Kızlar mutlaka yorumlarınızı bekliyorum bu konuyla ilgili
belki hatırlayanlar olacaktır. daha önce söz meselesiyle ilgili bir başlık açmıştım. 5 senedir birlikte oldugum erkek arkadaşımla önümüzdeki bahara havalar düzelince ailelerimize niyetlerimizi bildirmeye karar verdik. (aileler uzak şehirlerde)
Daha önce erkek arkadaşımın annesi, ablası, abisi ve abisinin hanımıyla tanıştık. Beni abisinin düğününe de davet ettiler, ben erkek arkadasımla aynı şehirde tek başıma yaşayan biriyim, kayınvalidem sağolsun kendi kış hazırlıklarından bana da göndermiş bende şehir dışına yada memlekete gidip geldikçe elimden geldiğince hediye getiririm. Bayramda bayramlığımı aldırır erkek arkadasıma falan filan. Daha aramızda resmi bir durum olmamasına rağmen kadın düşünür eder yani sağolsun.
Neyse arkadaşlar asıl konu erkek arkadaşımla daha önceden de konustugumuz bir konu olan kapanma konusu. Ben başı açık bir bayanım ama kılığım kıyafetime dikkat ederim açık giyinmem. Ailem de ne ablamı ne beni bugün kadar başörtüsü konusunda hiçbirşekilde zorlamadı. Babam bu konuda hep zorla birşey yaptırmanın hiçbir anlamı olmaz, içinizden gelirse kapanırsınız, aklı başında insanlarsınız derdi. Öyle de oldu, bu konuda ailemiz bizi zorlamadı. Ailem, sülalemde açık pek kimse yok. ablam ben birde amcamın kızı açığız. onun dısındakiler başörtülü ama aşırı kapalı, tesettürlü değil.
Erkek arkadaşımın ailesinde de açık kimse yok. Sadece halasının 1 gelini açık. Bana daha önce sormuştu kapanma konusunda ne düşünüyorsun diye bende söylemiştim asla kapanmam demem ilerde ne olur bilemem çünkü ama yakın zamanda kapanmayı düşünmüyorum öyle bir fikre hiç kapılmadım demiştim. O da bu konuda üstüme gelmedi. Kapanmanı tabiki isterdim ama zorla olacak birşey değil bu sonucta demişti.
Abisinin hanımıda evlendiğinde açıktı ama evlendikten sonra kapandı. Zorlama mı oldu abin mi istedi kapanması doğru söyle dedim yok kendisi istemiş kimse birşey söylemedi bizden dedi. Peki benim açık olmam ailen için sorun yaratır mı ilerde demiştim. Yo zannetmiyorum ben sonuçta seni böyle beğendim aldım demişti. Bugün annesi sormuş Frizya başını kapatacak mı diye. Açık mı kalacak öyle mi evleneceksiniz demiş. Erkek arkadaşımda evet açık olacak, kapanmayı düşünmüyor şimdilik ilerisini bilemem demiş. Sorun olur mu bu ilerde diye tekrar sordum. Benden kapanmamı isterler mi dedim. Zannetmem ya dedi ama kendiside net emin olamadı.
Kızlar bu sıkıntıyı yaşayan var mı aranızda. Asla kapanmam diyen biri değilim belki ilerde evlendikten sonra bilemiyorum düşüncelerim değişir mi kapanabilirim belkide. Ama kapanmayadabilirim. Ve bana bu konuda baskı yapılırsa kötü olur. Eğer ki yarın birgün direk bana kapanmayı düşünmüyor musun diye sorarlarsa nasıl onları kırmadan bu konuyu açıklayabilirim ? Yukarıda da bahsettiğim gibi kayınvalidem daha şimdiden mecbur olamamsına rağmen elinden geldiğince bana yardımcı olan düşünen birisi. Kesinlikle kırmak istemiyorum çünkü kırılmayı hakeden insanlar değiller. Ailemden uzak bir şehire gelin olucam Allah nasip ederse ve kendi ailem uzakta olduğu için bu aileye sarılıcam. Ve şimşekleri de üzerime çekmek istemiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum kızlar.
Doğmamış çocuğa don biçmek olmuş sizinki biraz :s Kime niye sorun olsun, kim niye baskı yapsın, cocuk acıkca olmaz demiş. Ayrıca niye birilerine sığınasınız ki, mutlu mesut yaşayıp gideceksiniz.
Canım bana kalırsa içinden ne geliyorsa ve ne zaman geliyorsa öyle yap..Bence bu işler içten gelerek olur...Açıksın diye seni kimse bu şekilde zorla kapatmamalı...Bak ben kapalıyım...Ama kendi isteğimle kapandım...Zorla kapansaydım hiç yapamazdım eminim..Kapalılık çok güzel bi duygu...Çok rahat hissediyor insan kendisini..Ama bunun yanında biraz da sorumluluk gerektiren birşey....Duyup görüyorsundur kapalılar hakkında konuşulan olumsuzlukları...Bunlara göğüs gerebilmek ve diğer kapalılara da malolacak durumlara karşı insan dikkatli olmak zorunda...Ben sevgilimle yürürken bile bunu gözetmeye çalışıyorum örneğin..Başkalarına da laf gelmesin diye ..Ama isteyerek kapanırsan bunlar hiç sorun olmaz o zaman....Mutlu olursun huzurlu olursun....
Ayrıca herkes kendinden sorumludur...Ben kapalıyım ben de erkek arkadaşımla sorun yaşıyorum kıyafet yüzünden...Neden diyeceksin...Kıyafetlerimi beğenmez yok etek giy yok uzun hırka giy üstüne falan filan...Yani aslında olay başkasına müdahale etme isteğinden geçiyor hepsi bu...
canım nasıl olsa henüz böyle birşey olmamış.olmaz belkide.sen giysilerine dikkat ettiğin sürece heralde müdahale etmezler.söyleyecek olurlarsa da tatlı dille henüz düşünmüyorum dersin.kırılmazlar heralde.ayrıca bu konuda şunu söylemek istiyorum sözüm meclisten dışarı da,niye insanlar eşinin veya gelininin kapanmasını isterki.bunun sebebi nedir.bi insan dindardır.dini kurallara uyan bir eş veya gelin istiyordur.tabiki olabilir.ama hiç namaz kılıyormusun,oruç tutuyormusun bunları yapmıyorsan evlenemem diyen yok.kapalı ol da istersen namaz kılma.yani dışardan dindar gözük gerçekte dindar olmasan da olur.deli oluyorum bu konuya ya ben de
canım şöyle söyleyeyim düşüncelerimiz neredeyse aynı ya da aynıydı mı demeliyim bilemedim şimdi.
Ben de mümkün mertebe dinimin gereklerini yerine getirmeye çalışan bir bayanım ancak açığım.
Benim ailemde de hem kapalı hem açık var, hatta en uç noktalar bile mevcut.
Sevgilimin ailesi kapalı, muhafazakar baya.
Ailesiyle henüz tanışmadım ama annesinin ilk sorularından birisi "kapalı mı" olmuş, ama sevgilimin söylediğine göre çok ılımlı insanlarmış ne kadar doğru bilemem.
Gelgelelim asıl meseleye.Ben de başlarda hep ucu açık konuşurdum, işte ilerde kapanabilirim belli olmaz, asla kapanamama gibi bir düşüncem yok, giyimim konusunda dikkatliyim vs.
Hala da öyle olduğumu düşünüyorum ama erkek arkadaşıma dikkat ediyorum ya da edeceğim dedikçe karışmalarının bir sonu gelmedi.
Yahu ben kısa kollu giyiyorum, onla tanıştığımda da giyerdim sonra ne oldu bilmem gözleri mi yeni görmeye başladı nedir adam benim tişörtlerime bulaşmaya başladı sonunu getiremedim.
Askılı giymem maksimum kısa kol giyerim, derin dekolte mini asla yok ki midi etek bile giymiyorum, çok dar şeyleri sevmem dar pantolonlarımı tuniklerle giyerim ama yok ben onun huyuna suyuna gittikçe o daha da baskı kurmaya çalıştı.
Ben de en sonunda patladım, "ben sana yalan söyledim aslında benim kapalılıkla uzaktan yakından alakam yok sırf senin gönlün hoş olsun diye öyle dedim"
İnanın yapacak başka şeyim kalmadı, o kadar bunalmıştım ki.Rest çekmek zorunda kaldım."Beni böyle gördün beğendin, o zaman gözünü boyamadım" böyle devam etmek istiyorsan edelim yoksa ben dayanamayacağım.Zaten başlarda kılığıma kıyafetime takmazdı sonra sonra benim de aynı kafada ama biraz daha rahat olduğumu anlayınca müdahaleler başladı, sonu gelmedi bir süre.
Ben de çözümü rest çekmekte buldum, şimdi bir nebze daha iyi ama yine de beni arada deli edebiliyor.Haa tabi ben de bu kapanma mevzusundan da iyice soğudum, o üzerime geldikçe inatlaştığım bile oluyor canıma tak ediyor bazen Allah affetsin.
canım sorun olacağını düşünmüyorum.anlatıkların kadarıyla kayınvaliden anlayışlı insan.rahat ol bence.
işte bunu bizler böyle düşünüyoruz canım
eskiler kendileri nasıl görüyorsa sanırım kendisinden sonrakilere de öyle uygulamak istiyor, yada baska sebepleride var mı bilemiyorum,
henüz erken bunları konusmam yada sizlere sormam için gibi görünebilir ama onlar bunu şimdiden soruyorlarsa bu şimdi konusulmalıdır gibi geldi bana.
çünkü erkek arkadasımın ailesinde akrabaları da biliyorlar beni. bu konu demekki kendi aralarında konusulmus ki erkek arkadasıma da sordular bunu diye düşünüyorum.
yorumun için teşekkur ederim.
canım aynen bizim durumumuzda. bir ara kıyafetlerime çok takmaya basladı bende bunaldım bir süre. en sonunda beğenmiyorsan beğendiğini göster alalaım giyeyim dedim. tamam dedi bir kaç kere birlikte cıktık alısverişe. baktı vitrinler benim üstümdekilerden daha vahim durumda, tesettür magazalarının kıyafetleri de benim üzerimde biraz garip kaldı o da anladı sonunda. bak dedim gördün mü sen bile bulamıyorsun begenemiyorsun onun şusu bunun busu diye, bide bana diyorsun sen bilerek seçip almıyorsun diye diyordun dedim. Azaldı karısmaları. sonra bir ara gene mızıklanacak oldu bende onun kıyafetlerine laf söyledim bir sürü. şimdi karısmıyor çok şükür.
umarım ilerde de sorun cıkmaz bu konuda çünkü birazda yalnız yasayan bir bayan olmamdan ötürü (yaşadıgım şehirde biraz dikkat cekiyor yalnız bayan) kendime laf getirmemek için özen gösteren biriyim.
Kırmızı yerler birebir aynı.Geçen yaz tuttu beni kolumdan alışverişe çıktık, uzun kollu ince bişi alcaktı bana yaz günü hırkalarla gezmeme gönlü razı olmadı(!) daha doğrusu benim sabrım taşmaya başlamıştı da kendince çözüm üretti.
Yani asıl sorun ne biliyor musun, yanlış anlama kendimi övmek için söylemiyorum ama insanlar, özellikle de büyüklerim benden hoşnutturlar.Gerek ahlakım, terbiyem, oturup kalkmam konuşmam, başarılarım olsun gerekse kılık kıyafetim olsun insanlar beni kendi kızlarına örnek gösterirler ve ben de senin gibi kesinlikle kendime laf ettirmem, yaşıtlarım arkadaşlarım bile(erkek olanlar) mesafemi ve kişiliğimi bildiklerinden farklı davranır.Erkek arkadaşıma sorsan o da bunun farkında ama yok işte yok bir türlü bişiler eksik kalıyor, tam anlamıyla asla memnun edemeyeceğimi çok iyi biliyorum.Ve artık sıkılmaya başladım.Beni başta görüp beğenen insan şu an kalkıp bana bu kadar da müdahale etmemeli diye düşünüyorum.Beni olduğum gibi kabul etse eminim herşey daha iyi olacak, ama o tersini yaaptıkça bende bunalıp inatlaşıyorum dolayısıyla çözümden uzaklaşıyoruz.
İnşallah sen de bunları yaşamazsın, çünkü inan ben bir ara çok bunalmıştım, kopma noktasına geldik, aslında ben tek başıma geldim çünkü onun tek yaptığı şey oturduğu yerden direktif vermekti.Stresi yaşayan bendim.Şu an kendi dertleri var da bana çok bulaşamıyor.Neyse artık hayırlısı diyorum.Umarım seninki de korktuğun gibi çıkmaz
asla kapanmamayı düşünen biri değilim zaten. ama kendimi hazır hissetmeden de böyle bir sorumluluga girmek istemiyorum.
hadi bir deneyeyim diye bir kapanıp olmadı yapamadım deyip geri açılmak olmaz bana göre. kapanıcaksam kapanırım ve öyle kalır. ben böyle biriyim. ya tam olur yada hiç olmaz.
namazımı her zaman kılarım vakti gelince orucumuda tutarım, ama kapanmaya kendimi hazır hissetmedim kendimi yalan yok
ama kayınvalidem hassas biri ve elimden geldiğince kırmamak niyetindeyim.
cevap yazdıgınız için de tesekkur ederim :)
ee zaten sen de herşey tammış daha ne istiyorlar ki....maşallah manaz falan kılıyormuşsun...başörtüsü namazdan falan sonra gelir her ibadetin önceliği ayrıdır..Bir kapalı olarak söylüyorum; öncelik namazdır...Namaz kılan ve allah korkusu olan insan bulmuşlar öpsünler başlarına koysunlar....Derlerse de herhangi bişey , Allah için kapanmak istediğini söylersin.....Baştan tavrını koy ama bence canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?