bana tuhaf geliyor

Benim eşimsen hizmet ediceksin ne demek. Sizin ailenize gidince hizmeti eşiniz yapsın o zaman. Sinir oldum vallahi. Onun ailesini sizinkinden önemli kılan etkenler neymişde sizinkilere 3. gün gidiliyormuş. İlk gün sabah bir aileye öğlen diğerine gidin. Bana başından sonuna sinir bozucu geldi durum.

siz haklısınız
birkaç saat durup çıkabilirsiniz yani
bütün gün gelen gidene hizmet edeceksınzı dıye bır kural yok
ayrıca o evin bir de kızı var
kız duruken sürekli siz mi ona buna koşacaksınız

neden bu kadar içiçesiniz
kv şehir dısından gelecekse gelsın
kızı düşünsün yapsın yemegını
siz herseyı ustunuze almıssınız

arada görüşün , birlikte yemek yiyin , tabiki yardımcı olun ama bunu görev haline neden getiriyorsunuz ki?

Senin eşin çok anlayışsız sen de hiç dişli degilsin. Böyle empati yoksunu eşten Allah korusun. Biraz olay çıkar her gün poposunun dibinde oldugun kv ile bayramda 3 gün nedir Allah aşkına. Ayrıca sadece köyden ilçeye altı üstü bi saat yol. Ben 17 saat var kv ile annemler arası. Bi bayram birine öbür bayram birine gitmeyi planladık. Çözüm üret hemen teslim olma.

Gelinsin sen susacaksın, hizmet edeceksin. Senin ailen önemli değil bi uğrar çıkarız. Artık senin ailen benim annem, akrabalarım. Iyyyy bu ne biçim bi kafadır ya yararım ben o kafayı ortadan ikiye. Böyle sürü gibi dip dibe yaşama işinden bi an önce kurtulmaya bak

Uygun bir dille anlat anlaşın.Gorumce dururken bu kadar işi üstelemeyin.Hem zaten altli üstlusunuz.Onlarin bayramina degilde hizmete gidiyorsunuz.Çok saçma Eger ailen uzak degilse ilk gun yada ikinci gun git.Alistirma onlari.

Bizde adettir gelin baba evinde olur bayramda,kocasi arefe gunu birakir bayram bitişi alir Kayin valide ile de oturulsa uzakta da oturulsa öyle.bu adeti seviyorum.Çoluk çocuklu olsa bile. birde cok uzak olmama şartiyla.

Herşeyi sen düşünüp hizmet etmek zorunda değilsin. Niye tavrını koymuyorsun. Kadın gelecekse kızı yapsın hazırlasın yapsın yemekleri, 7 24 sınav mı çalışıyor. Onlar ayaklarını uzatıp yatsın sen gelinsin diye koştur bir de bayramda hizmet et ailene 3. gün git olur mu öyle şey. Lütfen bu kadar ezdirmeyin kendinizi.

İyi de konu oraya nasıl geldi anlayamadım ne var kadın yoldan gelmiş, görümceniz ders çalışmış bir yemek hazırlamakta ne var. Ayrıca bayramda dinlenemiyorum demenizde abes bayram bu yani tabii ki gelen giden olacak ilk gün yorulursunuz sonra dinlenirsiniz de gezersiniz de. Kaynananıza gelenleri siz tanımıyor olabilirsiniz ama onlar tanıyorlar hizmet etmen için illa akraba mı olması gerekir büyüklere her zaman gidilir kalabalık olur bayram dediğin üç gün bir gününde de gezersin daha şimdiden bunun muhabbetine girersen eşin de tepki verir yani kaynanan insanlara hizmet edecek sen gezecek misim aynısını annene yapabilir misin? burada konu hizmetçi olmak değil ki bayram günü yardımcı olmak misafirleri ağırlamak bekarken anneniz misafirlerle ilgilenip siz geziyordunuz herhalde eşinle konuşursun ilk gün akşam ya da 2. günü gidersin ailene o çözülür ama konuya böyle girersen her erkek tepki verir

Ben de oğluşuma büyüyüp evlendiğinde oğluşum demeye devam edeceğim..
Gelinim kızacak belki ama o benim oğluşum..
Ayrıca bizim kültürümüzde de gelinler kayınvalidelerinde olurlar ve misafirler birlikte ağırlanır..
O yüzden ters gelmedi..
Tabiki kendi ailenizle de zaman geçireceksiniz..
Bayramda kendi evinizde ya da kayınvalidenizin evinde misafir ağırlamayı bu kadar sorun etmeyin..
Sonuçta birkaç gün..
Sonra iki gün dinlenseniz yeter..
Bayram bu.. Elbet kalabalık olacak..

ailem yakında bayramdada yakın ilçede olacak..Ben eşimin tabiki hizmet edeceksin demesine ve evlendin artık bizle olacaksın demesine kızdım. Kızıncada suçlu ben oluyorum

benim anne babam da öyleler. her bayram kriz yaşardık. aslında ayrı iller olsa ramazan birine kurban birine gidiliyo sorun olmuyo. hiç o şekilde düşündünüz mü?

Kadinlar bile kadinlari ezikliyor vay be.... Gelin dedigin bayramda kv ye gelenlere tabiki hizmet edicek diyorlar ya beni deli ediyorlar... Ne güzel sinmisiz böyle ki durumu normal karsiliyoruz... Yazilanlari okuduktan sonra birsey diyemedim.. Ne deyim devam böyle... Biz kadinlar zaten agac kavugundan ciktik bizim aulemiz yok.. Varsa yoksa esimizin ailesi onlarin misafirleri vs vs

Bunlar gelinleri hizmetçi gibi görüyorlar gelindir mecburdur sen evlenmeden once napiyolarmis yeri gelince misafirde agirlanir hizmette edilir ama fazlasi suistimal bi eşitlik olmali seninde ailen var agac kovugundan ciktin saniyorlar galiba saygi çerçevesi icerisinde kendini ezdirme derim

bi insan kendını neden bu kadar ezdirir anlamıyorum

"benim eşimsen hizmet ediceksin demek ne demek yaaaa!!! ben bu hizmet durumlarını gerçekten anlamıyorum.Evine gelen misafire ev sahipliğini yaparsın ama bu kaynana evinde gelinsin hizmet edeceksin olayını anlamıyorum.Biz Türkler niye böyle kafalardayız.Etmiyorum kardeşim kimseye hizmet etmiyorum.Hizmetçi miyim ben?? ( hizmetçileri aşağılamak amacıyla yazmıyorum. zaten artık evdeki yardımcımız diyoruz o yardımcı bayanlara ) Nasıl bir anlayışla yetiştiriliyor bu erkek evlatlar? Bu kaynanalardakide nasıl bir egodur, nasıl bir kıskançlıktır arkadaş anlamıyorum.

sorun yabancı misafir falan değil ki

köye arife akşamı gidin ilk gün kalın

ikinci gün annene gidin

orada da kalın ertesi gün de evinizde oturup dinlenin

bu sene tatil daha uzun olursa da günleri artırın

anlamıyor ki :/ Bana diyorki son 4 hafta sonudur ailenleyiz. ( düğünlerde karşılaştık bide ayrı babam yemeğe çıkardı o) Normalde babası tatillerde geldiğinde her haftasonumuz onun ailesiyle geçiyor ben bişey demiyorum ://
Eşime sıcak davranasım bile yok bugün iki kere aradı nasılsın diye sıcak davranasm gelmiyor ne yazık ki
kızlar eşim kendi ailesinden korkuyor mesela annesi aradı geçen yemek yiyorduk eşim dedi ki anne yemekten sonra arıcam neyse unuttu eşim aramayı. DEdim ki anneni aradın mı hii unuttum dedi. Neyse aradı annesini içim geçmiş anne dedi :O

eşmsen hizmet edeceksin dedi takilmadiniz öyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…