- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
Bence iyi olmus herkes kozlarini paylasmis umarim esin sozunu tutarMerhabalar.
Çekine çekine de olsa attım yine kendimi buraya. Geçen haftasonu biraz olaylıydı, yazamadım. Olayları şöyle bir özet geçeyim, kararımın doğruluğu hakkında benim de bir fikrim yok. Onu size bırakıyorum artık.
Geçen hafta düğüne gitmeyince eşimin ailesi eşimle konuşmuş, o da boşanmak istediğimi, sıkıntılarımı ailesine anlatmış. Eşim evde yokken kv-kp çıktı geldi, öyle kavga kıyamet, hakaret değil ama sesler yükseldi, herkes içindekini söyledi. Çıkıp gittiler.
Ailemi arayıp haber vermişler, annem eşimle konuşmuş, babası babamla.
Benim kararım halen kesindi.
O gece eşim oturdu bir şeyler anlattı anlattı, geri adım atmadım, yine ailesine söylemiş olacak ki, tekrar çıkıp geldiler, eşim de evde.
Biz başladık yeniden tartışmaya, kv saydırıyor "bize gelmiyorsun, biz sana ne yapıyoruz, oğluma neden durmadan bunları yapıyorsun?" şimdi uzun uzun yazamıyorum, ben de cevap veriyorum "sen bizden ne istiyorsun, sen neden bizi yalnız bırakmak istemiyorsun, aile olmamızı istemiyorsun, oğluna hep duygu sömürüsü yapıyorsun, evde yemeğe bile gelmiyor, toplanın yaşayın işte birlikte" derken, yaşanan olayları sıralamaya başladım. Eşim kv konuşurken hiç sesini çıkarmadı, aramızdaki tartışmaları dinliyordu, ben konuşurken birden bağırdı kalktı ayağa yeter ya, bıktım sizin aranızda kalmaktan diye, daha da biz bıktırmışız onu, ben bana saldıracak sandım ama nihayet anasına açabildi ağzını, "anne beni arada bırakıyorsun, gelmesem, yemesem içmesem küsüyorsun, gelsem bak işte yuvam dağılıyor. Şunu yapma, bunu etme, biz nerelerden döndük derken, annesi başladı yine ağlamaya ben sizin iyiliğinizi istiyorum, seni çağırmışım yanlış yapmışım, böyle olacağını ne bileyim vs.vs.. Bu defa kendi aralarında tartışma başladı. Eşim annesine "anne kuma mısınız siz, ben bu kadını sana kuma mı getirdim, niye böyle yapıyorsun?" Dedi. Yine arada kaldığından dem vurup, artık beni rahatsız ediyorsa ailesine sık gitmeyeceğini, gerekirse özel günler dışında hiç gitmeyeceğini, vaktini bize ayıracağını filan söyledi. Kv-kp sonunda siz mutlu olun da gelmeyine bağlayıp, küsüp gittiler.
Bu daha özeti işte.
Ve evet, bu olaydan sonra tekrar oturup konuştuk, yine ikna oldum.
İyi mi kötü mü bilmiyorum. Eşim bundan sonra çok çok dikkatli olacağına, ben de bir daha bu boşanma lafını gündeme getirmeyeceğime söz verdim. Ha şayet taraflardan birisi sözünü unutursa, hiç kimseye duyurmadan, hiç sorun ve gürültü çıkarmadan boşanacağımıza da söz verdik.
Durumlar böyle. Bir haftadır sözünü tuttu. Hiç gitmedi, vaktinde evindeydi.
Yine her şey zamana kaldı.
Hepinize çok teşekkür ederim. O kadar çok kez "bir de bunu deneyeyim" deyip başladığım noktaya döndüm ki, yine içim rahat değil.
Hep "günahını mı alıyorum" diye sorguluyorum ama biz eşimle o haldeyken o kadar keyifliydi ki, anlatamam size. Neredeyse seviniyordu, neredeyse değil resmen mutlu olduğunu, keyif aldığını görüyordum, bu hale gelmemize; ne söylesem "e bunda ne var, bize gelmişse ne var, yemeğe gelmemişse ne var, o basit, bu basit" deyip durdu.
Eşim "anne size gelirken annem yine beni eve bırakmayacak, bir şeyler bulup çıkaracak, eşim yine kızıp küsecek diye stres oluyorum; gelmesem annem arayıp küsecek sitem edecek diye stres oluyorum, sizin yüzünüzden huzurum kalmadı" dedi.
Her şeye yanlış yapmışım düşünemedim, dedi. Yooo dedim, ağzımla söyledim sana kaç kez, yalnız kalmak istiyoruz, diye deyince de kaldı.
Velhasıl herkes sonunda açık açık içindekini söyledi. Umarım üç gün sonra yine kv başa sarmaz ve eşim de buna müsaade etmez.
çok sevndm senin adına eşini çok hataları var ama telafi edilebilri ..isterse eder.....
inş huzurnuz bir daha kaçmaz,
sen yine haftada bir git eşinle , eşin de tek o gün gitsin artık
Ya ben eşine güvenmiyorum. Yalan yok. O an gazla onu söylemiş olabilir ama gene anası sonuçta eninde sonunda bu küslükten rahatsız olup başa dönecek. 1 haftadır olay yeni diye gitmiyordur. Gene başlar anam da anam diye. Sen de işi çocuk oyuncağına çeviriyorsun kusura bakma da. Adam her defasında değişirim diyor ama tık yok. Sen de her defasında boşanacağım kesin bitti diyorsun tık yok. Bence sen boşanma lafını bir daha ağzına alma eğer niyetin varsa git yap çünkü böyle bir süre sonra inandırıcılığı kalmayacak ve adam daha rahat istediğini yapacak.
İnşallah son olur. Bu durum hem seni hem eşini yıpratıyor çünkü.Bu durumda olduğumun ben de farkındayım evet. Hatta birkaç sayfa önce ben de sizin gibi yazmıştım, boşanma kelimesi sakız gibi ağzımda kendim de rahatsızım bu durumdan.
Bilinçli yapmıyorum aslında yani boşanacağım derken şunları bir korkutayım niyetinde değilim, gerçekten o an canıma tak ediyor, kesin bitti diyorum ama yaşanan gelişmeler her defasında sanırım bu defa değişecek dememe neden oluyor.
Umarım bu sondur.
Bence iyi olmus herkes kozlarini paylasmis umarim esin sozunu tutar
Çok sevindim çünkü
Farkındaysan eşin ilk kez sesini çıkarıyor ailesine ve senin yanında yapıyor. Bravo bu çok büyük bir gelişme.
Ve evet seni anlıyormuş ve herşeyin farkındaymış. Bunu öğrenmiş oldun arada kaldığından böyle yapıyormuş
Hayırlısı olsun inşallah
bundan sonrası için ipleri sıkı tut.Çok teşekkür ederim. Aslında evet, eşim beni nasıl anlamaz, nasıl bu durumu normal karşılar diye çok kızıyordum. Demek ki kendisi de bu saçmalığın farkında, keşke hiç bu aşamaya gelmeden sesi çıksaydı. Yine de ben de bir nebze de olsa rahatladım sesinin çıkmasına.
Annesi hiç beklemiyordu, şok oldu. "Anne bu kadın senin kuman mı, niye böyle yapıyorsun?" dediğindeki yüzünü tahmin edin.
Her zamanki gibi, ben iyi niyetle yaptım, sizi çok sevdiğimden.. mıy mıy mıy...
Çok teşekkür ederim desteğiniz için.
bundan sonrası için ipleri sıkı tut.
hiç içine atma. hislerini düşüncelerini çat çat söyle.
yoksa salağa yatıyorlar. asla acıma taviz verme ne eşine ne kv ye.
eşin yeni düzene alışana kadar en az 1 sene sen kv ye gitme, hiçbir şekilde iletişim kurma ki kararlılığını görsünler.
eşine de haftada bir günden fazlasına asla müsade etme. çünkü boşanacağım deyip boşanmaman onun için taviz anlamına geliyordur.
bundan sonra bam bam bam.
anlatabildim umarım.
eşinin umutsuz vaka olduğunu düşünüyordum ama inşallah yanıltır hepimizi.
Ne yazık ki doğru tahminde bulundun. Kv çok hastaymış, yatıyormuş aynı zamanda oruç da tutuyormuş, bu yüzden eşimin isteği üzerine iki kez gittim evine. Ama o zamandan beri evime ayak basmadılar ve hiç aramıyorum. Bir kez ramazanın başında bir de dün gittim. O her zamanki gibi kızım yavrum hastayım ah vah modundaydı.inşallah Ramazan oruç bayram sevap vs diye taviz vermiyorsundurSurekli_Karisik ?
en az 1 sene sabret ki kararlılığını kabul etsinler. 1 sene sonra kendi düzeninde eğer istersen görüşmeye başlarsın. iftara gitme, kabul etme. şu aşamada hala taviz beklenen sensin çünkü. karşı taraf kendisini masum, seni nankör addediyor hala, eminim.
acıma artık. bak sen acınacak hale düşersin yine.Ne yazık ki doğru tahminde bulundun. Kv çok hastaymış, yatıyormuş aynı zamanda oruç da tutuyormuş, bu yüzden eşimin isteği üzerine iki kez gittim evine. Ama o zamandan beri evime ayak basmadılar ve hiç aramıyorum. Bir kez ramazanın başında bir de dün gittim. O her zamanki gibi kızım yavrum hastayım ah vah modundaydı.
Hata ettiğimi biliyorum ama eşim çok hasta yatıyor, oruç tutuyor, çocuğu çok özlemiş deyince gittim. Bayramda memleketlerine gitmeyi düşünüyorlar, ben de daha gitmem artık ama inşallah dediğin gibi yüz bulmazlar. Ben de endişe duyuyorum bundan.
ayrıca çok hasta olan oruç tutamaz. oruç halsizliğini abartıp, biraz duygu sömürüsüyle seni ayağına getirtiyor bence.Ne yazık ki doğru tahminde bulundun. Kv çok hastaymış, yatıyormuş aynı zamanda oruç da tutuyormuş, bu yüzden eşimin isteği üzerine iki kez gittim evine. Ama o zamandan beri evime ayak basmadılar ve hiç aramıyorum. Bir kez ramazanın başında bir de dün gittim. O her zamanki gibi kızım yavrum hastayım ah vah modundaydı.
Hata ettiğimi biliyorum ama eşim çok hasta yatıyor, oruç tutuyor, çocuğu çok özlemiş deyince gittim. Bayramda memleketlerine gitmeyi düşünüyorlar, ben de daha gitmem artık ama inşallah dediğin gibi yüz bulmazlar. Ben de endişe duyuyorum bundan.
ayrıca çok hasta olan oruç tutamaz. oruç halsizliğini abartıp, biraz duygu sömürüsüyle seni ayağına getirtiyor bence.
için nasıl rahat ederse öyle davran tabi ki. sadece taviz vermemeye, fazla yumuşak olmamaya dikkat et.Sevgili B Began istisnasız yazdığın her şeyde haklısın, hepsi de doğru. Ama kolunun biri kıpırdatamayacak şekilde ağrıyormuş, kaldıramıyormuş bile (günahı boynuna abarttığını düşünüyorum.) yemek yapamıyormuş filan. Düşün ki yemeği bile karıştıramıyor.
Eşim son tartışmada ailesine karşı açık olunca, artık eskiye dönmeyiz diye ümit ediyorum, ben inanmıyorum ama eşim annesinin hastalığına inanıyor ve yerinden bile kalkmayan yaşlı bir kadına bir tencere yemek yapmamın bana zararı olmayacağını, düşünüyor. Bunu bekliyor biliyorum.
Gitmesem yataklara düşmüş kadına kin beslemiş olacağım. Haklı mıyım, evet ama dışarıdan haklılık değil de merhametsizlik gibi görünüyor. Ben de kendime böyle telkinde bulunuyorum, git yap gel, diyorum ve gittim işte. Ama dediğim gibi gittiğimde mecburi şeyler dışında hiç konuşmadım. Onun yeri neresi, fazla yemek yaptım dondurucuya attım, bilgin olsun, vs. Yan yana bile kalmadık uzun süre.
Eşim iftara alalım dedi, onu yapmadım mesela. Başka taviz vermeyi de düşünmüyorum. Yani bu ziyaretimin sağlıkla alakalı bir istisna olduğunu hissettirdiğimi düşünüyorum ama inşallah bundan yüz bulmazlar.
Ya ben çok yumuşak yüzlüyüm. Hastalık, yaşlılık olunca hemen vicdan yapıyorum. Yapmasam içim rahat etmiyor. Gidip iki tencere yemek pişirip geleyim, ne olacak sanki diyorum. Ne olacağını da bile bile. Offff.
için nasıl rahat ederse öyle davran tabi ki. sadece taviz vermemeye, fazla yumuşak olmamaya dikkat et.
ayrıca o senin annen değil, eşinin annesi. bakmak, yemek yapmak, ilgilenmek eşinin vazifesi, çünkü onun annesi. senin hiçbir mecburiyetin yok. kimsenin seni suçlamaya hakkı da yok yaşadıklarından sonra. sen her durumda onlar için el kızısın. gelinsin, kocanın ailesine bakmak zorunda olan bedava hizmetçisin. acı ama ülkede kadına bakış açısı bu.
sen iyi niyetlisin. bugüne kadar bu huyunu, senin zaafın olarak sana karşı kullandılar. bundan sonra izin vermemek senin elinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?