4 gramla mı çözülecek mesleğiEğer bana gelip deselerdiki kızım biz bunu 19 gram alalım kimse onlara 23 diye diretmezdi bu birincisi.
İkincisi ise burda söz konusu olan orada benden gizli bir şey yapmaya çalışmaları.
Üçüncüsü ise benimle alışverişe çıktılarsa bu düğün alışverişidir alınacaklar bellidir. Baştan oturulup konuşulur. Hélède kıyamayıp hiç bir şeyin fazlasına kaçmak istemeyen birisine karşı bu yapılmaz.
Dördüncüsü ise ; bir tek bileziklerde lafımdan dönmedim onunda sebebi nişanlımın belli bi mesleği olmadığı ilerde bi iş kurmak istediği içindi
Dediğinize tamamen katılıyorum, bazı şeyler ters tepiyor.Ben belki gelinime 30 ar gramlık alırım durumum varsa
Ama gelinim 23 gram diye kuyumcuyu tembihleyip durursa bilerek daha az grama düşerim
İşin gramına kadar didiklemek küçük hesaplara girmek art niyetli gelir bana çünkü
Tarak istemedim, havlu verdimle olmuyo
4 er gramlar daha fazla tutmuyo mu, sende uyanıksın vesselam
Her iş kuranda köşeyi dönüyo sankiMesleği olmayan adama ne işi kuracaksınız Allah aşkına bileziklerle?
Koca adam olmuştur o,bu saatten sonra ne iş öğrenecek ayol?
Ben de 10 sene önce evlenirken hiç bir şey istememiştim.
Bir daha evlenirsem tanesi 100 gr'dan 5 tane isteyeceğim.
Konu açmanın vaktidir o vakitistemeyen kıymet görmüyor haklısınız valla. benim de nişan alışverişim bile olmamıştı, toka tarak hesabına girmedik hiç:)
Aynen aynen!!!!Dediğinize tamamen katılıyorum, bazı şeyler ters tepiyor.
Ben evlenirken altın sevmem(hakikaten de sevmem), yapmayın böyle şeylere gerek yok, babam 'kızım altın maltına değer vermez, takmaz yazık günah para vermeyin, bizde böyle şeyler ayıptır yapmayın boşuna' dedikçe inanın yağdırdılar.
Onlar aldıkça biz daha utandık utandıkça daha fazlasını aldılar.
Her geldiklerinde beni görmeye ya bilezik ya da başka bir altın taktılar.
Yani diyeceğim o ki, kimi 4 gramın hesabını yapıyor ama istediğine kavuşamıyor, kimi gerek yok dedikçe, karşı tarafı zora sokmak istemedikçe insanlar elinden gelenin daha fazlasını yapıyor.
Her zaman gönlü tok olmak kazandırıyor insana...
Haklısınız bence de..Bişey istemiyorum tarak bile diyosun
Sonra bileziği 23 gram diye diretiyosun
Sende az değilsin
19 olsa ne oluyo o arada ki 4 gram olmadan mutlu olunmuyo mu
istemeyen kıymet görmüyor haklısınız valla. benim de nişan alışverişim bile olmamıştı, toka tarak hesabına girmedik hiç:)
İsterse 23 az gelir benim ay parçası gelinime 30 ar yap pişt kuyumcu desinlerHaklısınız bence de..
Ama şu da var, 23 te anlaşmış gibi yapıp kuyumcuya gizlice 19 demek ayıp olmuş, adam gibi söyleselermiş ya
Damat damat değil konuk oyuncu mübarekAbisinin sınava gireceği belli değil miymiş? Hiç mi konuşulmamış bu, garip geldi bana. Nişan dururken sınav için arabayı vermemesi de garip geldi. Atlasın gitsin taksiye ne olacak.
Nişanlın biraz pısırık gibi görünüyor. E işi de yokmuş, ne yapmayı planlıyorsun ileride? Aile içinde sözü geçmiyor belli ki. İyi düşün derim. Hayata karşı dik durabilecek ağırlıkta bir eş gibi değil sanırım. Ölç tart, aşk sevgi biter, bunlar geçince soğumayacağın özellikleri olsun nişanlının.
Ah ah nisanda böyleyse evlilik arifesi ve düğünden sonrasını düşünemiyorum bile.Arkadaslar Merhaba. Nişanım vardı geçen hafta. Ama gelin görün ki nişan saatine kadar aksilikler yüzünden kuaförde bile ağlıyordum. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Alışveriş berbattı, nişan berbattı. Halbuki ben her şeyi planlamıştım. Alışverişe çıktık hiç bir şeyin pahalisina gitmedim bir şey beğendiğimde ben bunu beğendim demeden önce ilk fiyatını sordum uygunsa bu güzel dedim. Terlikmiş tarakmış o tarz hiç bir şey aldırmadım. Eşarp havlu falan konur ya onları bile kendi evimden koydum öyle getirin dedim. Çünkü sadece karşıma 3 tane eski havlulardan çıkarmıştı kayınvalidem. Babamla 7 tane bilezik yaptık tanesi 23 gramdan. Onlardanda tanesi 23 gram olmasını istemiştik. Kuyumcuya gittik 3 kere 23 gram dememe rağmen biz kupelere bakarken oradaki adama gizlice 19 gram olsun dediğini duydum Kayınpederimin. Durumu yok desem evleri var bir sürü. Hemde yetmez gibi nişan arifesinde ikinci yazlığı ve 80 milyara araba aldılar. Demek istediğim şu durumları varken bana neden böyle yaptılar. Alışverişte annem bohça seti gördü satıcı kıza yavrum bu ne dedi. Kız anlatıp 200 lira deyince hemen atladı kayınvalide buna gerek yok diye. Bu gibi çok şey yaşandı. Nişan günü nişanlıma evde araba var diye araba kiralatmadılar. Ama nişan sabahi abisi arabayi vermedi. Hemde sınava gideceği için vermedi. O kadar berbattıki her şey ağzımı açsam ben suçluyum. Ne yapacağım nasıl davranacağım bilmiyorum. Nişanlım ise sadece susuyor yeri geldiğinde ailesini savunuyor. Mesela araba konusunda ailen neden abine bir şey demedi dediğimde ne desinler diye tepeme çıkıyor.
Mesajımı düzenlemek üzereydim ki cevap yazdınız..İsterse 23 az gelir benim ay parçası gelinime 30 ar yap pişt kuyumcu desinler
Oğlunun bir işi bile yoksa ben evlenmem
Sorumsuz insanı kambur diye taşıyamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?