Baş örtüsü ve Arabistan

Bisey merak ettim simdi konuyla alakasiz belki ama sen gecen hamile olabilirmiyim diye konu acmistin herkes birbirine düsmüstü. Evlenmek istedigin insan bu insanmi veya oyuzdenmi evleniyorsun. Sorumun cevabini merakla bekliyorum:işsiz:

Öyle bir hale geldik ki. Bunlar böyle de rahatlar işte. Bu kafalarin kocasi dövsün aldatsın kuma getirsin zerre acimam. Özendikleri ülkede kadınlar daha yeni araba kullanma hakkına sahip oldu. Bunlar cumhuriyetin verdiği haklarla utanmadan cumhuriyeti kötülüyorlar. Acaba Arabistan da da böyle kendilerini ifade edebilirler miydi?

Hanım abla mazoşist galiba, insan yerine konmamaktan zevk alıyor. Başka bir açıklama düşünemiyorum.

Açılın ben bir banlanayım!

Değer derken? Kutsal kitabı hiç açıp okumadınız sanırım? Miras, dayak gibi konuları içerenleri özellikle. Bir açıp bakın. Ne kadar değerli(!) olduğunuzu görün.

Ayrıca madem bu kadar meraklısınız;
Yallah Arabistana!
Eğer Allah kadına 3 te 1 mal paylaşımı verdiyse bu bunun dogru oldugundandir. Kadına daha az değer verildiğinden değil.
Evi gecindirme görevi kadına değil erkek e verilmiştir..
Erkeğin daha fazla mal almasının mantığı budur.
Kaldı ki evlenen bir kadinin kocasına da 3.te 2 oranında mal verilmiştir. Burda adalet sağlanmış olur..

Elin norveclisinde iş varda arapta mi yok keske onlarin yasalari bizde olsaydida bizlerde dukkanlarimizi bile acik birakip gidebilseydik en iyisi seriat bu ulkeye de sart sizin gibi densiz zihniyetlerden kurtulmasi icin

Gozunu sevdigimin osmanlisi dunyaya hukumdarken, kadinlara baski yapiliyor ozgurlukleri kisitlaniyor diye diye geldigimiz nokta bak kadin metalaştirilmis ve köle gibi cocuk ev is yemek temizlik alışveriş hepsi onda oysaki islamin kadina verdigi deger paha bicilemez..
Gitte bir gör bakalım var mıymış yok muymuş o kadına olan değer, üstüne basıp geçerler ağzını açtırmazlar valla. Gözünü sevdiğim osmanlısıymış karı kızla yemişler hükümdarlık hak getire :D

Şeriat gelsin diyenler bişeyi kaçırıyo sanırım
Her erkek beş kişi ile evlenecek ve kocalarımız elimizden alındığında hoşuna giden var mı?

Canim her musluman olan erkek 5 tane kadinla evlenmis mi bu bir ikincisi eski zamanlarda simdiki imkanlar ayni degil o zaman kocasi ölen bir kadin ortada kaliyordu ayrica erkek karisinin rizasini almadan evlenemez..
Şeriat gelsin diyenler bişeyi kaçırıyo sanırım
Her erkek beş kişi ile evlenecek ve kocalarımız elimizden alındığında hoşuna giden var mı?

Eğer Allah kadına 3 te 1 mal paylaşımı verdiyse bu bunun dogru oldugundandir. Kadına daha az değer verildiğinden değil.
Evi gecindirme görevi kadına değil erkek e verilmiştir..
Erkeğin daha fazla mal almasının mantığı budur.
Kaldı ki evlenen bir kadinin kocasına da 3.te 2 oranında mal verilmiştir. Burda adalet sağlanmış olur..

Evet, evet.
Dayak da cennetten çıkma zaten. Sakınca yok.

Sacmalamayin.. suan yaptiginiz islami savunmak degil araplari savunmak :) soyler misin o kadar muslumansa bu insanlar ya da soyle diyeyim orayi yonetenler bu kurallari koyup mesrulastiranlar o kadar seriatciysa.. neden islam alemini kirip gecirirlerken tam tersi gidip islam karsitlarinin yaninda oluyolar? Niye seslerini cikarmiyolar?

Ben norgecli isvesliylede olma taraftari degilim ams senin yaptigin aciklamanin elle tutulur bi yani yok..

Hayir arabi savunmuyorum sirf seriat oldugu icin asagiliyor ama seriat göründüğü gibi gaddarlik asla degil bunu savunuyorum

Back
X