• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş örtüsü ve Arabistan

Elin norveclisinde iş varda arapta mi yok keske onlarin yasalari bizde olsaydida bizlerde dukkanlarimizi bile acik birakip gidebilseydik en iyisi seriat bu ulkeye de sart sizin gibi densiz zihniyetlerden kurtulmasi icin

Gozunu sevdigimin osmanlisi dunyaya hukumdarken, kadinlara baski yapiliyor ozgurlukleri kisitlaniyor diye diye geldigimiz nokta bak kadin metalaştirilmis ve köle gibi cocuk ev is yemek temizlik alışveriş hepsi onda oysaki islamin kadina verdigi deger paha bicilemez..

Tutan mı var? Çok beğendiyseniz gidiverin oralara. Şu yaptığınız suç. Burası Türkiye Cumhuriyeti zorunuza gitse de.

Gülten Dayıoğlu'nun böyle bir romanı vardı. Hayal meyal hatırlıyorum ergenlikte okumuştum. O geldi aklıma bak şimdi.

Sekizinci Renk miydi? Ela diye bir kız vardı, annesiyle sorunları vardı, kimlik bunalımı yaşıyordu falan sanki özgür olma derdindeydi. Benim de hayal meyal aklımda kalmış ama okuduğumda çok etkilendiğimi hatırlıyorum. Tekrar okuyayım bari. :)

Şeriat gelsin diyenler bişeyi kaçırıyo sanırım
Her erkek beş kişi ile evlenecek ve kocalarımız elimizden alındığında hoşuna giden var mı?

Siz bence bu durumu ciddiye almamışsınız enine boyuna düşünmemişsiniz. Dindar bir hayat yaşamakla şeriatla yönetilen bir ülkede yaşamak aynı değildir. Bence bizim ülkemizdeki dini bütün insanlar bile gidip oralarda kolay kolay yaşayamaz. Kendim gibi inançsız olanlardan bahsetmiyorum bile. Üstelik sizin de anladığım kadarıyla pek bir bilginiz yok cesaretinize hayran kaldım doğrusu.

5 yıllık sevgilim 2 yıllık kocam için şehir değiştirirken bile zorlandım ister istemez. Ülke değiştirmek çok çok zor ve büyül bi karar. Bence çok iyi düşün. Ve en önemlisi hayat tarzın değişecek...

Elin norveclisinde iş varda arapta mi yok keske onlarin yasalari bizde olsaydida bizlerde dukkanlarimizi bile acik birakip gidebilseydik en iyisi seriat bu ulkeye de sart sizin gibi densiz zihniyetlerden kurtulmasi icin

Gozunu sevdigimin osmanlisi dunyaya hukumdarken, kadinlara baski yapiliyor ozgurlukleri kisitlaniyor diye diye geldigimiz nokta bak kadin metalaştirilmis ve köle gibi cocuk ev is yemek temizlik alışveriş hepsi onda oysaki islamin kadina verdigi deger paha bicilemez..

Büyük bir zevkle cevaplıyorum: yallah arabistana.

Bütün haklarından feragat etmiş oluyorsun adam seni öldüresiye dövse her zaman erkek haklı asla da ülkene dönemezsin eşinin rızası olmadan aşkta kalıcı birşey değil çile bülbülüm çile artık yaşayıpta göreceksin sama kolay gelsin erkeğin hevesi bitti mi yandın kızım!

Sacmalamayin.. suan yaptiginiz islami savunmak degil araplari savunmak :) soyler misin o kadar muslumansa bu insanlar ya da soyle diyeyim orayi yonetenler bu kurallari koyup mesrulastiranlar o kadar seriatciysa.. neden islam alemini kirip gecirirlerken tam tersi gidip islam karsitlarinin yaninda oluyolar? Niye seslerini cikarmiyolar?

Ben norgecli isvesliylede olma taraftari degilim ams senin yaptigin aciklamanin elle tutulur bi yani yok..

Arabistandada açık kapalı durumları var çıkarken bi şalı bonesiz başına atıp çıkıyorsun makyajını istedin gbi yap bunlar oranın açıkları..

Alkol kullanıyor demişsinde ztn Araplar Müslümanlık kuralları olup uygulamayan tek ülke sadece adı var yoksa her türlü pislik orda. Müslüman ülkeleri sayarken oranın adını bile söylemek gelmiyor içimden çünkü ABD İsrail’le dost olan ne kadar müslüman olabilir?

Çalışmanı istemiyor bi kaç ayda mesleğini bıraktıracak kadar ne yaşattı bu adam sana? Bnce parası çok ve sen sadece buna aldandın. Hayatını yakma.

Esinle sokakta yuremek, fotograf cekmek ve konusmak yasak mi?
Bu kisimlari abartmissiniz..
Orasi turist dolu (ozellikle Umre ve Hac icin gidenler) ve turist kadinlar da orada yasayan kadinlar gibi giyiniyor.. Hemen ayirt etmek kolay degil yani.. O nedenle elele yurumek, fotograf cekmek, konusmak vs yasak filan degil.. Avm'lerde, çarşıda filan da haremlik-selamlik durumu yok..
Kendi aile iclerinde filan durum nasildir, onu bilemem tabii ki ama disarda durum bu..
Onun disinda, baska ulke, baska kultur, ustelik din ile alakasi olmadığını soyleyen bi konu sahibi ve simdiden kurallarini konusturan bi insan, bana da cok iyi olur gibi gelmedi malesef..

Canım iş için çok gidiyoruz arabistan'a söylediğim gibi durumlar var... belki turistik yerlerde değil ama diğer şehirlerde böyle ne yazık ki...

Evet sokakta foto çekmek veya video almak yasak. Polis durduruyor...
Ayrıca geçenlerde tv de bir haber vardı artık turistik yerlerde de foto çekmek yasaklanmış...

Bazı avm lerde duvar var. Duvarın bir tarafında kadınlar diğer tarafta erkekler...

Kaçırılan kadın halen türkiye 'ye getirelemedi
Hacca gidipte kayıp olupta kaçırılmıştı sanırım orada insanın piskolojisine bozulur nede olsa kadının hiç bir hakkı yok aşk uğrına değmez

Canım iş için çok gidiyoruz arabistan'a söylediğim gibi durumlar var... belki turistik yerlerde değil ama diğer şehirlerde böyle ne yazık ki...

Evet sokakta foto çekmek veya video almak yasak. Polis durduruyor...
Diger sehirleri bilmiyorum, Mekke ve Medine'de sokakta boyle bi yasak yoktu benim gordugum donem.. Cok da olmadi zaten..
Ama esinle elele yurumek, konusmak vs, bunlar cok fazla geldi, gayet de elele insanlar vardi, avm ler kadin ve erkek karisik idi, konusmak yasak filan degildi..(benim gozlemledigim)

Canım Dubai Katar da oraya kim gitmek istemezki zaten oranın anlayışı daha yumuşak yönetim biçimini bilmiyorum emirlikle herhalde ama suudiler gibi değil sanirsam

Hahaha ay Birleşik Arap Emirlikleri'ne dahil ya kafam gece gece Suudi Arabistan'a gitmiş. Kusura bakmayın, coğrafya terk olmuşum. :)

Back
X