Başkasının çocuğuna müdahale etmek

Evet o konuyu da hatırlıyorum zihniyetler hep aynı.bir de beğenmiyorsan yapma maaşını vergimle veriyoruz kısımları var ki çok komik

Aynen düzgün insan değilsek çocuklarınızı evde okutun sipariş üzerine öğretmen yok keşke bir gün yerime geçseniz bakalım nasılmış uzaktan çok kolay geliyor şimdi git

Aynen düzgün insan değilsek çocuklarınızı evde okutun sipariş üzerine öğretmen yok keşke bir gün yerime geçseniz bakalım nasılmış uzaktan çok kolay geliyor şimdi git

Tamam da yapmayın o zaman.Hayır kafanıza silah mı dayıyolar nedir bu tripler yani.Bi forum sitesinde denk geldiğiniz birine bile kin kusup çocuklardan yakınacak durumdaysanız gerçekten yapmayın yazık size de valla.

Gecen yakinlarimla dişardaydim, bir sey aliyorduk, onun sirasinda duruyorduk. 3-4 yaşinda bir kiz cocugu bize bakip ustumuze tukuruyor, aaa yapma ayip dedikce tukurmeye devam ediyor. Orda bana nasil bir sinir geldi anlatamam. Bi o cocuga baktim, bi de yanimdaki cocuguma. Annesi de cocugun yaninda durmus, cocugunun terbiyesizliyini umursamiyor. Konuyu niye anlattim bilmiyorum))))
Konuya gelirsek o kadar hassas olmayin konu sahibi, cocuk travma almaz. O anne de telaslanmis olmali ki, ses tonu azacik yukselmistir.
Bununla ilgili cok sey yazacaktim da useniyorum ((

Benim kızım 2 buçuk yaşında, oyun alanlarında, parklarda vs başka çocuklar varsa 1 metreden fazla mesafe bırakmıyorum kızımla arama. Dışardaki çocuklar çok saldırgan ve kızım kendini koruyabilecek güçte değil. Biri ona yaklaştığında ya da saldırdığında ellerini söz konusu kişiye doğru uzatıp “hayır” diye yüksek sesle tepki vermesini öğütlüyorum. Geceleri uyuturken kendini şiddete karşı çok iyi savunan kız çocuğu hikayeleri anlatıyorum(kendinden küçük kuzeninden çok şiddet gördü ve gecelerce uyuyamadı). Biz şiddetten bihaber yetiştirdiğimiz için doğal olarak çok narin, bunu kırmaya çalışıyorum.
Sürekli görüştüğümüz bir komşum var kızımdan biraz küçük bir kızı var. Benim çocuğum onun çocuğunu rahatsız ederse o müdahale ediyor, onun çocuğu benimkini rahatsız ederse ben uyarıyorum. (Komşumla böyle anlaştık) Burdaki mantık; hem herkes kendi çocuğuna “seni koruyorum, bi başına bırakmıyorum vs” mesajını versin, hem de bana göre çocuğa terbiye veren tek kişi annesi olmamalı(tabi ki yetiştiren anne, çoğunlukla o verecek terbiyeyi ama etraftan da bişeyler edinsin bu anlamda)

sen ne anlarsın ki medeniyetten

Görüyorum ki kuş kadar beyniniz varmış keşke onu da kendi sorunlarınızı çözmeye harcasaydınız noldu yani ah vah rezil oldum ne kadar aptalsın ya valla bu işsizlikle bu yaşa gelmek büyük başarı tebrikler

aa oyle yapılmaz derken kendısının beterını yapması
cocuklar bırbırının canını bılerek acıtacak seyler yapmadıgı surece mudahale etmıyorum ben
hep akran zorbalıgına maruz kalır kızım dayak yer elındekı oyuncagı yemegı alınır yınede ben mudahale etmem. orda kızımın yanına gıder onlarında duyacagı sekılde annecım bazı ınsanlar boyle ıste sen saygını sevgını kaybetme sana zarar verenlede oynama dıyorum oyle durumlarda... kendını savun dıyorum sık sık veya zarar verenden uzak dur dıyorum . onda da korkunc davranıyor anne babaları bana, nerdeyse benı dövecek tepkı verıyorlar dayak yıyen benım kız azar ısıtende benım cocuklarına bırsey dedıgım yok ama o lafım cok dokunuyor onlara ... sasırmıyordum yanı o aıleden o cocuk cıkar zaten

sızın cocugunuzun bır sucu yok bılerek ıtmıs dusurmus degıl dengesını tam saglayamayan cocuk zaten duser . kendı kendınede dusebılırdı. fazla tepkı vermıs kadın. sacmalamıs . ama sızde bukadar buyutmeyın sorun edılecek bırseyde yok .bukadar nazlı davrandıklarında cocuklarına ıyılık yapmıyorlar.sızde nazlı davranmayın . mudahale etmese cocuk kendı kendıne kalkar aglamaz bıle , anne oyle yapınca cocuk kotu bırsey oldu sanıp daha cok panıklemıstır hatta

Son düzenleme:
Tez konum saç baş yolan insanlar

Ha bu arada ben de senin yazdıklarını koymak isterdim ama bu forumda bana yaptığın gibi tek işin insanları gıcık etmek ve konularını sabote etmek olmuş maşallah kavga etmediğin konu yok senle daha fazla muhattap olmaya değmez engelliyorum canım başka kapıya

cocuk gercekten aılenın aynası

top havuzuna gıttık bugun. benım kız etrafa atılmıs topların hepsını topladı havuza koydu havuzda oynuyordu ıkı tane kızıda kendıne benzettı uc kız ceylan gıbı seke seke tum topları toplayıp guzelce oynamaya basladılar baska 2 cocuk geldı o toplarla savas yapmaya basladı bırbırlerının yuzune gozune atıyorlar. kızım rahatsız oldu havuzun ıcıne oturdu kalkamıyor kalkarsa yuzune carpacak. seslı bır sekılde su cocuklara bak geldıler huzur kacırdılar resmen dedım. aılelerden ses yok. cocuklar maganda gıbı topları ozellıkle yuzlerıne atıyor bırbırının. tekrar seslı soylendım. bu cocuklar kesın evde cocukluk yapamadıklarından dısarda boyle cozutuyorlar dedım ebeveynlerı kım acaba cocuklarına bırbırınıze zarar vermeden oynayın demıyor dedım esımle konusuyorum... hala ses yok

en son bırının gozune cok sert carptı cocuk agladı aglayan cocugun annesı mudahale ettı o yaramaz ıkı cocugun ebevynden hala ses yok

top havuzundan cıkarken gordum anne babasının kım oldugunu ben hayatımda boyle terbıyesız anne baba gormedım. kendı cocugunun gozune gelse orayı yakardı . oylelerının cocukları da bılerek zarar vermeye meyıllı oluyor ıste.

bencede cok basında durmamak gerek
kızım 2 yasını doldurdugundan berı hıc basında durmuyorum nerdeyse 4 yasında olacak
kendını savunmayı ogrenmesı lazım hayat evden ıbaret degıl cunku bu cocuk tek basına baska sehıre okumaya belkı yurt dısına gıdecek hep yanında olamam kı
gozumu ustunden asla ayırmam telefonla falan ılgılenmem hep gozum ustunde karsı bankta oturururum
her dusmesıne her aglamasına kosmam bırı canını acıtırsa destek olurum ama kendı sorununu cozmesını beklerım . yasım 33 kac sene yasarım omrum ne kadar bılmıyorum ıstıyorum kı yasadıgım surece cocugum cok guclu olsun yalnızlıgı zorlugu mucadeleyı ogrensın
cok duygusal cunku fazla duygusal ve bu hayat onun ıcın cok zor olur

Ben ediyorum çocuklara müdahale. Anne değilim, toplumda huzur içinde yaşamak istediğim için ediyorum çoğu zaman.
Başkası çocuğuma birşey demesin diyen varsa takip etsin çocuğunu, gerektiği yerde müdahale etsin. Öyle oturayım uzaktan keyfime bakayım ama ayranım dökülmesin yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…