bana vurdu

Nasıl bir zihniyettir bu Okuyunca yazdıklarınızı elim ayağım titredi gece gece sinirden hala titriyorum YOK BÖYLE Bİ ZİHNİYET YOK ...............

haklısınız..
ben dayanamadım biraz :26:

saçmalık hemde büyük bi saçmalık

kızlar,

konu sahibi arkadaşımız zaten depresyon tedavisi görüyor; siz de ona boşan, bir dakika durma vs gibi radikal kararlara yönlendirerek iyi etmiyorsunuz..

şiddete asla göz yummam. ama hanza arkadaşımız ciddi bir depresyonda iken boşanma kararı alırsa, kendini çok daha büyük travmalara düşmüş halde bulur.

bu adamla hayatına devam ederse daha da vahim bir travmaya girecek.....

Ben de çok üzüldüm tatlım yazdıklarını okuyunca bir erkeğin bayana al kaldırması gerçekten çok acizce..Hani diyorsun ya kendime güvenim sıfır diye, böyle olma ne kadar zayıf gözükürsen o kadar ezerler.Ne kadar güçlü gözükürsen o kadar saygı görürsün. O yüzden kendi değerini bil ve asla küçümseme kendini bence sandığından çok daha güçlüsün canım.

siz acaba eşinizle çok mu çene yarıştırdınız ki zamanında ? hani belki o yüzden dayak yeyip kendinizi toplamışsınızdır tabi dayağı terbiye yöntemi olarak görüyorsanız eğer :44:

işten eve gelir gelmez, daha merhaba demeden gün içerisinde sinirlendiği birşeyin sinirini çıkaran, öfkesini gücünün yettiğine geçiren sadist erkekler var bu toplumda haa evet bu hanımı tanımıyoruz eşini tartışma esnasında daha da tahrik etti desek bile öfkeyi karşısındakine şiddet uygulayarak ifade eden insan hastadır, bu hanım kötüyse eğer evlilik danışmanından yardım isteyebilir, psikoloğuna eşiyle beraber gidip çözüm arıyabilir, olmadı boşanabilir

bu adamla hayatına devam ederse daha da vahim bir travmaya girecek.....

Kesinlikle.. Ben de böyle düşünüyorum.
Kadını mahvetmiş zaten

canlarım,

adam sineye çekilecek şeyler yapmamış, sonuna kadar haklısınız.. eğer konu sahibi, dış dünyadaki herkesin kendisine düşman olduğunu düşünecek, 10 aylık bebeğiyle ilgilenmeyecek kadar ciddi bir depresyonda olmasa, ben de sizler gibi derim ki ailenin yanına git.. boşanmayacak olsan bile, git.. yaptıkları yanına kar kalmasın.. derim demesine de, konu sahibi kendisi diyor ki bir gün boşanmak istiyorum, ertesi gün istemiyorum, çelişki doluyum diye..

bence konu sahibi arkadaşımız evden giderse, daha büyük travmalar yaşayacağı için, çok ciddi zararlar grecek.. şu aşamada bir müddet kendi evinde kalmalı.. kocasıyla muhatap olmasın; ama evinde kalsın diyorum..

eşinizi tanımıyorum karaterini kişiliğini...acaba şiddet yanlısımı..
yoksa düzelebilir vaziyettemi...
benimde 9 yıllık evliliğim var...
ilk dönemlerde aileler nedni ile tartışmalarımız oldu..ikimizde kendimize çeki düzen verdik...şimdi mutluyuz
o çok sinirliyken tartışmaya girmeyin..sessiz kalın...
şu an pek çok şeyi bilmediğimden yazamıyorum...
biraz açarsanız daha sağlıklı tavsiyelerde bulunabiliriz...
sadist ruhlu birimi değilmi..bunları bilmeden boşan falan demek ezbere konuşmak olur..

ben hanza nın çok zeki bir kadın olduğunu düşünüyorum verdiği cevaplardan..farkında bir çok şeyin.. biraz gayret etse,kendine güvense.............

çok güzel özetlemişsiniz.. ben de böyle düşünüyorum.

birde evladınla ilgili...
5 yıllık bir evlilikte 10 aylık bir bebeğin olduğunu yazmışsın..
demekki hemen bebeğin olmadı...
benimde 14 aylık bir oğlum var...
herkez anne baba olamaz diyorlar ya...özelliklede sabrına güvenmeyenler asla olmasın...
hayatında bir şeyler olumsuz gitse bile evladına hoşgörülü ve sabırlı olmaya çalış..onlar günahsız ve masum bu dünyaya gelmeyi kendileri istemediler bizim tercihimiz doğrultusunda geldiler bir takım şeylerin bedelini onlara ödetmeye hakkımız yok...

çok güzel özetlemişsiniz.. ben de böyle düşünüyorum.
teşekkür ederim...biz terapiste gittik ve ben beni destekleyeceyini düşünüyordum terapistin odada başbaşa kaldığımızda..eşinize siz sürprizler yapıyormusunuz dedi..bende şaşkın şaşkın baktım tabii...

merhaba hanza;
diğer konularını bilmiyorum fakat b u konundan yola çıkarak ve psikoloji eğitimi almış biri olarak naçizane bir kaç öneride bulunmak istiyorum. umarım işine yarar, umarım hayatında bir farkındalık oluşturur.

anlattığın kadarıyla eşin kendine aşırı derecede güveni olan bir insan. fakat ben bu güvenin oluşmasında senin güvensizliğinin katkısı olduğunu gördüm. belirttiğin gibi kavganızda da ona gideceğini dile getirdiğinde sana gidemeyeceğini söylemiş. benim anladığım kadarıyla özür dilemekten de pek fazla hoşlanmıyor ve bu durumu göz önüne alırsak tatsızlık çıkmazın olay büyümesin diye ilk adımı sen atıyorsun sanırım. belki de pek çoğumuzun yaptığı gibi olayın üzerine bir sünger çekmek yuvamızın huzuru kaçmasın diye unutmuş gibi davranmak bize daha yapıcı geliyor.

öncelikle sana tavsiyem eşini asla gitmekle tehdit etmemen. çünkğ eğer bunu yapamazsan artık seni ciddiye almaz ve sana karşı bir tavır takınırken ona muhtaç olduğundan, onu bırakamayacağından da emin olur. yaptığı davranış gerçekten kabul edilir ve affedilir değil. ama eğer yarın sabah o evden gitmeyeceksen, gitmeye karar vermiş olsan dahı bu kararını gerçekleştirmen bir kaç gün alacaksa bence hiç gitmekten bahsetme. eşinle gerektikçe ve mümkünse o sana soru sordukça konuş. kesinlikle üzgün olduğunu belli etme. o hayatında yokken yahut aranızda bir sorun varken senın hayatının zindan olduğu kanısına kapılırsa kendıne güveni artar ve seni ezmeye devam eder. çok eğlenceli bi film açıp sanki o hiç yokmış gibi gülerek izle mesela, ama onu tahrik edip sinirlendirmeden, sanki hiç bir sorun yokmuş gibi. çocuğunla ilgilen, yemek yap ve sadece sofra hazır de mesela. yemiyorsa neden diye sorma.

kısacası sana neden bana küssün diyemesin, böyle derse yoo ben küs değilim diyecek kadar konuş. sadece gözünde değeri kalmadığını hissttir. hatta mümkün olursa ona seni gözümde çok büyütüp farklı bir yere koymuşum, o benim canım, beni kırmaz incitmez diyordum. halbuki sende herkes gibiymişsin de. erkekleri en çok bu yaralar, herhangi birinden farkları kalmdığını görmek... bu süreçte gitmeye karar verirsen sessizce çek git. ama size bir şans daha vereceksen hatasını anladığına emin olmadan bunu asla yapma. ben bir seferinde bunu tam üç ay sürdürdüm ve çaresiz kalan eşim bana mektup yazarak nedenini sordu. çünkü ortada küslük yoktu ama kendini sıradan hissediyordu.

şayet bunu başarırsan bence seni aşağılamaktan vazgeçer. ve son bir tavsiye daha; kavga anında sadece sus. bu pek çoğumuza zor gelir ama bunu başarırsan haklı sen olursun, sana böyle davrandım çünkü sen de bana bağırdın demesine fırsat verme...

uzun oldu ama umarım okursun. sevgilerimle...

ooo ve formülü buldunuz sanırım o anda :) sizler maşallah aklı başında insanlarmışsınız ki işe yaramış
ben bekarım annem babam ayrıldı. ve ereklere karşı güven sorunum var. bu hanımın eşi de babam gibiyse eğer mümkün değil düzelmez bebeği de var

İnşallah sizin gibi kendilerine dönüp bakmayı ve hatayı farkedip yola doğrularla devam etmeyi başarabilecekleri problemleri vardır. yoksa sadizme dayalı bir problemse düzelmediği gibi diğer eşi de hasta ediyor canını versen düzelmiyor sinirlendiğinde susmanız vs hiçbir işe yaramıyor ...biz yaşadık. allah kimseye yaşatmasın

canım benim babam düzelmeyecek biriydi..örneğin ben ailenle 26 yıl yaşadım...
eşim asla babam gibi biri değildi...
ilk evlendiğimizde..evlilik aileler..bu yük fazla geldi bize banada eşimede...

arkadaslar cok tesekkur ederim ben ogluma bakmaya gittikten sonra bircok yorum gelmis tek tek okuyup bakicam simdi

iyi ki ayrilmissin canim benim esimde sinirliydi hemde cok sinirliymis ama ben farkedememisim gecer duzelir diye diye tam 5 yildir bekliyorum simdi bu haldeyim .....

insallah hersey duzelir kesin kararliyim bu sefer bu is bitecek

aynen dedigin gibi uyusuyorum o ilaclari icince dunya umrumda olmuyor ilaclarin etkisi gecince aci gerceklerle yuzlesiyorum. once buradan ayrilayim tekrar psikolog psikiyatrist bakicam duzenli olarak gidicem 10 yilda anca toplanirim.

biliyormusun bunu hep yapiyor kac defa konustum konustuk guzellikle anlattim yok bagiris cagiris anlattim yok duzelmiyor duzelmicekte zaten artik kabulleniyorda ben duzelmem benim yapim bu diyor ben sadece kendi kendimi kandiriyorum duzelmesini beklemekle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…