kızlar,
konu sahibi arkadaşımız zaten depresyon tedavisi görüyor; siz de ona boşan, bir dakika durma vs gibi radikal kararlara yönlendirerek iyi etmiyorsunuz..
şiddete asla göz yummam. ama hanza arkadaşımız ciddi bir depresyonda iken boşanma kararı alırsa, kendini çok daha büyük travmalara düşmüş halde bulur.
bu adamla hayatına devam ederse daha da vahim bir travmaya girecek.....
eşinizi tanımıyorum karaterini kişiliğini...acaba şiddet yanlısımı..
yoksa düzelebilir vaziyettemi...
benimde 9 yıllık evliliğim var...
ilk dönemlerde aileler nedni ile tartışmalarımız oldu..ikimizde kendimize çeki düzen verdik...şimdi mutluyuz
o çok sinirliyken tartışmaya girmeyin..sessiz kalın...
şu an pek çok şeyi bilmediğimden yazamıyorum...
biraz açarsanız daha sağlıklı tavsiyelerde bulunabiliriz...
sadist ruhlu birimi değilmi..bunları bilmeden boşan falan demek ezbere konuşmak olur..
merhaba hanza;
diğer konularını bilmiyorum fakat b u konundan yola çıkarak ve psikoloji eğitimi almış biri olarak naçizane bir kaç öneride bulunmak istiyorum. umarım işine yarar, umarım hayatında bir farkındalık oluşturur.
anlattığın kadarıyla eşin kendine aşırı derecede güveni olan bir insan. fakat ben bu güvenin oluşmasında senin güvensizliğinin katkısı olduğunu gördüm. belirttiğin gibi kavganızda da ona gideceğini dile getirdiğinde sana gidemeyeceğini söylemiş. benim anladığım kadarıyla özür dilemekten de pek fazla hoşlanmıyor ve bu durumu göz önüne alırsak tatsızlık çıkmazın olay büyümesin diye ilk adımı sen atıyorsun sanırım. belki de pek çoğumuzun yaptığı gibi olayın üzerine bir sünger çekmek yuvamızın huzuru kaçmasın diye unutmuş gibi davranmak bize daha yapıcı geliyor.
öncelikle sana tavsiyem eşini asla gitmekle tehdit etmemen. çünkğ eğer bunu yapamazsan artık seni ciddiye almaz ve sana karşı bir tavır takınırken ona muhtaç olduğundan, onu bırakamayacağından da emin olur. yaptığı davranış gerçekten kabul edilir ve affedilir değil. ama eğer yarın sabah o evden gitmeyeceksen, gitmeye karar vermiş olsan dahı bu kararını gerçekleştirmen bir kaç gün alacaksa bence hiç gitmekten bahsetme. eşinle gerektikçe ve mümkünse o sana soru sordukça konuş. kesinlikle üzgün olduğunu belli etme. o hayatında yokken yahut aranızda bir sorun varken senın hayatının zindan olduğu kanısına kapılırsa kendıne güveni artar ve seni ezmeye devam eder. çok eğlenceli bi film açıp sanki o hiç yokmış gibi gülerek izle mesela, ama onu tahrik edip sinirlendirmeden, sanki hiç bir sorun yokmuş gibi. çocuğunla ilgilen, yemek yap ve sadece sofra hazır de mesela. yemiyorsa neden diye sorma.
kısacası sana neden bana küssün diyemesin, böyle derse yoo ben küs değilim diyecek kadar konuş. sadece gözünde değeri kalmadığını hissttir. hatta mümkün olursa ona seni gözümde çok büyütüp farklı bir yere koymuşum, o benim canım, beni kırmaz incitmez diyordum. halbuki sende herkes gibiymişsin de. erkekleri en çok bu yaralar, herhangi birinden farkları kalmdığını görmek... bu süreçte gitmeye karar verirsen sessizce çek git. ama size bir şans daha vereceksen hatasını anladığına emin olmadan bunu asla yapma. ben bir seferinde bunu tam üç ay sürdürdüm ve çaresiz kalan eşim bana mektup yazarak nedenini sordu. çünkü ortada küslük yoktu ama kendini sıradan hissediyordu.
şayet bunu başarırsan bence seni aşağılamaktan vazgeçer. ve son bir tavsiye daha; kavga anında sadece sus. bu pek çoğumuza zor gelir ama bunu başarırsan haklı sen olursun, sana böyle davrandım çünkü sen de bana bağırdın demesine fırsat verme...
uzun oldu ama umarım okursun. sevgilerimle...
canim onceliklle bu kadar ugrasip yazdigin icin cok tesekkur ediyorum yazan ellerine ve gozlerine saglik olsun.
senin soyledigin gibi asla ozur dilemez hep ben giderim hep ben barisirim o hicbirzaman gelmez haklida haksizda olsa gelmez.onunla konusmamayi birkez denedim yani kus degildim ama cok kisa cevaplarla gecistiriyordum hic ise yaramadi niye boylesin felan hic sormadi bile hatta boyle olman isime yariyor hep boyle ol cok konusma dedi kadin dedigin adamini dinler o ne derse yapar dedi yani bu adam boyle biri iste aslinda kendine olan guvensizliginin acisini benden cikariyor...
canım merhaba tekrardan;
aslında bunu söylemen iyi oldu. çünkü sana böyle olman daha iyi vs. tarzda konuşması senin de söylediğin gbi kendine olan güvensizliği ile alakalı. aynı zamanda böyle yaparak seni tahrik etmek, konuşturmak, canını acıtmak istiyor. söylediğimi yinelemiş gibi olacağım ama eğer evi, terketmeyeceksen ne olursa olsun onunla konuşma derim. hele de şiddetten sonra. diyelim ki geldi oh ne güzel, böyle konuşmaman süper dedi. desin, daha iyi... o zaman sen de susmanı siteyecek bi adam karşısında konuşmayacak kadar gururlu bir kadın olursun. sana konuşmaman daha iyi derken bile bence konuşmamana ve kendine güvendiğini görmesine tepki veriyor. tekrar ve tekrar söylüyorum canım, eğer yarın sabah evden gitmeyeceksen onunla olabilidiğince resmi ol. isterse bır yıl o da hç konuşmasın ama sen de pes etme. onsuz da yaşayabildiğini görsün. bence o şu an senin onsuz nefes dahı alamadığını kendini yarım hissettiğini düşünüyor ki belki de haklı. ama bu senin içinde bir gerçeklik olsa da ona asla hissettirip böbürlenmesine izin verme bence:)
yok bu bir hafta icinde banka islemlerini evdeki birkac esyami valizimi hazirlayip gidicem ailemin oldugu sehire.
simdi dusundumde kimse beni bir muddet bulmasin istiyorum bir otelde yada bir kadin siginma evinde bile kalabilirim.annemlerde oldugumu ogrenirse umursamaz cunku o kadar gaddar bir insandir kendisi.biraz merak etsin beni etmese bile cocugunu merak etsin aci ceksin istiyorum.
yok bu bir hafta icinde banka islemlerini evdeki birkac esyami valizimi hazirlayip gidicem ailemin oldugu sehire.
simdi dusundumde kimse beni bir muddet bulmasin istiyorum bir otelde yada bir kadin siginma evinde bile kalabilirim.annemlerde oldugumu ogrenirse umursamaz cunku o kadar gaddar bir insandir kendisi.biraz merak etsin beni etmese bile cocugunu merak etsin aci ceksin istiyorum.
bide bana diyor ki o kavga aninda sana ahirette hakkimi helal etmiyorum ya nasil bir bencilliktir hep kendini dusunuyor sanki ben ona cok edicem asil ben etmiyorum hakkimi ona helal zerre kadar hakkim varsa haram olsun...
canım kesinlikle böyle bir şey yapmanı önermem... çünkü seni aramak için ailene falan soracaktır. ve sen çok güevenilir bir yere dahi gitsen seni haksız çıkarmak adına evli bir bayan tek başına kimseye haber vermeden gitti vs. tarzı karalamalarla ailenin bile sana tapki vermesine sebep olabilir. Allah korusun daha da hırslanırsa sana iftira bile atar. bence gideceğini ona hiç çaktırma, eğer ablan ya da kız kardeşin varsa onlarla öncesinde telefonda görüşerek ddurumu anlat ve ailene bildirmelerini iste. kendin de ona hiç söylemeden çocuğunu al ve ailenin yanına gt. sakince tüm olanları, hatta gidersen aileni dolduruşa getirerek sana inanmayacaklarını söyleyerek seni tehdit etmesini falan hep anlat. bence ailen de sana hak verecektir. umarım her şey güzel olur hayatında...
ona acı çektireceğim derken siz acı çekmeyinhaklı olarak çok öfkelisiniz ama kadın sığınma evi vs. sizi onun gözünde sahipsiz durumuna düşürmesin sağlıklı düşününmek lazım :44:
ille de gitme kararınız varsa ailenizin yanına gidin... paranız var mı? eğer varsa oradan tatile gidersiniz bu size iyi gelir hem de aileniz konuyu öğrenmiş olur... böylece hem psikolojik açıdan hem de eşinize karşı daha da güçleniş olursunuz, ne dersiniz ?
Nasil bir insan bu? hic mi ici sizamiyor hic mi yavrusunu dusunmuyor? seni gectim hadi evladi icinde mi kendine bir ceki duzen vermiyor?
Nasil bu hale geldi??? Azicikda mi icinde merhamet duygusu yokmus...
Butun gece senin yazilarina takip etti cok kotu etkilendim ve git gide inanilmaz derece sinir girdi parmaklarimin ucuna kadar sinir girdi yaaa!!!
Nasil bir varlik o yaa????
gelin gelin tepeme gelin bakalım hep aynısını yapıyorsunuz yok dayak yok şiddet yok boşan bilmem ne kolay mı yuva yıkmak ya ne diyorsunuz siz klavye gerisinden ahkam kesmek kolay hanza yuvasını yıkınca siz mi arkasında duracaksınız bu gün hanza yarın sen dün ben kocasına sormak lazım birde bu bayanı neler yapıyor neler ediyor diye ŞİZ ŞİDDETİ HİÇ BİR ŞEKİLDE HAKLI BULMUYORSANIZ BENDE HİÇ BİR ŞEKİLDE EŞE HAKARETİ HAKLI BULMUYORUM kendimden biliyorum şiddet gören kadınların yüzde 90 haksızdır HAKSIZ kendinize gelin hayatınıza çeki düzen verin alah bizlere erkeklere göre iletişim üstünlüğü vermiş bunu kullanmak yerine erkekleşerek çene yarıştırıp hakaretler edersek ERKEK GİBİ TEPKİ ALIRIZ
gelin gelin tepeme gelin bakalım hep aynısını yapıyorsunuz yok dayak yok şiddet yok boşan bilmem ne kolay mı yuva yıkmak ya ne diyorsunuz siz klavye gerisinden ahkam kesmek kolay hanza yuvasını yıkınca siz mi arkasında duracaksınız bu gün hanza yarın sen dün ben kocasına sormak lazım birde bu bayanı neler yapıyor neler ediyor diye ŞİZ ŞİDDETİ HİÇ BİR ŞEKİLDE HAKLI BULMUYORSANIZ BENDE HİÇ BİR ŞEKİLDE EŞE HAKARETİ HAKLI BULMUYORUM kendimden biliyorum şiddet gören kadınların yüzde 90 haksızdır HAKSIZ kendinize gelin hayatınıza çeki düzen verin alah bizlere erkeklere göre iletişim üstünlüğü vermiş bunu kullanmak yerine erkekleşerek çene yarıştırıp hakaretler edersek ERKEK GİBİ TEPKİ ALIRIZ
tansel34 sizin babanizdami boyleydi?anlatirmisin biraz neleryapardi annen nasil ayrildi ne zaman ayrildi bir mahzuru yoksa eger
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?