• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baslik bulamadim.

Bizim komsumuzun kizi cidde de yasiyor. Babasi da oraya tasindi. Kizi da hafizdi. Ve haremlik selamlik yasiyorlardi. Onun icin sorun olmadi cunku burda da boyle yasiyordu. O da esinin isi dolayisiyla gitmisti.

Bence gitmeyin. Zira okuduklarımdan çıkardığım kadarıyla değişime kapalısınız biraz. En kötü ne olabilir ki yani, neticede o ülke vatandaşı olmayacaksınız, temelli gitmiyorsunuz. Şartları aileyi götüremeyecek kadar kötü olsa eşinizin görüştüğü kurum bunu belirtirdi "ailenizi getirmenizi tavsiye etmiyoruz" diyerek. Bi tarafta çarşaf bir tarafta plaj diyorsunuz; Türkiye'de de durum böyle değil mi zaten? Şartlarımızı kendimiz belirleyemesek bile şartlardan bize uyana yönelebiliriz. Çocuğunuz ne olur, farklı milletlerden bireylerin bakış açılarını, kültürlerini görerek büyür ve daha "dünya vatandaşı" olur. Belki ilk başlarda dil engeline kısmen takılsa bile sizden çok çok daha kısa sürede aşacaktır, bunu bir dil eğitimcisi olarak söylüyorum. Ayrıca benim eşim şu an Güney Irak'ta bir çölde çalışıyor, ardından yine Irak'ta başka bir bölgeye geçecek ve kesinlikle gitmeyi düşünüyorum. Bazı fırsatlar az geliyor insanın ayağına.

Şehir ile ilgili genel araştırmanızı İngilizce üzerinden yapmanızı tavsiye ederim. Oraya yerleşmiş yabancıların bloglarına falan göz atarsanız çok daha faydalı bilgiler edinebilirsiniz bence.
Sizin tavsiyeniz gitip kendim gorup degerlendirmem heralde.

Sizin tavsiyeniz gitip kendim gorup degerlendirmem heralde.

Kesinlikle gidip görmeniz taraftarıyım. Herkesin beğenileri, değer yargıları, öncelikleri farklı neticede. Benim çok beğendiğime burun kıvırabilirsiniz, sizin çok beğendiğiniz bana hiç hitap etmez. O nedenle böyle hayati bir konuda asla başkasının fikriyle hareket etmezdim. Hatta yerinizde olsam eşimle birkaç günlüğüne gider gelirim bile yani, insan sınav günü stres olmamak için sınav yerini önceden gidip görüyor bazen :KK66: Ki bu da basit bir karar değil anladığım kadarıyla sizin için. Umarım içinize en sinecek kararı verirsiniz.

eşinizin kariyeri imiş bunun ucundaki artı oğlunuzun eğitimi

Amerikaya gitmişsiniz Cidde ye de gidin bence

yabancılar ile ilgili siteler yok mu bir de sonuçta kurumun Cidde numarasını arayın sorun orda olan kişilere; canlı yayın yapsınlar

nerde yaşanır nasıl yaşanır vs vs

X şehrine bile eşleri çocukları götürülmeyen bir ülkede yaşadığımızı; dolmuştaki kızlara tecavüz edilip öldürüldüğünü; gece sokağa çıkınca direkt o... olduğumuzu unutup orada ikinci sınıf olacağız diye şimdiden dertlenmeyin derim ben

Benim böyle durumlarda düșüncem, anca beraber kanca beraber.
Bence verilen imkana bir șans vermelisin, git gör olmassa yapamassan en kötü ihtimal geri dönüş yaparsın(ız). Ama asla denemedim demessin canım.

Gercekten bizim icin cok onemlu bir karar. Esim kabul gordugunden beridir ne yerdeyiz ne gokte. Esim cokk ama cok mutlu . Benim bir diger korkum oglum. Oglumun en guzel yillarinda onu da kendim gibi eve hapsetmek istemiyorum. Sosyal aktiveleri olsun. Kendini her alanda gelustirsin istiyorum.

Gercekten bizim icin cok onemlu bir karar. Esim kabul gordugunden beridir ne yerdeyiz ne gokte. Esim cokk ama cok mutlu . Benim bir diger korkum oglum. Oglumun en guzel yillarinda onu da kendim gibi eve hapsetmek istemiyorum. Sosyal aktiveleri olsun. Kendini her alanda gelustirsin istiyorum.
Kabul ettiniz mi

para her kapıyı açar

orda da vardır spor salonları oyun alanları vs vs

burda saati 15 Tl oyuncafe dedilen yerlerin orda da vardır

ayrıca okula gidecek zaten hafta sonu da ilecek gezersiniz

biz türkiyede hafta içi çocuğu nereye götürebiliyoruz ki

en fazla yazın sitenin bahçesi vardı hava soğudu o da yok

yabancı olunca ilişki kurmak daha kolay

türk arkadaşlarımız var 5-6 yıl amerika'da yaşadılar sonra buraya geldiler,

birçok kişi ile tanıştılar sokakta arkadaş oldular

ben 10 yıldırbu şehirdeyim sokakta kimse ile tanşmadım

Amerika'da herkes yabancı olduğu için böyle tanışmak vs alışkanlık olmuş Hintli aile bile bulmuşlardı evlerine falan gidip geliyorlar

orda da yabancılar arasında ilişkiler yoğun olur çok kültürlü olursunuz

diliniz yoksa da öğrenirsiniz okul kurs vs vardır yani; çocuk okula siz kursa

Ben calismiyorum. 5 yasinda oglum var. En fazla 5 yil kadar diyelum. Ama korkum gidersek esimin birdaha donmek istemez. Buradaki isinden memnun degil.
Ailecek gidin ne güzel rahat isse

Neden esıne destek olmuyorsun?bellıkı bu onun hayalı sen onun ayagına bag olrsan zamanla senden nefret etmeye baslayacak cunkı hayallerıne engel oluyorsun

Ya Türkiye'yi sevmeyip Arabistan'a gitmek de ayrı bir kafa, çöl oralar ya bak bizim komşumuz orada yaşıyordu kocasının işi yüzünden kadın kara çarşaflara girip geziyordu depresyona girmişti artık, bir de Riyad'a da gitmiyorsun yapma etme. Nerede harcayacaksın orada parayı? Kocanın izni olmadan yurtdışına çıkamazsın aileni görmeni istemezse o izin vermeden asla gidemezsin bak yakma kendi başını bile isteye. Sakın gitme.
Gerçi Cidde güzel görünüyor ama kara çarşaflara mahkumsun eşin dönmek istemezse. Çocuğunu alıp götüremezsin hiçbir yere onun izni olmadan.

Yanlis anlama benim enistemde dubai ye gitmisti. Gidis o gidis. Coluk cocuk buyudu askere gitti geldiler yuva kurmaya basladilar hala yok.ilkokula gidiyorlardi gittiginde. Annesi babasi oldi yine gelmedi. Teyzem babasiz buyuttu onlari. Cok zorluklar cekti. Hepsi boyle demiyorum gidenlerin yanlis anlasilmasin. Az alsin ama evinde olsun isterdim ben.

Yanlis anlama benim enistemde dubai ye gitmisti. Gidis o gidis. Coluk cocuk buyudu askere gitti geldiler yuva kurmaya basladilar hala yok.ilkokula gidiyorlardi gittiginde. Annesi babasi oldi yine gelmedi. Teyzem babasiz buyuttu onlari. Cok zorluklar cekti. Hepsi boyle demiyorum gidenlerin yanlis anlasilmasin. Az alsin ama evinde olsun isterdim ben.
Esim tek gitmiycek. Gidersek birlikte. Kalirsakta birlikte. Ben gitme tarafi degilim. Kafam karisik. Acaba esimin kariyerine engelmi oluyorum diye dusuncelerim var.

Kocan buraya dönmek istemezse onun izni olmadan havaalanı kapılarında ağlarsın. Avrupa'ya gitmiyorsun Uzak Doğu'ya gitmiyorsun şeriat kurallarını biliyoruz hepimiz.
Kızım ileride Arap ülkesine gitse yaşamak için, hastalıktan yataklara düşerim kimse de kaldıramaz beni.

Yakın bir arkadaşım Cidde ye gitmişti eşiyle.
Hayattan ne beklediğine göre değişir isteklerin.

Mesela orda her yerden alışveriş yapamazsın, tek başına gezemezsin. Araba kullanamazsın. Bunların hepsi sadece "kadın" olduğun için.

Ama dersen ki zaten Türkiye de sadece haftasonlatı o da eşimle gezmelere gidiyorum, araba kullanma tek başına takılma huyum yok, o zaman derim ki hiç durma git. Para biriktirin dönünce burda hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.

Ben tam bir feministim, örtülüyüm de.
Orda tek zorlanacağım şey kadınlara yapılan haksız muamele olurdu.

Tüm gün evde kocanın işten dönmesini bekleyebilene süper fırsat.

Senin hayatın nasıl? altop altop

Yemenle savaş halinde bunu bil arada bomba düşüyor bir de isid canlı bomba saldırıları var bunları da araştır

Gitmek istiyorum ama korkuyorum. Yasamak zordur diye dusunuyorumm
Bes kati maas verdiklerine gore kimsenin kolay kolay gitmek isteyecegi bir yer degil demekki
Adamlar beş kati maaş veriyorlarki gitmeniz için sebep olsun

Back
X