canım inan ki o kadar çok duydumku bu sorunu.Benimkilerde istemiyordu ama bak okul bitti.Ayrı şehirlerde olmanın çok büyük dezavantajlarıda var umarım biliyorsundur.Ben ilk yılımda resmen bunalıma girmiştim tabi söylediğin gibi özgüven kazanmak konusundada çok önemli.Hayatımın en güzel günlerini orda geçirdim..Eğer bölümün iyiyse yani ayrı şehirde okumaya değer diyorsan bu konuda kararlı olduğunu göster ailene ısrarcı ol,onları bu fikre alıştır yavaş yavaş.Neden istemediklerinide dinle tabi.O evden tamamen ayrılmayacağını oranın hep senin evin olacağını hissettir.Zaten öyle ya da böyle bi gün ayrılacaksın
Onlara herkesin girmeye can atacağı bir bölüme ve okula puanını yettiğini anlat.inşallah girersin.
Ayaklarının üzerinde durmak istemen çok güzel ama şu üniversiteye gitmenin özgürlükle eş anlamlı olduğunu düşünen insanları hiç anlamıyorum.Gerçekten okumak için,kendinizi geliştirmek,eğitmek için mi gidiyorsunuz,yoksa o pek de girmek istemediğiniz özgürlük konusu için mi?Eğer ikincisi ağır basıyorsa üniversite size hiç bir şey katmayacak demektir.Bol bol hatadan başka.
Ayaklarının üzerinde durmak istemen çok güzel ama şu üniversiteye gitmenin özgürlükle eş anlamlı olduğunu düşünen insanları hiç anlamıyorum.Gerçekten okumak için,kendinizi geliştirmek,eğitmek için mi gidiyorsunuz,yoksa o pek de girmek istemediğiniz özgürlük konusu için mi?Eğer ikincisi ağır basıyorsa üniversite size hiç bir şey katmayacak demektir.Bol bol hatadan başka.
Burada özgürlükten kasıt, aslında tek başına ayakta durabilmek. Evet, ailenden ayrı özgürsün, hata da yapabilirsin hatta yapmalısın. Bunların hepsi birer tecrübe. Ailesinin yanında okuyup da, tonlarca hata yapan insanın olduğu da bir gerçek.
sanırım gençlerin bir çoğu ancak ev işlerini üniversitede yapmaya başlamış ne kadar komik
Evde yemeği de ben yaparım ütüyü de temizliği de
Annemi babamı özlememden başka bi dezavantajı olmayacak yani bana ki özlediğimde de zaten 1 buçuk saatlik yol biner gelirim.
tabi canım istanbulda olsan aynı şehir içinde 1.5-2 saat sürüyo başka bi semte gitmek.sınavların olmadığı zaman rahatlıkla gidersin.belki ders programın müsait olcak hafta içi bile baktın çok bunaldın çıkar gidersin.hem eskişehir tam öğrenci şehri ve çok güzel bi şehir,baya gelişmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?