- 31 Mayıs 2016
- 794
- 822
- 53
- 29
- Konu Sahibi laviienrose
-
Hahahahahah
Merak etme yalnız değilsin.
Empati kurabilen her insan o ses türkiye izlerken kanal değiştiriyor.
İnsan olmaya devam ettiğin sürece, derdine çare yok:)
"Özellikle o ses türkiye izlerken mesela, birinin sesi kötüyse, onun yerine benutanıyorum "
Aynısı banada oluyor YouTube misal saçma bi video görünce utanıp anında kapatıyorum..
Ne hale geldi utanması gereken utanmıyor,Biz utanıyoruz aslında trajikomik
Empatide kendini aşmışsın
empati düzeyin çok fazla.
bi ara ben de kışın sokakta çakmak falan satan amcalara takmıştım. orda arkadaşlarla oturuyoruz keyifli muhabbetli içiyoruz, caddeden geçen amcayı görüp üzülür ağlardım.
gece çalışırken 2de 3te sokaktan geçen boza satan amcayı duyunca uykum da gelse çalışmaya devam ederdim o amca soğukta boza satarken sen sıcakta oturup çalışamıcak mısın derdim kendime.
bunun adı empati hatta ingilizce kelimesine göre sempati. (bize farklı geçmiş bu anlam)
Aaa ben bunu herkeste oluyor zannediyordum. Başkası adına utanmayan var mı ki :)
Niye utansınlar ki ama ya ben anlamadım.
Sapık, katil, hırsız, it kopuk utanmıyor bu ülkede.
Yüksek sesle konuşan ya da sesi çirkin olan birinden neden utanıyoruz ya da
neden onun utanmasını bekliyoruz?
Utanacak her şey bitti de oraya mı geldik?
Bende de var bu.
Başkasının adına utandıgım çok olmuştur.
Hatta birisi yanımda azarlandıgında yerin dibine girerim.
burcun ne?
Geçenlerde dizi izliyorum, karakterlerden biri rezil olurken ekrana bakamadım. Bana ne oluyorsa.
Aynı benhatta ortamı terk edemeyecek durumda isem şu emoji gibi oluyorum kulaklarımı tıkayıp la la la
Herkese merhaba, direkt konuya giriyorumm
Ya kızlar cidden delireceğim artık benŞöyle kısa kısa örneklerle anlatayım. Şirkette yeni bi kız başladı, adı x olsun, biraz sesli konuşuyor. Ama farkında değil ve herkes bundan şikayetçi x'i uyarıyor ama dikkat etmiyor. x'le de aram iyi. Yüksek sesle konuşmaya başladığında resmen yerin dibine girecek gibi oluyorum, biri her an bir laf edecek diye bekliyorum, artık kulaklık takıp oturuyorum
Ne bileyim biri biriyle önemli bir şey konuşacak stres yapıyor, bunu ben biliyorum ya mesela, o konuşana kadar heyecan yapıyorum, içim içime sığmıyor
Özellikle o ses türkiye izlerken mesela, birinin sesi kötüyse, onun yerine ben utanıyorum nasıl buraya çıktı diye. Delirdim herhalde ben artıkNe yapacağım ya nasıl geçecek bu
Fazla empati
Ben de aynı ne zaman bir taklit yapsa, şarkı söylese utancımdan ayaklarım büzüşüp halının altına giryo
enteresan bende ne cesaretli helal olsun diye bakıyorum olaya..
sesim kötüdür ve hiçbir güç çıkaramaz beni o yarışmaya :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?