• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başbaşa çok iyi ama insan içinde ...

Ego olabilir. Ama bununki daha çok konuşma tarzı da. Yani tarzı o... Karadenizlilerin sevmesi de dövmek gibi derler ya hani o hesap. Ama madem öyle başbaşa niye değil de insan içinde çıkarıyor tarzını.
Tamamen ego tatmini kendisinin daha baskın olduğunu falan gösteriyor aklı sıra benim babam eniştem ve amcalarım tamamen böyle tek yapmanız gereken kendinizi ezdirmemeniz ve kimin ne diyeceğini umursamadan ona kendinize yakışır bir şekilde cevap vermeniz bunlar bir tık durumu düzeltir

Evet daha güleryüzlüyüm doğru. Cinsellik konusu da son aylarda hiç istemiyorum. Canım istemiyor. O defalarca istedi reddediyorum çünkü onda bile planlı ve gece olmasın sabah işe gidicem falan der saati bellidir cinsellikten de sğudum.

Çok kararlıyım zaten soğuduğumu net görür. Dokunmuyorum da.Yanına bile oturmuyorum.
Rest çekmeyi bilin sizi elinde sanmasın gerekirse eşinize vazgeçilmez olmadığını da fark ettirin

cok enteresan, bi oturup konussaniz ya bu konuyu,
hani yanlizken sakin ve kibarmis,
o zaman acin ve neden bu sekilde davrandigini sorun.

yani biz de toplum icinde illa ki bira degistiriyoruz davranislarimizi, ama kabalasmak bagirmak cagirmak seklinde degil.
Bana garip geldi cok.

Evde iyiyse dışarda kötü davranmasını dışarda huysuzlaştığına yorabilirim. Kimi sevmiyor dışarıyı başka bişiye dönüşüyor.
Peki tatil konusunda nasıl giderken ya da gitmeden başlar mı sıkıntısı?
Ya evde seni dövüp dışarda iyi olsaydı daha kötü bence.

konu sahibinin durumuna yardımcı olur mu bilmiyorum ama benim ilişkilerimde fark ettiğim bir detayı paylaşmak istiyorum. belki aranızda yaşayan denk gelen vardır. bu tarz kompleks sahibi, en azından sizinle ilişkisinde kendi değersizlik duyguları yüzünden karşı tarafa üstünlük kurmak isteyen adamların ortak bir davranışını gözlemledim. mesela siz bir konu konuşurken çok alakasız şekilde birden diğer tarafa bakarak başka şey söylüyor, ve sizin konunuza asla dönmüyor, yani "hayatım sen ne diyordun, biz ne konuşuyorduk" diye bir şey asla yok ki normal insan ilişkisinde bu şekilde gider. sizin eşinize benzeyen narsist bir erkek arkadaşım vardı, ben hayatımda ilk kez bu tavrı onda keşfetmiştim, ve lafımı kesmek için söylediği şeyler de çok alakasızdı. mesela arabada gidiyoruz, benim için önemli bir şeyde fikrimi söylüyorum aniden "aa bak gördün mü buradaki pizzacı kapanmış" diyip alakasız cümleler kuruyor sonra da asla ne anlattığımı tekrar sormuyordu. o ilişki bitti, sonrasında farkındalığım arttığı için sonraki flörtlerimde bu tarz davranışı ilk gördüğüm an görüşmeyi kestim. belki minik bir detay olabilir, fakat bu tarz sizi domine etmeye çalışan/üstünlük arayışında olan saygısız adamlar bunu çok yapıyor. yani kişiye özel bir şey değil.
belki bu yazdığım birinin farkındalığını arttırır, ben zamanında kendimi bile suçlamıştım "neden beni dinlemek istemiyor, ya da bu kadar mı önemsizim" diye. sonrasında bir taktik olduğunun farkına vardım.

Insanlara karşı kendini göstermeye çalışıyor bence. Ama çok itici rahatsız edici, eminim o ortamda bulunan herkesi de çok rahatsız eder. Siz sözünüzün arkasında durun, bir süre arkadaş çevresinden, size o şekilde davrandığı ortamlardan uzak durun.

Bir daha hiçbir ortama girmeyin. Ciddi bir şekilde de uygulayın bunu bir süre. Rezillikse rezillik, her yere tek başına gitsin. İnsan eşini ortam içinde yüceltmeli. Hiç hoşlanmam eşini sevgilisini tersleyip duranlardan ortam içinde. O ortam buz kesiyor anında. Ne derdin varsa evinde hallet. Benim eşim de yaptı bi kere. Valla umrumda olmaz, ben daha çok çemkirdim. Kendisi rezil olsun.

Bir daha hiçbir ortama girmeyin. Ciddi bir şekilde de uygulayın bunu bir süre. Rezillikse rezillik, her yere tek başına gitsin. İnsan eşini ortam içinde yüceltmeli. Hiç hoşlanmam eşini sevgilisini tersleyip duranlardan ortam içinde. O ortam buz kesiyor anında. Ne derdin varsa evinde hallet. Benim eşim de yaptı bi kere. Valla umrumda olmaz, ben daha çok çemkirdim. Kendisi rezil olsun.

Az önce konuştum. Ben anladım dedi. Dedim anlamış olman neyi degistirdi bunca zaman? Psikologa gitmen lazım. Gitmem dedi. Dedim ozaman ben hic bir ortama girmiyorum artık seninle . Belki ozaman anlarsın dedim. Ben şimdi de anlıyorum zaten dedi. Yok dedim bundan sonra. Iyi madem tek giderim dedi.

Insanlara karşı kendini göstermeye çalışıyor bence. Ama çok itici rahatsız edici, eminim o ortamda bulunan herkesi de çok rahatsız eder. Siz sözünüzün arkasında durun, bir süre arkadaş çevresinden, size o şekilde davrandığı ortamlardan uzak durun.

Uzak duracağımı söyledim o da tamam tek gideriz dedi . Bu şekilde konuştuk en son.

konu sahibinin durumuna yardımcı olur mu bilmiyorum ama benim ilişkilerimde fark ettiğim bir detayı paylaşmak istiyorum. belki aranızda yaşayan denk gelen vardır. bu tarz kompleks sahibi, en azından sizinle ilişkisinde kendi değersizlik duyguları yüzünden karşı tarafa üstünlük kurmak isteyen adamların ortak bir davranışını gözlemledim. mesela siz bir konu konuşurken çok alakasız şekilde birden diğer tarafa bakarak başka şey söylüyor, ve sizin konunuza asla dönmüyor, yani "hayatım sen ne diyordun, biz ne konuşuyorduk" diye bir şey asla yok ki normal insan ilişkisinde bu şekilde gider. sizin eşinize benzeyen narsist bir erkek arkadaşım vardı, ben hayatımda ilk kez bu tavrı onda keşfetmiştim, ve lafımı kesmek için söylediği şeyler de çok alakasızdı. mesela arabada gidiyoruz, benim için önemli bir şeyde fikrimi söylüyorum aniden "aa bak gördün mü buradaki pizzacı kapanmış" diyip alakasız cümleler kuruyor sonra da asla ne anlattığımı tekrar sormuyordu. o ilişki bitti, sonrasında farkındalığım arttığı için sonraki flörtlerimde bu tarz davranışı ilk gördüğüm an görüşmeyi kestim. belki minik bir detay olabilir, fakat bu tarz sizi domine etmeye çalışan/üstünlük arayışında olan saygısız adamlar bunu çok yapıyor. yani kişiye özel bir şey değil.
belki bu yazdığım birinin farkındalığını arttırır, ben zamanında kendimi bile suçlamıştım "neden beni dinlemek istemiyor, ya da bu kadar mı önemsizim" diye. sonrasında bir taktik olduğunun farkına vardım.

Üstünlük sağlamaya çalışmak domine etmek bir saygısızlıktır dimi... Ne güzel yazmışsınız..

Evde iyiyse dışarda kötü davranmasını dışarda huysuzlaştığına yorabilirim. Kimi sevmiyor dışarıyı başka bişiye dönüşüyor.
Peki tatil konusunda nasıl giderken ya da gitmeden başlar mı sıkıntısı?
Ya evde seni dövüp dışarda iyi olsaydı daha kötü bence.

Tatilde de illa sorun olur. Çok alakasız saçma sebeplerden.

Bence insan içinde "erkeklik" yapıyor. Size karşı nazik veya normal olsa "kılıbık" olarak nitelendirileceğine inanıyor olabilir.Bu noktada aileye bakmak lazım. Çocukken de etrafında gördüğü erkek figürleri, başta baba, bu şekilde ise o da böyle olmuş olmalı.

Denemediğiniz yol, konuşmadığınız şey kalmamış değişmemiş.
Şimdi son kez tekrar konuşun ve onunla bir daha kimseye gitmeyeceğinizi söyleyin ve bunu gerçekten uygulayın.
Kimseyi de ağırlamayın.
Özellikle kendisinin istediği insanlarla bilhassa görüşmeyin.
Tek gidermiş:)
Nereye kadar tek gidebilir Allahaşkına? Evli çift arkadaşlarınıza tek mi gidecek? Kaç kez gidebilecek? Blöf yapıyor.

Ben olsam rezil olmak pahasına bir kez de ben onu aşağılardım. Ve bunu hissetmesini isterdim.

Gerçekten can sıkıcı bir durum. Malesef insanlar yetiştikleri ortam nasılsa onu huy ediniyorlar.. Siz de evde size yakın davranmasına izin vermeyin bir süre. Bu dengesizlik sizi de yıpratıyordur. Arkadaş ortamında yaptıkları yüzünden de kendinizi üzmeyin sizden bir şey eksilmez kendini düşürmüş. Dediğiniz gibi cezadan ziyade kendinizin keyifli vakit geçirebilmeniz için ortamlara tek başınıza gidin

Selam kızlar.

Eşim normalde bana düşkün , başbaşayken çok ilgili vs vs dir. Evde genelde keyifli vakit geçiririz . Övmek için anlatmıyorum hani durumu yorumlayın diye anlatıyorum . Ama ne zaman ki insan içine girsek bir şey oluyor. Hani onun ailesi falan değil . Arkadaş ortamı vs ya da benim ailem.. Özellikle arkadaş ortamı..Bu hafta eşimin arkadaşı karı koca başka şehirden bize kalmaya geldiler. Gayet iyi anlaştığımız bir çiftti. Onun arkadaşı hani ben karısıyla tanıştım yakın olduk falan neyse.

Sanki başbaşa olan adam gitti. Dövecek gibi bakmalar , saçmasapan terslenmeler. Mesela kahvaltıda adı aklıma gelmedi o an şeyi uzatır mısın dedım. Neyi uzatıyım ya diye çıkış yaptı. İşte üşüdüm dışarda ben sana kalın giyin demedim mi diye çıkış yaptı milletin içinde. Çocuğuyum sanki. Mangal yakmıştık dağda hani corona var çıktı demeyin . kimsenin olmadığı yerdi. Çakmak al demişti almıştım yanıma. O an düğmesine mi ne basmış çakmak çalışırken birden çalışmadı. Ben sana çalışanını al dedim dimi diye terslendi. Düzelttim verdim dedim kendin basmışsın. Bu gibi şeyler. Başbaşa yapsa susmam. Ama insanları huzursuz etmemek için misafire ayıp olmasın diye cevap veremedim Yaptığından ben utandım. Sadece soğuk yaptım kendisine. 29 yaşında insanım içinde bu şekilde olmak yaralıyor. Ne zaman bir plan yapsak hep bu şekil.... ÇOK DEFA Bu sorunumu paylaştım özür diledi haklısın dedi her defasında tekrarladı. Bunu da söyledim yine özür diledi tekrarladı.Ama artık inanmadığımı defalarca özür dileyip tekrarladığını söyledim.

He bi de insanlar da farkediyor eşimin sinirli olduğunu.. Ailem dahil. Ama başbaşa da melek üstü melek yani. Babası da annesi de böyle. Konuşma tarzları babası hep kavga eder gibi. Annesi de sert.. Ama bana böyle değildi eşim evlenmeden önce ve Başbaşayken yine değil ev işi vs yardım eder ben demeden

SONUÇ OLARAK KENDİSİNE :
. Erkekler sanıyor ki bir tek kibarlığı siz istiyorsunuz biz de kibar erkek istiyoruz dedım. Ama sen madem değişemiyorsun bundan sonra ortam içerisine karışmayı düşünmüyorum seninle dedim. Ve gerçekten artık tahammüLüm bitmiş insan içinde bir duruş bırakmamasına bende. Artık arkadaşlarını ne kadar sevsem görüşmeyeceğim dedim.. Gerekirse aileme de tek gideyim diyorum... Eğer ben de gelmem diye tehdit falan ederse ?

Sizce eşim neden böyle? Ve iyi bir karar almış mıyım ? Teşekkür ederim :)
Korona var başka şehirden kalmaya misafir nasıl kabul ettiniz? Yasaklar var nasıl mangala gittiniz? Ben evden çıkmadan, kimseyle görüşmeden korona oldum atlattım bu yüzden kızıyorum böyle rahtlıklara..

Bir olur iki olur. Toplum içinde bunu devamlı yapmaktan o utanmıyorsa ben de ona toplum içinde dersini vermekten hiç utanmam. Ses yükselterek, kavga ederek değil. Usûlünce.

Baba figürünü nasıl deneyimlediyse öyle davranıyor belli ki. Psikoloğa gitmesi gerekebilir. Sizin davranışınız ve tepkiniz çok yerinde olmuş.

Back
X