- 2 Şubat 2015
- 935
- 1.109
- 113
- Konu Sahibi boga_hatunu
-
Gelişim bozukluğu var dediler şu şekil boy kilo açısından yasıtlarından geri dediler.Muhtemelen sizin davranış biçiminiz çocuğu bu hale getirmiştir ancak ben açıkçası gelişim bozukluğu da sezmedim değil. Acilen bir pedagog ile görüşseniz iyi olur.
Olabilir ayrıca 3 yaş 4 yaş sendromu derler bazı doktorlar ne kadar doğru bilmiyorum özellikle 4 yaşta kıskanma birşeyini paylaşmama durumu oluyormuş böyle bir sorunda olabilirBuda gelmiyor değil aklıma sıkıldığından mı bu kadar üzüyor diye ama diğer çocuklarla da geçinemiyor..
en kısa sürede pedagoga götürücem.Canım seni asla uzmek istemem ama cocugun cok sorunu var. Hıc durma direk destek alın. 4 yasında cocuk zaman az sen krese gondermesen bile okul cagı geldi geliyor.
Evet kıskanma paylaşmama var birde inatlaşma var bile bile yapcam diyor bazen. Çoğu şeyde inatlaşıyor benimle..Olabilir ayrıca 3 yaş 4 yaş sendromu derler bazı doktorlar ne kadar doğru bilmiyorum özellikle 4 yaşta kıskanma birşeyini paylaşmama durumu oluyormuş böyle bir sorunda olabilir
Gelişim bozukluğu var dediler şu şekil boy kilo açısından yasıtlarından geri dediler.
üçüncü eh artık patlatıveriyorum ama sonrada çok üzülüyorum cezalandırdım bir kaç kez odaya falan kapattım yok çok ağlıyor özür dile diyorum çok inatlaşıyor bir kaç kez öcü geliyor falan dedim pişman oldum anlattım sonradan yok öcü falan diye ama nafile odadan odaya gidemiyor korkuyor
Açıkçası ne kadar çok üzülüp kahrolsam da banada ters geliyor bu kadar asabi oluşuYok fiziksel bir gelişim bozukluğundan bahsetmedim ben, mental bir sorunu var gibi. Ama çocuğu görmeden teşhis koymak doğru değil o yüzden vakit kaybetmeden ( ki oldukça geç kalmışsınız zaten) bir uzman görüşü alın.
Acaba ilgisizlikten mi diyorum hani ilgisiz kalınca agresif olurmuş ya çocuklar ama ilgileniyorum da bilemiyorum nerde hata yapıyorum..
Tvnin sesini son ses açıp öylece ne kadar zaman izliyor. Hemen rahatsız olup kapatıyor mu yoksa uzun dakikalar boyunca izliyor mu öyle yüksek sesle. Siz en iyisi ilk önce bir kbb ye gidinYok konusmada bir problemi yok duymada da yok diye biliyorum ama bazen tvnin sesini son ses açıyor..
Düzgünde açıkladığım oldu güzel güzel anlattığımda saatlerce yalvardığımda ama dinlemiyor aynısını yapmaya devam ediyor..Çocuğunuza kararli bir şekilde hayır deyin demiş çocuğu.
Hayır efendim, çocuğa çok hayır dediğinizden bu haldesiniz diyebilirim. Peygamber efendimiz ' hayır' o kadar az kullanırmis ki.. Pedagog Adem Güneş çocuk eğitiminde de bunu hatırlatıyor.
Tehlikeli ve zararlı şeyler dışında hayır demeyeceğiz çocuğumuza. Derken de açıklayarak diyeceğiz. Çocuk abur cubur istiyor, 'hayır hayır almayacaksin, almayacağım, hayır dedim sana x' ve benzeri diyaloglar çoğunuzu hırçın ve agresif yapıyor.
Onun yerine, ' hayır oğlum/ kızım bu sana çok zarar verir, o yüzden alamayiz' vs gibi yumuşak sözler olmalı dilimizde.
Öcü ile korkutmak, odaya kapatmak, patlativermek.. Ahh.. dayanamadım yaa uykum da var zaten düzgün yazmaya devam edemeyeceğim, keşke anne olmadan önce uzun bir eğitim alınsa!
Açıkçası ne kadar çok üzülüp kahrolsam da banada ters geliyor bu kadar asabi oluşu
Aslında yüksek sesten pek rahatsız olmuyor kbb çıkarayım yarn..Tvnin sesini son ses açıp öylece ne kadar zaman izliyor. Hemen rahatsız olup kapatıyor mu yoksa uzun dakikalar boyunca izliyor mu öyle yüksek sesle. Siz en iyisi ilk önce bir kbb ye gidin
Baştan beri öyle olmalıydı, az bi ihtimalle çocuğun sorunlu olmasından kaynaklıdır inanın. Büyük çoğunlukla sizden kaynaklı diye düşünüyorum.Düzgünde açıkladığım oldu güzel güzel anlattığımda saatlerce yalvardığımda ama dinlemiyor aynısını yapmaya devam ediyor..
Haklısınz aldım da tedavi ama beni çok yoruyor dayanamıyorum bazen.."patlatıveriyorum ama sonrada çok üzülüyorum cezalandırdım bir kaç kez odaya falan kapattım yok çok ağlıyor özür dile diyorum çok inatlaşıyor bir kaç kez öcü geliyor falan dedim pişman oldum anlattım sonradan yok öcü falan diye ama nafile odadan odaya gidemiyor korkuyor"
aman Allahım... cocuk issirir cunku siddeti ogreniyor. saldirgan cunku guven problemi war. cocuklarla oynamiyor cunku oynamayi bilmiyor.ne demek odaya kapatmak patlatmak 4 yas gelisimde cok onemli bir yas. sizin de prof. bir yardim almaniz gerekir.
aktivite bulacaksiniz. sosyallesmesi gerekiyor. kres oyun gruplari dusunmediniz mi? demek ki cocugun icindeki enerji dogru yonlendirilmiyor.Haklısınz aldım da tedavi ama beni çok yoruyor dayanamıyorum bazen..
Krese tuvalet eğitiminden sonra göndericem.aktivite bulacaksiniz. sosyallesmesi gerekiyor. kres oyun gruplari dusunmediniz mi? demek ki cocugun icindeki enerji dogru yonlendirilmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?