Baslik bulamadim.

Zaten bensiz gitmiyor. Gidersek birlikte . Kalirsakta birlikte. Oglumuz var. 1 gun bile gormese yapamazlar. Acaba esimin gelecegi ilemi oynuyorum.
eşinin geleceği diye bir şey yok canım. o gelecek hepinizin. ben parada gözü olan bir insan değilimdir. evimde yiyecek yemeğim olsun yeter diye düşünürüm. 5 yıl cok üzün bir süre. eşin için çok sorun olacağını sanmam ama ülkemizde bile kadın olarak yaşamak bu kadar zorken Arabistanı düşünmek bile istemiyorum. kazanılacak para mı önemli yoksa huzur mutluluk güven duygusu mu?

Allah'ım keşke böyle bir imkan çıksa karşımıza, hiç tereddüt etmez giderdim.
Daha önce umre ziyareti için gitmişliğim var, Cidde havalimanına inmiştik oradan Mekke yaklaşık 4 saat falandı yanlış hatırlamıyorsam.
Orada yaşasam her ay Mekkeye muhakkak giderdim, oradaki aşk hiç bir yerde yok.
Rabbım herkese nasip etmez.

Bence sartlari cok iyi gercekten bence gidip para biriktirin bir sure

Esim arkadadi ile konusmus. Ust duzey yoneticileri ve muhendistler compound denen yerlerde oturiyorlarmis. Icinde spor salonu havuz cafeler varmis. Hatta kadinlar sort ile dolasabiliyormus. Bunu ogrenmem cok iyi oldu. Allahim hayirlisini versin.

Orada yasayan turkler veya tanidigi olanlar muhakkak vardir.Orada yasam ile ilgili internetten ziyade yasayanlardan bilgi almalisiniz.

Sanirim sizi hatirladim:)
Umarim en dogru karari verirsiniz.Hakkinizda hayirlisi olsun.

Cidde nasıl bir yer tam bilemiyorum ama Türkiye'den daha iyi bir yer olduğunu da sanmıyorum. 5 yıl uzun bir süre. Sadece para için 5 yıl boyunca kültür olarak bizden oldukça farklı bir ülkede yaşamaya değer mi? Bence değmez. Allah gecinden versin ama hayat kısa. 5 sene sonra hayatın ne getireceği bilinmez, o yüzden burada da durumunuz iyiyse "daha iyi" için böyle bir riske gerçekten gerek olmadığını düşünüyorum. Umarım hakkınızdaki en hayırlı kararı verirsiniz.

Ilk once esim gidecek . Bakicak ondan sonra karar verecegiz . Boyle dusunduk

Bence mutlu olacaksınız. Eşin de sen de çocuğun da.
Hakkınızda hayırlısı.

orayı arayın

en net bilgi orda yaşayanlarda

burası anladığım kadarı ile büyük bir teşkilat

internette numarası vardır

sizin de amerika geçmişiniz olduğuna göre ingilizceniz var, makale yazmıyacaksınız zaten hayat hakkında konuşacaksınız

soracaksınız anlatacaklar

onlardan bilgi alamıyorsanız elçilik olmadı konsolosluk vs arayın güncel bilgi orada olanlarda

6-7 yıl önce annemin arkadaşının kızı Şam'da elçilik çalışanı idi tüm sülalesi yanına gezmeye gitti öve öve bitiremediler bir de bugün, suriye nin hali perişan yarın ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz

bence önce biraz daha bilgi edinin sonra da deneyin görün

ülke değişikliği zor ama geleceğiniz söz konusu olunca neden olmasın.
Hakkınızda hayırlısı..

Cocugunuzu uluslararasi Amerikan expat okulu varsa yazdirabilirsiniz. Ancak onun gorus acisinin nasil gelismesini istiyorsunuz? Petrol zengini kultursuzluguyle yogurularak mi? Eger sizin icin OK se, size bir onerim var. Bir universite ile doktora icin anlasin. Doktoraniz sosyal bilimler sahasindaysa, onu evden yapanbilirsiniz. Ara sira supervisorunuzla skype yaparsiniz. Bu bes senenin sikintisini byle degerlendirirsiniz. Hem esiniz iyi maas olur, hem de siz de gelismis olursunuz.
Ancak yillardir expat olmus birisi olarak sun soyleyeyim. AVMlerde uzerinde takilar marka ipek carsaflar bir ton parfum sikip gezinmek zanneden uber geri bir paratapar toplumda bir saniye durmak istemezdim. Bunalima girersiniz simdiden soyleyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…