Başörtüsü Sorunu

Kimseyi kırmak istemiyorsunuz ama gerektiği yerdede kırmak gerekir.

Baştan bilsinler bu durumu,bunun dik başlılıkla ilgisi yok çünkü...

sırf nişanlın istediği için değil bir gün kendi içinden geldiğinde buna kendini hazır hissettiğinde kapanmalısın

Bu konu kişinin kendisiyle alakalı sadece

Yoksa kapanmak son derece saygı duyulcak bir konu..

Bir yaptırım olmadığı sürece..

Son düzenleme:
ben de kapalıyım ama işyerinde açıyorum mecbur olduğum halde onda bile vicdan azabından ölüyorumki böyle keyfe keder kapalıyken açılmak çok yanlış bir şey ..
bence bu tip insanların kapalılığın ne olduğunu bilmiyorlar ,yeterince anlamamışlar ama kimseyi de yadırgamamak lazım ..

keşke herkes öyle düşünse...

evet bunu anladım artık konu erkek arkadasımda bitiyor. neticede ailesine en uygun dille bunu söyleyebilecek olan kendisi.

erkek arkadasım net olamadı cunku ben ona sen şimdi kapanmayı düşünmüyor öyle bir durum yok dedin ama ilerde sorun olur mu kapanmamı isterler mi diye sordum o da ailesinin tavrını net kestiremiyor. bilemiyorum tekrar mevzusu olur mu diyor.

ben böyle bayanlara kapalı,tesettürlü sıfatını asla yakıştırmıyorum..eğer kapanıcaksan bunu hakkıyla göstermelisin..normalde saçını kapatıpta düğünde dernekte açıp saç yaptırmak nasıl bir anlayış ben de anlamış değilim.

sanırım konum gercekten yanlıs anlasıldı :)
ben zaten kapanmayı düşünmüyorum, bunu sordukları için acaba kapansam mı diye düşünmüyorum.
sadece içlerinde açık ben olucam, garipsenecek bu mutlaka, gerci zamanla alısılır bu duruma
benim derdim onlara diklenmeden bu durumu kabul ettirebilmek

Canım krımayım kırmayım diyorsun ama bazı yerlerde dik durman lazım taviz vermemen için gerekirse kırıcaksın gidip saygısızlık yap demiyorum sana sorduklarında şuan düşünmüyorum anlıyorum kapanmamı istiyorsunuz ama bunu anca ben karar verebilirim de böyle konuşunca onları kırmış anlamına gelmez tamam benimkilerde iyi kırmakta istemem ama böyle konu açıldığın bu tarz cevapalr verebilirim 1,2 surat asarlar otururlar sonra geçer çünkü bir ömür boyu beraberiz

mesala geçen bayram kendi memlektimde ailemdeydim son günü eşimin memlektindeydik ve yol yorgunuyduk eşim dışarı çıkmıştı kayınvalidem gel falancaya gidelim dedi bende gitmek istemediğimi teşekkür ettim baktım ısrar ediyor en son eşim gelmiyor benmi gelicem dedim kayınvalidem anladım bozuldu suratı astı oturdu 1 saat sonra kusura bakma surat astım dedi geldi öptü beni

senin dediğin gibi erkek arkadaşına bağlı herşey. bence kimse net konuşamazki. ailesinin durumunu nerden bilsin. sizde net birşekilde kapanırım diyemiyorsunuz. bence fazla takmayın.

bende çok açık bir bayan değilim. kapalıda değilim. ve kılık kıyafet bulmakta okadar zorlanıyorum ki. anlatamam. tesettür mağazalarından giyinemiyorum. diğer mağazadakiler almış başını gidiyor zaten. işe giderken 2-3 kıyafetimi sırayla giymekten sıkıldım. benim durumumda olan bayanlar ne yapıyorsunuz??

yazdıklarından pek öyle anlaşılmıyor ama..
ailende de çok kapalı olduğunu ve kapanmaya karşı olmadığını yazmışsın..
bende kararsız kaldın sandım..

tam olarak bende aynı durumdayım kıyafet konusunda. rahat ettiğim kıyafetleri öldürene kadar giyiyorum forma gibi

özellikle kıyafet almak için çıkınca bulamıyorum zaten. tesadüfen buldugum zamanlarda da aşırıya kaçmamak şartıyla fiyatı ne olursa olsun alıyorum. çünkü zaten sık sık kıyafet almıyorum.

Ben mi anlayamadım acaba..

Hem kapanabilirim diyorsun, hem de bu konuda endişe taşıyorsun..

Bence fikirlerin net olmalı

Ben mi anlayamadım acaba..

Hem kapanabilirim diyorsun, hem de bu konuda endişe taşıyorsun..

Bence fikirlerin net olmalı

kapanabilirim dediğim asla kapanmam diyen biri değilim demek istedim.

şimdi kapanmayı düşünmüyorum. ileride düşüncelerim değişebilir kapanmaya soğuk biri değilim yani.

senin durumundan farklıydı benim durumum. eşimin ailesi açıktı. alışverişte, k.validem çok açık kıyafetler almamı istiyordu. bende kırılmasın diye deniyor ama bir kulp buluyordum.

senin durmunuzda olsaydımda öyle bir durumda kesin ve net fikrimi söylerdim. açık kıyafetler konusunda da ben giyemem anne demiştim. ama yinede kıyafetleri denedim. ay açık oldu çok diye geri verdim. "kapanmaya karşı değilim, ama ben kapanmayı düşünmüyorum" dersin olur biter.

ilersini kim bilebilirki?

bence siz önce ne istediğinizi netleştirin..

şuanki kafa yapıma ters ,kapanmayı düşünmüyorum ilerde çok farklı bir duyguya kapılırsam her insan gibi bende kapanabilirim,bu benim kararım olur,saygı duyarsan sevinirim diyebilirsiniz..zaten erkek arkadaşınız size aşık olduğunda kapalı değildiniz??

sizi nasıl beğenmişse öyle kabul etsin..bir örtü bukadar mühimse aşık olmadan bi dikkat etseydi başınızda varmıydı o örtü?

erkek arkadaşınızada ilerde belki kapanabilirim bu konuda esneğim derseniz
insanların aklını karıştırısınız..

zaten sizin kafanızın açık kapalı oluşunu dert edenler büyük ihtimalle

çevre baskısından dolayı örtünmenizi isterler...

yoksa bir insanın iradesindeki bir olaya müdahale etmek kimsenin harcı değil.

ama benim çokta konuşmaya hakkım yok,kimsenin huzuru kaçmasın
kendi dünyamda yuvarlanıp giderim ,herşeyi çekerim ben sineme diyorsanız,hala sadece sizi ilgilendiren bu konuda erkek arkadaşınızın ve ailesinin görüşlerine önem verirsiniz..

kapanabilirim dediğim asla kapanmam diyen biri değilim demek istedim.

şimdi kapanmayı düşünmüyorum. ileride düşüncelerim değişebilir kapanmaya soğuk biri değilim yani.

Evlendiğinizde kapanmanızı bekleyeceklerdir
erkek arkadaşınız da dahil buna.

Bu arada dipnot: Hangi ibadetin önceliği budur diye açıkça beyan edilmemiştir
Bu konularda lütfen daha hassas olalım

Canım baştan sormaları ve bilmeleri daha iyi.Baştan konuşulsun ve beklentiler ona göre oluşşun.Ayrıca ya ilerde kapanmayı hiç istemessen; belki ilerde kapanabilirim emin değilim laflarından ilerde kapancagını cıkarıp böyle bir beklentiye girebilirler.Dikkatli ol söylediklerinde.İnsanlar kırılmasın diye hareket etme.Sonra karşında hani ilerde kapancaktın sözleriyle dikilebilirler yada niyeti var nası olsa diyip tatlı tatlı da olsa yoklayabilirler seni.Tabi bunların hepsi ihtimal belki hiç konusu bile açılmıcak ama sen yine de çeşitli ihtimallere kendiniz hazırlasan iyi olur.

karşı değilim demişsin e onlardada bu konu önemli belliki hazır başka şehirede gidiyorken kapan alışman daha kolay olur bende evlenince kendi ,isteğimle kapandım çokta ii oldu erteleseydim ay herkes beni böyle gördü diye düşünürdüm belkide kapanmazdım birdaha

zaten onların şehrinde yasıyorum su anda ailem baska şehirde
herkes beni böyle gördü zamanında.
bende kendi isteğimle kapanabilirim umarım

açıkçası sonradan bende böyle düşündüm. düşüncem böyle olsa bile erkek arkadasıma kapanmayı düşünmüyorum ama ilerisi bilemem demeseydim diyorum o da ailesine böyle demezdi. sadece kapanmayacak derdi.

şimdi senin de dediğin gibi nasıl olsa ilerde kapanabilirim demiş deyip sürekli kapanacağım beklentisinde olurlar mı diyorum.
gercekten insan cümlelerinin nereye gidebilecegini düşünüp söylemeli bu tür şeylerde

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…