Kızlar mutlaka yorumlarınızı bekliyorum bu konuyla ilgili
belki hatırlayanlar olacaktır. daha önce söz meselesiyle ilgili bir başlık açmıştım. 5 senedir birlikte oldugum erkek arkadaşımla önümüzdeki bahara havalar düzelince ailelerimize niyetlerimizi bildirmeye karar verdik. (aileler uzak şehirlerde)
Daha önce erkek arkadaşımın annesi, ablası, abisi ve abisinin hanımıyla tanıştık. Beni abisinin düğününe de davet ettiler, ben erkek arkadasımla aynı şehirde tek başıma yaşayan biriyim, kayınvalidem sağolsun kendi kış hazırlıklarından bana da göndermiş bende şehir dışına yada memlekete gidip geldikçe elimden geldiğince hediye getiririm. Bayramda bayramlığımı aldırır erkek arkadasıma falan filan. Daha aramızda resmi bir durum olmamasına rağmen kadın düşünür eder yani sağolsun.
Neyse arkadaşlar asıl konu erkek arkadaşımla daha önceden de konustugumuz bir konu olan kapanma konusu. Ben başı açık bir bayanım ama kılığım kıyafetime dikkat ederim açık giyinmem. Ailem de ne ablamı ne beni bugün kadar başörtüsü konusunda hiçbirşekilde zorlamadı. Babam bu konuda hep zorla birşey yaptırmanın hiçbir anlamı olmaz, içinizden gelirse kapanırsınız, aklı başında insanlarsınız derdi. Öyle de oldu, bu konuda ailemiz bizi zorlamadı. Ailem, sülalemde açık pek kimse yok. ablam ben birde amcamın kızı açığız. onun dısındakiler başörtülü ama aşırı kapalı, tesettürlü değil.
Erkek arkadaşımın ailesinde de açık kimse yok. Sadece halasının 1 gelini açık. Bana daha önce sormuştu kapanma konusunda ne düşünüyorsun diye bende söylemiştim asla kapanmam demem ilerde ne olur bilemem çünkü ama yakın zamanda kapanmayı düşünmüyorum öyle bir fikre hiç kapılmadım demiştim. O da bu konuda üstüme gelmedi. Kapanmanı tabiki isterdim ama zorla olacak birşey değil bu sonucta demişti.
Abisinin hanımıda evlendiğinde açıktı ama evlendikten sonra kapandı. Zorlama mı oldu abin mi istedi kapanması doğru söyle dedim yok kendisi istemiş kimse birşey söylemedi bizden dedi. Peki benim açık olmam ailen için sorun yaratır mı ilerde demiştim. Yo zannetmiyorum ben sonuçta seni böyle beğendim aldım demişti. Bugün annesi sormuş Frizya başını kapatacak mı diye. Açık mı kalacak öyle mi evleneceksiniz demiş. Erkek arkadaşımda evet açık olacak, kapanmayı düşünmüyor şimdilik ilerisini bilemem demiş. Sorun olur mu bu ilerde diye tekrar sordum. Benden kapanmamı isterler mi dedim. Zannetmem ya dedi ama kendiside net emin olamadı.
Kızlar bu sıkıntıyı yaşayan var mı aranızda. Asla kapanmam diyen biri değilim belki ilerde evlendikten sonra bilemiyorum düşüncelerim değişir mi kapanabilirim belkide. Ama kapanmayadabilirim. Ve bana bu konuda baskı yapılırsa kötü olur. Eğer ki yarın birgün direk bana kapanmayı düşünmüyor musun diye sorarlarsa nasıl onları kırmadan bu konuyu açıklayabilirim ? Yukarıda da bahsettiğim gibi kayınvalidem daha şimdiden mecbur olamamsına rağmen elinden geldiğince bana yardımcı olan düşünen birisi. Kesinlikle kırmak istemiyorum çünkü kırılmayı hakeden insanlar değiller. Ailemden uzak bir şehire gelin olucam Allah nasip ederse ve kendi ailem uzakta olduğu için bu aileye sarılıcam. Ve şimşekleri de üzerime çekmek istemiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum kızlar.
konunuzu okudum yazılan yorumları okumadım henüz..size bir örnek vermek istiyorum eski komşumun ablası erkek arkadaşı istiyor diye kkapandı bir kaç ay sonra ayrıldılar başta açılmadı kapalı devam etti..bir başka erkek arkadaşı oldu o açılmasını istedi açıldı ve ilişkileri yine birkaç ay sürdü ayrıldı oda eski komşum yüzünden ayrılmışlar eski komşum ne alakadır bilmiyorum böyle bir adet varmıdır bilemem bana adet dedi ama komşum kendisine hediye almasını istemiş (altın bilezik-en az 12 gr)o da alamayınca almak istemeyince sen cimrisin evime geldin yedin içtin defol git demiş oda kalkmış evden çıkarken komşumun ablasıda kal gitme buradan çıkarsan bir daha görüşmeyiz biter demiş adamda haklı olarak ev senin değil kovulduğum yerde kalamam sende gel demiş kız gitmeyince adamda çekip gitmiş sonuç ayrılmışlar..hemen ardından başka birini buldu şimdi evlenmek üzerelermiş nişanlanmışlar nişanlısı nişanlandığı gün başörtüsü getirmiş kapanmanı istiyorum diye oda almış hemen başına takmış bu ne perhiz bu ne lahana dedirtecek birşey elbetteki bu anlattığım konu her zaman olan birşey değil istisna ama bizde uyandırdığı durumu anlatmama gerek yok sanırım...
insan başkası için değil kendi istediğinde Allah rızası için kapanmalı...
Evet canım senin benzerin bir olayı bende yaşadım 5 aylık evliyim bende tek yaşadım ve ailemden çok uzakalrdayım aynı senin gibi banada kayınvalidem yaptığı kışlıkalrdan verir he zamanında çok karışmak istedi ama ben ve eşim karıştırtmadık o ayrı senden farklı olarak ta benim ailem hepsi açık annem 50 yaşında açık bir bayan annem teyzesi bile açıktır mesala bizdede tam tersi hiç kapalı biri yoktur ve evlendim eşimin aileside tam tersi ordada tek açık benim ama bende bu durumu senin gibi defalarca sordum sorun olurmu diye eşimde sana bağlı dedi zorla olmaz evet annem ister kapanmanı ama ben zorlamam dedi ve hiçte ailesiyle öyle bir muhabet geçmedi çünkü kapanmıcağımı biliyorlar ama kayınvalidem diğer 3 eltimi evlendikten sonra zorla kapatmış en küçük eltim zorla kapanmış hemde çok zorlanmış ama kayınvalidemle yaşıyor seni yanımda gezdirmem aynı sofraya oturmam demiş resmen eltime baya zorlanmış ama bana tek kelime edilmedi bu biraz gerek benim yaşam tarzım ailemide bildikleri için ama en önemlisi eş ben eşimle dışarda şortumuda askılımıda giyorum ama kayınvalideme gititğimde kısakollu tşört paltolon giyorum sonuçta 10 günde bir gidiyorum ve dikkat ederim ama normalde günlük hayatıma devam ederim ondan illaki sorun olur mesala kayınvalidem bana karşı çok iyidir seninkiler gibi ama hiç aramızda öyle sorun olmadı canım
Kızlar mutlaka yorumlarınızı bekliyorum bu konuyla ilgili
belki hatırlayanlar olacaktır. daha önce söz meselesiyle ilgili bir başlık açmıştım. 5 senedir birlikte oldugum erkek arkadaşımla önümüzdeki bahara havalar düzelince ailelerimize niyetlerimizi bildirmeye karar verdik. (aileler uzak şehirlerde)
Daha önce erkek arkadaşımın annesi, ablası, abisi ve abisinin hanımıyla tanıştık. Beni abisinin düğününe de davet ettiler, ben erkek arkadasımla aynı şehirde tek başıma yaşayan biriyim, kayınvalidem sağolsun kendi kış hazırlıklarından bana da göndermiş bende şehir dışına yada memlekete gidip geldikçe elimden geldiğince hediye getiririm. Bayramda bayramlığımı aldırır erkek arkadasıma falan filan. Daha aramızda resmi bir durum olmamasına rağmen kadın düşünür eder yani sağolsun.
Neyse arkadaşlar asıl konu erkek arkadaşımla daha önceden de konustugumuz bir konu olan kapanma konusu. Ben başı açık bir bayanım ama kılığım kıyafetime dikkat ederim açık giyinmem. Ailem de ne ablamı ne beni bugün kadar başörtüsü konusunda hiçbirşekilde zorlamadı. Babam bu konuda hep zorla birşey yaptırmanın hiçbir anlamı olmaz, içinizden gelirse kapanırsınız, aklı başında insanlarsınız derdi. Öyle de oldu, bu konuda ailemiz bizi zorlamadı. Ailem, sülalemde açık pek kimse yok. ablam ben birde amcamın kızı açığız. onun dısındakiler başörtülü ama aşırı kapalı, tesettürlü değil.
Erkek arkadaşımın ailesinde de açık kimse yok. Sadece halasının 1 gelini açık. Bana daha önce sormuştu kapanma konusunda ne düşünüyorsun diye bende söylemiştim asla kapanmam demem ilerde ne olur bilemem çünkü ama yakın zamanda kapanmayı düşünmüyorum öyle bir fikre hiç kapılmadım demiştim. O da bu konuda üstüme gelmedi. Kapanmanı tabiki isterdim ama zorla olacak birşey değil bu sonucta demişti.
Abisinin hanımıda evlendiğinde açıktı ama evlendikten sonra kapandı. Zorlama mı oldu abin mi istedi kapanması doğru söyle dedim yok kendisi istemiş kimse birşey söylemedi bizden dedi. Peki benim açık olmam ailen için sorun yaratır mı ilerde demiştim. Yo zannetmiyorum ben sonuçta seni böyle beğendim aldım demişti. Bugün annesi sormuş Frizya başını kapatacak mı diye. Açık mı kalacak öyle mi evleneceksiniz demiş. Erkek arkadaşımda evet açık olacak, kapanmayı düşünmüyor şimdilik ilerisini bilemem demiş. Sorun olur mu bu ilerde diye tekrar sordum. Benden kapanmamı isterler mi dedim. Zannetmem ya dedi ama kendiside net emin olamadı.
Kızlar bu sıkıntıyı yaşayan var mı aranızda. Asla kapanmam diyen biri değilim belki ilerde evlendikten sonra bilemiyorum düşüncelerim değişir mi kapanabilirim belkide. Ama kapanmayadabilirim. Ve bana bu konuda baskı yapılırsa kötü olur. Eğer ki yarın birgün direk bana kapanmayı düşünmüyor musun diye sorarlarsa nasıl onları kırmadan bu konuyu açıklayabilirim ? Yukarıda da bahsettiğim gibi kayınvalidem daha şimdiden mecbur olamamsına rağmen elinden geldiğince bana yardımcı olan düşünen birisi. Kesinlikle kırmak istemiyorum çünkü kırılmayı hakeden insanlar değiller. Ailemden uzak bir şehire gelin olucam Allah nasip ederse ve kendi ailem uzakta olduğu için bu aileye sarılıcam. Ve şimşekleri de üzerime çekmek istemiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum kızlar.
eltilerinizi buna zorlayıp size konuyu açmaması eşinizin önceden bu konuya noktayı koyduğunu gösteriyor.
Sorun eşlerde bitiyor yani. Bu konuda arkamda olması gerekiyor.
Tesekur ederim
Canım annesinin erkek arkadaşına frizyanın başı açık mı kalacak diye sorması senin kapanmanı istediği anlamına geliyor. Eğer evlenirsen bunu direk sanada söyleyeceklerdir muhtemelen bence bu konuda taviz verme. Sana birşey söylendiği zamanda anne şimdilik kapanmayı düşünmüyorum ileride ne olur bilmem hayırlısı deyip konuyu kapat. Ailendende uzak kalacağın için seni hertürlü istedikleri gibi yönlendirmeye çalışabilirler. Şimdi ne kadar tanısanda evlenince çok değişiyor herşey dikkatli ol bence. Sonuçda bu senin kararın böyle şeylerde sırf birileri mutlu olacak diye yapılmamalı. Sen ileride ancak kendin istediğin zaman kapanırsın. Evlilik içinde acele etme bence erkek arkadaşınla bu tür konuları konuş kendi fikirlerini açıkça söyle bazı şeyleri yaparım dersin sonra çok sıkıntı yaşarsın. Ailede çok önemli nasıl insanlar sana nasıl davranacaklar bütün bunlar çok önemli canım. Kendi ailenlede paylaş böyle şeyleri en iyi sana onlar yardımcı olur.
Erkek arkadaşınızın sizi yokladığını düşünüyorum açıkçası...
Annem kapanacak dedi falan filan...
Size sinyal veriyor, evlenince açık olamazsın diyor.
Ötesi yok.
Taviz tavizi doğurur unutmayın.
Önce şunu bunu giyinme der, sonra kapanmanı isterim der, sonra şuraya buraya gitmeyeceksin der. Der de der.
Bilemiyorum karar sizin elbette ama sizin kararlarınıza saygı duyacak insan olduğundan emin olun derim.
eltilerinizi buna zorlayıp size konuyu açmaması eşinizin önceden bu konuya noktayı koyduğunu gösteriyor.
Sorun eşlerde bitiyor yani. Bu konuda arkamda olması gerekiyor.
Tesekur ederim
bence sırf eşin veya ailesi istiyor diye kapanmamalısın bu senin kendi seçimin olmalı ve onlar bunu anlayışla karşılamalı
ben şahsen kapanmazdım
bu arada konu açılmışken birşey sormak istiyorum
normalde kapalı olanlar ama düğünde nişanda başını açanlar abiye giyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
öyle birini tanıdımda
normalde kapalı ama birinin düğününe gittiğinde saçını başını açıyor
eve misafir geldiğinde (aileden veya arkadaş - mesela biz gittiğimiz zaman ki biz sadece komşuyuz akraba falan değiliz, eşim yanımda olsa bile) başını kapatmıyor, sadece dışarı çıktığı zaman kapatıyor
bence sırf eşin veya ailesi istiyor diye kapanmamalısın bu senin kendi seçimin olmalı ve onlar bunu anlayışla karşılamalı
ben şahsen kapanmazdım
bu arada konu açılmışken birşey sormak istiyorum
normalde kapalı olanlar ama düğünde nişanda başını açanlar abiye giyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
öyle birini tanıdımda
normalde kapalı ama birinin düğününe gittiğinde saçını başını açıyor
eve misafir geldiğinde (aileden veya arkadaş - mesela biz gittiğimiz zaman ki biz sadece komşuyuz akraba falan değiliz, eşim yanımda olsa bile) başını kapatmıyor, sadece dışarı çıktığı zaman kapatıyor
aynen canım bende öyle çok karşılaştım benimde eltilerim mesala kayınalrın yanında duruyor benim babam dayılaırm yanında duruyor başı açık ama denize gitimi mayo giyor bune tezatlık diyorum ama hiç lafını etmedim saygı duydum demekki onların kapalılık anlayışı farklı ben ondan kapanmıyorum zaten ya tam ya hiçlerdeyim benimde kaplılık anlayışım bunlara göre farklı işte
düşüncem kapanmak değil zaten (en azından şimdilik) sıkıntım sadece kendimi yanlıs ifade etmeden bunu onlara nasıl kabul ettireceğim. istedikleri birşeyi yapmadıgım için bana soğuk davranmalarını istemiyorum
sordugunuz şeye gelince o da normal değil bence. bilemem tabi altında yatan sebebi ama akla ilk gelen zorla kapanmış olduğu ve bazı şeylerin içinde kaldığı şeklinde.
kapalıysa, kapanmayı seçtiyse öyle kalmalı. zorla kapatıldıysa ve birşey diyemiyorsa o büyük problem bana göre. İkilem içerisinde yaşamak da zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?