Bana göre mi yanlış sizce de yanlış mı?

cadikedi

Hayvanlı Sirklere GİTME!
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
2.158
326
163
Bugün eşim eve geldi ve bilgisayarımı sattım dedi.

Şok oldum. Hiçbir şekilde daha önce satacağından bahsetmedi. Her zaman bana sorar fikir alırdı. Gün içinde mesajlaşırken bile olsa söylerdi. Gün içinde mesajlaştığımız halde söylemedi.

Kendi kendine bugün karar alıyor satıyor ve ben eve gelince öğreniyorum. Attığım her adımı ona haber ver ben ondan böyle bir şey öğrenince çok bozuldum. Bunu da suratımla, sözlerimle ve hareketlerimle belli ettim. Dırdırcı bir kadın değilimdir, susmayı bilirim. Sadece "tebrik ederim seni, ben bostan korkuluğuyum zaten bu evde. Bana fikrimi sormak bile gelmemiş aklına" dedim. Ne var bunda? dedi. "yok bir şey canımmm, hiç bir şey olur mu... ben ne yaparsam yapayım sana sorayım ama sen böyle bir şeyde fikrimi dahi alma, bir mesajla bile haberdar etme" dedim. Abartıyorsun dedi içeri gitti. Bir şeylerle uğraştı. Sofrayı hazırladım tabiiki suratım beş karış. Evde yeşil soğan yok muydu dedim yok herhalde zaten ben doydum yemeyeceğim dedi. Ben de "iyi doy" dedim... (biraz yemişti hemen doyan bir tip değildir)...

Bana bir anda kıpkırmızı bir suratla "cadıkedi yeter... sana bir şey dememek için susuyorum ama yeter dedi... gözleri doldu ama sinirden tabii, kıpkırmızı suratla kalktı masadan aldı sigarasını gitti içeri"

Gören de dır dır dır hiç susmadım, hep konuştum, laf ettim sanacak...

Eşinizin size hiç haber vermeden bilgisayarı satmasına bozulmaz mıydınız? Siz attığınız her adımı ona haber verirken, her şeyi ona sorarken?..

Verdiğim tepkiler çok mu sert?

"Gelişmeler var, son sayfayı okumadan yorum yapmayınız :)"

Son düzenleme:
bozulman normal olabilir ama bana kalsa ben önce çok şaşırır sonra niye sattın ne alaka hayırdır diye sorarım, kendince mantıklı bir sebebi varsa bir dinlerim- ki vardır herhalde öyle ani satışın sebebi- sonra eleştiresim varsa sonuna kadar eleştiririm. senin ani çıkışına mı gözleri dolarak yeter dedi, yoksa başka bir şeylerden mi dolmuştu bilmiyorum. amaaan hep mantıklı davranmak zorunda mıyız ya bizim de ani çıkışlarımıza sabretsinler biraz ( :
bugüne kadar böyle habersiz büyük işler yapmadıysa çok da üstüne gitme derim.

Benim de aklıma önce neden diye sormak gelirdi sanırım.
Hemen bostan korkuluğu muyum demezdim.Bu sözde,bana danışmak zorundasın anlamı var.
Belki yenisini alacaktı,eskisine talip çıkınca kaçırmak istemedi.Belki acil para gerekti vs...
Keşke sitem etmeden önce sebebini sorsaydın.

Kızlar yazarken o kısmı atlamışım. Neden diye sordum paraya ihtiyacım vardı dedi. Acil paraya falan ihtiyacımız yok ben birikmiş maaşımın 5 kuruşuna dokunmadan ona verdim. Parasınida almamış daha. Ve format atmadan vermiş adama bir sürü fotograf var o bilgisayarda. Benim zaten bilgisayarım var bilgisayarın gitmesine üzülmüyorum. Bana danışmadı. Bir anda satıyor parayı henüz almıyor.

Nedenini de sormuşsunuz ama bu neden ne kadar yeterli.
Sonuçta önce sana danışması gerekirdi ya da illa kafaya taktıysa da güzel bir dille söylemesi gerekirdi satacağını.
Sen haklısın bence.
Ama artık olan olmuş sen bence tatlı dille durumu açıkla ve bir daha yapmaması konusunda uyar.

Bana kalırsa sen elindeki bilgisayarı bir yere sakla o da gitmesin arada :)

İlk başta güler yüzle karşıladım. Hatta senin bilgisayarını alacağım dedi esprisine banane vermem bilgisayarımı dedim. Şakalaştık. Sen internet bağımlısıyım diyordun ben de çareyi bunda buldum dedi atıştık. Benim jeton sonradan düştü. Bana niye danışmadığına sonradan bozuldum. Neden bana sormadın dedim cevap veremedi

Babam maç izlemeye gelecekti bugün. Kumandası yok ben arabaya ineyim dedi indi. Çıkmak bilmedi yukarı. Kapı çaldı bi baktım babam. Bizimki arabada telefonla konuşuyormuş. Babamın geldiğini de görmedi tabi. Babam yağmurda yürüdü , arabayı dışardı bırakmış. Alın şimdi ben sinirlenmeyim mi?

cadikedi bilgisayarin satilmasina laf etmezdim ben yerinde olsam
ama formatlamadan verdigi icin hemen geri almasini söylerdim
cok tehlikeli birsey bence cok yanlis yapmis

cadikedi bilgisayarin satilmasina laf etmezdim ben yerinde olsam
ama formatlamadan verdigi icin hemen geri almasini söylerdim
cok tehlikeli birsey bence cok yanlis yapmis

Bilgisayarı satmasına bir şey demiyorum bana hiç söylemeden satmasına laf ediyorum.

Senin internet bağımlılığın yüzünden mi sattı? :44:

başlangıçta bunun şakasını bile yaptık ama benim jeton sonradan düşünce kızdım benim zaten bilgisayarım var onu dert etmiyorum ben kendimi çok degersiz hissettim, ben her şeyi ona sorarken onun bana danışmaması 'ben neyim?' dedirtti:-(

Eşinin bilgisayarı laptop değil mi ?

Şu yukarıda yazdıkların,nedense bana bilgisayarı çaldırmış olabileceğini düşündürdü.

Daha önce temkinli davranmak konusunda üstelediysen,söylemeye çekiniyor olabilir.

Yok canım, bilgisayarına casus programı kurmustum takip ediyordum caldırması pek mümkün görünmüyor

Yok canım, bilgisayarına casus programı kurmustum takip ediyordum caldırması pek mümkün görünmüyor

Tam aklıma bir şeyler gelmişken şu son mesajını gördüm..

İçimden bir ses o bilgisayarda senin görmeni istemediği bir şeyler var da,
o nedenle sana sormadan sattıgını ya da aslında satmadı ama sana sattı dediğini söylüyor.

Bir de bir insan telefonla konuşmak için neden arabaya iner ki?:26:

Sanırım sen de bir şeylerden şüphe duyuyorsun ki casus program kurmuşsun öncesinde :26:

Son düzenleme:
En ufacık birşeyi bile bildirirken birden küt diye laptopu satıp eve gelmesine şaşırırdım elbette ama bu kadar uzatmazdım..

Sadece başka zaman bende herhangi bi konuda ona haber vermez, misilleme yapardım

Casus program kurduğumdan onun haberi yok. İşin garibi dün bilgisayarı satan adam bugün bilgisayarını kullanıyor. Ya benim o sözlerimden sonra satmaktan vazgeçti geri aldı bilgisayarı ya da başka bir şey var.

Benim şüphelendiklerim telefonda hiç mesaj saklamaması, tüm çağrı kaydını temizlemesi, internet geçmişini mutlaka temizlemeseydi. 10 gündür yüklü casus program şu ana kadar şüphe uyandıracak bir şey yapmadı.

Sözde babama sitenin kapısını açmak için aşağı inmişti ama babam eve geldi onu görmedi bile. Babam'a dedim e o aşağıdaydı sana kapıyı açmak için bekliyordu, yooo arabada telefonla konuşuyor beni görmedi dedi.

Eve geldiğinde kimle konuştuğunu sordum ablamla dedi, doğru olabilir çünkü günde 3-4 defa ailesiyle görüşür telefonla.

En ufacık birşeyi bile bildirirken birden küt diye laptopu satıp eve gelmesine şaşırırdım elbette ama bu kadar uzatmazdım..

Sadece başka zaman bende herhangi bi konuda ona haber vermez, misilleme yapardım

Kötü bir huyum vardır. Moralim bozulduysa yalandan gülücükler saçamam. Normalde oyuncuyumdur ama gerçek hayatta oyun oynayamam pek.

Her şeyi haber veren, bana danışan, yani yapmayı kafaya koysa bile nezakaten bana daşınan (çünkü evin reisi erkektir gibi bir düşüncesi mevcuttur ama nezakaten bile olsa sence ne yapayım diye bana mutlaka sorardı) adam... şimdi geliyor bilgisayarımı sattım diyor, neden diyorum paraya ihtiyacım vardı diyor (4 aydır maaş alamıyordum birikmiş maaşımı verdiler 5 kuruşuna dokunmadan ona verdim, acil paraya ihtiyacı olamaz), format attırdın mı diyorum hayır diyor ki buraya çok şaşırdım ben bilgisayarımı tamire verirken içinden fotoğrafları almayı unuttum diye bana dünyanın lafını etmişti, içinde bir sürü fotoğraf var format atmadan vermş adama. E bravo dedim, bir sürü fotoğrafla başka birinin elinde şu an makine. Daha tam satmadım ya dedi. Nasıl satmadın dedim. Belgeler elimde dedin ya az önce dedim, tamam parasını almadım daha dedi. Bu ne garip bir satmadır?

Dün sattığı bilgisayarı bugün yine o kullanıyor. Casus program hala yüklü çünkü. Bugün eve gelecek büyük ihtimal vazgeçtim satmıyorum diyecek.

Yahu benim derdim bilgisayarı satması değil ki... Çok bozuldum inanın... Her şeyi söyleyen adam hiç benim fikrimi dahi almadan kendi kendine bunu yapamaz. Benim tanıdığım adam bu değil yani. Ve ben kızdığımda da çok normal gibi davranamaz.

Eğer sofrada kırmızı gözlerle, o kadar dır dır etmediğim halde sanki süürekli konuşuyormuşum gibi "yeter, sana bir şey dememek için susuyorum yeter" demeseydi, bir laf söylesem üstüme yürüyecek gibi olmasaydı bu kadar uzatmazdım herhalde.

Sabah da öpmeden gitti... Giderse gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…