konu sahibinin durumuna yardımcı olur mu bilmiyorum ama benim ilişkilerimde fark ettiğim bir detayı paylaşmak istiyorum. belki aranızda yaşayan denk gelen vardır. bu tarz kompleks sahibi, en azından sizinle ilişkisinde kendi değersizlik duyguları yüzünden karşı tarafa üstünlük kurmak isteyen adamların ortak bir davranışını gözlemledim. mesela siz bir konu konuşurken çok alakasız şekilde birden diğer tarafa bakarak başka şey söylüyor, ve sizin konunuza asla dönmüyor, yani "hayatım sen ne diyordun, biz ne konuşuyorduk" diye bir şey asla yok ki normal insan ilişkisinde bu şekilde gider. sizin eşinize benzeyen narsist bir erkek arkadaşım vardı, ben hayatımda ilk kez bu tavrı onda keşfetmiştim, ve lafımı kesmek için söylediği şeyler de çok alakasızdı. mesela arabada gidiyoruz, benim için önemli bir şeyde fikrimi söylüyorum aniden "aa bak gördün mü buradaki pizzacı kapanmış" diyip alakasız cümleler kuruyor sonra da asla ne anlattığımı tekrar sormuyordu. o ilişki bitti, sonrasında farkındalığım arttığı için sonraki flörtlerimde bu tarz davranışı ilk gördüğüm an görüşmeyi kestim. belki minik bir detay olabilir, fakat bu tarz sizi domine etmeye çalışan/üstünlük arayışında olan saygısız adamlar bunu çok yapıyor. yani kişiye özel bir şey değil.
belki bu yazdığım birinin farkındalığını arttırır, ben zamanında kendimi bile suçlamıştım "neden beni dinlemek istemiyor, ya da bu kadar mı önemsizim" diye. sonrasında bir taktik olduğunun farkına vardım.