• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana fikir verebilir misiniz ?

Nişanlım var evlenmek üzereyiz. Üniversiteden arkadaşız ben Eskişehir de oturuyorum ailemde buralı nişanlımın ailesi Erzurumlu nişanlım tek çocuk bitirince ailesinin yanında yaşamak istiyor ve babasının sermayesiyle benim ve kendisinin diplomasını kullanarak iş yeri açmak istiyorlar buraya kadar sorun yok fakat sadece nişanlım ve ben çalışacağiz her ay elde ettiğimiz karın yarısını babasi istiyor üstelik benimde diplomam kullanılıyor olmasına rağmen bana sadece %1 hisse verecekler ve zaten onu da vermek zorunda oldukları için şimdi bu şartlar altında çalışmak yerine Eskisehirde kendi yerimi açıp çok başarılı olabilirim. Biraz kredi ve borca girerim an en niyetinde benim olur siz olsanız ne yapardınız? Ben bu durumu kabul etmiyorum diye ayrılma noktasına geldik çok üzülüyorum ama bi yandan da aptal yerine mi konuyorum diyorum bilmiyorum nişanlımı da çok seviyorum. Ne yapsam çok arada kaldım.
Geçenlerde bir söze denk geldim konuyla alakalı az da olsa benim düşünceme göre . “Babasının oteritesinden annesinin memesinden arkadaş kümesinden ayrılamayanla evlenmeyin,evlilik herşeyden önce birey olmayı bağımlı olmadan bağlı olmayı gerektiriyor” diye . Hisse önemli değil iki tarafa da uzak olmak en doğrusu elle iş yapılır am akraba ile asla . En azından ele lafını söylersin .

Zaten bende aileme bunu söyleyemedim. Çok seviyorum. Söylesem babam annem asla razı gelmez direk nişan atılır. Nişanlımda biliyor bu durumu ama kendisi inanılmaz haklıymış gibi savunuyor.

Bak güzel konu sahibesi 25 yaşında bile değilsin, bu adamın anasını dansını yıllarca sırtında taşıyacaksın tek kuruş kazancın olmayacak. Sen bunları ailene zaten söylemelisin, bu yükün altına girme niyetini ailen bilmeli.

Hakikaten kizin nişanlısına ve babasına kızdım.

Amiyane tabirle hıyar akçesi ile alinan essegin ölümü sudan olur derler. Yani inanin ucuza alinan mal kalitesiz olur bu hayatta da böyledir

Size bes kurus deger vermeyen adam yuzde 1 lik değer vermis cok pardon, sizi sagilacak altın inek yerine koymuş.

Nişanlım var evlenmek üzereyiz. Üniversiteden arkadaşız ben Eskişehir de oturuyorum ailemde buralı nişanlımın ailesi Erzurumlu nişanlım tek çocuk bitirince ailesinin yanında yaşamak istiyor ve babasının sermayesiyle benim ve kendisinin diplomasını kullanarak iş yeri açmak istiyorlar buraya kadar sorun yok fakat sadece nişanlım ve ben çalışacağiz her ay elde ettiğimiz karın yarısını babasi istiyor üstelik benimde diplomam kullanılıyor olmasına rağmen bana sadece %1 hisse verecekler ve zaten onu da vermek zorunda oldukları için şimdi bu şartlar altında çalışmak yerine Eskisehirde kendi yerimi açıp çok başarılı olabilirim. Biraz kredi ve borca girerim an en niyetinde benim olur siz olsanız ne yapardınız? Ben bu durumu kabul etmiyorum diye ayrılma noktasına geldik çok üzülüyorum ama bi yandan da aptal yerine mi konuyorum diyorum bilmiyorum nişanlımı da çok seviyorum. Ne yapsam çok arada kaldım.
Sizi tebrik ediyorum.Kendilerine okumuş modern köle arayan insanlara karşı verdiğiniz bu mantıklı karara bakarsak sizi aptal yerine koymaya ÇALIŞIYORLAR dersek daha yerinde olur...Hayatınızı kimseye yar etmeyin..!!!!!:sopa:

Nişanlınızın aşkından Allah muhafaza ölseniz bile yapılan teklifi asla kabul etmeyin, size hisse verecekleri yok, nikah kıyılıp Erzurum'a gidene kadar oyalama taktiği olarak size %1 hisse vereceklerini söylemişler, hoş %1'inde sizin için hiçbir getirisi yok zira %1 hatır ortaklığı adı altında verilen paya denir, işyerinin tüm giderlerine ortak ederler, hissedarsın masrafları karşılayacaksın derler, siz vicdan yapar her masrafı karşılamak için elinizden geleni yapıp bir de sabahtan akşama kadar çalışırsınız ama iş size para vermeye geldi mi doğru dürüst para alamazsınız, ayrılmak istediğinizde de verecekleri hissenin bir eder değeri olmayacak, ki zaten sizin ki sermayesiz katılım olduğundan klinikte herhangi bir çalışandan farkınız olmayacaktır.

Kendinizi yakmak istiyorsanız kabul edin, hayatınızı, cebinize girecek parayı bile nişanlınızla ailesi yönetir böylece ama ailenize kendinize saygınız varsa aşk acısı da çekseniz ayrılın, bu ortaklığı da asla kabul etmeyin.

Kendinizi bir süre sonra özgür hissetmiyeceksiniz bir süre sonra

Yol yakınken siz o ayrılma noktasından dönün yani kendinize dönün. Umarım seviyorum herşey hallolur diyenlerden olupta hata yapmazsınız. Çünkü akıl var mantık var birşey lerin yalnış olduğu ortada ve sizde biliyorsunuz. Siz aynen düşündüğünüz gibi yapın gerekirse kredi çekip iş yeri açın emeğiniz kendinize kalsın sizi sömürmek isteyenlere değil. Sakın kabul etmeyin.

Hala nişanlımı seviyorum diyorsunuz.
Sizi enayi yerine koymaya çalışan adamı nasil seviyorsunuz?
Nasıl bir sevgi açlığı var acaba?
Aynen ya 😐 gözünüzü seveyim hayat boyu hiç mi sevip sevilmediniz de bunu sevgi sanıyorsunuz? Bildiğin sizi çok afedersiniz enayi gibi sömürmek istiyorlar ve siz hala nişanlımı seviyorum diyorsunuz

İnsan sevince sağır kör oluyor.ama lütfen bu kadar kişinin yazdıklarını düşünün bence sizde bi sınır koyun nişanlınınıza en azından bi deneyim sevip sevmediğini görmüş olursunuz.mesela kesinlekle olmaz ben bukadar pay istiyorum diyebilirsiniz ve bu sözde kalmasın.usulünce olsun ki ben sanmıyorum yinede o parayı size yar etmezler öyle bi his girdi içime.sanki hep ödün veren taraf hep siz olmuşsunuz gibi bu ilişkide.lütfen gerçkleri görn yakmayın kendinize.bi dişinizi gösterin bakalım nişanlınıza onunda gerck yüzünü görmüş olursunuz.

Aynen ya 😐 gözünüzü seveyim hayat boyu hiç mi sevip sevilmediniz de bunu sevgi sanıyorsunuz? Bildiğin sizi çok afedersiniz enayi gibi sömürmek istiyorlar ve siz hala nişanlımı seviyorum diyorsunuz
Ya bunlar sonradan olsa nasıl bosanacagim diye konu açacaktı?
Şimdi evlenmden herşey önüne serilmis.
Resmen takdiri ilahi.
Yol yakınken dön.

Canım en kısa sürede uzaklaş o aileden.sen herşeyin en iyisine layiksin unutma.

yuzde 1 nedır ? yarı yarıya olmalı ıkınız uzerine. bunu kabul etmıyorsa kendısı bılır. bı tek o okumadı yanı kımbılır ne zorluklarla bıtırdınız. maşallah sormak bıle yok bu ne emrıvakı. bende tek çocuğum ama evım olmasına rağmen sırf dipdibe olmayalım dıye kendı aılemın oturduğu yerde oturmayı kabul etmedim. size sormuyor bıle. her ay yarısını vermekte yanı öhh. kendı kendınıze açın daha ıyı. kayınpeder maşallah kenfı çalıyor kendı oynuyor uyuz oldum

Gittim fakat açıkçası pek ısınamadım ama nişanlımı seviyorum işim gücüm burada olur alışırım dedim başta o yüzden kabul etmiştim ama bu teklife ama şimdi her şeyi yeniden gözden geçirmeye karar verdim.
Mantık olarak düşünsene, resmen onların yanında çalışan pozisyonunda olacaksın. O kadar fakülte okudun. Gidip Erzurum gibi bi yerde mi çalışacaksın. Neden illa onun ailesine yakın olmak zorundasınız. Yılda kaç kez kendi ailene gidebileceksin. Bence onunla evlenirsen çok pişman olacaksın.Tabi evlenince aileye bu kadar yakın olunca senden gelinlikte bekleyecekler o ayrı.

Kesinlikle kabul etmeyin. Size çok az ücret verecekler. Maaşınızda her daim söz sahibi olacaklar kafanıza göre bi harcama yapamayacaksınız kayın aileniz sürekli harcamalarınızı takip edecek. Kesinlikle bunu kendinize yapmayın aileniz de sizi öyle gördüğünde ömürlerinden ömür gidecektir. Bakın çok gençsiniz ben çok kısa bir süre önce boşandım ve İnan bana aşk sevgi o tatlı yumuşak duyguların boşanma sırasında nasıl yok olduğunu gördüm iş o noktaya gelince herkes kendi menfaatini düşünüyor. Hem de Eskişehir’de büyüyüp gidip Erzurum’a yerleşeceksiniz gerçekten ayaklarınız yerden kesilmiş lütfen bunu yapmayın o anneniz babanız ekonomik zorluklar çekerek sizi bunun için mi okuttu. Bakın baştan söylemişler bunları kabul ederseniz ilerde bi sorun olduğunda baştan biliyordun deyip işin içinden çıkacaklar. Yapmayın. Şimdiden olmaz böyle. Ben biraz daha alanımda uzmanlaşmak istiyorum ilerde açarsak kendi yerimizi sonra konuşuruz bunları deyip geçiştirin. Girin bir özel kliniğe görün kendi paranızı yeyin annenize babanıza evlatlarının işini yapmasının gururunu yaşatın. Evlenmek için çok acele etmeyin hiç kimse bir yere kaçmıyor. Olacak olan önünde sonunda olur yok ben kabul etmiyorum derse de kesinlikle önünde eğilmeyin daha şimdiden sizi kendine bağımlı hale getirmeye çalışan çomar bi kişilikten Allah sizi korumuş olur. Alfa insanlarla karşılaşırsınız ilerde;) sırf sermaye sunuyorlar diye kendi ayaklarınızın üzerinde durmazsanız sonra bunun bedelini çok aşır ödersiniz, yapmayın bunu kendinize😉

Canım kızım senin ailene vefa borcun yok mu? Sen kaya kovuğundan mı çıktın? %1 nedir yahu? Eskişehir gibi bir yerde okuyup büyümüşşün. Erzurum da yapabilecek misin? Aile şimdiden dayatmalara başlamış. Tek oğlan diye üstüne varıp seni darlamasınlar sonra? Sen başka bir yerde bile çalışsan yüzde 1 den çok kazanırsın. Sağılacak damız mi bulmuşlar? Ailenle hemen bu konuyu paylaş yarın öbür gün ayrılsan bir de bebeyle seni kapı önüne koysalar kaç yıllık emğini nasil alacaksın?

Back
X