Bana o kadar acı çektirdikten sonra kendisinin çok mutlu olması... İnancım yavaş yavaş kayboluyor.

Çok yanlış birisini sevmişim. Deli divane oldum onun için. Çok uzaktaydık. Yapmadığım fedakarlık kalmadı. Çok sevdim nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Sonra ayrıldık. Adam gibi sebep gösteremedi. Gece yanında uyurken sarılıp 'seni seviyorum' diyen adam sabah bir yabancı gibi davrandı. Ayrıldık işte sonuç olarak. Ardından 1 ay geçmeden başka bir kızla oldu. Ben gece gündüz ağlarken, o başka bir kızla gününü gün etti. Hala ediyor. Üstelik arada bir sürü olay oldu. O kıza karşı beni küçük düşürecek şeyler söyledi. Sindiremiyorum. Aradan 8 ay geçti. Onu artık sevmiyorum evet ama yaptıklarının cezasını neden almıyor diye sorguluyorum. Ve artık islama inancım azalmaya başladı. Çok canım yandı, çok göz yaşı döktüm ama o yaptıklarının cezasını çekmedi. Kime ne zararım vardı ki? Benim cezam mıydı yaşadıklarım? Adalet yok mu?

Yasadiklarinizin dinle ne alakasi var? Inanciniz bu kadar sallantidayken ne bekliyorsunuz Allah'tan? Hic beklemeyin bosuna. Bizler beterin beteri var, Allah beterinden saklasin diye dua ederiz. Bir ask acisi cektiniz diye birden adalet yok mu oldu? Dunyanin sonu degil ya, biraz da sukredin.

bukadar basit sacma birseyden dolayi islama.inancin azaliyorsa zaten inancin cok da kuvvetli degilmis.
Allah de otesini birak diye bir kitap var okumani tavsiye ederim.
ayrica kendine yeni bir hayat cizmeni...

Ben öldükten sonra çekilen cezayı ne yapayım ki? Ya da haberim olmadan çektiklerini. Zehir etti bana 1,5 yılı. Ve adam şu an gününü gün ediyor.
Sabırsız ve taşkınsın. Bu olayda için soguyacak bişeyler olsa bile ömrün boyunca baska baska mevzularda aynı acı ve caresızlıklerı yasarsın. Onca mazlum bomba altında aç susuzken isyan etmiyor da sabredıyor. Bizee ne oluyor da sırf nefis hırpalandı dıye ısyan ediliyor? Bu zayıflık ve ham kişiliğin gostergesi. Daha olgun olsanıx, karsınızda ki erkek arkadasınız da sizi bu kadar yormazdı

Bu anlattığımda zaten yok. Size sadece şu kadarını söyleyeyim. Ben ki bakımıma çok dikkat eden bir insanım. Göbeğimdeki ayva tüyleri bile alırım. Ben kollarımı alıyorum diye bana 'sen salak mısın neden alıyorsun canını yakıyorsun' diyen insan, bana 'çok güzel kokuyorsun, çok güzelsin' diyen, beni yanına çağırıp uzanmak isteyen insan yeni sevgilisine 'benim çok bakımsız olduğumu, tüylü olduğumu yanındayken, koktuğumu :KK70: yanımda duramayıp başka yerde oturduğunu, saçlarımın yağlı olduğunu söylemiş. Bu en basiti. Hatta size belki çocukça bile gelebilir. Üstüne söylediği onca kelime de cabası
Yaw guzelim ne derse desin salak herif. Belliki dıger kız seni cok kıskanıyor ve sorular sorup duruyordu. Bu da oyle yalanlar uydurup sısturmak , biraz da gonlunu hos etmek ıstemıs. Biri çalsın biri oynasın. Sen yoluna bak

gece yanında uyuyo sarılıp sabah yanında uyanırkende Allah a bu kadar inançlımıydın?? (ki azalmış söyledğne göre)
inancın azalıyorsa şirke düşüyorsun Allah affetsin. İslam sewdğnz insanları ölçülü sewin sonra ne olacağı belli olmaz der. belkide uymadğn içn bu haldesin. bi silkelen kendine gel. dünyanın merkezine o adamı koymuşun belli. başkası içn deil kendin içn bşeyler yapmayı dene.

ve konu kapanır :ruh:

Senden ayrılması suç değil elbette.
Ama böyle hissediyorsan mutlaka haksızlık etmiştir çok üzmüştür seni..
Yine de şunu bil..

Eklentiler

• 11348328_1016539198378468_1690302111_n.webp
    11348328_1016539198378468_1690302111_n.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 73
Çok yanlış birisini sevmişim. Deli divane oldum onun için. Çok uzaktaydık. Yapmadığım fedakarlık kalmadı. Çok sevdim nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Sonra ayrıldık. Adam gibi sebep gösteremedi. Gece yanında uyurken sarılıp 'seni seviyorum' diyen adam sabah bir yabancı gibi davrandı. Ayrıldık işte sonuç olarak. Ardından 1 ay geçmeden başka bir kızla oldu. Ben gece gündüz ağlarken, o başka bir kızla gününü gün etti. Hala ediyor. Üstelik arada bir sürü olay oldu. O kıza karşı beni küçük düşürecek şeyler söyledi. Sindiremiyorum. Aradan 8 ay geçti. Onu artık sevmiyorum evet ama yaptıklarının cezasını neden almıyor diye sorguluyorum. Ve artık islama inancım azalmaya başladı. Çok canım yandı, çok göz yaşı döktüm ama o yaptıklarının cezasını çekmedi. Kime ne zararım vardı ki? Benim cezam mıydı yaşadıklarım? Adalet yok mu?

Sırf size kötülük yapan cezasını çeksin diye mi bir dine inanıyosunuz?

Senin kimseye zararın olmayabilir ama seni seven herkes de seni sevecek diye bir şey yok. İlişkiler başlar biter. Hayatına yenibirileri girer. Kimseyi bu aşamada kendinden çok sevmeyeceksin. En önemlisi sensin. En önemlisi senin mutluluğun. Başkalarından bağımsız mutlu olmayı öğrenemedikçe mutsuz olmaya devam edersin.

Adam mutlu. Çünkü kendini düşünüyor. Kimse için de fedakarlık yapma.

Pardonda yani Allah sana sen saplantılı askını yasa o senden ayrılırsa ben ona cezasını veririm diye bir garantimi verdi. İnsanlar yaptıklarının hesabını bu dünyada yada diğer tarafta verecekler insallah . Dünyaya bak bir sürü zulmeden yasayıp furuyor.

Ayrıca her ceza hemen verilseydi yeryüzünde insan kalmazdı . İstediğinizi yapmakta özgürsünüz ama islamda kadın erkek evlenmeden önceki ölçütler bellidir.nerede ceza fiyorsan o cezayıda merak et

Yav bi de şunu sorgula bakalım İslamın sana inancı kalmış mı? İslamın yasakladığı herşeyi yapıp ettikten sonra başına gelen her işte inancını yitirdiğini söyleyen insanlar bu tür sorunlarla karşılaşmadan önce sorgulamaya başlasın inançlarını. Yeter ya. Allah sizin tetikçiniz mi keskin nişancınız mı kimi isterseniz İslam'a yıkabikeceğinizi düşünüyorsunuz?

Yasadiklarinizin dinle ne alakasi var? Inanciniz bu kadar sallantidayken ne bekliyorsunuz Allah'tan? Hic beklemeyin bosuna. Bizler beterin beteri var, Allah beterinden saklasin diye dua ederiz. Bir ask acisi cektiniz diye birden adalet yok mu oldu? Dunyanin sonu degil ya, biraz da sukredin.

Allah istedgimi vermyor diyor. Demiyorki 'nisanli birisiyle birliktelik yasadim, dualarimin kabul olmamasi bundandir'.
Insan ne ederse kendine eder. Allahi suclamayi nasil bu kdar kolay saniyosun @Lousios

Ben size çok katılmıyorum aslında.

Herkes aşık olduğu için karşındakiyle beraber değil. Ne zaman ki karşısına gerçekten tam olarak aşık olacağı biri çıkıyor, o zaman karşındakine aşık olmadığını, tam mutlu olmadığını aradığını bulduğunu anlayabiliyor insan. Bu durumda aşık olduğu kişiye gitmek doğru olan. Bu yüzden her zaman gönül işlerinde ah olmaz derim. Gönül başkası için çarpıyorsa yapacak bir şey yok, ah etmek bir şeyi değiştirmez zaten ahlık bir durum da yok. Sevemiyorsa insan sevemez bu kadar, bunda şerefsizlik yok, ahlık bir durum yok.

Haa, bu iyi bir şey mi derseniz o tartışılır. Çünkü ilişkilerde iki tarafın da eşit sevmesi zor. Bir taraf daha çok seviyor ve o taraf bu durumu kendi de hissediyor zaten. O taraf bu durumu kabul ediyorsa, karşı tarafın başkasına aşık olma olasılığını da kabul etmeli bence.

Sevmeden istemeden karşındakini üzmemek için denemek doğru bir şey değil ki, överek yazmışsınız. Hem insan kendini yıpratıyor, hem de olmayacak duaya amin dedirterek karşındakini daha çok hayalkırıklığına sürüklüyor, hem de her iki tarafın da zamanını ziyan ediyor bu şekilde davranmak. Zira ayrılmak nihai son oluyor, olmuyorsa olmuyor işte. Olmayan şeyleri zorlamak yazdığınız gibi erdem değil , gereksiz şekilde zorlamak.

Katıldığım noktalar var;

Ancak ben olmayan şeyi zorlayalım demiyorum.
Olmuşsa yapacak bir şey yok.

Ama genelde erkekler "başlangıçta" daha çok aşık olduğum biri olursa ayrılırım diyerek başlıyorlar.

Konunun dışına çıkmayayım; ben biraz yanlı düşünüyorum. :)

Ama düşüncelerinizi bu denli özenli belirttiğiniz için teşekkürler.

Bi anda sevgi bitmez. Sevginin bittiğini bir anda hissedebilir ama insan. Böyle bişey yaşadım o yüzden yazıyorum.

Bir gün önce buluşup harika vakit geçirdiğim, çok sevdiğimi düşündüğüm adamdan ertesi gün ayrıldım. Ben bitirmişim, sevgim bitmiş fareketmemişim sadece. Farkedince bitti işte. Konu sahibininki de öyle bişeydir muhtemelen. Bir taraf uzatmaları oynuyordur diğer taraf mükemmel ilişki olduğunu sanıyordur.

Doğru, böyle durumlarda olabilir.

Size yapilan haksızlıklarıdinle bagdastirmak ne alaka hristiyan musevi put peres olunca sizi üzen anında karşılık mi alacak.kime neye inanmak sizin fikriniz.ayrica tüm Ömür boyunca tek yada sevgilisi ile iyi güllük gülistan mi olacak herşeyi dusunuyorsunuz.aklınızda ilahı adaletin tecellisi için belli bir zaman dili mi mi var

Bazen allah böylelerinin cezasını senin gorebilecegin şekilde hemen vermez sen kötü biri olmayasın ohh canıma değdi demeyesın diye. Bekle gör er ya da gec bedelini ödeyecek

Back
X