim büyükler yapıcıdır ya onu sağlayamıyorlar. Eğer onun dediklerini akıl verme yoluyla değil de bu tarz bir cümleyle cevaplasalar belki onların kafalarını didiklemeyecek bu kadar..Yani kayınvalide adayımda tek gördüğüm yanlış tutum bu. Yoksa melek gibi biri işte melek gibiliğini diğeri gayet güzel kullanıyor benim anladığım.

Tamam da arkadaşım ortada söz, yok, nişan yok bir resmiyet yok bu samimiyet nereden geliyor kaynanıza sürekli hediye almalar, sürekli evine gitmeler, çarşıya çıkmalar, face dan muhabbetler bana çok samimi geldi. Ayrıca face da yorumlarım görüp siliyor dediniz neden silsin kaynanasının face hesabına nasıl giriyor da siliyor. Bu evdeki tüm ayrıntılaı size kim anlatıyor asıl haberiniz var kelimesi kelimesine herşeyden. Ya sevgiliniz ya kaynananız anlatabilir bu da çirkin birşey. Telefonda gereksiz bir tartışma olmuş daha resmmiyet bile yokken siz onu yakındna tanımak, akın davranmak yerine telde hesap sormuşsunuz ki buna hiç gerek yoktu. Bence siz yengenize karşı çok özyargılısınız daha eve gelin olarak bile gelmeyen birine yenge bunları bu kadar neden yapsın. Hadi yaptı siz gittiniz yine ki sürekli oradasınız. O size o sözlerden sonra samimi davrandıysa siz de herkesin yanında onun yazdıklarını söyleyip neden şimsi böyle davranyorsun deseydiniz. Eviniz yurdunuz ayrı olacaksa dert etmeyin. Ama ailesinin size bunları yansıtması hiç goş değil aynı şeyi yarın bir gün senden memnun olmazlarsa yeni geline de yapabilirler anlatabilirler.

ben eşimle nişanlanmadan hiç evlerine gitmişliğim yoktu,ne zaman nışanlandık kv.dem ailece yemeğe aldı bizi,ben nişanlı olsam dahi buda tam bı resmiyet değildi gözümde,benden yaşça küçük elticikle münakaşa olmuştu.eşim ve ben kardeşlerimizin en büyükleriyiz en son bız evlendık
kaynım elticiği kaçırmış zamanında,şimdi önce onlar evlenmişler yaaa,yemek öncesi elticik,bı laf çaktı gene cevap vermedım,kollarını kaldırmış yukarı oynaya oynaya gelıyor bıde lafını söylüyr kuş kadar beynıyle....en kıdemlı benımmm hahaaahhyt, hiç sesimi çıkarmadım,sonuçta nısanlıyız bozuladabılır,ben öylece gözlerıne sertçe bakmayı seçtım,kv. bı laf etttı sustu kaldı kıdemlı elticik bende ...işte okadar anne dedım sustum,
diyecegım o kiii, bana ters gelen sana normal gelebılır ama samımıyet olması gerken kadar olur,ben evlendım yıne devam ettırıyorum resmıyetımı,2. kişilerle,o kıdemlı eltıcıkte,hala karnının şişliğini indiremedi,süreklı bana laf sokar durur,muhattap olmam,gerekenı soyler terslerım onu....

işiniz zor arkadaşım,bende ailemde gormedım bu tarz lakayt kişiler bana da tuhaf gelıyor ,szıce normal olabılır ama banada bıraz fazla ılgılı bır gelın adayı gıbı geldınız şimdiden boyle olduysa ılerısı daha da çirkinleşebilir....zaten sorunluymuşta !!!!!!!!

Biz iki yıldır berarberiz sevgilimle hemen hemen bizde her gün kendi aramızda yüzük falan taktık şu an tek beklediğimiz sınavlar.Ama o her gün bizdeyken buna karşılık ben iki yılda onlara sadece 3-4 kere gidebildim sırf bu yüzden. he o gidişlerimden birinde çarşıda işleri varmış evde yalnız kalmayalım dedik biz de gittik öyle özel bir buluşma vs yok. Heh face hesabına gelince evde sevgilim hariç herkesin birbirinde face şifresi var. ben sadece bir kez kaynana adayıma faceden nasılsınız muhabbetine girdim onda da bu tepkiyi aldım yani ortada öyle facebook muhabbetleri yok. ama arada sevgilimle olan fotolarına yorum yapıyordum. ben telde hesap sormadım kimseye sadece facede problem nedir çözelim aradaki soğukluk için dedim. He evet o sözlerden sonra bunları yüzüne vurmak benim de içimden geçendi lakin o son gidişimde bayram ziyareti için gitmiştim ve evde bizim dışımızda aile dostları da vardı. kimseyi zor durumda bırakmak istemem. ben bu sözleri söylediğini nasıl öğrendim. sevgilime dedim ki annene faceden yazdım konuşuyorduk bi anda cevap vermedi hayırdır bir şey mi var dedim. o zaman anlatmak zorunda kaldı bana evin ilk gelini benim muhabbetini ki burda sevgilimi suçlu bulmuyorum ben olsam ben de mecbur anlatırdım. onun dışındakilerini kaynana ve kayınbaba adayım anlattı. Daha eve girmeyen bir gelin adayı için en çok beni seveceksiniz ben ilk gelinim onu değil diyen birine daha eve girmeden ön yargılı olmam kadar doğal bir şey göremiyorum..işte ben de anlamadım 3-4 kez gördüğü birine insan kafayı neden bu kadar takar? cevabı belli aslında biraz..şunun da farkındayım bu o kadar büyük bir problem değil insanlar nelerle uğraşıyor neler var..benimki sadece devede tüy lakin ben sizlere danışmak istedim ne yapmalıyım diye...

Son düzenleme:

ya evet iyi ki buraya bu konuyu yazmışım..yazılanları okuyunca..Kesinlikle doğru gelmiş size ilgili bir gelin adayıyıdım taaa ki 3 hafta önceye kadar. kendim gitmiyordum çok sık onlara ama ben gitmesem de bir hediyem gidiyordu..Çok haklısınız çokk..Kulağıma küpe oluyor tüm bunlar..Sorunlu olduğu zaten onaylanmış... o konuda hepimiz hemfikiriz..Ama bu beni ilgilendirmez işte ben onla ilgili nasıl beni ilgilendirmez nasıl diyebiliyorsam keşke o da beni ilgilendirmez o kız diyebilse o dediği dış kapının dış mandalı görüşünü üzerimde uygulayabilse zaten şu facebook çıktı ilişkiler bir garipleşti arkadaş...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…