- 1 Haziran 2012
- 7.192
- 24.874
- 598
- Konu Sahibi CalmBeforeTheStorm
-
Öteki konunu da okudum. Ona da yorum yapmıştım sanırım. Arkadaşım sen boşver şu aza kanaat etmelisin yorumlarını. Vicdanın rahatsa, elinden gelen her şeyi yapıyorsan ve eşin hala her gün başka bir yerinden arıza veriyorsa buna itiraz etmek senin hakkın. Ayrıca bazısına göre günde bir kereden çok dövmeyen koca iyidir, bazısına göre her sene yurt dışına tatile götüren koca. Yani senin sorununun küçümsenecek yanı olduğunu sanmıyorum bilakis bundan bir sene sonra (inşallah olmaz) boşanma sebebi olacak kadar derin bir sorun. Sen eşini küçümsemiyorsun, kendince konuyla bağlantılı bulduğun ayrıntıları paylaşıyorsun ki bu konunun sahibi sensin. Anlayışsız kimsenin karşısında ezilip büzülmek zorunda da değilsin. Benim sorunum bu, tavsiye veren versin bu kadar. İnsanı kendi açtığı konuya yabancılaştırıyorlar yahu. Bu kadın birilerine anlatabilse derdini burada yüzünü görmediği insanlara kendini açmaz zaten. Biraz anlayış.bazen şöyle düşünüyorum. Bazıları sırf memur diye ezdiğimi!!! Ya da aldatmaya meyilli olduğumu!!! Yazıyorlar. Ama şunu söylemek istiyorum eşim fabrikatör de olsa o bana annesi ailesi için yaşattığı gümlerden sonra yine soğurdum. İnan’ın çok zor zamanlar geçirdim hele hamileliğimin son zamanlarında çok üzdüler beni
Ya ben çok ama çok iyi anladım. Ayrıca şu algıyı da sadece bizim yurdum insanında görebiliriz, çok çok özür dilerim teşbihte hata olmaz gerçekten genel konuşacağım, eşiniz ilgisiz alakasız dengesiz takıntılının önde gideni olsun, ama buna rağmen hiç eleştirmeyin, gözünüzü kapatın karılık vazifenizi yapın yok yeaaa? Pazardan karpuz almadın kendine eş aldın. Bu kadını mutlu huzurlu etmezsen seni eleştirir de, senden soğur da, ayrılır da. Her şeyde pürüz çıkaracak, saçma sapan şeylere takacak ama kadın vay benim kocam aslında çok iyidir özünde diye susacak mı? Özü kendine kalsın, insana dışarı karşı gösterdiği lazım. Memur değil fabrikatör olsa değişmez. Elinde tuttuğun sürahi altından da olsa, içinde önündeki çiçeğe dökecek su yoksa o çiçek solar. Bilmem anlatabildim mi? Şu sorumsuz ilgisiz eşlere sırf işi iyi ya da dayak atmıyor diye tapma olayından vazgeçmek lazım. Koca bir ömür sürdürmek ZORUNDA o saygıyı sevgiyi. Demo evlilik mi bu ya iki senede sürümün zamanı doluyor? Azcık sesinizi duyurun.
bazen şöyle düşünüyorum. Bazıları sırf memur diye ezdiğimi!!! Ya da aldatmaya meyilli olduğumu!!! Yazıyorlar. Ama şunu söylemek istiyorum eşim fabrikatör de olsa o bana annesi ailesi için yaşattığı gümlerden sonra yine soğurdum. İnan’ın çok zor zamanlar geçirdim hele hamileliğimin son zamanlarında çok üzdüler beni
Evet bende onu söyleyecek yürek, aşk var mı yok mu... karmaşam bu zaten ..Mesajda hiç bir şey yok o açıdan ağır saçmalamış.
Ama bir insan eşinin telefonunu asla karıştıramaz, böyle bir şeye hakkı olamaz diyemem şahsen.
Eşimin bana karşı bir soğukluğunu hissedersem, beni eskisi kadar beğenmediğini fark etmişsem
içime kurt düşer ve o telefonu ama gizli ama açık açık karıştırırım ben de..
Senin evliliğine, eşine bakışın eskisi gibi değil.
Burada tek konundan biz hissettik, eşin kim bilir neler hissediyordur.
Bu nedenle tavrı çok doğal yani..
Görüşme onunla bıdı bıdısı da kaybetme korkusundan kaynaklanıyor.
Daha da öte bu adamın şuan ihtiyacı olan şey kocan olarak üzerinde bir etki kurduğunu görebilmek.
Ben kimim ki neyinim ki soruları da bu yüzden.
''Sen eşimsin, sevdiğim adamsın. İş arkadaşımı kıskanmansa tam bir saçmalık. Onca erkeğin içinden ben seni seçtim.''
Desen tüm sorun çözülür.
Adam bal kaymak olur ama..
Biliyorum sende onu söyleyecek yürek yok..
Allah sonunuzu hayır etsin..
Evet bende onu söyleyecek yürek, aşk var mı yok mu... karmaşam bu zaten ..
Teşekkürler yorumunuz için
Ben de bu yorumu alkışlarım. Çok güzel ifade etmişsiniz gerçekten.Sevgili Feronika yalnızca sen mi üzüldün?
Eşin de üzüldü.
Seni üzdüğü için, yaptığı eşeklikler için, evliliğine verdiği zarar ne yapsa düzelmediği için
hala üzülmeye devam ediyor.
Ona artık saygı duymayan, küçük gören ve bunu sık sık hemen hemen her cümlesinde hissettiren bir eşi var.
Çocuğunun annesi aynı zamanda.
Tüm samimi duyguları ile yanında olsa bile karısı ''Param için benimle.'' duygusuna sahip..
O bu evliliği bıraksa, karısı onu bırakmaya dünden hazır.
Onu deli gibi seven kadın gitti, ne yapsa da dönmüyor.
Belki bir daha hiç dönmeyecek.
Bu duygularla yaşamak kolay mı?
Senin durumunu değerlendirirken hiç zorlanmıyorum.
Yaşantılar farklı olsa da hissedilenler karşılıklı olarak o kadar benzer ki..
Bir fark var ben sadece ben çok üzüldüm demiyorum.
Eşimin de üzüldüğünü hatta üzüntüden öte bu evliliğin devamı için rencide olmaya
katlandığını benim maddi olarak daha çok verdiğimi ama onun manevi olarak daha çok ezildiğini
görebiliyorum.
Adama bugün ''Gözüme bir güzel göründün bugün neden acaba?'' dedim de cevabı '' Sen beni beğenmiyorsun ki hep bir eksik buluyorsun. '' oldu..
Güzel şeyler duymaya duymaya nasıl hissetmişse demek..
Kendi duygularımızla boğuşurken karşımızdakinin de bir can olduğunu unutmasak mı ne?
Ben de bu yorumu alkışlarım. Çok güzel ifade etmişsiniz gerçekten.
Cok dogru. Adam icindeki ezikligi bastiriyor bu sekilde. Karsisindakini ezerek ego yapmaya calismis.Kompleks yapıp ezmeye çalışıyor adam buna nasıl hak verebiliyorsunuz? Konu sahibi hanımın gayri ahlaki bir tavrı yok ki neden kadını hatalı bulup da erkeği yüceltiyorsunuz anlayamadım. Her koşulda pohpohlanması mı gerek er kişinin?
Empati yapıyorum, her insan gibi benim de kendimi eksik yetersiz hissettiğim zamanlar olur, ama kimseyi aşağı çekmeyi ezmeyi düşünmem. Bu haklı bir davranış değil. Üstelik adam kurduğu ailesine sahip çıkmamasıyla ve sorumsuzluğuyla konu sahibini soğutmuş iyice.
Eşinize karşı olan hisleriniz bitmiş. O da bunu farkında çabalıyor ama çok da sonuç alamıyor bunun öfkesiyle de nereye çarpacağını şaşırıyor. Ben burda benden uzaklaşıyor acaba duygusunu hisettim. Sizde bir şey olduğu için değil bir şeylerin eskisi gibi olnadığını farketmiş ve altında yatan nedeni arıyor. Tabi ki bunun suçlusu o erkek egosuyla kendi olamayacağı için sağa sola saldırıyor. Bitmiş bir şeyi uzatmak zarar verir. Bence bir süre zaman isteyin birbirinizden. O olmadan onu özleyecek misiniz? Duugularınız değişecek mi? Bir bakın sonra bir yol çizersiniz zatenteşekkürler farklı bi bakış açısı. Eşime aşık mıyım bilmşyorum ama ona karşı pozitif yaklaşma kararı almıştım. Bunca zaman demek ki hep bana güvensizmiş hep şüpheliymiş hemen aldı karıştırdı telefonumu. Bu güvensizliğin sebebi de ben miyim yani
İkisi de aynı şekilde ilişkiyi kurtarmak isterse bütün acılar unutulabilir. Her zaman küllerden doğulabilir. Ama sorun zaten aile ve dış faktörler yüzünden adamın kadını yıpratması, kadının da kabuğuna çekilmesi. Adam şu an ne yapacağını bilmez durumda çırpınıyor. Öyle ki seni seviyorum diyecekken küfredebilecek bir psikolojide. Kadının da eski büyük kırgınlıkları var hamilelikteki tavırlar aile vs.. burada adam kendini toparlayıp karısına yeniden sevgi vermesiyle ancak kadın ona karşılık verebilir. İlk adımı atması gereken şu davada adam. Biz kadınlar zaten bir adım gelene on adım gitme gücüne sahip yaratıklarız. O tek adımı da kefaret olarak karşı taraf atıversin bi zahmet.Karmaşanda haklısın..
Sadece onun da bir insan olduğunu, hatasız kul olmayacağını da unutma.
Senin evliliğin, eşin bir çırpıda sonlandırılmaya layık mı iyi düşün?
O kadar mı bitti, onu yeniden sevemez misin?
Bana mesela yeni baştan birini tanımak, onun bilmediğim yamuklarıyla tanışıp
onu düzeltmekle uğraşmak bu yaştan sonra o kadar zor geliyor ki..
Kusursuz erkek olmadığını düşününce yaa diyorum tamam çok yıprandı duygularım ama belki zaman ilaç olur.
Uzun süreli iyi halleri, hatalarını unutturur belki..
Çocuk olmadan böyle düşünüyorum çocuğum olsaydı çok daha yapıcı olurdum sanırım..
Ya onu benim nişanlım da yapar. Ama yanımda açar bakar hatta birlikte geyik yaparız onun bu tavırlarına. Hatta kendisi bilgisayar konusunda iyi olduğu için istese her şeyime ulaşabilecek donanıma sahiptir ama bunu yapmaz. Kız arkadaşlarımla konuşmalarımı okuma, onların özel hayatlarını öğrenmeni istemem derim okumaz. Beni kim takip etmiş vs diye bakar işte genelde. Takılmıyorum çünkü gizleyecek hiçbir şeyim yok geçmişim geleceğim her şey şeffaf. Ben de kafama eserse alıp bakıyorum. Yani telefon karıştırmak evli ya da evlenmek üzere olan çiftler için anormal değil bence. Hatta konu sahibine ondan sordum bu mesajları okuması mümkün mü diye. Çünkü benimkisi istese ulaşır ama uğraşmaz saygı duyduğu için. Şahsen şüphelensem ben de bakarım konu bakmak değil, bulduğun şeyi nasıl yorumladığında daha çok.Telefon kurcalamak ne kadar çirkin bir şey ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?