Bana görümcemin altınlarını takmışlar!!

ben iyi görümceyim diye övünürüm ama ben bile vermezdim setimi.hem set alınacak diye bir şey yok.paran yoksa alma derdim.aileme de kızardım.elaleme hava atmak için benim setimi alıyorlar.hem kocama ne derdim.

açıkcası eşimin ailesinin binbir zorlukla bana taktığı seti ben de vermek istmezdim kardeşimin eşine..yardımda bulunup daha başka birşey almayı teklif ederdim aileme.

ayrıca zaten makbule de geçmiyormuş görmüş olduk.hatta bırak onu art niyet bile aranabiliyormuş.yapacağım varsa da yapmam artık :ssz:

görümcen çok iyiymiş valla bak banada oldu nişanda eşimin ailesi incecik bir kolye taktılar bana alırken görümcem kendi küpelerini bozdurup bana küpe almış....sevinmen gerek bana düğünde 1 set 4 bilezik taktılar ama bütün düğün paramı alıp altınların parasını ödediler yani bana taktıkları şeyi geri üstümden aldıllar parasını böyle olsa naapacaktınyaa üstelik parantez açayım tüm evimizi eşyalarımızı kocamlaa ikimiz aldık nişanlıykenn

Görümcen nekadar iyi bir insanmis! Sen birde daha art niyet ariyorsun olayda, öp de basina koy öyle düsünceli bir görümceyi, kiz altinlarini sana feda etmis resmen yine yaranamamis, yazik.

bence de üzülme ve sorun etme.olabilir böyle şeyler.ama görümcenin verdiğini eşi ve ailesi biliyorsa onlara biraz ayıp olmuş bence.

1 yıldır evliyim.geçenlerde görümcemin düğün albümüne bakıyorduk o da 5 yıllık evli.bi baktım düğün fotoğrafındaki kolyeye bana taktıkları setin kolyesi..aa dedim aynı benim setin kolyesi aynı yerden mi aldılar yoksa dedim güldüm..o da açıkladı sizin düğün zamanı annemler sıkışıktı bende benim setimi verdim sana taksınlar diye.belli etmedim ama çok üzüldüm bozuldum..yabancı olsa neyse de görümcemin taktıgı altınlar.eşime de birşey demedim belli etmedim..bu saattten sonra bi anlamı yok ama konuşmalı mıyım..siz olsaydınız bozulur muydunuz??

şahsen taktir ettim görümceyi ,sende kırılıp gücenmek için bence bahane arama şu durumda haksız çıkarsın

Bence gücenecek bir durum yok..
Seni düşünüp durumları olmamasına rağmen bir çözüm yolu aramışlar, görümcen de bu zamana kadar ağzını açıp da benimkini sana taktılar dememiş, bence seve seve vermiş..

takdir edilesi bir davranış,bozdurup farklı bir şey taksalar zarar olurdu..ben olsam bende verirdim kardeşim için helal olsun vallahi ne görümceler var:46:

Görümce insanı ne kadar candan biriymiş .Eminim anne baba zor duruma düşünce kendi önermiştir takı setini vermeyi.Hem fedakar hem içten .İçinde kaldıysa umarım onun da yine en kısa zamanda istediği gibi bir takı seti olur.Şaşırmanızı anlıyorum ama üzülmeniz gereksiz.

ne güzel işte..
durumları olmadığı halde seni düşünerek takı takmışlar...sonuçta her gelin ister düğünde birşeyler takılmasını..

durum yok deyip takmasalar ne diycktin?

ayrıca görümceni de kutlarım..seni düşünerek takılarını vermiş.bence sen de kutla..

her görümce vermz..

Son düzenleme:
Durumumuz yok yapamam dememişler, ne yapıp edip takmışlar onu sana. Kayınvalidende,görümcende çok iyi niyetli insanlarmış, görmesen demekki hiç lafı dahi olmıycak ve sen severek takıcaksın.. Düşünmeleri, seni bundan mahrum etmemeleri yeter bence,şanslısın..

Onlar sana durumu olmasa da bulup buluşturup yapmışlar istediğini........şanslısın gerçekten........
.....ÜZülecek bir durum yok ortada...........

Pek cok arkadas gibi ben de ortada buyutulecek bir sorun oldugunu dusunmuyorum...

Zira sizden geri istenmemis .

Gorumce iyi niyetli evet ama bence annesi babasi ondan borc olarak almistir ,
geri odemesini yapmislardir yani...

Benim aklim suna takildi .

Set , saat vs herneyse bu tur seyler alinirken gelin begenip alinmaz mi ?

Yani kullanacak olan gelin olduguna gore onun begenmesi gerekir,
pek cok yerde de adet boyledir...

sen sormasan daha söylemiycekmiş surat yapmamış laf sokmamış ya iyi niyetli yada ailesinden korkuyo ben olsam 1 dk bile düşünmez seti geri verirdim :19:

görümcen iyi bir insan mış vermiş...başkası olsa kıskanırdı ve sana lafla ima ederdi bunu....
ama ailesinde hata var çünkü görümcen den aldığı takıyı...kuyumcuda yenisiyle takas edip sana öyle takabilirlerdi...
sende kıymetini bil sus bence boş yere huzursuzluk çıkarma sorun edecek bişey yok bu olayda........
senin sonuçta hiçbişeyini eksik etmek istememişler........:53::53:

Son düzenleme:
takdir ettim görümceni valla helal olsun. hem ailesini zor durumda kurtarmış hem seni mutlu etmiş. eşine bunu açarsan parasızlığını yüzüne vurmuş olursun yani açma konuyu eşine. parası olsaydı zaten alırdı değil mi? gayet iyi niyet göstergesi gibi geldi bana.sevinmen lazım görümcen iyi biriymiş.

ben görümcemin kaynanamgılın kötü insan olduklarını söylemedim.sadece 1 yıl sonra böyle birşey oldugunu öğrenince tuhaf oldum.ne diyeceğimi bilemedim sessiz kaldım ve fikir istedim sizlerden.şuan maddi durumumuz olsa alır bir set veririm ama düğünde herşeyimizi kendimiz yaptık altınları bozdurup borçları kapattık.ama çalışıyoruz birikim yapıp vermeyi düşünüyorum.zamanında öğrenseydim bozdurmadan verirdim.ona da kayınvalıdesı takmıs sonuçta.

ben görümcemin kaynanamgılın kötü insan olduklarını söylemedim.sadece 1 yıl sonra böyle birşey oldugunu öğrenince tuhaf oldum.ne diyeceğimi bilemedim sessiz kaldım ve fikir istedim sizlerden.şuan maddi durumumuz olsa alır bir set veririm ama düğünde herşeyimizi kendimiz yaptık altınları bozdurup borçları kapattık.ama çalışıyoruz birikim yapıp vermeyi düşünüyorum.zamanında öğrenseydim bozdurmadan verirdim.ona da kayınvalıdesı takmıs sonuçta.

Biriktirdiğinde tekrar alip vermene gerek yokki.
eşine bu durumun detaylarını öğrene bilirsin.
eyer kv'gil ve ya eşin bir şekilde ödenmediyse, ozaman görümcenin oğlu varsa, mesela sünneti oldugunda, o defterden bir şeyler takarsınız.

Belki görüncen sessiz sedasız takdi, eşinin haberi bile yokdur, belkide kv'den ve ya eşin ödemişlerdir.
Ama görümcenin yaptığını kimse yapmaz, bur birinizin kıymetini bilin derim.

ben en çok görümcene üzüldüm aslında eşinin düğünde ona taktıgı seti sana vermek durumunda kalmış ki buna mecbur değildi demek isteyerek vermiş.ne güzel bir davranış helal olsun.bugune kadar lafını bile etmemiş üstelik.

burda hıssetmenız gereken bence o aılede degerlı oldugunuz ve deger gordugunuz duygusu olmalıydı. belkı gorumcenızden borc olarak almıs ve odemıslerdır olamaz mı sonucta kadıncaz gık dememıs ıma bıle etmemıs sızın aynısını alıp vermenız cok ayıp olur oncelıkle odenıp odenmedıgını esınızden usulunce bı ogrenın sonrasında sızde onun evlatlarına falan degerınce bırsey yaparsınız olmaz mı

Back
X