baş-la-dım Hedef -15

• Konu Sahibi Konu Sahibi asid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Güünayydıınn sevgili diyetdaşlaarr..
Göbeğim düzleşmeye başladı iyice gibi geliyo.
2 kilo değil de sanki 10 kilo falan vermiş gibi hissediyorum. Niyeyese:122:

Yumurtalar ocakta, kahvaltı hazırlanmakta.
Sabah toplantı var, kahvaltılıymış ama ne yapalım. Bana uymaz şimdi börekler çörekler fink atar masada.
Hıh yemem ben, hiç sevmem zaten:20::19:

Haydin ben hazırlanayım da başlayayım güzel günüme.:10:

Bir diyet günü sonu özeti daha:

KAHVALTI: Yumurta, elma, zeytin, ceviz, peynir
AKŞAM: Humus, pırasalı et, yoğurt..Mmmm nam nam:56:

SU: İçiyorum, güzelleşiyorum:10:

GÜNE NOT: Çok alıştım artık düzene, hiç acıkmıyorum en az 8 saat süren arada.
Ve insanın aklına bu kadar uzun süre yemeyince yemeğe çullanacağım falan gelir; tam tersi:8:
Bir de enerji ve konsantrasyon düşer gibi gelir ya, o da tam tersi:34:

Afferiinnn bana:42:

ya ablacım ben 6da uyanıyorum ögleye kadar su fln içiyorum öyle kepekli bisküvi fln yiyiorum ama okuldan gelince dayanamıyorum yiyorum bana bi şey söyler msisin bide benim annem hep etli yada hep yaglı yemekler yaparrr yarıdmcı ol lütfen

ya ablacım ben 6da uyanıyorum ögleye kadar su fln içiyorum öyle kepekli bisküvi fln yiyiorum ama okuldan gelince dayanamıyorum yiyorum bana bi şey söyler msisin bide benim annem hep etli yada hep yaglı yemekler yaparrr yarıdmcı ol lütfen

Canım öncelikle o kepekli bisküvi gibi saçmalıkları çıkarıyosun hayatından, büyük hata:20: bu biirr..
Sonra sen yaşın itibarıyla öyle uzun saatler yemeden durmamalısın bu ikiii..
Anneciğinin evde yaptığı o yağlı ve etli yemekler varya, işte onlar senin başlıca öğünün olmalı bu üüççç..

Benim uyguladığım beslenmenin ana düsturu, yemek adam gibi yemek olacak. Yağı (Tereyağı ya da zeytinyağı) yerinde olacak. Salatalarımda mutlaka bol zeytinyağı kullanırım.

Sen bana günlük programını söyle yazayım ben sana örnek menüler.:4:

Unutmadan kahvaltın mükellef denecek ölçüde zengin olmalı ama besin değeri yönünden zengin. Ekmek mümkünse olmasın ama olacaksa tam buğday ekmeği(1 dilim)
Yumurta illaki olmalı, istediğin kadar. İstersen bol tereyağlı omlet yap. Nasıl istersen. (Ama yumurta çok pişmemeli değerini yitirmemesi açısından)
Zeytin, peynir, meyva..
Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler; ama kavrulmamış olacak. Kavrulunca trans yağa dönüşüyor çünkü.

O geçiştirdiğin kahvaltı ve üzerine yediğin bisküviler glisemik indeksini yükselttiği için saldırma ihtiyacı hissedersin yemeklere.

Yağmuurrrrr...:31:

Günaydınnn, İstanbul'um sulu zırtlak yine bugün.
Ben kahvaltı hazırlığında.

Herkese sağlıklı, mutlu bir gün dilerim.

Haydin görüşürüz:16:

Tüm kurallarına itinayla riayet edilmiş bir diyet günü daha:10:

Artık günlük rutine dönmüş durumda olay, yani hiç diyetteymişim gibi gelmiyor.
Vücut ritmim beslenme anlamında oturdu.:8:

Akşama yine şahane bir menü hazırlığındayım. :56:

Bugün;

KAHVALTI: Yumurta, elma, ceviz, zeytin

AKŞAM:Nohut yemeği, yoğurt

Güne Not: Öğleden sonraki toplantıda masanın ortasındaki tazecik kurabiyelere elini sürmeyen, sürmek istemeyen, hiç canı çekmeyen bir kişiyim ben:42:

Afferin bana :46:

Bugün;

KAHVALTI: Yumurta, elma, ceviz, zeytin

AKŞAM:Nohut yemeği, yoğurt

Güne Not: Öğleden sonraki toplantıda masanın ortasındaki tazecik kurabiyelere elini sürmeyen, sürmek istemeyen, hiç canı çekmeyen bir kişiyim ben:42:

Afferin bana :46:

asid mrb benden de sana kocaman bir aferin o zaman :46::46::46::46::46::46::46: ilk gunleri atlatinca insan alisiyor zaten neyse seni takip ederim burdan bana da beklerim komsu komsu misali

asid mrb benden de sana kocaman bir aferin o zaman :46::46::46::46::46::46::46: ilk gunleri atlatinca insan alisiyor zaten neyse seni takip ederim burdan bana da beklerim komsu komsu misali

Hoşgeldin komşuu:3:
Doğru gerçekten, ilk günlerin zorluğu da ''diyetteyim'' baskısından kaynaklanıyo bence.

Ben de takipteyim seni:10:

Harika bir Perşembe günü olsuunnnn:3:

Sabah kalkılır, yüz göz bakımı yapılır, kahvaltı hazırlanır, kız okula yollanır, işe gelinir..

Sıcacık bir çay eşliğinde güünayydıınnnnnn:68:

Bugün erken (17.30) yedim yemeğimi.

Soğuk hava acıktırdı mı ne?? Ne alakaysa:106:

Kaçamak biirrr:17:
Kızıma pişirdiğim ve pişerken mis gibi kokan kekin tadına ucundan ufacık bir parça aşırmak suretiyle bakılmıştır..
Daha fazlasını yeme ihtiyacı hissetmemiş olmak suçu hafifletici bir sebeptir.

Gitti bugün aferin:25:

Gün Özeti;

KAHVALTI: Yumurta, peynir, zeytin

AKŞAM :Kıymalı mercimek,yoğurt

SU: İçildi ziyadesiyle

EKSİ NOT: ufacık bir parça kek:17:

Yok aferin bugün:19:
olsun:56:

Aklımdayken yazmak isterim..

Üye olup ya da olmadan okuyan, tüm diyet yapması gereken ya da yapmakta olan arkadaşlar;

Kesinlikle burada bir günlük yazmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Bir diyetisyene gitmiş kadar olursunuz inanın. Her gün buraya yazmayı bir sorumluluk olarak gördüğüm için kendi adıma motivasyonum çok yüksek.

Benden söylemesi:34:

Canım öncelikle o kepekli bisküvi gibi saçmalıkları çıkarıyosun hayatından, büyük hata:20: bu biirr..
Sonra sen yaşın itibarıyla öyle uzun saatler yemeden durmamalısın bu ikiii..
Anneciğinin evde yaptığı o yağlı ve etli yemekler varya, işte onlar senin başlıca öğünün olmalı bu üüççç..

Benim uyguladığım beslenmenin ana düsturu, yemek adam gibi yemek olacak. Yağı (Tereyağı ya da zeytinyağı) yerinde olacak. Salatalarımda mutlaka bol zeytinyağı kullanırım.

Sen bana günlük programını söyle yazayım ben sana örnek menüler.:4:

Unutmadan kahvaltın mükellef denecek ölçüde zengin olmalı ama besin değeri yönünden zengin. Ekmek mümkünse olmasın ama olacaksa tam buğday ekmeği(1 dilim)
Yumurta illaki olmalı, istediğin kadar. İstersen bol tereyağlı omlet yap. Nasıl istersen. (Ama yumurta çok pişmemeli değerini yitirmemesi açısından)
Zeytin, peynir, meyva..
Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler; ama kavrulmamış olacak. Kavrulunca trans yağa dönüşüyor çünkü.

O geçiştirdiğin kahvaltı ve üzerine yediğin bisküviler glisemik indeksini yükselttiği için saldırma ihtiyacı hissedersin yemeklere.

ablacım başlıca ögün derkenn anlamadım açıklar msısınn ?

ya ben 7de okulaa gidiyorum ögle aram var tabii sonra okula gidip 3-4 gibii eve geliyorum bide annemin akşam yaptıgı yaglı ve etli yemekelrr .s

ablacım başlıca ögün derkenn anlamadım açıklar msısınn ?

ya ben 7de okulaa gidiyorum ögle aram var tabii sonra okula gidip 3-4 gibii eve geliyorum bide annemin akşam yaptıgı yaglı ve etli yemekelrr .s

Başlıca öğünler özellikle güne senin gibi erken başlayan, okumakta olan bir genç kız için KAHVALTI-ÖĞLE-AKŞAM yemekleri canım.

SABAH mutlaka kahvaltını yaparak çıkmalısın evden
Yumurta,peynir,zeytin,meyve, mutlaka ceviz-badem-fındık gibi kuruyemişler ki ceviz öğrenme ve konsantrasyon yetini de güçlendirir.

ÖĞLE yemeğini evde yiyebiliyorsan ne ala.. Bildiğin ev yemeği, yoğurt, salata.

AKŞAM yemeği yine aynı.

Sadece uzak durman gerekenleri hatırla; un,şeker,makarna,pirinç,patates,kola gibi içecekler(light da olsa içmemelisin),meyva suyu
Meyve de şeker içeriklidir, dolayısıyla günde bir tane yeter. Ama ara öğün olarak değil, kahvaltıda yemen en ideali bence.

Akşam yemeği en geç saat 19.00, sonra yemek yok.

Protein özellikle bu yaşlarında çok önemli, her gün et yiyebiliyorsan ye.
Nohut, kurufasulye, mercimek gibi bakliyatlar da olabilir.

Tereyağı, zeytinyağı mutlaka olmalı.

Annenin yaptığı yemeklerin yağlı ve etli olduğunu söylemişsin. Hiç bir mahsuru yok.

Doğru yağlar kullanıldığı sürece yağın bir zararı yok tam aksine faydası yüksek.

UNUTMA, vücudumuzda yağ hücrelerini besleyen yediğimiz yağ değildir, yediğimiz şekerdir.

Oldu ya aralarda çok acıkırsan ya da birşeyler yeme ihtiyacı hissedersen kuruyemiş(ceviz,badem,fındık gibi) bulundur yanında.
Unutmadan bu kuruyemişler kavrulmamış olacak.

Şimdilik aklıma geleni, benim kendimi iyi hissettiğim ve gayet de güzel forma girebildiğim beslenme düzenime dair ana hatları yazdım. Bunlar okuduğum iki kitaptan çıkardıklarım. Prof.Ahmet Aydın ''Taş Devri Diyeti'' ve Canan KaratayIn kitabı..Mutlaka okumanı tavsiye ederim, özellikle Taş Devri Diyeti'ni..

Kafanı takılanı, aklına yatmayanı sorarsan konuşuruz yine üstünde canım.

Yoğun bir günün ardından buradayım..

Hiç bir aksaklık oladan tamamlanmış, oldukça sağlıklı beslenilmiş bir gün daha:46:

Spor olayını organize etmek üzereyim, haftaya o da tamamlanırsa kim tutar asid'iii:41:

Bugünün Listesi;

KAHVALTI: Omlet,peynir, zeytin

AKŞAM: Kebap,bulgur pilavı,közlenmiş biber ve domates eşliğinde.
(Dışarıda yedik bu akşam yemeği anlaşılacağı üzere..):56:

Aferin alınmıştır bu gün için de:42:

Darısı kalan günlere..

Başlıca öğünler özellikle güne senin gibi erken başlayan, okumakta olan bir genç kız için KAHVALTI-ÖĞLE-AKŞAM yemekleri canım.

SABAH mutlaka kahvaltını yaparak çıkmalısın evden
Yumurta,peynir,zeytin,meyve, mutlaka ceviz-badem-fındık gibi kuruyemişler ki ceviz öğrenme ve konsantrasyon yetini de güçlendirir.

ÖĞLE yemeğini evde yiyebiliyorsan ne ala.. Bildiğin ev yemeği, yoğurt, salata.

AKŞAM yemeği yine aynı.

Sadece uzak durman gerekenleri hatırla; un,şeker,makarna,pirinç,patates,kola gibi içecekler(light da olsa içmemelisin),meyva suyu
Meyve de şeker içeriklidir, dolayısıyla günde bir tane yeter. Ama ara öğün olarak değil, kahvaltıda yemen en ideali bence.

Akşam yemeği en geç saat 19.00, sonra yemek yok.

Protein özellikle bu yaşlarında çok önemli, her gün et yiyebiliyorsan ye.
Nohut, kurufasulye, mercimek gibi bakliyatlar da olabilir.

Tereyağı, zeytinyağı mutlaka olmalı.

Annenin yaptığı yemeklerin yağlı ve etli olduğunu söylemişsin. Hiç bir mahsuru yok.

Doğru yağlar kullanıldığı sürece yağın bir zararı yok tam aksine faydası yüksek.

UNUTMA, vücudumuzda yağ hücrelerini besleyen yediğimiz yağ değildir, yediğimiz şekerdir.

Oldu ya aralarda çok acıkırsan ya da birşeyler yeme ihtiyacı hissedersen kuruyemiş(ceviz,badem,fındık gibi) bulundur yanında.
Unutmadan bu kuruyemişler kavrulmamış olacak.

Şimdilik aklıma geleni, benim kendimi iyi hissettiğim ve gayet de güzel forma girebildiğim beslenme düzenime dair ana hatları yazdım. Bunlar okuduğum iki kitaptan çıkardıklarım. Prof.Ahmet Aydın ''Taş Devri Diyeti'' ve Canan KaratayIn kitabı..Mutlaka okumanı tavsiye ederim, özellikle Taş Devri Diyeti'ni..

Kafanı takılanı, aklına yatmayanı sorarsan konuşuruz yine üstünde canım.

çok teşekkür edrimm iyikii sen knu açmışsındaa görmüşümm nasıl yardımcı oldun bana anlatamamm kzın çok şanslı bnce :)

akşam yemegi annemin yaptıgıı dimii aynı demişsinyaa ?

çok teşekkür edrimm iyikii sen knu açmışsındaa görmüşümm nasıl yardımcı oldun bana anlatamamm kzın çok şanslı bnce :)

akşam yemegi annemin yaptıgıı dimii aynı demişsinyaa ?

Rica ederim canım ne demek:) Ben teşekkür ederim sana, bir anne için en güzel iltifattır kızının annesinden yana çok şanslı olduğunun söylenmesi:16:

Akşam yemeği de anneciğinin pişirdiği yemek tabi, AMA dikkat et, kurallara uygunsa.. Yani pilav makarna mantı gibi hamur içerikli olmasın ve kızartma ya da kızartılarak yapılmış olmasın. Zira kızartılan her gıda trans yağ içerikli hale gelir ve glisemik indeksi yükselir.
Eğer yemek sana uygun değilse; yoğurt, kuruyemiş, salata,peynir,yumurta gibi pratik olarak hazırlayabileceğin bir menü hazırlayabilirsin kendine.
Peynir, yoğurt, süt light olmasın. Bizim evde mecbur kalmadıkça kutu süt ve hazır yoğurt olmaz mesela.
Bildiğin sütçüden alınıp kaynatılmış süt ve kendi mayaladığım yoğurt:42:

Kitabı mutlaka oku, daha aydınlatıcı olur ve beslenmeyle ilgili her şey netleşir kafanda.

Buraya yazarsan yediğini içtiğini, nasıl gittiğini üzerine konuşuruz yine canım..

Hadi başla bakalım, sağlıklı günlerin olsun:16:

Back
X