Hahah ben de esrarengiz bir şey olduysa, mesela birini sevindirdiysem ve sonrasında bir kaza falan savdıysam o verdiğim sadaka sayesinde oldu diye anlatırım.

Ama normalde anlatmamak lazım, sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek derler ya...
Benim olay yardım etmeyle falan alakalı değil. Anlatayım hemen.
Annemin rahmetli halası çok zor bir hayat yaşamış. Eşi genç yaşta ölmüş, yalnız kalmış. Bir de teyzeme de o bakarmış, nüfusuna almamış ama evlatlığı gibiymiş. Çoğu zaman yiyecek ekmek bulamazmış.Yine böyle zor durumda olduğu, o zaman çocuk olan teyzeme yiyecek ekmek bile bulamadığı zamanların birinde dua etmiş. O sabah yatak yorgan koyduğu yüklüğün arasında bir ekmek ve süt parası bulmuş. Anlam verememiş falan, bakmış ertesi gün yine aynı miktar para. Ama ne bir eksik ne bir fazla, sadece ekmek ve süt alacak kadar para varmış her sabah. Anlamış doğaüstü bir şeyler olduğunu ve hiç ses etmemiş. Yıllarca da devam etmiş bu şekilde. Daha sonra bunu dedemle paylaşma hatasını yapmış. Ve anlattığı gibi bir daha konmaz olmuş oraya o para. O yüzden hep söyler bizimkiler güzel şeyler yaşadığında kimseye anlatma diye. Ama hiçbiri uygulamaz bunu ailede eminim.