bana tuhaf geliyor

ben anamın babamın evinde gelene hizmet etmiyorum da esimin ailesine edeceğim öyle mi? öyle esin kafasına tokmağı indirmek lazım ki akıllansım senin de ailen var. cok sinirlendim ya

kayinvalidenle bukadar yakin evin kalfiki yakin olmasa bile genel adetlerde gelin gelene gidene hizmet eder.yorulman ve istememene birsey diyemem .

Bence böyle şeylerde kimin ailesi yakın ise ona gidilir.
1 gün durulur diğer aileye gidilir.
Aynı şehirde ise aileler ertesi gün iki aile yemeğe davet edilir bayram oldu bitti maşallah.
Ama işte cahil cembelek , görgüsüz, düşüncesiz eş ile evlilik olunca kadın ağaç kovuğundan çıkmışda adamla ailesinin hizmetine sunulmuş gibi davranılır.

''aileme hizmet edeceksin tabi ''ne demek yaaa ?
Dİyecek kelime çok eşinize!!!ama neyse, ya sabır çekin bol bol zor yani eşinizle.
Evet altlı üstlü oturuyorsunuz yardım edebilirsiniz ama bu sanki sizin temel göreviniz gibi yapıştırılması saçma
Yapıştıran eşiniz bu şekilde devam ederse çok ezilirsiniz .
Üstelik çalışan bir bayansınız onun demesi lazım canım haklısın yoruluyorsun dinlenebileceğimiz biryere gidelim, canım sende ilk gün kızkardeşimle idare et demesi gerekiyor.

İki gündür soğuk davranıyorum eşime. Farkında soğuk davrandığımın sürekli yakın ve ilgili davranıyor. Mesaj atmıyorum aramıyrum gün içinde kendisi arıyor vs vs . Anlayana kadar böyle davranacğim

ailesinden korkuyor benimki aman annem babam kardeşim bişey der halinde sürekli

valla ben bayramı yarıya bölüyorum, 2 gün onlarda 2 gün benim ailemin yanında.. onların ki aile de bizimki bostan korkuluğu mu?

valla ben bayramı yarıya bölüyorum, 2 gün onlarda 2 gün benim ailemin yanında.. onların ki aile de bizimki bostan korkuluğu mu?
bana dediği şu eşimin son haftalarda haftasonları senin ailenleydik, 3. günü gideriz ordan evimize geçeriz.
Son haftalarda dda ailemle oldğmz bir kere çıktğımz yemek var o kadar. Birde iki kere düğünde karşılaştık

yumruğunu masaya vuracaksın. ben eşimi bu seviyeye getirmek için çok mücadele ettim. İlk bayramlarda burnumdan getirirdi; neymiş efendim bayram erkek evinde geçermiş, adetmiş. Adetinize başlarım sizin dedim. Erkek evlat da, kız evlat değil mi? Onunkiler anne baba değil mi dedim. Bayram tatilleri ortadan ikiye bölünüyor şimdi. Hatta bu bayramı sadece ailemle geçireceğim; annemizi kaybettik de, ilk bayram olduğu için 9 günlük tatilimin tamamını babamla geçireceğim inşallah. Kayınvalidemlerdeyken de bi gelen olduğu zaman eltim görümcelerim falan hep beraber servis yapıyoruz. Kendini ezdirme.

Ben de mücadele edeceğim o istiyor ki tüm bayram ailesiyle yiyelim içelim. Tamam tabiki gidicez ama ben çalışan biriyim 3 gün kendimi harab edemem hizmet edicem diye.

Ben de mücadele edeceğim o istiyor ki tüm bayram ailesiyle yiyelim içelim. Tamam tabiki gidicez ama ben çalışan biriyim 3 gün kendimi harab edemem hizmet edicem diye.
tabi ki. varsa eltin, görümcen falan hep beraber yapın. Artık devir değişti. Sen de çalışıp eve ekmek getiriyorsun. Maaş günü gelince herşey müşterek, hizmete gelince sen kadınsın. oldu canım. Valla canım aileni asla ihmal etme. Ben annemi kaybettim 5 ay önce. İyi ki de her bayram gitmişim, hiç üzmemişim.

Kendi aileme 3 gün öğleden sonra gideriz diyor sevgili eşim :)
Niye kabul ediyorsunuz bunu? Sesiniz çıksın biraz. Benim eşimde ailesi daha yakın diye ilk gün kahvaltıya hep onlara gitmek isterdi. Sonra benim aileme geçerdik. Ben ona bile arıza çıkardım kahvaltıyada sırayla gidiyoruz şimdi. Çocuk esirgemeden almadı beni. Benimde yolumu bekleyenler var. Ayrıca onun ailesini benimkinden öncelikli kılan birşeyde yok.

eşinin tavrı hiç hoş değil. ben de bu eşlere nasıl bu cesaret geliyor onu anlamıyorum.
tabi ki hizmet edeceksin ne?? ağzına çakacan bir tane! dese ki cnm idare edelim anne baba. yeri gelir senin ailene de ben elimden geleni yaparım diye yumuşatsa neyse. pişkin pişkin cevap veriyor bir de.
ben senin yerinde olsam 1. günü geçiririm ailesiyle. 2. günü çeker giderim paşa gönlü bilir ister gelir ister gelmez. sanki sen ağaç kovuğundan çıktın.
sonra ki günü de siz 2 kişilik ailenizle geçirirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…