Barıştık ama..

benim eşimin ailesininde maddi durumu yeterli değildi.
bizde borçla harçla evlendik.
içimde kaldı mı evet.
herşeyi yaptım ama en ucuzu neyse onu yaptım
anlı şanlı bir düğünüm olsun, çok isterdim
kimi için önemlidir kimi için değildir orası ayrı
ama benim için önemliydi

biz eşimle çalışıyoruz. düğün yapmadık. ben istemedim bana göre düğün milleti eğlendirme. tabi herkesin görüşü farklı. gelinliğimi giydim saçımı yaptırdım nikahımı kıydım. sonra arkadaşlarla güzel bir yemeğe gittik. daha eşimle bir hafta balayı yaptık. ama pahalı yerlere gitmedik. bir gün sakarya bir gün iznik diğer gün balıkesir gibi gezdik.
eşya konusunda da kesinlikle ıvır zıvır eşya almadım. yok vitrin yok konsol falan almadım. tabi herkesin görüşü farklı bana göre ıvır zıvır bunlar.
arkadaşlarım düğünde yaptılar evinide eşyalarla doldurdular en pahalı yerlerde balayıda yaptılar.ama banane. ben kendime bakarım. istesem yapardık ama yaptırmadım. yani seviyorsan eğer diğer şeyleri umursama. yok adetmiş şu kadar bilezik bilmem ne umursama.
hala pişman değilim bugün olsa yine yapmazdım. yapmak zorunda değilsin. kimse senin düğününe evine bakmaz huzuruna bakar.

Istesem yapardım diyorsunuz
Boyle olunca sorun olmuyor
Ama istenildiği halid yapilmayinca gozunde kalınca hayat boyu sorun oluyor

bence ayrılmalısın. ben atandım o ay eşimle tanıştım hem de çok minik bir ilde. 4 ay sonra nişanlandım 1 yıl sonra evlendim. yani doğru kişi çıktığında hızlanır işler. ayrıca beni beğenmeyen biriyle olacağıma hiç evlenmem daha iyi

Benim eşimin maaşı benimkinin tam yarısı kadar. Evi yok, arabası yok, birikmişi yok. Aileler aldı eşyaları ama onun maaşı kira ve faturaları karşılıyor, ev benim üstümde. 5 yıl sonra bu düşündüklerinin çoğunu düşünmeyeceksin, tutumluysan evin de olur, eşyanı da değiştirirsin. Bilmiyorum ama ben kapıyı kapatınca iyi ki eşim olmuş diye şükrediyorum, 10 bin maaşı olsaydı tabi daha iyi olurdu ama beni böyle çok mutlu ediyor zaten

Bence paradan çok daha önemlisi sizi beğenmediğini söyleyen eş adayınız. 29 yaşına neden bu kadar takıldınız çevreniz de genç evlilikler mi var çoğunlukla bunlardan etkilenmiş gibisiniz de. Ve ayrıca bu parasızlık meselesi kim ne derse desin insana öyle ağır geliyor ki zaman ilerleyince daha da takılırsınız bu konuya şimdiden başlamış zaten kendisini göstermeye. Hem bu şekilde evlenip hem büyük ihtimalle evlendikten sonra sizi daha da acımasız eleştirecek biri için onunngibi birini bulamam demeniz beni şaşırttı.

Benim düğünüm çok kalabalık sanatçılı yemekli bol ikramlı oldu bi ev parasından daha çok para harcandı.
Hatta insanlar giderken evlerine yemek, çerez, içecek götürdü.
Ben o kalabalık kargaşada ne olduğunu hiç anlamadım. Fotoğraf çektirenler, oynayanlar derken bi baktım düğün bitti.
O kadar karmaşık stresli oluyosun ki hiçbi şeyi idrak edemiyosun.
İllada içimde kalır herşey istediğim gibi olsun diyosan durumu iyi biriyle evlenmek zorundasın.

Istesem yapardım diyorsunuz
Boyle olunca sorun olmuyor
Ama istenildiği halid yapilmayinca gozunde kalınca hayat boyu sorun oluyor

seviyorsa eğer bence huzuru daha önemli onunla birlikte olması. gerisi önemli değil. zaten durum elvermiyorsa ve istiyorum diye tutturursa zamanla soğumalar başlıyor.birde kv falan işin içine girince eyvahki ne eyvah. seviyorsa bence çok takmamalı

Eşyalarınızı şimdiden alın, ailenizin yanındayken odeyin. Bohçaları da ucuz buldukça alın kenara koyun. Yaz sonuna hepsini halledersiniz yok yapamadınız, nişan yapın düğünü erteleyin az daha.
Ailelerinizin yanındayken hazır alın herseyinizi.

bunu kolay kolay kimseye yazmam ama siz ayrılın bence
siz adam fakir ama yakışıklı modundasınız
o kız çirkin ama paralı maaşlı modunda
sizin aranızda aşk meşk yeride olsaydı ne onun maddi yetersizliğine bakardınız
ne de o sizin kusur dediğiniz şeylere

ve bende katılıyorum daha iyi birini bulacağınıza emin olsanız veya çıksa karşınıza bu kişiyi bırakacaksınız!

Herşeyi okadar iyi özetlemişiniz ki benimde korkularım bunlar.. Tüm yazdıklarımın özeti.. 29 hatta yakında 30 olacak biri olarak yalnızlıktan endişheleniyorum. Ailemin yanında göcebe gibiyim bi odam bile yok.

Arkadaşımın maaşı 5 bin liraya yakın nişanlısı da hemen hemen aynı kazanıyor ama oda ucuzunu alıyor herşeyin
Düğün yapmıyor eşyalar için en ucuz markayı tercih etti falan
Ayrıca 600 liralık maaş farkı ondan fazla kazanıyorum diyecek kadar fazla değil abartmayın bence
Evlendikten sonra zamanla herşeyi değiştirirsiniz gönlünüze göre olan olur mutluluk ve sağlık olsunda zamanla herşey olur

Sanki millet toplu parayla evleniyor, herkes borçla harçla evleniyor, içinde kalacaksa neden evleniyorsun

Bence cocuk seni degil sen cocugu kucumsuyorsun siz muylu olmazsiniz bosuna ikinize de esiyet etmr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…