Ben de şu an aynı durumu yaşıyorum, ankaradayım ve puanım eskişehiri tutuyor, babamla yaşadığım için ikna etmek biraz zor, ama artık belli bir yaşa geldiğimi ve hayatımı sadece beni dizinin dibinde görme isteği için çarçur etmeyeceğimi söyleyeceğim. Deneyip görmekten başka çaremiz yok
cnm eskişehir tam bir öğrenci şehridir.her türlü şey mevcuttur biliyorum.
bence sen yeterki gideyim ne olursa olsun gözüyle bakıyosun.
duygularını anlayabılıyorum bende aynılarını yaşadım.alttan derslerim kalmıştı zor zanaat söyleyebilmiştim aileme bir sene daha okumam gerektıgını.ve cok istıyodum 1 sene daha geçirmek o okudugum şehirde.
ve gittim.1 sene daha.sanki hiç bitmicek gibi sanki hep orada kalacakmışım geri gelmicekmişim zaman hiç geçmicek sandım.
şimdiki aklım olsaydı o geçen zamanda çalışırdım hem evlilik için hazırlık yapar hemde sıgortam ödenirdi bari. (karşı çıkan olabılır ama bunlar benım düşüncelerim)
yaşın çok genç.bende aynı seyleri yaşadım.
her ne kadar gitme deselerde sen hasta olup falan onları ikna edeceksin.
sonra gideceksın oraya ortamlara gıreceksin.hayatı goreceksın.
senın için çok iyi tecrube olacak..
belki okulunu bitereceksın belkıde yarım bırakacaksın.
sonra elbet bigün döneceksın baba evine.
öyle özgür olacagına çalış paranı kazan öyle daha iyi özgür olurusn cnm.
çünkü şimdi hayata atılmassan eskısehırden döndüğünde yenıden baslıcaksın hayata.
yanlış anlama beni.sen oraya gıdıp ortam gormek yaşamak arkadas edinmek istıyorsun.
kısacası özgurluk ıstıyorsun.
ama bu zaman gececek.
ben fikirlerimi yazdım.
çünkü aynılarını yaşadım.ee noldu geldim evlendim bile... çalısıyorum.
ben o okula gıtseydımde aynı yerde gıtmeseydımde suan aynı yerde calısıyor olacaktım.
hee bu arada eskısehır acık oğretım yazdın sanırım. o herkese çıkıyo zaten puanla değil bildiğim kadarıyla.
eğer 2 yıllık falansa gitme bence.
2 yılını ziyan etme. 2 yıllığın işe yarayacağını sanmıyorum cnm.
evlenınce herşey faklı oluyor guzelim.
keşke 3 sene orda duracagıma çalıssaydım yada bırıkım yapsaydım.3 yılım boşuna resmen.
hee noldu sadece hayatı öğrenıyosun.arkadaslıgı ayakta kalabılmeyi falan...
hayır tabii ki ne açıköğretim ya da 2 yıllık değil.Anadolu üniversitesi ve osmangazi üniversitesi 4 yıllık iktisat,maliye,işletme hayli hayli tutuyor.Ama söyledikleriniz çok ilginç doğrusu.Ben bir şey bilmeden nasıl çalışabilirim ki ? Ayrıca okul,dil kursu,biglisayar kursu derken (kısaca kendimi geliştirirken) çalışmaya vakit ayıracağımı sanmıyorum.Ki ailemde üniversiteden mezun olmadan çalışma konusuna sıcak bakmıyorlar
Ben de seneye gircem sınava hayırlısıyla.Aynı sorunu yaşıyorum .Ben Trakya'dayım istedigim okul İzmir 9 Eylül Üniversitesi
Uzaklık 12 saat filan . Ailemi nasıl ikna edicem hiç bilmiyorum. Her lafını açtıgımda babam biz de geliriz beraber gideriz diyor.Burada belli bi düzenimiz kendi evimiz var
Allah kolaylık versin sana . Umarım istedigin yere yerleşirsin.
Umarım.. Kendi ayaklarım üzerinde durabilmek için böyle bir tecrübem olmalı
benimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?