Bankacı

Tatlım bankacılara hedefler veriliyor ve müşterilerle ilgilenmek zorunda kaçmasın diye piyasa çok sıkışık işten çıkarmalar vs kadının evli bir adama hem de arayıp sarkması imkansız iş etiğine aykırı

Yok bu bankacı direk Bi isteğiniz var mı diyor :) daha samimi sağ olsun.
Bu çok normal, bankacılar kredi kartı borçlarını , kredilerini düzenli ödeyen, müşterileriyle merhaba x bey/hanım, ben x nasılsınız, bir isteğiniz var mı vb konuşmalar yapar.
21 yıldır aynı bankayla çalışıyoruz aynı zamanda bankanın aracı kurumununda müşterisiyiz, gerek bankadan gerek kurumdan ararlar, müşteri temsilcimiz değişecekse bile bilgilendirme yaparlar, bankadan başka bankaya geçmiş eski müşteri temsilcilerimizde arada hal hatır sormak için arar, çünkü bir müşterinin memnun kalması demek bankaya birkaç müşteri daha demektir, şubelerde çok müşterisi olan memnun kalınmış müşteri temsilcisi itibar kazanır, bu da prim demek, zam demek ve performans değerlendirmesi demek.

ay gecen benim gibi duzensiz geliri olan asgari tutar odeyen musterilerini bile aradilar :) hemde dediginiz gibi bir isteginiz var mi diye.. sasirdim kaldim iste bilmem ki nemsin diye siir okuyacaktim neredeyse aysegul hanima

Beni de arıyorlar hal hatir sormuyorlar tabii kredi karti vermek icin ihtiyac kredisi kullandirmak icin.Bayan da ariyor erkek de. Ben normal devlet memuruyum.
Arkadaslar konu banka ve bankacilik madem birşey sormak istiyorum esim de ben de devlet memuruyuz. Konut kredisi cekmek istiyoruz.Esim onceden kredi kartlarini duzenli ödemediği icin kredi notu sifir.Haziran ayinda da ihtiyac kredisi icin başvurdu ve reddedildi. Simdi esim bankaya başvursa ona konut kredisi verirler mi?

Biz her gün kaç kişiyi arıyoruz bir bilsen.. sayfa sayfa listelerimiz var kredi önermek için. olaya öyle bakma lütfen.

mesela ben yıllardır aynı şubedeyim artık akraba gibi olduk sen li ben li konuşuyoruz ( tabi abi-abla gibi hitap ediyorum samimiysek) o eşinizin o kişiyle samimiyetine bağlı ve art niyet aramamak lazım.

Ayrıca bak eşin seçilmiş kişi demek ki ödemeler yolunda :) cazip kampanyalar da olabiliyor haber veriyorlar ona odaklan kuzum :)

O bankaya giderdim "dun eşimi aradiniz bugunde ben boş vakit bulabildim bi isteginiz varmi diye sormaya geldim"derdim:)hiçasum gelmedi bana...
Gitmişken lütfen numaratörden sıra alın ,sıranızı beklerken ordaki müşteri temsilcisi /portföy yöneticilerinin nasıl yoğun çalıştığını izleyin,sıranız geldiğinde de cümlenizi bağırarak söyleyin ki sadece ilgili kişiye değil ;içerde bekleyen herkese rezil edin kendinizi..böyle bir tarz olamaz gerçekten

Ya o kadar insan var ,hangi birine sarksın ,sark sark bitmez:)))

Ki zaten bankalarla yapılan görüşmeler kayıt altındadır, hiçbir sorunuzu tam cevaplamayan geçiştiren bir çalışan yerine güleryüzlü yardımcı olmaya çalışan kişi tercih sebebidir.

Birde ister bankacılık sektörü olsun ister farklı bir sektör olsun, müşterininde yaklaşımı mühim, bizim çalıştığımız bankada kızıl saçlı bir hanım vardır, sıram geldiğinde çoğunlukla ona düşerim, bende o da birbirimizin güleryüzünden gayet memnunuz, tatlı bir sohbetle işlemlerim yapılır, kolay gelsin, iyi günler derim, o da teşekkür eder ayrılırım bankadan.

Bence de artniyet aramamak lazım, aksine ben eşimi arayıp sohbet arasında bana da selam yolladıklarında memnun oluyorum, izni ne zamanmış sor bize misafir edelim dediklerim oluyor.
______

Hatırlatma: polemiğe girilmesin olur mu

Bankacı asla boş bi zman buldum sizi arayayım demez hahah

Eşimin babasını arıyorlar. Benim gibi züğürtü aramazlar tabii bir isteğim olsa da pek umurlarında olmaz zaten niye arasınlar ki

Konu sahibi içine kurt düşürmüş olmayayım ama "boş zaman buldum bir isteğiniz var mı " diye arayan bankacı çok garip gerçekten. kocAnın peşinde değil işi gücü yok bunla mı uğraşacak diyenler olmuş , kusura bakmasınlar oluyor.

Bekarken bir bankadan hesap açmak için gittiğimde yarım saat bekletti beni bankacı , sistemde sorun varmış! o sırada sohbet ettik falan en son ben baydım gelmedi mi sistem dedim yok yarın tekrar uğrasanız dedi iyi tamam dedim. ertesi gün yine gittim yine 1 saat sistem bozuk ayağı çekti. en son halletti ama. işim bitti eve gittim bikaç saat sonra annem geldi ev telefonundan x bankasından y bey arıyor seni istiyor dedi. Allah Allah diye gittim. bilmem ne belgesini imzalamamışız yarın gelir misiniz dedi iyi tamam dedim yine gittim. artık kanka olduk yine sohbet muhabbet nerde okuyorsun , nerelisin vs vs... ve o akşam o adam cep tlfuma mesaj attı okuduğum bölümle alakalı bir araştırma konusu yazmış , iyi bölüm seçmişsin x bankası y bey diye bir kaç mesaj sonra da yarın birşeyler içelim birlikte diye bağladı

Adam bildiğin asılıyormuş salak gibi kaç gün gittim geldim bankaya bir de!

Bunlar imkansız şeyler değil olabiliyor...

Yormcu arkdaş;kendimi rezil edicek

bişey yapmam ama tavrindan ötüru

hataliysa gereken rezilligi yaşatırim çalışana..yaptim,yine yaparimda.resmi
anlamda şikayetimi de bildirdim

kuruma 2 ay uğraşti çalışan hak ediyosa yine yaparm,

istedigimide söylerim onu hakedicek davranışta bulunduysa...tarzimi

tavrimi ben belirlerim yaparsamda olur olmaz diye bişey soz konusu degil...

Bankada staj yapmis birisi olarak
Diyecegim sudur ki esine kancayi takmislar bacim. calistigim is arkadaslarim yana yakila telefonlardan kacan musterileri aradiklarinda bitsede kapatsam diye saniye sayan insanlardi. Bi de sen ara bos vaktim simdi oldu esimi aramissiniz ben de bi hatrinizi sorayim dedim de

Hanımlar,
rica ediyorum ne polemik çıksın ne de mesleki karalama yapılsın.

Herhangi bir kurumun firmanın çalışanı eşinizi/erkek arkadaşınızı aradığında konuşma tarzını samimi bulduysanız ve bundan rahatsız olduysanız muhatabınız eşlerinizdir, çalışan değil, o samimiyeti müsade eden eştir, hadi bu kadının haddi bildirildi diyelim, bir başkası arayacak yine aynı, diğeri arayacak yine aynı, ki ben hala çalışanın niyetinin kötü olduğunu düşünmüyorum, yıl sonu geliyor, yıllık performans değerlendirmesi vb olacaktır, o da müşterilerini tek tek arıyordur, bankaların tek müşterisi bizler değiliz, yüzlerce mudileri var.

Bizide arıyor müşteri temsilcimiz. Bir süre geçtikten sonrada uygun kredi teklifi yapmak için arıyorlar. Bunda bir sıkıntı yok.
Tuhaf ama gerçek

konuşmanın devamında neler söylendiği önemli bence, sadece nasılsınız iyiyim deyip kapatılmış mı??
mesela bazen bankalar arıyor şu an müsait değilim diyorum ne zaman arayalım diyor diyelim ki yarın 4 te diyorum, belki de eşinizde böyle bişey söylemiştir ama bayan o gün ve saatte arayamamıştır, ancak vakit buldum aradım diye açıklamada bulunmuştur...

Evet , mesela bu gibi bişeyi ben bile yapıyorum . Beni akşam arayıp bilgilendiriyorlar. Ayrıca bir çok arkadaşım 6 dan sonra ödemesi geciken / potansiyel müşteri / müşteri olan ama aktif çalışması olmayan b. statüleri akşam 6 - 8 arası mesaide arar. Bence herşeyin altında bir şey aramamak lâzım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…