Bencede canim bosver sen bak isine gücüne.... ben basta kendimi sevdirmek cabasi cok verdim... artik uzaklasmaya bakiyorum... gelemiyorum samimiyete artik cünki cok cahiller...
ahh ahh zaten her şeyin başı şu cahillik değil mi az bilinçli olma zahmetinde bulunsa bu tarz insanlar mesela bu hatun bu kadar konuşurken Allah nasip ederse hiç ilerisini düşünüyor mu acaba sanmam. Daha onla ilişkimizi başlayamadan bitirdi mesela tavırlarıyla..Ama sen o tarz insanlara sorsan onlar o kadar kusursuz mükemmeller ki..
ahh ahh zaten her şeyin başı şu cahillik değil mi az bilinçli olma zahmetinde bulunsa bu tarz insanlar mesela bu hatun bu kadar konuşurken Allah nasip ederse hiç ilerisini düşünüyor mu acaba sanmam. Daha onla ilişkimizi başlayamadan bitirdi mesela tavırlarıyla..Ama sen o tarz insanlara sorsan onlar o kadar kusursuz mükemmeller ki..
Aynen oyle cnm... herseye hazirlikli ol ..
Dua et... isin kolay degil... duyma hicbirseyi
Merhaba,Aslında nasıl başlıyacağımı bilmiyorum.Tuhaf bir şey var karşımda.Sevgilimin yengesi daha beni ilk duduğundan beri bana takık durumda. kendisi çok sorunlu bir insan. benim adım ve kendim o eve girmeden evvel de sorunluymuş zaten eşiyle, kaynanasıyla, kayın babasıyla. Birlikte yaşıyor sayılırlar. Ama beni bildiğinden beri bütün sorunlarını bana yöneltti. kayınvalideye aldığım hediyeleri görünce onlara küsmeler, faceden yaptığım yorumları görüp bana yalaka damgaları vurmalar, Hatta kayınvalide adayına yaptığım yorumları kendine yediremeyip silmeler..Neyse daha sonra tanıştık tüm aileyle..Bu kız benle hiç muhabbete girmedi merhaba merhaba.Benden önceden beni istemediğini bildiğimden yakınlaşmaya çalışmadım. Neyse ben evden gidince bu yine isyan bayraklarını kaldırmış o güzel,alımlı tabi siz ancak onla ilgilenin diye.Artık o saatten sonra ne kavga çıksa evde bu kız beni katmaya başlamış tabi tabi siz kendinize uygun gelini buldunuz falan.Neyse bir gün anne adayıma mesaj attım facede nasılsın vs diye havadan sudan muhabbet..Sonra bu bunları görüyor ve evde bir kavga daha: siz onla konuşun muhabbet edin böyle olmaz ilk gelin benim en çok ben sevilmeliyim vs diye.Neyse daha sonra ben birkaç kez daha gittim bunlara. ama kızlar hissedersiniz ya hani yapmacık yapmacık gülmeleri tavırları ay ben kayınvalidemle çok iyiyim eşimle mükemmelim tavırlarını görmeliydiniz.koltukta oturan anne adayımın yanına gelip elini dahi tuttu sarılma vs haricinde :) normalde de aralarında o samimiyet yokmuş he.Neyse o günde sonra beni faceden ekledi..hayatı net üzerinde yaşıyor zaten bunla geçinen bir allahın kulu yok çünkü :) neyse ben de problemini öğrenmek için mesaj yazdım buna. Bana verdiği cevap şu: senin benle problemin var bence ben senle arkadaş olmak istiyorum :) dedim oluruz ama önce şu ne problemim varmış onu söyle dedim. hep lafı değiştirdi. en sonunda da bana senin karakterinde problem var bence sen ne kadar kötüsün ailecek sana gülüyoruz çok komiksin ben senin kadar kötüleşemem dış kapının dış mandalı dedi. Ben de sadece cevap olarak allahtan kötüleşemezsin yazdım :) neyse daha sonra sırf sevgilmin hatırına gittim onlara. allahım kız bana bir iyi bir iyi davranıyor görmeniz lazım insanda az bir utanma olur dediklerinden yok bırakın utanmayı yüzü dahi kızarmıyor aynı yapmacıklığında..ben aynı şekil davrandım ilk baştakiyle merhaba merhaba . Kendi kendime tınlama dedim o an. hiç tahammülüm yoktur yapmacıklığa. Yine bundan birkaç hafta sonra anne baba adayıyla dışarı çıktık. bu devamlı telle arar nerde kaldınız, ne yemek yapayım gibi bahanelerle :) ve o gün takıntı boyutunun büyüklüğünü öğrendim. bu devamlı benim lafımı ediyormuş şöyle giyiniyor saçını böyle yapıyor vs diye artı devamlı facede profilimi inceliyormuş saatlerce. üstüne sevgilimle ilişkimi kıskanıyormuş onlar neler yapıyor vs diye. kendisi bende ekli değil kocası ekli. hatta beni iki kez kocasından sildi..Hatta üstüne kocasından sevgilimi bile sildi..anlayacağınız face onun hayatı. Ve bu kadar şeyin üstüne hala ben arkadaş olmak istiyorum lafıyla masumluğa bürünüyor..Ben sadece ondan uzak durmak istiyorum, benim lafımı edip durmasın istiyorum insanlara o kadar..Hayatımda çok değişik gördüm ama bu kadarını ilk kez görüyorum..Daha bir çok şey var ama yazmaktan yoruldum o derece.
Aslında nasıl başlıyacağımı bilmiyorum.Tuhaf bir şey var karşımda.Sevgilimin yengesi daha beni ilk duduğundan beri bana takık durumda. kendisi çok sorunlu bir insan. benim adım ve kendim o eve girmeden evvel de sorunluymuş zaten eşiyle, kaynanasıyla, kayın babasıyla. Birlikte yaşıyor sayılırlar. Ama beni bildiğinden beri bütün sorunlarını bana yöneltti. kayınvalideye aldığım hediyeleri görünce onlara küsmeler, faceden yaptığım yorumları görüp bana yalaka damgaları vurmalar, Hatta kayınvalide adayına yaptığım yorumları kendine yediremeyip silmeler..Neyse daha sonra tanıştık tüm aileyle..Bu kız benle hiç muhabbete girmedi merhaba merhaba.Benden önceden beni istemediğini bildiğimden yakınlaşmaya çalışmadım. Neyse ben evden gidince bu yine isyan bayraklarını kaldırmış o güzel,alımlı tabi siz ancak onla ilgilenin diye.Artık o saatten sonra ne kavga çıksa evde bu kız beni katmaya başlamış tabi tabi siz kendinize uygun gelini buldunuz falan.Neyse bir gün anne adayıma mesaj attım facede nasılsın vs diye havadan sudan muhabbet..Sonra bu bunları görüyor ve evde bir kavga daha: siz onla konuşun muhabbet edin böyle olmaz ilk gelin benim en çok ben sevilmeliyim vs diye.Neyse daha sonra ben birkaç kez daha gittim bunlara. ama kızlar hissedersiniz ya hani yapmacık yapmacık gülmeleri tavırları ay ben kayınvalidemle çok iyiyim eşimle mükemmelim tavırlarını görmeliydiniz.koltukta oturan anne adayımın yanına gelip elini dahi tuttu sarılma vs haricinde :) normalde de aralarında o samimiyet yokmuş he.Neyse o günde sonra beni faceden ekledi..hayatı net üzerinde yaşıyor zaten bunla geçinen bir allahın kulu yok çünkü :) neyse ben de problemini öğrenmek için mesaj yazdım buna. Bana verdiği cevap şu: senin benle problemin var bence ben senle arkadaş olmak istiyorum :) dedim oluruz ama önce şu ne problemim varmış onu söyle dedim. hep lafı değiştirdi. en sonunda da bana senin karakterinde problem var bence sen ne kadar kötüsün ailecek sana gülüyoruz çok komiksin ben senin kadar kötüleşemem dış kapının dış mandalı dedi. Ben de sadece cevap olarak allahtan kötüleşemezsin yazdım :) neyse daha sonra sırf sevgilmin hatırına gittim onlara. allahım kız bana bir iyi bir iyi davranıyor görmeniz lazım insanda az bir utanma olur dediklerinden yok bırakın utanmayı yüzü dahi kızarmıyor aynı yapmacıklığında..ben aynı şekil davrandım ilk baştakiyle merhaba merhaba . Kendi kendime tınlama dedim o an. hiç tahammülüm yoktur yapmacıklığa. Yine bundan birkaç hafta sonra anne baba adayıyla dışarı çıktık. bu devamlı telle arar nerde kaldınız, ne yemek yapayım gibi bahanelerle :) ve o gün takıntı boyutunun büyüklüğünü öğrendim. bu devamlı benim lafımı ediyormuş şöyle giyiniyor saçını böyle yapıyor vs diye artı devamlı facede profilimi inceliyormuş saatlerce. üstüne sevgilimle ilişkimi kıskanıyormuş onlar neler yapıyor vs diye. kendisi bende ekli değil kocası ekli. hatta beni iki kez kocasından sildi..Hatta üstüne kocasından sevgilimi bile sildi..anlayacağınız face onun hayatı. Ve bu kadar şeyin üstüne hala ben arkadaş olmak istiyorum lafıyla masumluğa bürünüyor..Ben sadece ondan uzak durmak istiyorum, benim lafımı edip durmasın istiyorum insanlara o kadar..Hayatımda çok değişik gördüm ama bu kadarını ilk kez görüyorum..Daha bir çok şey var ama yazmaktan yoruldum o derece.
Merhaba arkadasim,
hemen hemen ayni seyleri bende yasadim. Benim de eltim ilk baslarda herseyimi kiskandi ve kayin valideme "ben önce geldim beni daha cok sevmeniz lazim" ve "o da beni sevmeli ve bana canim cicim demeli" gibi seyler söylemis. face de ne paylassam üzerine alinmis ama aslinda ben ona yönelik hic birsey demiyordum. ben hepsini biliyordum ama hep susuyordum. en sonunda bir gün evde birsey oldu ve bu patladi, benim duyacagim sekilde bagirdi cagirdi ve sanirim benden bi tepki bekledi. ben ne oldugunu sasirdim ve gözlerim doldu (o beni görmüyordu, diger odadaydi ve ben erkek arkadasimla diger odadaydim). erkek arkadasimin gözüne baktim ve onunla ordan ciktim gittim. sonra tabi cevap alamadi ya face den basladi yazmaya iste benim derdim neymis felan diye. bende dedim "benim ne derdim olacak ki seninle? kendi kendine kuruyorsun. yakinda aile olacagiz ve ben hepinizi seviyorum ve iyi gecinmeye calisiyorum. neden böyle yapiyorsun hic anlamiyorum." diye cevap verdim. ondan sonra bayagi bi mesafeliydik. nisanimiz oldu, nikah oldu (dügünü daha sonra yaptik) ve nikahta sekerli bu dagitirken surati 10 karisti. evimizi dayayip dösemeye basladik, bu sefer kaynimla birlikte kiskanmaya basladilar. yok onlarin evini söyle yaptirdiniz, bize zamaninda bu kadar yapmadiniz gibi laflar edildi, ben yine sustum. nikah günümüzde bir olay oldu, esim kardesiyle birbirine girdi ve o zaman ben buna gidip "onlarin kavgasi bizi etkilemesin dedim, sonucta bizimle alakasi yok" ondan beri iyiyizgün gelir devran döner. sen hep sakin ol, birsey deme ve dümdüz devam et. hata yapan taraf hep diger taraf olsun. onun da yaptiklari icin utanacagi gün gelecektir emin ol!
o kısmı atlamışm.
o zaman kızdan uzak durcak yani k.validesini elti adayından kıskanmış çok belli en iyisi muhatap olmamak.yoksa bu savaş devam eder gider.
kv yi eltisinden kıskananda duydum şaşırdım doğrusu.. bu arada belki seni faceden belki eşi silmiştir sürekli incelip başımı ağrıtmasın diye benim aklıma ilk bu geldi ben olsam yapardım :)
yok canım yokk o kendi kendine çekişsin dursun, hatta buyursun bu huylarıyla olabiliyorsa en sevilen de o olsun benim gözüm yok..tek isteğim benden uzak olsun lafımı edip insanları rahatsız etmesin..Allah nasip ederse uzağa gideceğimiz bir mesleklerimiz var aynı ilde zor oluruz zatenBence ben de Allah nasip ederse sonumuz evlilik olursa benzerini yaşayacağım. Bizde de 1 yılı geçkin süredir evli abisi. Ama gelinleri beni pek sevmiyo yani insan hissediyo. Bundan önce anlatılandan kendim çıkarıyodum ama ta ki görene kadar konduramıyodum.
Sürekli -anne, annecim- hani yapmacık dersin ya sürekli her lafa öyle başladı sürekli koluna girdi kadının (belki hep öyledir bilemedim ama fazla geldi gözüme).
Gözgöze gelirsin gülümsersin ya ben öyle yaptıkça bön bön yüzüme bakıp kafasını çevirdi.
Her dakika gözü üstümdeydi ayak topuğumdan kaşıma, kirpiğime kadar süzdü.
Erkek arkadaşımla ne zaman ikili konuşsak kenarda hop yanımızda bitti.
Annesinden çok o inceledi desem yeridir.
En son da erkek arkadaşım fotoğrafımı annesine göstermiş annesi de çok güzel kız fotoğraflarda da ayrı güzel çıkıyo demiş konuştular herhalde ki kız ertesi gün ben de görücem fotoğrafı diye erkek arkadaşıma ısrar etmiş o da görüp napıcaksın istemiyorum demiş ve tüm gün resmen küsmüş tamam merak etmiştir de tüm gün ters davranacak da bi'şey yok bence. Erkek arkadaşım onu çok sever ama saf saf gelir anlatır bana ister istemez doluyorum galiba önyargım oluşuyo oyüzden konuyu kapatmaya çalışıyorum. 1 saat anca gördüm boşa dolmayım.
_________
Size gelince büyük ihtimal süper bi'elti çekişmesi seni bekliyo. En iyi gelin, en sevilen gelin ben olmalıyım mantığı:26:
kayınvalidenle arana iyiyse eltiyi boşver. dış kapının mandalı ile mi uğraşacaksın bide
Tamam da arkadaşım ortada söz, yok, nişan yok bir resmiyet yok bu samimiyet nereden geliyor kaynanıza sürekli hediye almalar, sürekli evine gitmeler, çarşıya çıkmalar, face dan muhabbetler bana çok samimi geldi. Ayrıca face da yorumlarım görüp siliyor dediniz neden silsin kaynanasının face hesabına nasıl giriyor da siliyor. Bu evdeki tüm ayrıntılaı size kim anlatıyor asıl haberiniz var kelimesi kelimesine herşeyden. Ya sevgiliniz ya kaynananız anlatabilir bu da çirkin birşey. Telefonda gereksiz bir tartışma olmuş daha resmmiyet bile yokken siz onu yakındna tanımak, akın davranmak yerine telde hesap sormuşsunuz ki buna hiç gerek yoktu. Bence siz yengenize karşı çok özyargılısınız daha eve gelin olarak bile gelmeyen birine yenge bunları bu kadar neden yapsın. Hadi yaptı siz gittiniz yine ki sürekli oradasınız. O size o sözlerden sonra samimi davrandıysa siz de herkesin yanında onun yazdıklarını söyleyip neden şimsi böyle davranyorsun deseydiniz. Eviniz yurdunuz ayrı olacaksa dert etmeyin. Ama ailesinin size bunları yansıtması hiç goş değil aynı şeyi yarın bir gün senden memnun olmazlarsa yeni geline de yapabilirler anlatabilirler.
ben eşimle nişanlanmadan hiç evlerine gitmişliğim yoktu,ne zaman nışanlandık kv.dem ailece yemeğe aldı bizi,ben nişanlı olsam dahi buda tam bı resmiyet değildi gözümde,benden yaşça küçük elticikle münakaşa olmuştu.eşim ve ben kardeşlerimizin en büyükleriyiz en son bız evlendık
kaynım elticiği kaçırmış zamanında,şimdi önce onlar evlenmişler yaaa,yemek öncesi elticik,bı laf çaktı gene cevap vermedım,kollarını kaldırmış yukarı oynaya oynaya gelıyor bıde lafını söylüyr kuş kadar beynıyle....en kıdemlı benımmm hahaaahhyt, hiç sesimi çıkarmadım,sonuçta nısanlıyız bozuladabılır,ben öylece gözlerıne sertçe bakmayı seçtım,kv. bı laf etttı sustu kaldı kıdemlı elticikbende ...işte okadar anne dedım sustum,
diyecegım o kiii, bana ters gelen sana normal gelebılır ama samımıyet olması gerken kadar olur,ben evlendım yıne devam ettırıyorum resmıyetımı,2. kişilerle,o kıdemlı eltıcıkte,hala karnının şişliğini indiremedi,süreklı bana laf sokar durur,muhattap olmam,gerekenı soyler terslerım onu....
işiniz zor arkadaşım,bende ailemde gormedım bu tarz lakayt kişiler bana da tuhaf gelıyor ,szıce normal olabılır ama banada bıraz fazla ılgılı bır gelın adayı gıbı geldınızşimdiden boyle olduysa ılerısı daha da çirkinleşebilir....zaten sorunluymuşta !!!!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?