• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş örtüsü ve Arabistan

Imkanin varsa gidip birkac ay yasamayi dene adami tanimaya calis. Evlenmeden tabiki.

Esinle sokakta yuremek, fotograf cekmek ve konusmak yasak mi?
Bu kisimlari abartmissiniz..
Orasi turist dolu (ozellikle Umre ve Hac icin gidenler) ve turist kadinlar da orada yasayan kadinlar gibi giyiniyor.. Hemen ayirt etmek kolay degil yani.. O nedenle elele yurumek, fotograf cekmek, konusmak vs yasak filan degil.. Avm'lerde, çarşıda filan da haremlik-selamlik durumu yok..
Kendi aile iclerinde filan durum nasildir, onu bilemem tabii ki ama disarda durum bu..
Onun disinda, baska ulke, baska kultur, ustelik din ile alakasi olmadığını soyleyen bi konu sahibi ve simdiden kurallarini konusturan bi insan, bana da cok iyi olur gibi gelmedi malesef..
Fotoğraf çekilmek yasak hatta çok kısa süre önce hac ve umrede bile yasaklandı fotoğraf çekilmek
Araştırabilirsiniz

Bilemiyorum bende kuralları çok katı ama araba kullanabilirsin felan demişti bana ama oraya gittiğimde şok geçirmekten korkuyorum şeriatle yönetiliyor sonuçta ki ben dinle alakası olmayan bi insanım
Asla gitme. Şu an seni ikna etmek için evliliğe, herşeye esnekmiş gibi konuşuyor, evlenince değişebilir ve şeriat kuralları çok ağırdır. Türkiye’de yaşamayı teklif et derim.

Mesleğini de asla bırakma, ne güzel bak hem ülkeleri geziyorsun hem para kazanıyorsun, biliyorum çok yorucu bir meslek yakın bir akrabam da hostes ama hergün Farklı insanlar farklı heyecanlar..Seni böyle tanıdı , hostes olarak ve mesleğine saygı duymalı, çok zengin de olsa evde oturma...Boşanma durumunda öyle kalırsın...

Pardon ama adamin kacinci esi olmaya gidiyorsunuz?
Ben basi namaz kilan biri olarak TR deki yobazlara tahammul edemiyorum ki siz bu yobazligin kok saldigi yere gozu kapali gidiyorsunuz.
Orda ki yaşantı size uymayabilir ama

Dinin gerektirdigi gibi yaşalinan biyere yobazligin kök saldıgı yer diyemessiniz

Fotoğraf çekilmek yasak hatta çok kısa süre önce hac ve umrede bile yasaklandı fotoğraf çekilmek
Araştırabilirsiniz
Fotoğraf çekmek sokakta değil, mescid i haram ın içinde yasaklandı. Çünkü ibadete odaklanmak yerine, kaç kişinin elinde telefon devamlı Selfie, İbadeti canlı yayın videoya çekme, etrafında kim varsa fotoğrafa alma gibi saçma durumlar vardı. Abartılmıştı durum bayağı. Onunla ilgili bir durum

13 yaşındaki kızın bile bu adama vereceği tek cevap"Yallah Arabistan'a" olacakken sizin gibi yaşını başını almış bir insanın bu isteği düşünmeye değer görmesi gerçekten çok enteresan:olamaz: Alkol alan insanları modern olarak adlandırmanız da taktire şayan yani:KK48:

Sonuçta aynı ülkede olduğu halde ,evliliklerde ailelerin farklı kültürde olmasından bile eşler arasında bukadar sorun çıkarken bambaşka bir düzende yetişen bir eş katı kurallarınolduğu bir ülke sizin için çarpı dört olucak bence bunu tekrar düşün derim..

Ben tesettürlüyüm ama ne bi arapla evlenebilirim ne de arabistanda yaşayabilirim.Siz bence hiç kalkışmayın o işe.

Bi de siz bi kaç ay evvel okumak da hiç gözüm yok evlencem ben diye konu açmamış mıydınız ne ara hostes hanım kızımız oldunuz o arayı da ben kaçırmışım bi aydınlatıverirseniz inşallah

İleride boşanma vs olursa çocuğunu dahi alamazsın. Nikahına girdiğin anda boyunduruğuna girersin. Oranın yasaları çok ağır, başa çıkamazsın. Aklını başına topla, git Norveç'li koca falan bul napıcaksın elin Arabını.

Elin norveclisinde iş varda arapta mi yok keske onlarin yasalari bizde olsaydida bizlerde dukkanlarimizi bile acik birakip gidebilseydik en iyisi seriat bu ulkeye de sart sizin gibi densiz zihniyetlerden kurtulmasi icin

Gozunu sevdigimin osmanlisi dunyaya hukumdarken, kadinlara baski yapiliyor ozgurlukleri kisitlaniyor diye diye geldigimiz nokta bak kadin metalaştirilmis ve köle gibi cocuk ev is yemek temizlik alışveriş hepsi onda oysaki islamin kadina verdigi deger paha bicilemez..

Senin yerinde olsam o 5aylik iliski için göze alamam başörtüsü takmam sevgili için Arabistan'a da gitmem

Arkadaşlar seneye Arabistan taşınıyorum erkek arkadaşım evlenme teklifi etti yüzük taktı aileler de biliyordu zaten herneyse sevgilim benimle gezdi tozdu herşeyi birlikte yaptık hem en yakın arkadaşım hemde sevgilim oldu (5 aydır birlikteyiz çok ani oldu) Türkçe öğrettim ona gerçekten de birbirimizi seviyoruz öyle çok fazla kuralları olan biri degil (alkol vs kullanıyo) normalde Araplarda bunlar çok yanlış ama o öyle degil modern biri. Lakin geleceği konuştuğumuzda evlendikten sonra çalışmamı istemiyor benim hostes oldugumu biliyor tabi ki ama evlendikten sonra yapmamı istemiyor onlara göre yanlış bu. Herneyse, zaten Arabistan da yaşamak başörtüsünü göze almak demektir. Fakat ben dini konular hakkında hiçbirşey bilmiyorum ailemde de türbanlı yok zaten. Nasıl alışabilirim bu duruma?
Bence çok dindarlık da iyi diil oradaki erkekler çok eşli... Allah korusun

Arkadaşlar seneye Arabistan taşınıyorum erkek arkadaşım evlenme teklifi etti yüzük taktı aileler de biliyordu zaten herneyse sevgilim benimle gezdi tozdu herşeyi birlikte yaptık hem en yakın arkadaşım hemde sevgilim oldu (5 aydır birlikteyiz çok ani oldu) Türkçe öğrettim ona gerçekten de birbirimizi seviyoruz öyle çok fazla kuralları olan biri degil (alkol vs kullanıyo) normalde Araplarda bunlar çok yanlış ama o öyle degil modern biri. Lakin geleceği konuştuğumuzda evlendikten sonra çalışmamı istemiyor benim hostes oldugumu biliyor tabi ki ama evlendikten sonra yapmamı istemiyor onlara göre yanlış bu. Herneyse, zaten Arabistan da yaşamak başörtüsünü göze almak demektir. Fakat ben dini konular hakkında hiçbirşey bilmiyorum ailemde de türbanlı yok zaten. Nasıl alışabilirim bu duruma?
Gerçekten derdiniz bu mu?
Yoksa burada İslam ülkelerinin ne kadar gelişmiş, uygar olduğu mu ?
Derdiniz bu ise burada bu konular yasak!
Siz sözüm ola eski üye,derdiniz her ne ise ki az çok anlaşılıyor!bunun cevabını burada bulamazsınız!gidip yaşayın ve tecrübe edin.....

Canim solemeden gecemiycem.. onlarin seriat adi altindaki yonetim sekli aslinda seriat degildir.. zaten sirf bunlar yuzunden seriatla ilgili yanlis algilar var..o kdr seriatci olsalardi kadina en guzel degeri verirlerdi..herkes kafasina gore 4 kadin aliyosa sorun buyuk...burda sunu anlamaliyizki; islerine geleni istedikleri kilifa uyduruyolar.. herneyse.. diger solediklerine katiliyorum
Aslinda kendi uydurduklari bir din soz konusu evet.Ama bu dort kadin alma olayi seriatla degilde mezheple alakali.Bazi mezheplerde bu resmen farz gibi algilaniyor.Sacmalik tabiki.

Back
X