Öncelikle başınız sağolsun. Anneniz de umarım iyidir.
Görümceniz için bir şey diyemem. Gerçekten arayacak vakti olmayabilir, çok ince düşünen biri olmayabilir. Sürekli hasta, ilgi bekleyen birisi demişsiniz. Çocukların yaşı, bağışıklığı ve okula gitme dönemine bağlı gerçekten hasta olabililer. Hem de sürekli olabilirler. Evde biri hasta olduğunda tüm aileye bulaşıyor. Bunlar aramamaya sebep midir, değil midir bilmemem kişiden kişiye değişir. Araması gerekir miydi, evet gerekirdi. Bu duruma kırılmanızı anlayabiliyorum.
Görümcenizden ziyade sizin tepkileriniz bana üzgünüm ama çok itici geldi. Eşle bu sebeple tartışma, abinin kardeşini arayıp ayar vermesi falan... benim görümcem yok ama olsa ve bu sebeplerden beni aramasa asla eşime konuyu yansıtmam. Eşim de bu sebepten kardeşine kızsa ben de ona kızarım. Yengem var ve böyle bir şey yaptığını hayal bile edemiyorum -ki geçen sene dayısı vefat etmiş, haberim yok. Çok sonradan öğrendim, abim falan da beni arayıp fırçalamadı. Yengene baş sağlığı dile diye. Öğrendiğim zaman aradım konuştuk, baş sağlığı ve özürlerimi ilettim. Saçmalama kız tonlarca derdinin arasında birde bana baş sağlığı dileyememeyi mi dert ettin, dedi.
Bu konu içeriği ile ilgili de Doğulu ve Karadenizli olmak ne alaka anlayamadım. Ben Trabzonluyum, bizim ailemiz böyle şeylere çok dikkat eder. 10 kat yabancı vefat etse kalkar köye cenazesine giderler. Fakat başka bir akrabamız hiç öyle dikkat etmez.