- 31 Aralık 2017
- 12.133
- 32.162
- 548
- 36
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Saçını başını yolar vallasen ne anlarsın ki medeniyetten
Evet o konuyu da hatırlıyorum zihniyetler hep aynı.bir de beğenmiyorsan yapma maaşını vergimle veriyoruz kısımları var ki çok komikAh ah eskiye gittim yine. Bir zamanlar bir konu açılmıştı. Anaokulunda çocuk sanırım tuvaletini mi kaçırmış öyle bir şey olmuş. Öğretmende sanırım anneyi mi aramış yani kendisi değiştirmemiş çamaşırı yanlış hatırlamıyorsam. Orada çok tartışılmıştı bu konu.
Bir de şey vardı; Anne misiniz?Evet o konuyu da hatırlıyorum zihniyetler hep aynı.bir de beğenmiyorsan yapma maaşını vergimle veriyoruz kısımları var ki çok komik
Tez konum saç baş yolan insanlarAy Allah seniakademisyenlere taş çıkartır araştırma ruhun
Böyle geyik yaparsak tez konumuz birazdan mahpus damlarından nasıl kurtuluruz olacak yalnızTez konum saç baş yolan insanlar
Allah kurtarsın bacımBöyle geyik yaparsak tez konumuz birazdan mahpus damlarından nasıl kurtuluruz olacak yalnız
Zaten biz bize takılıyoruz konudaAllah kurtarsın bacımvaram gidem avluda volta atam
Aynen düzgün insan değilsek çocuklarınızı evde okutun sipariş üzerine öğretmen yok keşke bir gün yerime geçseniz bakalım nasılmış uzaktan çok kolay geliyor şimdi gitBence senin gibi bi öğretmen varken başında bekleyip kapıda bitmeleri çok yerinde olmuş.Üsluba bak senin kendine hayrın yok ki çocuklara olsun, yazık bunlara emanet çocuklar işte.Sonra neden buluttan nem kapıyosun ülkede düzgün insan mı kaldı acaba.
Öğretmenleri bakıcı olarak görmek
Aynen düzgün insan değilsek çocuklarınızı evde okutun sipariş üzerine öğretmen yok keşke bir gün yerime geçseniz bakalım nasılmış uzaktan çok kolay geliyor şimdi git
HahahahhahwhwBurada herkese saçını yolarım başını yolarım diye atarlanıyosun bize dert yanacağına kadını uyarsaydın. Gerçek hayatta sesin bi tarafına kaçıyo galiba
sen ne anlarsın ki medeniyetten
Tez konum saç baş yolan insanlar
cocuk gercekten aılenın aynasıAnlattıklarınıza değil de başlığa cevap veriyorum. Evet, müdahale ederim. Etmek istemem ama bazen gerekiyor işte. Daha dün bir kafede otururken bir tane çocuk kızımın yüzüne top havuzundan top atıp duruyordu. 2-3 dakika izledim, kızım kendi birşey desin diye bekledim ama diyemedi. Gelen topları kızarak, çocuğa gelmeyecek şekilde, havuza geri fırlattı. Yanlarına gidip, birlikte oynamak zorunda değilsiniz ama birbirinize zarar da vermemelisiniz dedim. Arkamı döner dönmez, çocuk devam etti. Bu sefer eşim kalktı, çocuğu uyardı. Yani bazen mecbur kalınıyor.
bencede cok basında durmamak gerekAnneler ya. Polemiğe girmek istemiyorum ama;
Çocuk bunlar,
Yaparak yapmamayı öğreniyorlar.
Türkiyede çocuklara daha ufacıkken bu müdahale başlıyor, sonra 20 yaşına gelince hala özgüvenleri gelişmemiş oluyor.
Biz çoğunluk elleşmiyoruz.
Yakın arkadaşlar buluştuğumuzda birbirlerine girseler de konu çok büyümediği sürece asla dokunmuyoruz. Ağlıyolar bağırıyolar, bi oyuncak için kavga ediyorlar yeri geliyor, yanlarına birimiz gidip, ne diyorduk diyo.
Bu oyuncağı alabilir miyim diye soruyo.
Diğeri hayır benim diyo mesela, bunun üzerine diğer anne diyor ki bak oyuncağıyla o oynuyor ve vermek istemiyor. Senin olsa sen ne hissederdin ? .....
yakın arkadaşı bi kere oğlumun kafasına demir bi arabayla vurdu mesela, kafası yarıldı çocuğumun. Asla müdahale etmedim, annesi özür diletti. Ben sdce oğlumu teselli ettim.
Bikaç hafta sonra bizimki de yuvada onu ısırmış, öyle ısıran bi oğlum yok.
Annesine yazıp özür diledim oğlum adına.
Yuvada da müdahale ancak kavga çok şiddete dökülürse ve aralarında çözülemese oluyormuş.
Müdahale edip durulursa çocuklar sebep sonuç ilişkilerini ve insan ilişkilerini daha geç öğreniyorlar diyor öğretmenler.
Yani bizim de kafamıza yattı. 11 aylıktan beri bu yuvada.
Asla da bi park alanında biyerde bi çocukla kavga etmedi oğlum, bunu alabilir miyim diyor. Hayır o benim derse bırakıyor. Çünkü arkasında ona destek çıkacak veya onu bi olaydan kurtaracak anne yok.. hiçbi çocuğa dayılık yapmıyor. Sınırlarını biliyor...
Herkesin yetiştirme tarzı farklı tabii ki. Ama ben bu şekli çok sevdim ve kafam rahat. Görebileceğim bi mesafede parkta diğer anne babalarla muhabbet ediyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?