Bana yardım eder misiniz? Ne yapmam gerektiğini bilmediğim bir evredeyim :(

Siz benim ne yaşadığımı bilemezsiniz ki belki ben konu sahibinden daha kötü Bi durumdayım daha beter şeyler yaşadım.

Yanlış anlamışım gebelik haftasını o yüzden düzeltiyorum ve diyebileceğim sadece allah yardımcın olsun

Devletin bize verdiği bir hak değil hanımefendi. Beden benim bedenim olduğu için tanımak zorunda olduğu bir hak. Siz sanıyorsunuz ki kürtajı yasaklarsa kürtaj ortadan kalkar. Hayır sağlıksız şekilde merdiven altı yerlerde kaçak şekilde yapılmaya devam eder. İş kazalarında ölen çocukların, ışıklarda dilenen çocukların, soğuktan donarak ölen çocukların, istismara uğrayan çocukların, kimsesizler yurdunda sevgisizlikten gelişme geriliği yaşayan çocukların hesabı kime sorulacak?

Neyi alakasız buldunuz siz bilimden bahsettiniz bende size bilimsel açıklama yaptım. Mantıklı ve sağlıklı düşünme sizin düşüncenizse eğer siz bu şekilde düşünmeye devam edebilirsiniz ama ben asla sizin gibi düşünmeyeceğim

Ben yorumlarimda sahip olduğu bütün alternatifleri belirttim. Sadece Evlatlık versin önerisini işinize geldiği gibi cımbızlamasaydınız keşke..

Illa kürtaj düşünecek olursa net şartıyla, bir cana kıyma pahasina illa kürtaj olarak evladıyla kötü vedalasacagina, evlat edindirme yasal usulüyle daha nazikçe ve insanca evladıyla vedalasmasinin da mumkun olacağını ifade etmek istedim.

Kürtaj yasal olduğu kadar, benim sunduğum bütün öneriler de yasaldır.

Rabbim ol dediğine sen kıyarsan ahirette hesabı ağır olur. Rabbim eşine akıl fikir ve vicdan versin. Çok ağır imtihan bu dilerim bir an önce feraha kavuşursunuz. Gebe olduğunuzu eşinizden neden saklıyorsunuz peki? Söyleyin belki eşiniz aldırmak isteyecek?

Yahu devletimiz çooook güzel her çocuğa sahip çıkıyor, 18 yaşına gelince de kapının önüne koyuyor... Sonrasında kötü yola mi düşmüş, sokakta aç sefil mi olmuş kimin umrunda?
Bu aklı veren arkadas acaba gidip o çocuklardan birisi ile hiç konuşmuş mu? O küçücük yürekler o kapıların ardında kimbilir neler neler yaşıyor...

Beden sizin hak da sizin vicdan da sizin yasaklansa bile Her zaman olduğu gibi yasal olmayan yollardan Bi şeklide yapılacak bu her konu da durumda böyle zaten önüne geçilemiyor malesef. Hayat ne kadar kötü olursa olsun sağlıklı düşünen biri ölmek istemez. Anne karnındaki çocuğa yaşamak istiyor musun sorusuna bile fırsat vermeden öldürmek ne kadar doğru bilemiyorum. Hayatta her zaman iyi şeyler olmuyor keşke hep güzel şeyler olsa biz elimizden geldiğince iyi şeyler güzel şeyler yapalım bu sadece kendi çocuğumuz için ailemiz için değil insanlık için yapalım.

Daha kalp atışını duymadan sağlıklı gebelik olup olmadığını bilmeden söylemek istemedim çünkü erkenden herkese duyurmasını istemiyorum insanların konuşmalarına sorularına hem ne cevap vericem bilmiyorum hemde güle oynaya cevap verecek durumda değilim şuan

Kusura bakmayın ama evlatlık vermek kürtajdan çok daha az insancıl...o cana sormadan dünyaya getir, sonra yine sormadan bilinmezlige bırak sonrada insanım diye ortalarda gez...

En basta Allah yardimiciniz olsun ve sizi selamete cikarsin
Aldirin diyenler olmus oyle bir sey diyemem o da bir can yazik gunah
Cocugunuzu dogurup biraz buyutup bosanabilirsiniz esiniz size para veriyorsa para biriktirin ve sonrasinda bir is bulun(cocuklara bakacak kimse varsa)
bir sure daha sabredin Rabbim size bir cikis yolu gosterecktir insallah

Yasal olmadığı gibi bir iddiada bulunmadım zaten. Şahsen ben karşımdaki insana mantık çerçevesi dışında bulduğum hiçbir alternatifi önermem, zaten eleştirdiğim nokta sizin bence mantıksız alternatifleriniz. Bir başkasına verilmiş veya yurtta bir başına kalan bir çocukla vedalaşma gerçekten çok insancıl ve nazik(!) Kusura bakmayın ben sizin düşünce yapınızı anlamıyorum, anlayamayacağım. Uzatmayalım daha fazla, iyi günler

Kusura bakmayın ama evlatlık vermek kürtajdan çok daha az insancıl...o cana sormadan dünyaya getir, sonra yine sormadan bilinmezlige bırak sonrada

Sizin kişisel görüşünüz.. ona bakarsanız bana göre de kürtaj, diğer yöntemlerden daha masumca gelmiyor...

Ayrıca hangi cana dünyaya gelirken soruluyor

Konu yine kürtaja günaha dönmüş, konu bu olunca birçok insanın şartları gözü görmüyor maalesef. Bir çocuğu evlatlık vermek bence insanlığın hiç bir tarafına sığmaz, öncelikle kardeşi var onu alıp beni niye attın sorusunun cevabını hiç bir ebeveyn veremez, verilen hiç bir cevapta o çocuğu tatmin etmez zaten, o yüzden böyle bir akıl kimseye veremem. Aldırmaya gelince keyfi kürtaja karşıyım, sonuna kadar her şans denenmeli, eşinizi en iyi siz tanırsınız, bu çocuğun doğmasını ister mi, doğunca sahip çıkar mı şimdi evladınıza karşı nasıl, bu adam ne tinettedir boşansanız çocuklarını rahat ettirir mi önce bu soruların cevaplarını arayın. Eşinizle oturup bu konuyu konuşun, tepkilerini ölçün hiç çare kalmaz ise kürtaj seçeneğine bakın, eğer eşiniz size bunun için mantıklı bir çözüm sunmuyor ve başka çareniz yok ise vebali de onundur, Allah adildir bu çocuğu tek başınıza yapmadınız, eşiniz kocalık görevlerini yerine getirmiyorsa zaten bin vebal altında.

Arkadaşlar neden bu konuda konu sahibesinin yalnız başına hareket edebileceğini düşündünüz? Evli olan kadonın kürtaj kararı tek başına alınamıyor, babanın da imza atması lazım, kadınbekarsa tek başına verdiği kararla kürtaj olabilir diye biliyorum. Ayrıca adam derseki ben kürtaja razı değilim, bu kadın çocuklarıma tek başına bakamaz ben velayetlerini alıyorum derse ki büyük ihtimal bu işin sonu böyle görünüyor.Boşanma olursa kadın tek başına bu konuda. Daha ilk çocuğun akıbeti hakkında adamın fikri nedir bilmiyoruz, o kadından boşanmaya razı ama çocuğunu bırakmsya razı değilse? Birde adam çocuklatının yetiştirme yurdunda büyümesine ne diyecek? Neden her yönden düşünüp aynı yere takıldınız anlamadım ben.

Sizin kendi yorumunuz değil mi anne olduğum için sağlıklı düşünemiyorum? Kendi kabul ettiğiniz bir şeyi ben dillendirince neden karşı çıkıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…