- 28 Ağustos 2016
- 1.438
- 2.359
- 133
Hepimizin üzerinde nerde yaşarsak yaşayalım aynı baskı var. Bizim toplumun gereği bu. Tartışmasız gerçeği. Kızları hemen kocaya postalama derdi var bizde. Fakat evliliğe hazır değilsiniz. Bunun kendinizde farkındasınız. Bir de evlilik söz veya nişan gibi değil. Kesip atamıyorsunuz. Size bu baskıyı fazlasıyla hissettiren çevre yarın öbür gün boşanmak istediğinizde buna da izin vermeyecek. O yüzden bu baskıları görmezden gelebildiğiniz kadar gelin. İş bulmaya çalışın bir an önce.Işte bunu anlayacak insanlar lazım bana . Burası öyle bir yerli okulunu okudun uniyi bitirdin iş bulamadın artık evlen mahalle baskısı ayrı akraba baskısı ayrı ev baskısı ayrı yaşamayan bilemez
SevgiEvliliğe giden süreci uzatın o zaman. Artık kendi kararlarınız verin lütfen.
inanın marketlerden tutun inşşat firmalarına hastanelere özel bürolara heryere ama heryere başvuruda bulundum 2016 mezunuyum ama tek bir geri dönüş yok . Yaptıkları tek açıklama şuan işçi alimi yok yada biz sizi arayacağız. Iyi derecede bilgisayar kullanabiliyorum ayrıca sertifikalarım var vs vs ama hicbir ise yaramıyorHepimizin üzerinde nerde yaşarsak yaşayalım aynı baskı var. Bizim toplumun gereği bu. Tartışmasız gerçeği. Kızları hemen kocaya postalama derdi var bizde. Fakat evliliğe hazır değilsiniz. Bunun kendinizde farkındasınız. Bir de evlilik söz veya nişan gibi değil. Kesip atamıyorsunuz. Size bu baskıyı fazlasıyla hissettiren çevre yarın öbür gün boşanmak istediğinizde buna da izin vermeyecek. O yüzden bu baskıları görmezden gelebildiğiniz kadar gelin. İş bulmaya çalışın bir an önce.
Yemin ediyorum ağlayarak okudum ne söylesem ne yazsam az kalır senin yaşadıklarının yaninda şimdi bende senin gibiyim . Bazı farklılıklar olsada inan yüzük takıldığı günden beri allaha her sabah yalvarıyorum bir sorun çıksın ayrılalım diye ama olmuyor. Düğün tarihimidekestiler salonda tutuldu ben değil kayinpederim karar verdi düğün tarihine . O an duyduğumda yüzüme tokat yemiş gibi oldum ama sustum işteSayın Dnccck senin yaşadıklarının hemen hemen aynını yaşadım. Aradaki farkları anlatacağım öncelikle karşılıklı çok sevdiğim birisiyle zorla nişanlandım niye zorla diyeceksiniz biz evlenmeyi çok istiyorduk ama ailesi zengin bir aile kızı istediği için beni bir türlü kabullenemedi. Ama sevdiğim kişi ile kararımız kesindi taaki ailesini benimle tanıştırana kadar. Ailesinin baskılardan dolayı benden uzaklaşmaya başladı ama beni sevdiği için benden de vazgeçemedi. Eninde sonunda nişanlandık ama onların ailesi beni kabullenemedi gitti. Gel zaman git zaman düğün tarihi yaklaştı ama aile ile bir arpa yolu kat edemedik seninkini tam tersine beni içlerine almadılar hep görmezden geldiler. Bizevlilik yolunadoğru ilerledik. Ama ilişkimiz çok yıprandı. Artık sadece bir adımlık önümüzü görüyorduk. Gelecek o kadar pusluydu ki hayallerim kapkaranlık ama sevdiğim adam iyi bir eş olur çok ta iyi bir baba olur bundan adım gibi eminim ama aile yüzünden kafam bir milyon bütün zorluklara rağmen bir adım geri atmadım onlar beni hep geri çekti. Düğünümüze bir hafta kala bu çoook sevdiğim adam beni bıraktı evlenip te ayrılmaktansa şimdi yollarımızı ayıralım dedi. Bendeki yıkımı size kesinlikle anlatamam.Biz ayrıldık çok geçmeden yanında birisiyle gördüm işte yıkıldığım an ben hala onu geri döner diye beklerken( O ne zaman evlendi bende o zaman umudumu kaybettim. Daha sonra görücü usulü birisiyle tanışıp nişanlandım. BİR ÇOK YANLIŞLARINI GÖRDÜĞÜM HALDE EL GÜN NE DER İKİNCİ KEZ NİŞANDAN AYRILDI DEMESİNLER DİYE ÇOOK KISA BİR ZAMAN ZARFINDA HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASINI YAPIP EVLENDİM. iki sene sabrettim Ailem ayrılık aşamasında ve sonrasında hep yanım da oldular Allah onlardan razı olsun. Tam on yıl bekledikten sonra ikinci evliliğimi yaptım çok şükür mutluyum. sana niye bunları anlatıyorum sevdiğin adama güveniyorsan evlen sakın el gün ne der diye hareket etme. Sadece içinin sesini dinle gerisini boş ver ve acele etme
Bu mesajı yazdığımda silmek ve göndermek arasında çok gittim geldim sadece tanımadığım ama benim yaşadıklarımın aynısı yaşayacağını tahmin ettiğim ve çook önceki bana ve benim gibi sana yardımcı olmak istedim. Nasrettin hoca ne demişti bana eşekten düşeni getirin. Canım benim şu an sanki kendimle yazışıyorum gibi hissediyorum biliyor musun bak şimdi o yüzüğü attığında pişmanık yaşayacak mısın onu düşün onu seviyor ve ondan emin misin bi bunları düşün bide tam tersini ohh be kurtuldum mu diyeceksin. Eğer cevabın kurtuldumsa daha da düşünme derim. Sakın el gün ne der deme SAKIN HA ben evlendikten sonra hep ne demiştim biliyor musun bir insan eğer mutlu olmayacağını anlarsa nikah masasında elinde kalem varken bile dönmeli son anda hatta imzanı attınmı dahi eve gitmeden nikah masasından bile dönmeli insan ben bunları buraya yazmazdım emin ol ama önceki benle konuşuyormuşum gibi geldi. Benim yaşadıklarımın aynısın yaşamayasın diye çünkü bu çok zor bir çıkmaz. Çok yakın seni anlayacak bir arkadaş veya bir akrabanla konuş sıkıntını anlat karar almanda destek olması için. Emin ol yüzüğü çıkardıktan sonra o kadarda zor olmadığını göreceksin eğer sevmiyorsan. ama evlenipte ayrılmak çok zor o zaman abi diye bildiğin insanların sana bıyık altı imalı gülüşleri içinde insanlardan nefret edeceksin ikinci evliliğini kurmakta insanlara güvensizlikten dolayı çok zorluk çekeceksin önüne çıkan her kısmete acaba bu damı aynı diye bakacaksın ve en önemlisi karşındaki kişi de büyük ihtimal senin gibi ikinci evliliğini yapıyor olacak ve ya çocuğu olacak geri çevireceksin ve yahut o şekil kabulleneceksin veee O nun geçmişi ve senin geçmişin BÜTÜN YAŞANMIŞLIKLAR EVLİLİĞİNİZE YANSIYACAK bunu ben en aza indirdim. Ama illaki acaba onunula şöyleyken ne yapardı vs. vs. vs. kafandabir sürü şey benim eşim Allah tan kıskanç değil hiç irdelemez ama ben onun eski halini düşünüp hep kurarım. ÇOK UZATTIM AMA SADECE SENİN İÇİN AYNILARIYLA KARŞILAŞMAN YAŞAMAN BÜYÜK İHTİMAL o sebepten mütevellit canım iyi düşün doğru karar ver. Allah yardımcın olsun. Gidişattan haberdar edersen sevinirim Cenabı Allah hakkında hayırlısını ve kolay olanı ve mübareğini versin.Yemin ediyorum ağlayarak okudum ne söylesem ne yazsam az kalır senin yaşadıklarının yaninda şimdi bende senin gibiyim . Bazı farklılıklar olsada inan yüzük takıldığı günden beri allaha her sabah yalvarıyorum bir sorun çıksın ayrılalım diye ama olmuyor. Düğün tarihimidekestiler salonda tutuldu ben değil kayinpederim karar verdi düğün tarihine . O an duyduğumda yüzüme tokat yemiş gibi oldum ama sustum işte
Kim ne derse desin hiç bir şey düşünme ve kararını hayata geçir gör bak ne kadarda kolay oluyormuş. Ohh be diyeceksin o zaman Evlenipte ayrılmak öyle kolay birşey değilBunu kimseye anlatamıyorum işte. Aileme bile icimdekileri kimse bilmiyor dışarıdan bakılınca kusursuzbir hayat vadeden bir es var sözlüme kaç defa dedim ayrılalım diye yanaşmıyor. Bende tek başıma bunu başaramıyorum olmuyor yani bir sebebim yok sevmiyorum desem bu sefer herkes ustumecullanacak sevmiyorsun madem neden sozlendindiye ama hiç biz acele ettik diyen olmayacak buna eminim
Peki sen yüzüğü atsan ailene durumu söylesen yine de silah zoruyla seni alıp evlendirirler mi seni bu kadarda mı sevmiyorlar yaşadığın bölge neresi acaba çok özel soru da sormak istemiyorum ama çok merak ettim. Keşke şeytandandır. Şu anda keşke diyeceğin zaman değil asıl keşkeler ileride olacak ama iş işten geçmiş olacak. Ben dünden beri yazdığım mesajları sadece senin için yazdım ama yazmamın da çok bir anlamı yokmuş. çünkü size hiç fikir olmadığını düşünüyorum. boşuna zaman kaybı olmuş.Suç derken bir suç mu var ortada. Ya benim anlattıklarımı tam anlamadınız ya da bize her şeyi anlatmadınız bundan bu çıkıyor. Umarım KEŞKEN hiç olmaz.Amin teşekkür ederim ama şimdilik başka çarem yok gibi sözlüme defalarca senden ayrılmak istiyorum dedim ama hiç oralı olmadı. Büyü suyu bana uymuyor çok farkındayım ama elimden birşey gelmiyor başka bir yol kalmadı galiba evlenmek zorundayım çünküaileme söyleyemem suç benim üzerime kalır ve iki ailenin arası bozulur eminim buna .biliyorum hiçbiri senin hayatından önemli değil diyeceksin ama bazen öyle olmuyor işte malesef .keske başka türlüsü mümkün olabilse
Kesinlikle öyle değil aksine yazdiklariniz beni cesaretlendirdi bana güç verdi . Silah zoruyla evlendirmezler tabikide ama şunu derler karşı taraf sana hiçbirşeyi eksik yapmadı saygısızlık yapmadı neden attın madem atacaktın neden taktın biz haksız olduk dostumuzla düşman olduk boş yere derler ve bunu sadece bir kere söylemezler defalarca söylerler. Ufacık diyorum ufacık bir bahanem olsada ayrılsam sadece bunu diliyorum allahtan . Her sabah uyandığımda sürekli bir mide bulantısı pişmanlık içimde bir acı. Öyle bir aciki tarifi yok her sabah allaha yalvarıyorum ayır yollarımızı diye. Ne kadar bitikolduğumu siz düşünün artık. Inanın bu yüzüğü atacak bir tek şey olsun bir saniye bile durmam atarım ama yok lanet olsun yokPeki sen yüzüğü atsan ailene durumu söylesen yine de silah zoruyla seni alıp evlendirirler mi seni bu kadarda mı sevmiyorlar yaşadığın bölge neresi acaba çok özel soru da sormak istemiyorum ama çok merak ettim. Keşke şeytandandır. Şu anda keşke diyeceğin zaman değil asıl keşkeler ileride olacak ama iş işten geçmiş olacak. Ben dünden beri yazdığım mesajları sadece senin için yazdım ama yazmamın da çok bir anlamı yokmuş. çünkü size hiç fikir olmadığını düşünüyorum. boşuna zaman kaybı olmuş.Suç derken bir suç mu var ortada. Ya benim anlattıklarımı tam anlamadınız ya da bize her şeyi anlatmadınız bundan bu çıkıyor. Umarım KEŞKEN hiç olmaz.
Söz geçmesi bir yana sürekli midemi bulandırıyor artık. Hiç saygı nedir sevgi nedir bilmiyor seviyorum diyor ama bunu göstermiyor. Ben daha önce hiçbirşekilde cinsel yakınlaşma yaşamadım ( önceki sözlüm dahil ) kesinlikle olmadı ama bu resmen ustume saldırıyor bir kere hiç istemediğim halde zorla çok kotu şeyler olacaktı . Uyardım anneme anlattım annem karşısına aldı konuştu yine olmadı. Senden soğudum artık dedim yine olmadı kimseye anlatamıyorum anlatirsam benimde rızam olduğunu son anda vazgectigimisöylermiş. Aile yapımı bildiği için herkesin laf diye öldüğünü bildiği için bu şekilde davranıyor.Canım sözünu geçiremedigin biriyle de evlenmek sıkıntı hep birileri sizin adınıza karar vermiş artık sen bir bireysin ve neyaoacsgini bilirsin onun bunun için kafa yorma oğlanı tanımays çalis
Eltiyle kötü olanlar olarak bir grup kuralım ve onlara karşı taktik geliştirelim bence ya :) cidden. Onların kesin taktik aldığı biryerlervar çünküSizi çok iyi anlıyorum. Bende de bir elti var evlerden ırak. Ama eşimle birbirimizi çok seviyoruz ve hep bana destek oluyor. Yani iş eşte bitiyor. Elti dış kapının mandalı aslında kale almaya bile değmez şahsen ben öyle yapıyorum. Siz nişanlınıza odaklanın. Ondan eminseniz diğer şeyler halledilebilir.
Ama olmayacak diyorsanız da el alem şu bu hiç birini dinlemeyin. Ben hiç kimsenin istemediği bir evlilik yaptım. Ailemi şişiren el alem şimdi çok mutluyken ortadan kayboluverdi. Unutmayın bu sizin hayatınız.
Işın aksi tarafı biz ne kadar iyi niyetli olsakta karşı taraf bir o kadar cadı oluyor tam tersine. Mesafe koymaya çalışıyorsun olmuyor küsmeye çalışıyorsun olmuyor sonuçta bir ömür yüz yüze gelmek mecburiyetindesin aile toplantısı düğün nisan vb. Bide kocanın ailesini fitlemesivar tabi onu saymıyorum bileEltiyle kötü olanlar olarak bir grup kuralım ve onlara karşı taktik geliştirelim bence ya :) cidden. Onların kesin taktik aldığı biryerlervar çünkü
Anneannem elti eltiyi kumasıymış gibi kısanır derdiEltiyle kötü olanlar olarak bir grup kuralım ve onlara karşı taktik geliştirelim bence ya :) cidden. Onların kesin taktik aldığı biryerlervar çünkü
Bütün akrabalarınız önünüze set bile çekse ayrılın. İlerde boşanacağım dediğiniz zaman hiçbiri yanınızda durmayacakKizlar merhaba yeni uyeyim ve içinden cikamadigim bir sorun var . Ben hayatım boyunca kendi kararlarını alamamış bir insanım benim yerime hep başkaları karar verdi . Şimdi diyeceksinizki bu senin suçun biraz dik başlılık yapsaydın sonuçta kendi hayatın. Ama bu söylediklerinizin hepsini hatta daha fazlasını yaptım ama olmadı bir şekilde yine kararı veren ben olamadım. Neyse konuya geceyim geçen sene biriyle konuşmaya başladım görücü usulü ile ve annem her defasında evlenmem için baskı yaptı yani nasıl desem sözleriyle falan tanıma aşamasındayken sürekli evlilik yolunda acele ettirdi ve tabi en sonunda böyle birşey yapmadığını söyledi. Onuda bir yandan anlayışla karşılamak istiyorum yılları acıyla izdiraplageçmiş kötü birbirinden fena lafcibir ailesi olmuş. Babamın aileside açıkçası söyle kafadalar bende olsunda kimsede birşey olmasada olur .onlarda sahip çıkmamış babam çok iyi bir insan ama hep pasif . Annemde kızının iyi biriyle evlenmesini istedi herhalde çünküçocuk gayet efendi düzgün iyi bir işi olan kendi halinde biriydi söz yüzükleri takıldı o işi dolayısıyla yurt dışındaydı fazla bir arada duramadık. Ama iki tane görümce vardiki allah düşman başına vermesin yaptıklarını burda anlatmayacağım uzun uzun . Çocukta onların ağzına bakınca en sonunda verdim eline yüzüğü gönderdim. Aradan biraz zaman geçti aile dostumuzun oğlu vardı bana karşı duyguları vardı biliyordum hatta bütün aile biliyordu. Bende bir tanıyayım dedim ve bu seferde o taraf çok acele ederek hemen yüzükler takıldı inanın bende anlayamadım ha bu kadarda olmaz diyeceksiniz ama oluyor işte insan başına gelmeden yaşamadan bilemiyor onu tam olarak sevdiğimden emin olmadan sözlendim. Allahım yarabbim sözlenmez olaydım elti bir cıktı meydana göreceksiniz kavgalar hasetler kusmeler tavırlar. Benimle aynı durumda olan bir çok kişi var burda durumlarımız çok benziyor. Ben şimdi çok mutsuzum ne yapacagimi bilmiyorum evlenip gitsem o mendebur kadınla ve sevmedigim bir adamla bir ömür yaşayacağım. Evlenmesem yaşadığım yer çok küçük bir yer hadi ilkinde haklıydım ikincidemi kötüydü derler hemde yüzüme karşı hadi ben kendimi düşünmüyorum ama ailem yıkılır bu sefer. Hele teyzem olacak o kadın kendi yediği haltlariunutur beni kınar anneannem aynı şekilde vs vs kizlar ne yapmaliyim
Kesinlikle öyle değil aksine yazdiklariniz beni cesaretlendirdi bana güç verdi . Silah zoruyla evlendirmezler tabikide ama şunu derler karşı taraf sana hiçbirşeyi eksik yapmadı saygısızlık yapmadı neden attın madem atacaktın neden taktın biz haksız olduk dostumuzla düşman olduk boş yere derler ve bunu sadece bir kere söylemezler defalarca söylerler. Ufacık diyorum ufacık bir bahanem olsada ayrılsam sadece bunu diliyorum allahtan . Her sabah uyandığımda sürekli bir mide bulantısı pişmanlık içimde bir acı. Öyle bir aciki tarifi yok her sabah allaha yalvarıyorum ayır yollarımızı diye. Ne kadar bitikolduğumu siz düşünün artık. Inanın bu yüzüğü atacak bir tek şey olsun bir saniye bile durmam atarım ama yok lanet olsun yok
Inan takmıyorum bizim aileler oncedende arkadaş dosttu bizde öyleydik yani ben öyle sanıyormuşumAnneannem elti eltiyi kumasıymış gibi kısanır derdibenimki gerçekten öyle. Geliştirdiğim yöntemse kale almamak. Neticede kv değil görümce değil. Yani dedim ya dış kapının mandalı. Sizde takmayım bence. Kendi içinde çatlasın dursun
Hepsini yaptım telefonlarını açmadım seni sevmiyorum istemiyorum dedim kötü giyindim bakımsız oldum ama olmadı işte. Hepsi birden bastırıyor üstüme yengesi bir yandan kendi bir yandan . Adam resmen alana kadar sabredeyim aldıktan sonra halkından gelirim diyorPeki oglani senden vazgecirmeye calissak? Senden nasil vazgecer?
Hani aids hastasiyim ben diyip kenara cekilmek var tabi ama buda problemle sonuclanir ailelerde. Acaba bulusup onun hosuna gitmeyen, onu sogutacak seyleri yapsan? Oncesinden " nelerden hoslanirsin/ hoslanmazsin bi kadinda" diye laf arasi sor bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?