Bana senin icin artik gec dedi

29 yasindayim, bir sirkette dokuman kontrol olarak calisiyorum. Aslinda ingilizce ogretmeniyim ama bircok sebebler yuzunden ve en baslicasi ogretmenliye olan hevesimin kaybolmasindan dolayi calismiyorum.
Birkac aydir programci olmaya karar verdim ve iyi bir kursta java ogreniyorum. Ancak etrafimda bunu kim duysa "hmm...", "o is biraz zor ama bol sans...", hatta "senlik degil ama neyse..." ve s. duyuyorum.
Gecen gun beni cok kiran bir laf duydum, is arkadasim olan bir erkekle konu acildi, programci olmak istedigimi ve kurs aldigimi soyledim, yuzunu burusturarak "sence de biraz gec degilmi senin icin?" dedi... neden diye sordum, "sirf bu alanda daha gencleri tercih ediyorlar, senin icin calismak zor olabilir" dedi. Bende "yuzume karsi artik yaslaniyorsun mu demek istiyorsun" dedim ama sonra gecistirdi...

Ben aslinda etrafin soylediklerine cok kulak veren birisi degilim ama yinede cok zoruma gidiyor, kendimle yapamiyorum... Ha bu arada bosandim, uzerine kotu bir nisanlilik gecti basimdan, bir suru sanssizliklar, travmalar... bunlarda benim ozguvenimi yillar gectikce sarsti, dik durmaya calisiyorum ama bazende koyveriyorum... son zamanlar daha hassas ve zayif hissediyorum. Kotuyum...
Abim ingilizce öğretmenliği mezunu. Ve okulu bitirdiginde 25 veya 26 yaşındaydı. Belkide daha da geç bitirmiş olabilir üç sene uzattı çünkü. Okurken çalışmak zorunda olduğu için.
Dil bilmek büyük ayrıcalıktır. O imkansızlıklar içinde neler başardı. İthalat müdürü oldu. Türkiyenin en büyük firmalarının birinde. Sonrada kendi işini kurdu. Türkiye de hiç üretilmemiş ürünler üretip satışını yapıyor. Nasıl biliyo musun? Dil sayesinde.
Gittigi ülkelerde zorluk çekmedi, bilgisayar adına herşeyii kendi başına öğrendi, öğrenciyken bile wep tasarım yapar para kazanırdı, mühendislerin grafikerlerin kulllandıgı programları çatır çatır kullanır. Hepsini ingilizceye ve insanların onu küçük görmesine borçlu bence :)

29 yaş nedir allah aşkına. İnsanların fikrini sormana bile gerek yok.
Kursuna git güzelce. Kendine bişeyler katabilecegine inanıyorsan kimseyi umursama. Piyasa da bu işleri hakkıyla yapan pratikte çok iyi olan az insan var. Senle alay edenlerin hiç bişey anlamadığı kodlamaları sen parmağında oynatırsın :KK66:
Ama abimde üniversite dönemide program yazmaya hevesliydi sonra tasarım ve grafik daha ön plana çıktı nedense...

Erkeklerin kadinlara kullandigi bir senden olmaz,senden gecmis vs.sen yapamazsin dili hep var.Maksat da ,önlem alıp rakipleri elemek.Hic aldirmayin.Benim 42 yasinda sinif arkadasim vardi üniversitede.Hic birimiz kalkip o cahil halimizde sen bu saatten sonra ingilizce ogretmeni olsan ne olacak demedik.(Ben de ing ögretmeniyim;)

İnsanlara seni eleştirme hakkını verme.
Ben burdan bile hissedebiliyorum senin istediğin herşeyi yapabileceğini. Her türlü zaman geçiyor zaten. Belki 40 yaşında öğretmen değil de programcı olacaksın. Bence başarabilirsinEn Büyük KK

:KK200: destek verici sozleriniz icin tesekkurler. Su stereotiplerden kurtulmak, kendi hayat kurallarimi kendim yazmak istiyorum artik. Toplumun kurallariyla yasamak resmen baskasinin senin icin cizdigi hayat yoluyla gitmek gibi.
Bu konuda benim kahramanim Elon Musk. O hep kendi elestirilerinden yola cikarak karar verdi. 31 yasinda roket bilimi okumaya basladi ve en yakin arkadaslarinin israrla "olmaz" dedigi halde tum parasini SpaceX-e yatirdi. Anliyorum, su hayatta ozgur yasamak demek kendi kararlarinla yasmak demek...

Ayni yasta ve bende bir cok sorunlar atlatmis bir insanim ve hayata yeniden basladim bir bolum daha bitiriyorum su an ve seneye dahada ileriye tasiyacagim bunu insallah. Umudumu hic yitirmedim cevremdeki insanlar yeri geldi ne zaman calisacaksin ne zaman evleneceksin evde kaldin laflarina dahi aldiris etmedim. Cunku biliyorumki onlar ayda yilda bir kac cumleyle hayatimda var olan insanlar fakat ben bu hayati her gun yasiyorum. Inandigim yolda ilerlemektende hic vazgecmeyecegime dair kendime sozum var. Sizde oyle yapin. Ve insanlara hayallerinizden yaptiklarinizdan bahsetmeyin. zamaninda bende hayllerimden insanlata cok bahsettim. hayatta evlilikten ve tekduze bir yasamdan baska bir hayal kurmayi macera ve gereksizlik goren insanlarin enerjimi asagiya cektigini gordugumde anlatmayi biraktim. Nasil mutlu olacaksaniz yapin cabalayin hedefinize ulasin. Emin olun o konusanlar hep arkada kalcak.

50 yaşında hukuk Fakültesine girip bitirip avukat olan birini tanıyorum. Hayatta son nefesini verene kadar ne yaparsan yanına kar. Kendine güven ve cok iyi bir programci ol:) Yap güzel bir kahve güzel bir müzik eşliğinde yudumlarken kimseyi umursama.. Sevgiler başarılar.

Benim için geç ben yapamam , okuyamam, aşık olamam, is bulamam, zayiflayamam , güzel olamam vs vs diyen tüm kadinlar öyle bir yaparsınız ki herkese kapak olur. Lütfen kendinizden vazgeçmeyin mutlu olacağınız ne varsa yapın bunun için savaş açın. Hepimiz en güzelini hakediyoruz ve bize bizden başka dost yok.

Quora'da geziyordum. Bir yazarın 55 yaşındaki babasına Google'dan teklif gelmiş amcamız da zil takıp oynaya oynaya gitmiş tabi hem de kendi işyerinin sahibi olmasına rağmen. :halay:

Kendi yorumumu yapayım programlama işi profesyonel olarak yapıldığında yaş, cinsiyet olmaz sadece yetenek olur. ABD tipi CVlerde yaş cinsiyet medeni hal yazılmaz, fotoğraf konmaz. Yaratıcı ve yetenek bazlı bir işe memur kafasıyla eleman alımı yapamazsınız. Ülkemizin teknolojide bir yere gitmemesinin sebeplerinden biri de yazılım geliştirme geleneği olmaması. Yanlış anlamayın Avrupa da aynı. İş görüşmesine gittim IKcı abla en büyük zayıflığın nedir diye sordu burdan bir b.k olmaz dedim kaçtım vallahi. Kime ne benim zayıflığımdan neyden teknik yeteneklerime değer biçilmeyen ya da biçecek kapasitede insanların olmadığı bir yerde ben yapamam. Bu işin hakkıyla yapıldığı tek yer ABD gerisi tırtttt. Ailem ABDye göç dedi tekliflere açığım aklınızda bulunsun:halay:
Bizim yazılım şirketimiz var 7 yıldır eşimin ve abisinin üzerinde çalıştığı emek verdiği yazılımı yaptilar. Eşim 37 abisi 40 yaşında Türkiye'nin ilk % 100 yerli yazılımını yaptılar . Şuan ASELSAN bile yazılım çekirdeğini ithal edip yerli diyor . Asla vazgeçme basarabilirsin. Yaşadığın sürece hep vakit var. ( Yaptığımız yazılım şuan sinir karakollarda kullanılıyor ) Onlar başardı . Biz geçen yıla kadar 3000 TL maaşla geçinen bir aileydik.Yaptigin işin sende biliyorsun yaşla alakası yok yazilimcilarimizdan biri emekli polis 60 yaşında ve o adam 7000 TL maaşla çalışıyor ikna etmek için bile çok uğraştılar.

29 yasindayim, bir sirkette dokuman kontrol olarak calisiyorum. Aslinda ingilizce ogretmeniyim ama bircok sebebler yuzunden ve en baslicasi ogretmenliye olan hevesimin kaybolmasindan dolayi calismiyorum.
Birkac aydir programci olmaya karar verdim ve iyi bir kursta java ogreniyorum. Ancak etrafimda bunu kim duysa "hmm...", "o is biraz zor ama bol sans...", hatta "senlik degil ama neyse..." ve s. duyuyorum.
Gecen gun beni cok kiran bir laf duydum, is arkadasim olan bir erkekle konu acildi, programci olmak istedigimi ve kurs aldigimi soyledim, yuzunu burusturarak "sence de biraz gec degilmi senin icin?" dedi... neden diye sordum, "sirf bu alanda daha gencleri tercih ediyorlar, senin icin calismak zor olabilir" dedi. Bende "yuzume karsi artik yaslaniyorsun mu demek istiyorsun" dedim ama sonra gecistirdi...

Ben aslinda etrafin soylediklerine cok kulak veren birisi degilim ama yinede cok zoruma gidiyor, kendimle yapamiyorum... Ha bu arada bosandim, uzerine kotu bir nisanlilik gecti basimdan, bir suru sanssizliklar, travmalar... bunlarda benim ozguvenimi yillar gectikce sarsti, dik durmaya calisiyorum ama bazende koyveriyorum... son zamanlar daha hassas ve zayif hissediyorum. Kotuyum...
Hayır hiç geç değil bence denemelisin sanki üniversiteyi tekrar okuyacaksin dediği lafa bak .

“Sana göre değil ama neyse” nedir ya? Sizi sizden iyi tanıdıklarını düşünüyorlar. Geçmiş, erkenmiş, olurmuş, olmazmış. Bu sizin emeğinize, yeteğinize, sivrilme gücünüze bağlı. Kimse bu içsel duygularınızı sizden daha iyi bilemez. Takacak hiçbir şey yok. Onlar aşağı çekecek, siz inadına yukarı çıkacaksınız.

inadına güçlü dur kız
bana da her fırsatta annem 30 oldun hala lı cümleler kurar iğneler
inadına güçlü olmak lazım öyle artniyetlilere karşı
ne zorları var insanın hevesini kırıyorlar hele de dünyada bir sürü insan mucizevi şeyler başarırken böyle basit bir hevesin bile kursağında bırakma niyeti nedir yani sinir oluyorum

Kuzenim yapiyor bu isi. Yaklasik 20 kisilik alt ekibi var.
Ilan vermisler deneyimlk eleman vs diye. Özelliklere baktim 25 yasindan gün almamış yaziyor
"Bu ne kızım?" dedim
Böyle sacma iş ilani mi olur ?
Olmuyor Deniz dedi
25 yaştan sonra aldığımız elemanları yetistiremiyoruz...
Sanırım isin sureci ile ilgili bir detay bu
29 yaş bence yolun başı ama bu meslek icin ben de gözümle gördüm 29 a geç dediklerini;(

Bir söz vardı ama kimin söylediğini bulamadım ama şuraya yazayım:

Keşke 40 yaşında piyano çalmayı öğrenseydim, şimdi 20 yıldır piyano çalıyor olurdum"..

DkgZJUEXoAAXVM6.webp

Back
X