Bana o kadar acı çektirdikten sonra kendisinin çok mutlu olması... İnancım yavaş yavaş kayboluyor.

Diğer konuya da yazdım, düzgün, güzel , iyi eğitimli vb. kadınlar genelde mutsuz. İslam'dan, bu konutla ilgili bir ayetin tez zamanda inip bizleri aydınlatmasını bekliyorum.
@Lousios bu kelimeler ikinize hitaben her şerde bir hayır her hayırdır bir şer vardır belki de sizin o hayırlı sandığınız şeylere gün geldi olmadı diye dua edersiniz.Allahtan İslam'dan vazgeçmek o kadar kolay mı.Bir zamanlar hamilelik depresyonuyla karnimdaki bebekten vazgecmistim.kocam onu benden kaciracak sanıyordum depresyonun etkisiyle kavga kıyametler kopuyordu evde dünyayı bırakmış düşüncelerimë dem vuramiyor sadece ölmek istiyor ve bebeği aldırmak istiyordum bu yüzden derken ulturasyona girdim.Bebeklerim ikizdi.Hadi gelde aldır diyordu ilahi bir güç. Ben bir cana kiyamaz iken iki taneydi.Doğurdum dünyalar benimdi.ilaç kullandım ve iylestim.Sanki o dönemlerde rabbim beni bırakmıştı tek kurtuluş ölümüdu.Stephan King belgeselleri izliyor nerdeyse ataist oluyordum.Allah beni bilinmez bir dertleselim siniyordu.Kanser olsam daha iyi diye düşünüyordum. Fakat ismini hiç bırakmadım yardım etti ve tüm dertleri den kurtardı şükürler olsun.

29/ANKEBÛT-65: Gemiye bindiklerinde dini yalnız Allah'a has kılarak yalnız O'na dua ederler. Sonuçta onları karaya çıkarıp kurtarınca hemen ortak koşarlar. Hayatta ne dertler var kendinize gelin ve şükredin lütfen Allah bizimle.

Katıldığım noktalar var;

Ancak ben olmayan şeyi zorlayalım demiyorum.
Olmuşsa yapacak bir şey yok.

Ama genelde erkekler "başlangıçta" daha çok aşık olduğum biri olursa ayrılırım diyerek başlıyorlar.

Konunun dışına çıkmayayım; ben biraz yanlı düşünüyorum. :)

Ama düşüncelerinizi bu denli özenli belirttiğiniz için teşekkürler.

Bu herkes için geçerli. Daha çok aşık olduğu biri olursa ayrılmalı insan. Gönül bu ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.

Haksızlığa uğradığını düşünüyorsan beddua etme ve bekleme Allaha bırak elbet gerekeni en iyi şekilde yapacaktir

Çok yanlış birisini sevmişim. Deli divane oldum onun için. Çok uzaktaydık. Yapmadığım fedakarlık kalmadı. Çok sevdim nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Sonra ayrıldık. Adam gibi sebep gösteremedi. Gece yanında uyurken sarılıp 'seni seviyorum' diyen adam sabah bir yabancı gibi davrandı. Ayrıldık işte sonuç olarak. Ardından 1 ay geçmeden başka bir kızla oldu. Ben gece gündüz ağlarken, o başka bir kızla gününü gün etti. Hala ediyor. Üstelik arada bir sürü olay oldu. O kıza karşı beni küçük düşürecek şeyler söyledi. Sindiremiyorum. Aradan 8 ay geçti. Onu artık sevmiyorum evet ama yaptıklarının cezasını neden almıyor diye sorguluyorum. Ve artık islama inancım azalmaya başladı. Çok canım yandı, çok göz yaşı döktüm ama o yaptıklarının cezasını çekmedi. Kime ne zararım vardı ki? Benim cezam mıydı yaşadıklarım? Adalet yok mu?
iyi de seni aldatmamış ki. sevgisi bitince ayrılmış. senden ayrıldı diye ömür boyu bekar ve yalnız kalmayacağına göre adam keyfine bakmayı tercih etmiş. sen de öyle yap. ortada ceza beklenecek bir durum göremedim. kahrolmak yerine gününü gün etmeye bak.

Adam size ne yapmis? Cocugunuzu mu kesmis ki cezasini bulacak?

Ayriliga sebep gosterememis. Ayrilmak istemek ayriligin tek onemli sebebidir.

Adam sizi sevmemis diye basina kotu seyler gelsin diye mi bekliyorsunuz? Yani boyle kotu niyetlu dileklerinizin herhangi bir inanca gore tutacagina mi inaniyorsunuz?

Inanmayiniz.

+1

Çok yanlış birisini sevmişim. Deli divane oldum onun için. Çok uzaktaydık. Yapmadığım fedakarlık kalmadı. Çok sevdim nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Sonra ayrıldık. Adam gibi sebep gösteremedi. Gece yanında uyurken sarılıp 'seni seviyorum' diyen adam sabah bir yabancı gibi davrandı. Ayrıldık işte sonuç olarak. Ardından 1 ay geçmeden başka bir kızla oldu. Ben gece gündüz ağlarken, o başka bir kızla gününü gün etti. Hala ediyor. Üstelik arada bir sürü olay oldu. O kıza karşı beni küçük düşürecek şeyler söyledi. Sindiremiyorum. Aradan 8 ay geçti. Onu artık sevmiyorum evet ama yaptıklarının cezasını neden almıyor diye sorguluyorum. Ve artık islama inancım azalmaya başladı. Çok canım yandı, çok göz yaşı döktüm ama o yaptıklarının cezasını çekmedi. Kime ne zararım vardı ki? Benim cezam mıydı yaşadıklarım? Adalet yok mu?
bu dünyanın öbür tarafıda var unutmayın.çok din yorum yapmak istemiyorum yasak çünkü.sizin de sınavınız bu belkide.unutacaksınız zaman alıcak ama neler unutulmuyorki.inanki güleceksiniz bu hallerinize.

Buda
bısemı tam tamına 7 sene cıktım sonra ne oldu bılıyomusun 7 senenın sonunda yatagında baska bı kadınla gördüm ve ne mı yaptım hıc umursamadım evet ışk zamanlar cok uzuldum cok agladım ama sonrasında karsıma öyle bırı cıktı kı o 7 seneyı belkide 7 hunde unuttum ve sımdı bu ınsan benım eşim ve onu o kadar cok sevıyorum kı ve su an gecmısı dusundugumde allahım ıyılıde 7 senenın sonunda onunla ayrılmısım eger ayrılmasaydım sımdı bölesıne güzel bı aşkı yasayıp tadamıcaktım eşimle yanı demem o ki herserde bır hayır var bunu unutma

Cnm bende ayni seyleri yasadm bnmde eski sevglm bana neler etti bir kadina yapilabilicek en kotu seyi yapti bana sennki neki ben dha bin mislisini cktm anlatabliyomuyum hem ailesi hem o sahip ckmadi bana hergnm onlara bedduayla gciyo bnm akan gozyaslarmin cktigim onca acinin hesabini kim verick?? Kmse!! Anca obur tarafta allah vericek oda smdi evlendi mutlu bide dusun ben nedn hala boyle acilar cktm o ckmedi smdi mutlu diyrm kendi kndime snr krizi gciriyrm ama metanetli ol allah okdr buyukturki inan kmsenin ahi kmsede kalmaz bn allahima havale ettm sabir sabir sabir!!!

@Lousios bu kelimeler ikinize hitaben her şerde bir hayır her hayırdır bir şer vardır belki de sizin o hayırlı sandığınız şeylere gün geldi olmadı diye dua edersiniz.Allahtan İslam'dan vazgeçmek o kadar kolay mı.Bir zamanlar hamilelik depresyonuyla karnimdaki bebekten vazgecmistim.kocam onu benden kaciracak sanıyordum depresyonun etkisiyle kavga kıyametler kopuyordu evde dünyayı bırakmış düşüncelerimë dem vuramiyor sadece ölmek istiyor ve bebeği aldırmak istiyordum bu yüzden derken ulturasyona girdim.Bebeklerim ikizdi.Hadi gelde aldır diyordu ilahi bir güç. Ben bir cana kiyamaz iken iki taneydi.Doğurdum dünyalar benimdi.ilaç kullandım ve iylestim.Sanki o dönemlerde rabbim beni bırakmıştı tek kurtuluş ölümüdu.Stephan King belgeselleri izliyor nerdeyse ataist oluyordum.Allah beni bilinmez bir dertleselim siniyordu.Kanser olsam daha iyi diye düşünüyordum. Fakat ismini hiç bırakmadım yardım etti ve tüm dertleri den kurtardı şükürler olsun.

Cocugu aldirmayla ateizmin ilgisini kurdunuz ya, nasil yapabiliyorsunuz aklim durdu. Hamilelikte depresyon hormonaldir, bunu hekiminizin size anlatmasi gerekirken sizi caresiz birakmis. Aslinda siz o telkinlerinizi cinizdeki anneyi uyandirmaya yaramis, iyi olmus. Fakat lutfen aklinizi basiniza alin, zor anlarimizda hayatta kalma icgudusu diy e bir sey var, siz onu canladirmissiniz, gorunmez varliklarin bu olayda bir rolu yok. Hayatiniz sizin draminiz, oyuncusu sizsiniz, kontrol de sizin elinizde.

Aradan 8 ay geçti. Onu artık sevmiyorum evet ama yaptıklarının cezasını neden almıyor diye sorguluyorum. Ve artık islama inancım azalmaya başladı. Çok canım yandı, çok göz yaşı döktüm ama o yaptıklarının cezasını çekmedi. Kime ne zararım vardı ki? Benim cezam mıydı yaşadıklarım? Adalet yok mu?

onun cezasını çekmesini beklemen yanlış bana göre. bu hayat senin sınavın ve yaşadıklarından edindiğin tecrübeyle alacağın dersler sana ait. hayatına giren her insanın bir görevi var ve görevlerini yapıp giderler. o, bunu yaptığı için iyi oldu demen lazım. çünkü sana, değmeyecek insanlara fazla değer vermemeyi ve fedakarlık yapmamayı öğretecekti. sende hayat dersini alacaktın ama 8 aydır bir türlü kabullenememişsin, kabullenmedikçe acı çekeceksin. hayat dersini al ve kaldığın yerden yeni bir sayfa aç. bir daha da kimseye fazla değer ve fedakarlık yapma.

Çok yanlış birisini sevmişim. Deli divane oldum onun için. Çok uzaktaydıkkizdan bulacak. Yapmadığım fedakarlık kalmadı. Çok sevdim nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Sonra ayrıldık. Adam gibi sebep gösteremedi. Gece yanında uyurken sarılıp 'seni seviyorum' diyen adam sabah bir yabancı gibi davrandı. Ayrıldık işte sonuç olarak. Ardından 1 ay geçmeden başka bir kızla oldu. Ben gece gündüz ağlarken, o başka bir kızla gününü gün etti. Hala ediyor. Üstelik arada bir sürü olay oldu. O kıza karşı beni küçük düşürecek şeyler söyledi. Sindiremiyorum. Aradan 8 ay geçti. Onu artık sevmiyorum evet ama yaptıklarının cezasını neden almıyor diye sorguluyorum. Ve artık islama inancım azalmaya başladı. Çok canım yandı, çok göz yaşı döktüm ama o yaptıklarının cezasını çekmedi. Kime ne zararım vardı ki? Benim cezam mıydı yaşadıklarım? Adalet yok mu?
Neden Acele ediyorsun belki cezasini o kızdan bulacak bu olaylar oyle pat diye gelişmiyor ve neden sen boyle bi insanin hayatını sorgulamakla kendini heder ediyorsun kendine yepyeni bi hayat kur kimse icin kendni uzme ve Allah tan asla umidini kesme

Ben öldükten sonra çekilen cezayı ne yapayım ki? Ya da haberim olmadan çektiklerini. Zehir etti bana 1,5 yılı. Ve adam şu an gününü gün ediyor.

Sayet dini inanciniz varsa kul hakki denen seyden de haberiniz olmasi lazim, her suclu bu dunyada belasi bulsaydi dunya cok daha guzel bir yer olurdu inanin bunu sorgulamak bize dusmez bence. Dedigim gibi sayet inanciniz varsa sizin hakkiniza girmis hakkinizi yemis olan insanlar bu dunyada olmasada oldukten sonra karsiniza getirilip yaptiklarinin sorgusu yapilacaktir.
Bence siz bunlari sorgulamak yerine sunu dusunun, bu adam sizin hayatinizda ne kadar onem tasiyorda ? dini inanciniza varana kadar herseyden suphe etmenize yetecek bir guce sahip kendisi ?
Siz bu adama bu derece anlam yuklememis olsaydiniz bu noktada olmazdiniz, dunyada iyiler ve kotulerin oldugu bir sir degil sadece bunun bir sinav oldugunu hepimizin zaman zaman bu kotulerle bas etmesi gerektigini bilmelisiniz. Kazik yiyen kazik atilan hayati darmaduman olmus tek kisi siz degilsiniz ki ?
Inanin bana kotu olan kotuluk yapan insanlar birsekilde ettiklerinin karsiligini bulurlar ama siz kendinize bu aci hadiseden pozitif cikarimlar yapmazsaniz cidden bosa yasanmis olur onca aci..
Insan surekli gelisen evrim geciren ogrenen ve kendini adapte eden bir varlik sizde etraftaki kotulukleri sorgulayip basiniza kotu seyler geldikce inancinizi hayati sorgulayip sucu ona atacaginiza her yasadiginiz onayda ders cikarip kendinizi bir dahakine nasil hazirlarsiniz ona kafa yorsaniz bence size cok yarari olur.
Adam size kazik atmis hayatina devam ediyor 8 ay olmus siz hala kin nefret ve ofkeyle adamin kafasinda sokakta ucak dusmesini bekliyorsunuz, bence suanda yapabileceginiz en iyi sey bu kisiyi ve olayi unutup hayatiniza yeni bir baslangic yapip devam etmektir.

Valla Allahta kullarına yaranamıyor. Bizi yaratıp boş yere kendine iş çıkarmış tövbe tövbe. Verdiklerine niye bana verdin Allahım diyeni hiç görmedik ama vermediği an inancımı kaybettim.. Bu kadar kolaysa zaten ortada inanç yokmuş..

Konuya yorumum, sadece kızla konuşmuşsunuz. Yani kızın doğru dürüst bir varlık olduğuna inanmanız islamdan daha fazla olmuş ne yazıkki..:KK45:

1-2 sayfayı okudum, adamın ani terkedişi dışında bir şeyini söylememişsiniz, söyleyemem falan demişsiniz. Anlattıgınız kadarıyla yorum yapacağım, bazen bir şeylerin canımızı yakması o şeyin yanlış oldugu anlamına gelmez. Ki inandığınız dinin islam oldugunu varsayarak yazıyorum bildiğim kadarıyla islam dininde eğer bir haksızlığa uğradıysanız, haksızlığa uğradığınız kişinin cezalandırıldığını illaki bu dünyada göreceksiniz diye bir şey yok. Ona göre inancınızı sorgulayabilirsiniz

Adamın koynunda yatarken islama inancın varmıydı ?

Bende seni anlayamadim. Severken islama aykırı yaşarken güllük gülistanlik herşey ama iş değişince adam sürünsün yansın çarpılsin ha olmuyorsa adalet nerde ?

Kerim olan Allah elbet adalet er yada geç tecelli edecek .

Back
X