Bana yardım eder misiniz? Ne yapmam gerektiğini bilmediğim bir evredeyim :(

Hanımefendi ne bu şiddet bu celal ben aldırmaya hakkım var aldırıcam demedim aksine hakkımın olmadığını vicdanen doğru bulmadığımı belirttim zaten
Bu şekilde düşünüyorsanız eğer kusura bakmayın ben yanlış anladım sözüm size değil aldır diyenlere o zaman . Çocuk olunca konu benim devreler yanıyor pek sağlıklı düşünemiyorum çünkü bende Bi anneyim içim gidiyor bu durumlarda lütfen aldırmayın yazık günah o kadar insan var sizin yerinizde olmak isteyen Allah işinizi kolaylaştırsın

Kürtaj yasal bir haktır hani böyle bir hakkınız yok diyorsunuz ya devlet vermiş bu hakkı var böyle bir hak. Var olan çocukla 10 haftaya kadar karında olan çocuk aynı şey değil ne tıbben ne kanunen. Size göresi bana göresi yok bunun.

Ya bayılıyorum bu sitenin oturduğu yerden ahkam kesilen romantizmine. Herkes yazıyor Allah rızkını verir, Allah vermişse bir hayır vardır. Yargılamak yerine çözüm odaklı olmayı deneseniz mesela? Tamam aldırsın bizim çözümümüz sizin çözümünüz oturduğunuz yerden doğur demek yerine yardımcı olmak olsa? Bir kişi de dese ki bana özelden ulaş ben sana yardımcı olacağım. Yok yazacağınızı yazıyorsunuz sonra forumu kapatıp kocanızla çocuklarınızla gündelik hayata devam ediyorsunuz

Anneydim sağlıklı düşünemiyorum yazmışsınız ya asıl anne olduğunuz için sağlıklı ve mantık çerçevesinde düşünebiliyor olmanız lazım. Sizde biraz ters işlemiş bu durum

Arkadaşım erkek arkadaşıyla ilişkilerinin üçüncü ayı mıydı neydi hamile kaldı..Ne yapsak diye saçını başını yoldu günlerce,çocuğu daha tam tanımıyordu ilişkileri oturmamıştı daha okul var olmaz şu bu derken 7 haftalıkken aldırdı,yanındaydım o süreci birebir gördüm..Çıkınca çok ağladı çok üzüldü..2 ay sonra mı neydi ayrıldılar..Çocuğun sadakatsizlikleri oldu,ilk başlarda keşke aldırmasaydım diye üzülürken sonraları iyi ki aldırmışım dedi...O çocuğu doğurmam onun da hayatımda olması demekti kaldıramazdım demişti..Şimdi düşününce iyi ki aldırmış..İkiside bambaşka havadalar olan o masum yavruya olacaktı.Sorumsuz sadakatsiz bir baba aynı şekilde sorumsuz ne istediğini bilmeyen bir anne...Doğru bir karar vermişler bakınca...

Bir Anne bir kürtaja vicdanen sıcak bakmiyor, bir nevi evladının cinayet sebebi olmaktan çekiniyorsa, bebek dünyaya geldiğinde de ailesiyle yetişmesinin mümkünatı yoksa tüm dünyada uygulanan uygulama alternatifleri maalesef bunlar.. kürtaja sıcak baksaydi annesi, bu dediklerimizi konuşmaya gerek olmazdı zaten.

Devletler ayrıca evlat verecekleri aileleri sıkı şartlara tabi tutuyor. Her evlat edinmek isteyen de edinemiyor. Pek çok elenen çift var.

Haklısınız.
Ama hamile olmamalıydı. Kendi tedbirsizliğinin bedeli o minicik pıt pıt atan kalp olmamalı benim karar verme kriterime göre.
Allah yardımcısı olsun. Çok zor bir durum.

Olan olmuş, sevişecek kadar içiniz alıyorsa bu adamı çocuklar büyüyüp iş bulana kadar katlanacaksınız. Yani sevişip çocuk yapan çiftlerin öyle çokta katlanılmayacak ortamları olduğuna inanmıyorum artık.

Devletin size verdiği Bi hak ona zaten kimsenin Bi lafı yok da hak diye de doğru bişey olacağı anlamına gelmez sizin vicdanınız bu kadar demek ki benim ki de bu kadar şuan güncel kanunları yazan da beşerdir şaşabilir ileride bilimsel olarak kürtaj kesinlikle yapılamaz bebek anne rahmine düşdüğü anda birey olarak kabul edilse var olan yasal hak kaldırılsa cinayet kabul edilse bu vebali kim ödeyecek kürtajla giden canların hesabı kime sorulacak burada bize düşen fıtratı değiştirmeden engelli engelsiz hiç Bi şeye bakmadan onu anne karnında yanlız bırakmayan rızkını doğsun doğmasın veren ALLAH a sığınmak.... Yapmadığımız nerden biliyorsunuz bizim inancımız sağ elin verdiğini sol elin bile görmemesidir

Yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Evladının cinayet sebebi olmaktan çekiniyorsaymış geçin bu arabesk lafları. Annesi bana yazdığı mesajda ikilemde olduğunu belirtmiş, belki de şimdi asla olmam diyordur fikri değişmiştir bilemem ama ne olursa olsun verilecek akıl doğur evlatlık ver olmamalı. Devlette evlat edinme şartlarının ne olduğunu gayet iyi biliyorum ama hayat bu ne getireceği belli değil dahası evlat edinileceğinin kesin bir garantisi de yok. İstenmeyen bir eşya gibi başka bir aileye verilecek çocuğu doğurmak günahına girmek nasıl olmuyor ben hala orasını anlamadım?

Kimsenin nasıl lafı yok bizzat siz laf ediyorsunuz böyle bir hakkınız yok diye. Sizin gibi gereksiz bir romantizmin içinde değilim diye neden vicdansız olayım? Asıl vicdansızlık bana göre bakılamayacak bebeği doğurmaktır. Şu an var öyle bir yasal hak, ileride olmazsa o zaman kimseye kürtaj ol demem. Bilim de sizin sandığınız gibi insanların kafasına göre her ay yeni kararlar alabildiği bir kavram değil. Ben şu andan bahsediyorum konu sahibine yazdıklarınızdan yoksa kime ne verdiğinizi merak etmiyorum, beni de hiç ilgilendirmez. Dini yorum yasak bu sitede, o yüzden daha fazla uzatmak istemiyorum

Son düzenleme:
Evlat edinilmesi öz ailesinin rızası olmadığı müddetçe mumkun değil ki...

öz ailesi dilerse durumunu düzeltene kadar devlete geçici emanet etme hakkı var bebegini...

Anneye bebegi aldırma dışında da alternatifleri olduğunu hatırlattım, burası forum sayfası herkes yorumlarını yapıyor, bırakalım biz tartismayi..nihai kararı annesi sunduğumuz çözümler içerisinden kendine en uyanı seçerek versin...hakkında hayırlısı olsun.

Aldırıp aldırmamak size kalmıs.
konuda dikkatimi ceken tek sey, bu bes para etmez adamın tum cırkın davranışlarına ragmen onunla sevısıp korunma olayında da ona guvenmenız ona bırakmanız.
Ben sahsen sigaramı emanet etmem ona, sız gelecegınızı goz gore gore etmıssınız.
Bundan sonra ınsallah guvenıp baska hata yapmazsınız.

O kadının yerinde olmayı istediklerine emin misiniz? Yoksa sadece istedikleri mutlu ve sıcak yuvalarında bir bebek sahibi olmak mı? Evliliğinde mutlu olmayan bir kadın, boşansa çocuğuna yetemeyecek bir anne ve mutsuz iki çocuk. Yaşamak sadece nefes almak değil. Bu yüzden kadına vicdan yaptıracak şekilde yüklenmeyin. Siz az sonra bu konuyu unutacaksınız ama o çocuk ve kadın bir ömür bu hayatı yaşayacak. Duyarınızı başka yerde kasın.

Bu meselelerden önce şunu bilin ki bilimin temel özelliğinin kesin bilgilerden uzak olması ve yanlışlanabilirliğidir. Örnek verecek olursak ışık bir dalga gibi hareket eder ya da güneş ve gezegenler dünyanın etrafında dönmektedir. Bu ve buna benzer Bi çok örnek sıralanabilir yani şuan var olan bilimsel bilgiler değişebilir ama değişmayacak tek bişey vardır ki o da insanın vicdan sesidir. Şer gibi görünen şey hayırlara sebep olabilir.

Hıc kimsenin konu sahıbının yerinde olmak ıstedıgını sanmiyorum hatta emınım

Evet onu da biliyorum. Evlatlık versin fikri size aitti, ona ithafen yazdım. Annenin çocuğun evlatlık verilmesini kabul etmemesi apayrı bir bencillik. Çocuğum devlet korumasında kalsın ben gelip alacağım o arada çocuğun yaşadıkları, terk edilmişlik hissini düşünen yok. Bu koşullar altında konu sahibinin durumunu düzeltip çocuğunu geri alması öyle kısa zamanda olacak bir şey değil. Ben de sizin alternatiflerinizin çok mantıksız olduğunu düşünüyorum kendimce ve dediğiniz gibi burası bir forum ve birbirimizi eleştirme hakkımız var. İyi forumlar size :)

Yıllardır bu sitedeyim bana yazılan en alakasız ve saçma yorum bu oldu. Size vicdanınızla iyi günler diliyorum ama mantık ve sağlıklı düşünebilme yetisi de olmazsa olmazdır. Vicdana ek olarak bunları da edinmeye çalışın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…