- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.664
- 248
- 38
- Konu Sahibi violetworld
Salla canım bu gereksiz insanları.salllaaaaaaa
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Abim ingilizce öğretmenliği mezunu. Ve okulu bitirdiginde 25 veya 26 yaşındaydı. Belkide daha da geç bitirmiş olabilir üç sene uzattı çünkü. Okurken çalışmak zorunda olduğu için.29 yasindayim, bir sirkette dokuman kontrol olarak calisiyorum. Aslinda ingilizce ogretmeniyim ama bircok sebebler yuzunden ve en baslicasi ogretmenliye olan hevesimin kaybolmasindan dolayi calismiyorum.
Birkac aydir programci olmaya karar verdim ve iyi bir kursta java ogreniyorum. Ancak etrafimda bunu kim duysa "hmm...", "o is biraz zor ama bol sans...", hatta "senlik degil ama neyse..." ve s. duyuyorum.
Gecen gun beni cok kiran bir laf duydum, is arkadasim olan bir erkekle konu acildi, programci olmak istedigimi ve kurs aldigimi soyledim, yuzunu burusturarak "sence de biraz gec degilmi senin icin?" dedi... neden diye sordum, "sirf bu alanda daha gencleri tercih ediyorlar, senin icin calismak zor olabilir" dedi. Bende "yuzume karsi artik yaslaniyorsun mu demek istiyorsun" dedim ama sonra gecistirdi...
Ben aslinda etrafin soylediklerine cok kulak veren birisi degilim ama yinede cok zoruma gidiyor, kendimle yapamiyorum... Ha bu arada bosandim, uzerine kotu bir nisanlilik gecti basimdan, bir suru sanssizliklar, travmalar... bunlarda benim ozguvenimi yillar gectikce sarsti, dik durmaya calisiyorum ama bazende koyveriyorum... son zamanlar daha hassas ve zayif hissediyorum. Kotuyum...
Bizim yazılım şirketimiz var 7 yıldır eşimin ve abisinin üzerinde çalıştığı emek verdiği yazılımı yaptilar. Eşim 37 abisi 40 yaşında Türkiye'nin ilk % 100 yerli yazılımını yaptılar . Şuan ASELSAN bile yazılım çekirdeğini ithal edip yerli diyor . Asla vazgeçme basarabilirsin. Yaşadığın sürece hep vakit var. ( Yaptığımız yazılım şuan sinir karakollarda kullanılıyor ) Onlar başardı . Biz geçen yıla kadar 3000 TL maaşla geçinen bir aileydik.Yaptigin işin sende biliyorsun yaşla alakası yok yazilimcilarimizdan biri emekli polis 60 yaşında ve o adam 7000 TL maaşla çalışıyor ikna etmek için bile çok uğraştılar.Quora'da geziyordum. Bir yazarın 55 yaşındaki babasına Google'dan teklif gelmiş amcamız da zil takıp oynaya oynaya gitmiş tabi hem de kendi işyerinin sahibi olmasına rağmen.
Kendi yorumumu yapayım programlama işi profesyonel olarak yapıldığında yaş, cinsiyet olmaz sadece yetenek olur. ABD tipi CVlerde yaş cinsiyet medeni hal yazılmaz, fotoğraf konmaz. Yaratıcı ve yetenek bazlı bir işe memur kafasıyla eleman alımı yapamazsınız. Ülkemizin teknolojide bir yere gitmemesinin sebeplerinden biri de yazılım geliştirme geleneği olmaması. Yanlış anlamayın Avrupa da aynı. İş görüşmesine gittim IKcı abla en büyük zayıflığın nedir diye sordu burdan bir b.k olmaz dedim kaçtım vallahi. Kime ne benim zayıflığımdan neyden teknik yeteneklerime değer biçilmeyen ya da biçecek kapasitede insanların olmadığı bir yerde ben yapamam. Bu işin hakkıyla yapıldığı tek yer ABD gerisi tırtttt. Ailem ABDye göç dedi tekliflere açığım aklınızda bulunsun![]()
Hayır hiç geç değil bence denemelisin sanki üniversiteyi tekrar okuyacaksin dediği lafa bak .29 yasindayim, bir sirkette dokuman kontrol olarak calisiyorum. Aslinda ingilizce ogretmeniyim ama bircok sebebler yuzunden ve en baslicasi ogretmenliye olan hevesimin kaybolmasindan dolayi calismiyorum.
Birkac aydir programci olmaya karar verdim ve iyi bir kursta java ogreniyorum. Ancak etrafimda bunu kim duysa "hmm...", "o is biraz zor ama bol sans...", hatta "senlik degil ama neyse..." ve s. duyuyorum.
Gecen gun beni cok kiran bir laf duydum, is arkadasim olan bir erkekle konu acildi, programci olmak istedigimi ve kurs aldigimi soyledim, yuzunu burusturarak "sence de biraz gec degilmi senin icin?" dedi... neden diye sordum, "sirf bu alanda daha gencleri tercih ediyorlar, senin icin calismak zor olabilir" dedi. Bende "yuzume karsi artik yaslaniyorsun mu demek istiyorsun" dedim ama sonra gecistirdi...
Ben aslinda etrafin soylediklerine cok kulak veren birisi degilim ama yinede cok zoruma gidiyor, kendimle yapamiyorum... Ha bu arada bosandim, uzerine kotu bir nisanlilik gecti basimdan, bir suru sanssizliklar, travmalar... bunlarda benim ozguvenimi yillar gectikce sarsti, dik durmaya calisiyorum ama bazende koyveriyorum... son zamanlar daha hassas ve zayif hissediyorum. Kotuyum...
inadına güçlü dur kız29 yasindayim, bir sirkette dokuman kontrol olarak calisiyorum. Aslinda ingilizce ogretmeniyim ama bircok sebebler yuzunden ve en baslicasi ogretmenliye olan hevesimin kaybolmasindan dolayi calismiyorum.
Kuzenim yapiyor bu isi. Yaklasik 20 kisilik alt ekibi var.29 yasindayim, bir sirkette dokuman kontrol olarak calisiyorum. Aslinda ingilizce ogretmeniyim ama bircok sebebler yuzunden ve en baslicasi ogretmenliye olan hevesimin kaybolmasindan dolayi calismiyorum.