Çocukla.çocuk olma ailesi terbiye veremediyse ben ne yapayım.dedim.başta sallamadım tepki vermedim diye devam etti küçücük çocuk.Döner dönmez bir tane Tokatı patlatacaktın.
Bak o zaman küfredebiliyor mu
Geleceğin abazası tacizcisi işte
Merterde oturuyorum. Gece rahat rahat dışarı çıkabiliyoruz mahallemizde. Son bir kaç yıl istanbulda heryerde ne kadar kalite düşüşü olduysa o kadar düşüş olmuştur.Ne desem bilemedim, bana çok tuhaf geldi. Siz nerde yaşıyorsunuz? Yani nasıl bir yerde oturuyorsunuz? Çok mu düşük kalite? Başka insanları da böyle taciz ediyorlar mı? Kusura bakmayın hiç böyle bişey duymadım hayatımda o yüzden şaşırdım. Çocuk deyip geçmiştir muhtemelen herkes. "Kesin öfkesini kaybedip tekme tokat daldı çocuklara" diye düşündüm ama öfke kaybı da çözüm olmamış. Suç onları öyle yetiştiren ailelerde. Yani tamam ergendir asi olur, ters olur ama sokakta hiç tanımadığı bir kadına küfür üstüne küfretmek çüşlük bi durum. Ya duymazdan geleceksiniz ya da döveceksiniz o çocukları bi daha yaparlarsa. Mesela bazı yerler var adı falan çıkmış, pis olaylar çok yaşanıyor ve polis de bişey yapamıyor artık, kar etmiyor. Öyle bir yerde mi yaşıyorsunuz acaba?
Ben çok şaşırdım kusura bakmayın, gelecek olan yorumları merak ediyorum.
Geçmiş olsun.
Yani ben olsam ben de sert tepki verirdim diye dusunuyorum. Bu seni kotu biri yapmaz. Sonucta ortaokul civari cocuklar cok da amaan cocuk o modunda gecistirilmez bence, yaptiklarinin da gayet farkindalar yani.
Ben biraz gozlerini korkuturdum sanirim bu sekilde davranip ki.seyi rahataiz etmeye haklari yok.
Etraftakilerin de agizlarinin payini verirdim. Saygisiz hadsiz insanlar.
Ben bunu kabul etmiyorum sesimi çıkartıyorum olay büyüdü ve insanlar beni dinlemedi üstüme yürüyünce korktum. Linç edilmeme değmez dedim bilmiyorum.Toplumca tacize ses çıkarmayız biz veya kadının sokak ortasında dayak yemesine.
O yüzden şaşırtmasın bu sizi.
Korkmalisin da zaten normal olan bu, cunku cocuk deyip gectiklerimiz neler tasiyor yaninda ya da neler yapiyor. Insanlar da olayin ic yuzunu anlamak yerine hemen linc etme moduna gecme potansiyelinde oldugu icin en dogrusunu yapmissin. Kim olsa korkar. Ama tani insan icine de sindiremedigi icin sinir harbi yasiyor icinde. Ben bile burdan sinir oldum yani.Polisi aramamın sebebi oydu ama insanların üstüme gelmesi korkuttu. Kolay kolay korkmam kimseden hakkımı ararım ama telefonla konuşamadım öyle salakça birşey oldu. Panik atak geçirdim öyle millet üstüme gelince.
Emin ol onlar guzellikten de anlamiyor ya. O kadar degisik oluyorlar ki sen "ayip degil mi ablacim" desen " ayibin yolu kayip ya da ayip baska yerde oluyor" diye bir de dalga gecerler@WanHeda geçmiş olsun, çok sinir bozucu bir durum.
Hadi desen şöyle 20li yaşlarında biri laf attı, polisi araman, çevreden yardım istemen vb. hepsi akla gelirdi,
ama insan "Çocuk" denilenden beklemiyor değil mi? Ondan bu ruhundaki öfkeli karmaşa. O çocukların, ergenlerin cisminde, analarına, babalarına, tüm sülalelerine, mahalledekilere, topluma kızıyorsun.
O halde duymazdan gelip adımlarını hızlandırıp basıp gitseydin diyeceğim ama, çocuk bile olsa ,insan tepkisiz kalamaz ki.
Güzellikle söylesen "Ablam ama ayıp değil mi? Bu cümleler hiç sizin gibi yakışıklı gençlere yakışıyor mu?" diye, belki idrak ederlerdi ya...
Üzülme ama... Her anımız, her halimiz bir değil, o an öyle olmuş, öyle yaşanmış.
Bir daha tecrübe etmezsin inşallah böyle bir şeyi, kimse etmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?