başlık bile bulamıyorum

4 gramla mı çözülecek mesleği
Çok alemsin
Hazıra dağ dayanmaz
Ev geçindirince kendinde anlarsın

4 gramla olsa bunca insan maddi zorluk çekmezdi zaten
İşi olmayan adam evlenmesin zaten
Ailesine sırtını dayayacak
Sende kayınvalide ne dese yarabbi şükür çekmek zorunda kalacaksın
Neden, el mahkum çünkü

Dediğinize tamamen katılıyorum, bazı şeyler ters tepiyor.
Ben evlenirken altın sevmem(hakikaten de sevmem), yapmayın böyle şeylere gerek yok, babam 'kızım altın maltına değer vermez, takmaz yazık günah para vermeyin, bizde böyle şeyler ayıptır yapmayın boşuna' dedikçe inanın yağdırdılar.
Onlar aldıkça biz daha utandık utandıkça daha fazlasını aldılar.
Her geldiklerinde beni görmeye ya bilezik ya da başka bir altın taktılar.

Yani diyeceğim o ki, kimi 4 gramın hesabını yapıyor ama istediğine kavuşamıyor, kimi gerek yok dedikçe, karşı tarafı zora sokmak istemedikçe insanlar elinden gelenin daha fazlasını yapıyor.
Her zaman gönlü tok olmak kazandırıyor insana...

fena aile
ama nişanlınız onlardan da fena hani hiç mi arayı yumuşatmak için atılmadı hep mi ailem dedi adam

İleride pişman olucağın adım atma lütfen iyi tart düşün sonrası acı sonrası pişmanlığa dönüşüyor..

Aileyle kötü olur kadın.
Kocası iş acsın diye fazla altın ister kadın.
Yok araba vermedi diye abisine kızar kadın.
Yok nişan alışverişi annesi şöyle etti böyle etti diyen yine kadın.
Eeee evlenicek erkek nerde pardon?
Yoksa dilsiz,sağır,duymaz biriylemi evleniyosun sen.
Adamın işi yok öyle kabul etmişin zaten. neyin çabalaması bu?

Aynen aynen!!!!
Ayıptır söylemesi Rabbim gerçekten tok olana yağdırıyor.
Evlendim 1,5 seneyi geçti,her özel günümüzde yine mutlaka bir güzel takıyla gelir kocam da ailesi de...

Bişey istemiyorum tarak bile diyosun
Sonra bileziği 23 gram diye diretiyosun
Sende az değilsin
19 olsa ne oluyo o arada ki 4 gram olmadan mutlu olunmuyo mu
Haklısınız bence de..
Ama şu da var, 23 te anlaşmış gibi yapıp kuyumcuya gizlice 19 demek ayıp olmuş, adam gibi söyleselermiş ya

Yerinde olsam
Kayınvalide 23 değil artırın 30 ar gram olsun bile dese
Ben o kocayla evlenmem
Sorumsuz, işsiz, güçsüz, bir baltaya sap olamayıp ailesi ile benliğini kazanabilen ailesiz sıfır olan bi adamla
Ne evlenirim ne baba olmaya layık bulurum
Fazla açık yazdım ama gözünü aç biraz
Hayat 4 gram kadar ucuz ve kolay değil

Abisinin sınava gireceği belli değil miymiş? Hiç mi konuşulmamış bu, garip geldi bana. Nişan dururken sınav için arabayı vermemesi de garip geldi. Atlasın gitsin taksiye ne olacak.
Nişanlın biraz pısırık gibi görünüyor. E işi de yokmuş, ne yapmayı planlıyorsun ileride? Aile içinde sözü geçmiyor belli ki. İyi düşün derim. Hayata karşı dik durabilecek ağırlıkta bir eş gibi değil sanırım. Ölç tart, aşk sevgi biter, bunlar geçince soğumayacağın özellikleri olsun nişanlının.

istemeyen kıymet görmüyor haklısınız valla. benim de nişan alışverişim bile olmamıştı, toka tarak hesabına girmedik hiç:)

Burada okuduklarım bazen beni şaşırtıyor.
Aslında ilginç adetlerimiz var, bazıları gereksiz ve huzur bozucu.

Şimdi düşünüyorum da nişanlığımı kendim diktirdim, nişan başı ve düğün başı için kuaför masrafımı kendim ödedim. Gelinliğin ayakkabısını kendim aldım.

Eşim sadece gelinlik almıştır bana. Bir de 14 ayar bir set. Kaynanam 1 tane bilezik taktı nişanda, onu geri verdim düğünden önce, düğünde yine onu taktı. Kaynanamın kına gecemde elime koyacağı altını bile ben verdim eşime, annen bunu koysun diye.

Eşime damatlık aldım, Nişantaşı'nda ünlü bir modaevinden. Gelinlik fiyatı ile aynı idi.

Haklısınız bence de..
Ama şu da var, 23 te anlaşmış gibi yapıp kuyumcuya gizlice 19 demek ayıp olmuş, adam gibi söyleselermiş ya
İsterse 23 az gelir benim ay parçası gelinime 30 ar yap pişt kuyumcu desinler
Oğlunun bir işi bile yoksa ben evlenmem
Sorumsuz insanı kambur diye taşıyamam

Damat damat değil konuk oyuncu mübarek
Ne arabadan haberi var ne kuyumcudan

Ah ah nisanda böyleyse evlilik arifesi ve düğünden sonrasını düşünemiyorum bile.

İsterse 23 az gelir benim ay parçası gelinime 30 ar yap pişt kuyumcu desinler
Oğlunun bir işi bile yoksa ben evlenmem
Sorumsuz insanı kambur diye taşıyamam
Mesajımı düzenlemek üzereydim ki cevap yazdınız..
Yanlış okumuşum ben, söz vermemişler zaten...
Katılıyorum aynen..

Babanın yaptığı 23 gramdan 7 adet bileziği de istersen götürme
2 adet düğünde taksın annen baban diğerleir onlarda kalsın
Senin işsiz koca onları da yer, sonra kinlenirsin kayınvalide 19 verdi de babam 23 lük verdi diye
Hazırcı kocaya toz konmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…