• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana fikir verebilir misiniz ?

Nişanlım var evlenmek üzereyiz. Üniversiteden arkadaşız ben Eskişehir de oturuyorum ailemde buralı nişanlımın ailesi Erzurumlu nişanlım tek çocuk bitirince ailesinin yanında yaşamak istiyor ve babasının sermayesiyle benim ve kendisinin diplomasını kullanarak iş yeri açmak istiyorlar buraya kadar sorun yok fakat sadece nişanlım ve ben çalışacağiz her ay elde ettiğimiz karın yarısını babasi istiyor üstelik benimde diplomam kullanılıyor olmasına rağmen bana sadece %1 hisse verecekler ve zaten onu da vermek zorunda oldukları için şimdi bu şartlar altında çalışmak yerine Eskisehirde kendi yerimi açıp çok başarılı olabilirim. Biraz kredi ve borca girerim an en niyetinde benim olur siz olsanız ne yapardınız? Ben bu durumu kabul etmiyorum diye ayrılma noktasına geldik çok üzülüyorum ama bi yandan da aptal yerine mi konuyorum diyorum bilmiyorum nişanlımı da çok seviyorum. Ne yapsam çok arada kaldım.
Somuruluyorsunuz. Kendi isinizi kurun.

Nişanlım var evlenmek üzereyiz. Üniversiteden arkadaşız ben Eskişehir de oturuyorum ailemde buralı nişanlımın ailesi Erzurumlu nişanlım tek çocuk bitirince ailesinin yanında yaşamak istiyor ve babasının sermayesiyle benim ve kendisinin diplomasını kullanarak iş yeri açmak istiyorlar buraya kadar sorun yok fakat sadece nişanlım ve ben çalışacağiz her ay elde ettiğimiz karın yarısını babasi istiyor üstelik benimde diplomam kullanılıyor olmasına rağmen bana sadece %1 hisse verecekler ve zaten onu da vermek zorunda oldukları için şimdi bu şartlar altında çalışmak yerine Eskisehirde kendi yerimi açıp çok başarılı olabilirim. Biraz kredi ve borca girerim an en niyetinde benim olur siz olsanız ne yapardınız? Ben bu durumu kabul etmiyorum diye ayrılma noktasına geldik çok üzülüyorum ama bi yandan da aptal yerine mi konuyorum diyorum bilmiyorum nişanlımı da çok seviyorum. Ne yapsam çok arada kaldım.

Ben böyle bi adamla evlenirmiydim oturur uzuuun uzuuun düsünürdüm......

Bu kadar yok sayilmak, ama bana ait olan diplomaya emege konmak bana agir gelirdi

Daha dakika bir gol bir. Bu evlilik, kayin iliskileri zaten zor iken, içine maddiyat atmak niye? Anne baba iste, iki ergen var karsisinda. Ogullarini o sehirde tutmak istiyor diye para veriyorlar. Is tutarmi tutmazmi (ki tutmaz) hiç önemli degil. Ogulda yeterici kadar bagimsiz degil.

Yani isin ehli olmadan herhangi bir yeri açmak, batmaya mahkumdur. Aile olmadan, is anlasmasini yaparsan, o ailede olunmuyor ve evlilik batar.

Adamlar istesin sana %100ünü versinler. Sorun burda bile degil. Tamamen mantiksiz, iliskileri yipratan bir is. Gençsiniz, toysunuz sonra yillar borç ödeyin is tutmadi diye. Sakin ne bu is olayina gir, ne evlen bu adam ile. Önce kendi ayaklarin üzerine dur.

Size verilen % 1 hisse poliklinik açmak için birden fazla hekime ihtiyaç duyulması nedeniyle, mecburiyetten yani. Size karın yüzde biri falan verilmeyecek, hatta bir maaşınız bile olmayacak muhtemelen. Kasayı eş ve kayınpeder yönetecek. Siz de sadece Bağ-Kur’u yatan bir çalışan olacaksınız. Karın tokluğuna emeğiniz sömürülecek. Ben de diş hekimiyim ilk mezun olduğum zamanlarda %1 hisseyle hiç tanımadığım bir diş hekimiyle beraber çalıştım, poliklinik hizmeti için ben ve bir kaç arkadaş. Bu durumda bile sabit bir maaşım ve yaptığım işin % 40ı benim olurdu. Sakın emeğinizin sömürülmesine izin vermeyin, oturun Dus çalışın, artık klinik açınca çok kazanma olayı bitti. Fark yaratmanız lazım ki hasta sizi tercih etsin, iyi düşünün, yanlış karar vermeyin.

Ah ablacım senden çok daha deneyimli dişhekimi ablan olarak uzak dur derim. Hem siz pandemi de mezun iki hekim ne öğrendiniz de hemen klinik açıp çok para kazanma hevesine kapıldınız. Önce başka yerlerde biraz pişin burnunuz sürtülsüm hasta iletişimi para isteme yollarını öğrenin. Klinik öyle hadi kredi çekeyim açayım olmuyor en az 300bin gerekli orta bir yer için . Ayrıca uzmanlık sınavına hazırlan bitti artık düz diş hekimi olup klinik açıp çok para kazanmak. Eski klinik sahipleri hep uzman istiyor artık. Bırak evliliği duşa hazırlan. Ayrıca bu adamla evlendiğinde cebinizde akşam yemeğine çıkacak paranız olmaz kasa babada duracağı için

Bende aynen bu soruyu kendisine sordum. Babası yıllarca biriktirdiği parayı bana mı verecekmiş bide evlenince zaten her sey ikimizin olmayacak mı şeklinde cevaplar verdi beni geçiştirdi

Nişanlınız babasını dahil etmeden onun yaşadığı şehirde ortak iş kurmanızı kabul ediyor mu peki? Yani bana göre sermayedarın belli bir kar elde etmesi mantıklı aslında. Ama nişanlınız babası olmadan birşeyleri başaramayacağını düşünen, kendi başına birşeyler yapmaya yanaşmayan biriyse sıkıntı.

Benimde aklıma bu kurcalıyor. Demek ki ileride benimle boşanma ihtimali için böyle bir yol izliyorlar diyorum ama sonradan bu şekilde aptal yerine konulmak çok ağırıma gidiyor.
herkes gibi okurken bende gerildim 1000₺ iş yap sana 10₺ versinler o ne öyle yapma kardeşim kal ailenin yanında çalış gözün açılsın hayatı gör kendi paranı kazan ne kadar kıymetli şeyler anlarsın. bu kadar planı programı yapan aileden uzak dur

en basta klinigi komple senin uzerine yapariz deseler bile gitmeyin.

cok yakin arkadasimin basina geldi ailesinin durumu cok iyiydi, kiz avukat kendi burosu vardi cok da iyi kazaniyordu. kucuk bir sehirde yasayan birine asik oldu cocuk muhendis. cocuk ben ailemin yanindan ayrilamam dedi. hic buyuk sehirde yasamadim sen buraya gel sana buro acalim dedi. kizin ailesi cok karsi cikti olmaz orada isini yapamazsin diye ama dinletemediler. gitti evlendi. arkadasima da buroyu actilar ama kendi burosu ankaranin gobeginde bir plazadaydi, orada 2+1 daireden buro yapmislar kohne bir yer. once burada bir bunalima girdi. sonra is gelmedi. kizin babasi dayanamadi birkac tanidik buldu kiza bir iki is gonderdi. kayinpeder ben o kadar masraf yaptim diye kizin kazancinin yarisini istedi. yaptigi masraf da maksimum 20 bin liradir mobilyalar vs dahil. kizdan aldigi 100 bine yaklasti. ki isleri bulan da kizin babasi, sirf kizim kendi parasini kazansin kocasindan harclik almasin diye. buro kizin uzerine ama ne fayda, sermayeyi kayinpeder verdi diye her seye ortak olmak istedi. kocasi olacak ayi da hicbir seye sesini cikarmadi. 1 yil olmadan bosandilar geldi.

ailesinin dibinden ayrilamayan adamla gercekten evlenilmez. herkes hemen klinik acmiyor ya, once dogru durust bir yerde calismaya baslayin parayi biriktirip kendiniz acin. size bugun %50 hisse deseler yine de alirlar parayi elinizden.

Çok çekersin yol yakından dön . Okumuş kızsın kendi ayaklarının üzerinde durursun. Onlar köle arıyor . Ayrıca sizin ikinize ait bir hayatınız olmayacak varsa yoksa annesi babası onlar ölene kadar onlarla yaşayacaksın sen dayanamazsın. Burda çok forumda evliliklerin bitişlerinin en büyük nedeni eşin ailesi . Sonradan üzüleceğine bir ömür keşke diyeceğine şimdiden üzül boşver

BİR fabrikada, büyük bir makine aniden durmuş. Tamirciler geliyor, bir türlü çalıştıramıyor.​

Sonunda, yaşlı bir tamirci bulmuşlar. Tamirci, makinenin etrafında dolaşarak, dikkatli bir şekilde kontrol etmiş. Sonra, kendini izleyenlere dönerek;

"Bana bir çekiç getirir misiniz?" demiş.

Çekiç gelmiş. Çekici eline alan tamirci, makineye yaklaşmış ve tespit ettiği bir yere çekici "tık" diye vurmuş. O da ne? Makine, başlamış çalışmaya...

Patron, son derece memnun. Sormuş;

- Borcumuz ne kadar?

- 1000 dolar.

- Neee... Çekiçle makineye şöyle bir vurdun, o kadar. Bunun için mi 1000 dolar istiyorsun?

- Evet.

- Peki... O zaman bana ayrıntılı bir fatura düzenle. İstediğin 1000 doların ayrıntılarını görmek istiyorum.

Bunun üzerine yaşlı tamirci, faturayı düzenleyip, patrona uzatmış. Patron, faturayı almış ve dikkatle okumaya başlamış;

Çekiçle, makineye vurmanın bedeli: 1 dolar.

Çekici nereye vuracağını bilmenin bedeli:
999 dolar.

Toplam:
1000 dolar.

Sizin o ise koyacağınız sermaye nisanlinizin babasinin koyacagindan daha degerli ve onun koyamacagi bir sey.

Şimdiden size sormadan ve sizi saymadan planlar yapılmış nişanlınızın gelecek planlarında siz yoksunuz sizin kariyerinizi eğitiminizi kullanmak var bence babasında da aynı şekilde sizi saymıyorlar gibi geldi bana şimdiden böyleyse ileride çok pişman olursunuz bence yol yakınken dönmek daha hayırlı gibi duruyor

Aileniz bu duruma ne diyor? Ne bileyim babaniz, anneniz size dur kizim yapma demiyor mu? Resmen sizin uzerinizden hesaplar yapilmis, kole gibi kullanilacaksiniz. Daha gencsiniz, yapmayin lutfen. Emeginize, bilginize sahip cikin. Esinize bile yedirtmeyin hakkinizi.

Zaten nişanlıma orta yol bulalım diyorum. Bana ben senin kötülüğünü ister miyim, hani ikimiz için bankadan kredi mi çekelim onu mu ödeyelim zar zor diyor tek çocuğum babama versekte yine bizim için biriktirir bize kalır diyor. Bide elimden daha fazlası gelmiyor diyor. Çıkıyor işin içinden bende kızıp kızıp oturduğumla kalıyorum.
Bir kavga anında dımdızlak sokakta kalırsınız bu evlilikte. Para vs kayınpederin üzerinde olacak hiç bir hak iddia edemeyeceksiniz. Bedava karın tokluğuna eleman gibi çalıştıracaklar sizi açın gözünüzü biraz. Sonu kötü bu evliliğin

Bu konu beni aşırı gerdi. Bak ölümü gör evlenmeashdjfkfl seni ne kadar boktan bir hayatın beklediğini tahmin bile edemezsin eskisehirde dis kliniğinde bedava calıssan bile daha karlısın inan abartmıyorum
Yıllarca ders çalış diş hekimliğini kazan 5 yıl oku emek ver sonra da aşığım diye bir ailenin kölesi bedava çalışanı ol. Valla şaştım kaldım konuya

Back
X