ablacım başlıca ögün derkenn anlamadım açıklar msısınn ?
ya ben 7de okulaa gidiyorum ögle aram var tabii sonra okula gidip 3-4 gibii eve geliyorum bide annemin akşam yaptıgı yaglı ve etli yemekelrr .s
Başlıca öğünler özellikle güne senin gibi erken başlayan, okumakta olan bir genç kız için KAHVALTI-ÖĞLE-AKŞAM yemekleri canım.
SABAH mutlaka kahvaltını yaparak çıkmalısın evden
Yumurta,peynir,zeytin,meyve, mutlaka ceviz-badem-fındık gibi kuruyemişler ki ceviz öğrenme ve konsantrasyon yetini de güçlendirir.
ÖĞLE yemeğini evde yiyebiliyorsan ne ala.. Bildiğin ev yemeği, yoğurt, salata.
AKŞAM yemeği yine aynı.
Sadece uzak durman gerekenleri hatırla; un,şeker,makarna,pirinç,patates,kola gibi içecekler(light da olsa içmemelisin),meyva suyu
Meyve de şeker içeriklidir, dolayısıyla günde bir tane yeter. Ama ara öğün olarak değil, kahvaltıda yemen en ideali bence.
Akşam yemeği en geç saat 19.00, sonra yemek yok.
Protein özellikle bu yaşlarında çok önemli, her gün et yiyebiliyorsan ye.
Nohut, kurufasulye, mercimek gibi bakliyatlar da olabilir.
Tereyağı, zeytinyağı mutlaka olmalı.
Annenin yaptığı yemeklerin yağlı ve etli olduğunu söylemişsin. Hiç bir mahsuru yok.
Doğru yağlar kullanıldığı sürece yağın bir zararı yok tam aksine faydası yüksek.
UNUTMA, vücudumuzda yağ hücrelerini besleyen yediğimiz yağ değildir, yediğimiz şekerdir.
Oldu ya aralarda çok acıkırsan ya da birşeyler yeme ihtiyacı hissedersen kuruyemiş(ceviz,badem,fındık gibi) bulundur yanında.
Unutmadan bu kuruyemişler kavrulmamış olacak.
Şimdilik aklıma geleni, benim kendimi iyi hissettiğim ve gayet de güzel forma girebildiğim beslenme düzenime dair ana hatları yazdım. Bunlar okuduğum iki kitaptan çıkardıklarım. Prof.Ahmet Aydın ''Taş Devri Diyeti'' ve Canan KaratayIn kitabı..Mutlaka okumanı tavsiye ederim, özellikle Taş Devri Diyeti'ni..
Kafanı takılanı, aklına yatmayanı sorarsan konuşuruz yine üstünde canım.