- 20 Mart 2008
- 141.908
- 213.807
- 1.423
- 60
erkek arkadasım bu konuda beni destekliyor. zorla olacak birşey değil zorla kapananmak olmaz diyor. evlenince kapanacaksın diye birşeyde söylemedi bugüne kadar.
kapanmanı isterdim ama zorlayacak da değilim der.
taviz vermeyi düşünmüyorum zaten, zorla kapanamam ama benim sıkıntım kapanmayı düşünmediğimi anlatırken karşı tarafında kalbini kırmamak.
kimse kırılmadan bu konuyu nasıl atlatabilirim diye düşünüyorum. daha şimdiden bana karşı olumsuz düşünceleri olmasını istemiyorum. bir kez olumsuzluk başlayınca devamı gelir beni hep dik başlı zannederler mi diye düşünüyorum açıkçası.
ben de kapalıyım ama işyerinde açıyorum mecbur olduğum halde onda bile vicdan azabından ölüyorumki böyle keyfe keder kapalıyken açılmak çok yanlış bir şey ..bence sırf eşin veya ailesi istiyor diye kapanmamalısın bu senin kendi seçimin olmalı ve onlar bunu anlayışla karşılamalı
ben şahsen kapanmazdım
bu arada konu açılmışken birşey sormak istiyorum
normalde kapalı olanlar ama düğünde nişanda başını açanlar abiye giyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
öyle birini tanıdımda
normalde kapalı ama birinin düğününe gittiğinde saçını başını açıyor
eve misafir geldiğinde (aileden veya arkadaş - mesela biz gittiğimiz zaman ki biz sadece komşuyuz akraba falan değiliz, eşim yanımda olsa bile) başını kapatmıyor, sadece dışarı çıktığı zaman kapatıyor
ben de kapalıyım ama işyerinde açıyorum mecbur olduğum halde onda bile vicdan azabından ölüyorumki böyle keyfe keder kapalıyken açılmak çok yanlış bir şey ..
bence bu tip insanların kapalılığın ne olduğunu bilmiyorlar ,yeterince anlamamışlar ama kimseyi de yadırgamamak lazım ..
bu durum tamamen erkek arkadaşınla alakalı ..
o senin arkanda durursa hiçbirşey olmaz .istediğin gibi yaşarsın ..
ama seni başkalarına ,ailesine ezdirir arkanda durmazsa o zaman çok sorun yaşarsın ..
bence sen bu sorunu erkek arkadaşınla hallet ,onunla hallettikten sonra başka kimse karışamaz sana ,karışmamalı ,erkek arkadaşın karıştırmamalı .
hem erkek arkadaşın neden net olamadı onu anlamadım doğrusu ..
anessi açık istemese bile erkek arkadaşın neden annesinin isteği ile hareket ediyor ..
annesi asla açık kız istememe deyince seni bırakacak mı ?
bırakacaksa o zaman önce erkek arkadaşının sana olan sevgisini sorgula kapalılık mevzusunu değil ..
ayakları üzerinde duramayan ,karısnı ezdiren bir erkekle zaten evlenilmez benden sana söylemesi ..
bence sırf eşin veya ailesi istiyor diye kapanmamalısın bu senin kendi seçimin olmalı ve onlar bunu anlayışla karşılamalı
ben şahsen kapanmazdım
bu arada konu açılmışken birşey sormak istiyorum
normalde kapalı olanlar ama düğünde nişanda başını açanlar abiye giyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
öyle birini tanıdımda
normalde kapalı ama birinin düğününe gittiğinde saçını başını açıyor
eve misafir geldiğinde (aileden veya arkadaş - mesela biz gittiğimiz zaman ki biz sadece komşuyuz akraba falan değiliz, eşim yanımda olsa bile) başını kapatmıyor, sadece dışarı çıktığı zaman kapatıyor
başkalarnın fikirleriyle yaşamayın..bu hayat sizin..
sizinde bir kişiliğiniz var..bilmem neyin gelini açıkmış,gerisi kapalıymış,yok aşırı kapalı değilmiş
Allahaşkına nedir bukadar mühim olan?
örtünmek,eğer içinizden geliyorsa kimseye sorupta danışılacak bir konu değildir..
gider örtünürsün..
ama madem hanım hanımcık giyinmesini biliyorsun,bence kendi tarzında yürümeye devam et..
kimse için kılığını kıyafetini değiştirme..taviz verme kendinden...bugün kıyafetinden
ödün verirsin yarın öbürgün başka şey çıkar...çevrenize direnin azıcık..
şimşekleri üzerine azıcık çek!yoksa girdiği ortama göre değişen kendini sevmeyen biri olup çıkarsın..
ayrıca evli değilsin,kendi bayramlığını niye onların almasına iizin veriyorsun?
sanırım konum gercekten yanlıs anlasıldı :)
ben zaten kapanmayı düşünmüyorum, bunu sordukları için acaba kapansam mı diye düşünmüyorum.
sadece içlerinde açık ben olucam, garipsenecek bu mutlaka, gerci zamanla alısılır bu duruma
benim derdim onlara diklenmeden bu durumu kabul ettirebilmek
senin dediğin gibi erkek arkadaşına bağlı herşey. bence kimse net konuşamazki. ailesinin durumunu nerden bilsin. sizde net birşekilde kapanırım diyemiyorsunuz. bence fazla takmayın.
bende çok açık bir bayan değilim. kapalıda değilim. ve kılık kıyafet bulmakta okadar zorlanıyorum ki. anlatamam. tesettür mağazalarından giyinemiyorum. diğer mağazadakiler almış başını gidiyor zaten. işe giderken 2-3 kıyafetimi sırayla giymekten sıkıldım. benim durumumda olan bayanlar ne yapıyorsunuz??
Ben mi anlayamadım acaba..
Hem kapanabilirim diyorsun, hem de bu konuda endişe taşıyorsun..
Bence fikirlerin net olmalı
kapanabilirim dediğim asla kapanmam diyen biri değilim demek istedim.
şimdi kapanmayı düşünmüyorum. ileride düşüncelerim değişebilir kapanmaya soğuk biri değilim yani.
karşı değilim demişsin e onlardada bu konu önemli belliki hazır başka şehirede gidiyorken kapan alışman daha kolay olur bende evlenince kendi ,isteğimle kapandım çokta ii oldu erteleseydim ay herkes beni böyle gördü diye düşünürdüm belkide kapanmazdım birdaha
Canım baştan sormaları ve bilmeleri daha iyi.Baştan konuşulsun ve beklentiler ona göre oluşşun.Ayrıca ya ilerde kapanmayı hiç istemessen; belki ilerde kapanabilirim emin değilim laflarından ilerde kapancagını cıkarıp böyle bir beklentiye girebilirler.Dikkatli ol söylediklerinde.İnsanlar kırılmasın diye hareket etme.Sonra karşında hani ilerde kapancaktın sözleriyle dikilebilirler yada niyeti var nası olsa diyip tatlı tatlı da olsa yoklayabilirler seni.Tabi bunların hepsi ihtimal belki hiç konusu bile açılmıcak ama sen yine de çeşitli ihtimallere kendiniz hazırlasan iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?