- 28 Ağustos 2019
- 2.083
- 2.151
- 133
Hanımlar merhaba
İki gün evvel dayımı ani bir şekilde (kalp krizi sebebi ile) kaybettik. Henüz 46 yaşında 5 çocuk babası idi. Biz doğuluyuz eşim karadenizli. Her zaman bu Güney Doğu ve Karadeniz zıtlaması karşımıza çıkmıştır ama bu sefer canım epey sıkıldı en Son Size yazmak istedim.
Konu görümcem. Ne zaman hal hatır sorsan her zaman çocukları ve kendisi hastadır sürekli ilgi bekler bu arada kendisi de Doğulu biri ile evli. Bundan 6-7 ay evvel annemin varisleri patlamış inanılmaz bir kanama ile acillik olmuştu ablamda annemi taburcu olunca bir resim hikaye atmış çok şükür Vs yazmıştı ben böyle hastane ya da cenaze gibi durumlarda internette hiçbirşey paylaşma olayına giren biri değilim görümcem durumu öğreniyor BENİ DEĞİL ABLAMI DEĞİL eşimi arıyor neşenin annesi mi hastanelik oldu diye onla konuşuyor arayıp geçmiş olsun diyeceğim diyor ve aramıyor 2 gün. Haliyle eşimle bu yüzden tartışmıştık o da ablasına kızınca hemen beni aradı geldi etti ama asla içten gelmedi bana neyse
Üç gün evvel görümcesinin kocası beyin kanaması geçirdi defalarca aradım sordum ameliyata girmesi çıkması hepsinde aradım..
Dayımı kaybettik eşim annesine söylemiş neyse görümcem duymuş yine beni aramadı ablamı yada annemi aramadı yine gitmiş EŞİMİ aramış. Haberim yok tabi işten izin alıp eve gelmiştim annemi köye yolculadım akşam eşim ablam aradı mı seni konuştuk da bugün dedi hayır aramadı dedim haberi var mıydı ki dedim çocukları hastaymış arar seni dedi dün gene aramadı durmuş durmuş el gibi bir mesaj atmış asla içten de değil mesaj aynen şu
Görümce kişisi
başınız sağolsun ben dün aradım seni telin kapalıydı allah sabır versin
Ben
Sağol teşekkür ederim abla
Asla telimi kapatmadım 4. Katta oturuyorum telefonumun çekmeme ihtimali dahi yok araması aramaması çok önemli değil dayım geri mi gelecek o beni aradı diye ama yaptığı hareketler sinirimi bozuyor
Eşime akşam gösterdim allah aşkına bu ne böyle dedim evet dedi haklısın el gibi yazmış bıktım artık bende üzülme sen dedi annemin hastalığı dönemine de biliyo musun şimdi o konuda bile sana hak veriyorum dedi yani ben mi yanlış değerlendiriyorum bilmiyorum
Neden bu çaba? Kadın ın size karsi bir tutumu var belli. Hala beklentiye girmek neden? Sizde herhangi bir durum da mesaj atın. Eşinize de ablası adina gecmiş olsun ya da başiniz sağ olsun dersiniz. Bir insan beni sevmiyorsa pesinden koşamam valla. Uzak durun. Kadın uzak durmak istiyor
Sizden mi hoşlanmıyor acaba sizinle o yüzden telde konuşmak istemiyor.Ben mesela çok konuşmak istemediğim insanla aramak istemem mesaj yazmak isterim
Bizimkiler aramaz bile ama kendileri grip olsa aramak sormak yemek yapıp götürmeler herşeyi beklerler ve asla memnun olmazlar. 9 aydır görüşmüyorum altlı üstlü oturmama rağmen ve bundan sonra da konuşmayı düşünmüyorum. Ocak ayıydı ananem 82 yaşında alzheimer hastası, merdivenden düştü aramadılar bile, Ablam ameliyat oldu aramadı bile, ben onlar grip olduğunda yemekler götürdüm yemeğe kulp buldular. Affedemiyorum asla. Ama geçen bi yazı okudum affedememek en çok kişinin kendisine zarar veriyor diye. Doğru ama elimde değil.
Baska derdin yok sanirim . Aramazsa aramasin . mesaj atmis ya daha ne yapsin Eşimi aramis dediginde onun kardesi oluyor yalniz.
Öncelikle acil şifalar diliyorum çok üzüldüm annenize bence çok yerinde ebir karar almışsınız
Tamam deme. Dert etmeye devam et ne diyelim baskaHanımefendi kibarlığınıza hayran kaldım ne kadar güzel bir üslup! Başka derdin yok sanırım ne güzel bir cümle..
Ben kardeşini neden arıyor demedim benim ailem ile ilgili birşey oluyor kardeşini arayıp teyit ediyor yani ne geçmiş olsun ne taziye dileği hiçbirşey demiyor ben karını da ararım diyor ama aramıyor sizce normal bir kardeş araması mi bu? Öyleyse bişey demeyeceğim Size de
Teşekkür ederim Moral kaynağı oldunuz çok sağolun haklısınız gerçekten :)Enerjinizi kendi ailenize verin. Biliyorum içinizdeki kızgınlık kolay değil. Ama kendimize yük ediyoruz bu olayları. Ben zona geçirdim sıkıntıdan. Demem o ki eşiniz de Benim eşim gibi anlayışlı biri. Varsın aramasınlar. Siz hayatınıza bakın benim gibi olmayın
Allah sabır versin öncelikle.
Ben şöyle düşündüm, görümce sizden çekiniyor, çok da samimi olmadığınız için telefonda konuşma düşüncesi onu germiş, o yüzden eşiniz aracılığıyla baş sağlığı dilemek istemiş. Hiç umurunda olmasanız onu da yapmazdı. Eşinizle siz bir aile olduğunuz için, eşinizi aracı olarak seçmesi bence büyük bir sorun değil. Daha fazlasını beklemeyin, ne gerek var? Bir de bu tarz konularda ablasını eşinize şikayet etmek yerine, kadını olduğu gibi kabul etmeniz iç huzurunuz için daha iyi olur.
El gibi derken? El zaten. Mesaj veya aramak cok farkli degil. Siz de cok abartmissiniz beyin kanamasi geciren akraba icin. Kirk kere aramaniza gerek yoktu sadece bir defa gecmis olsun demek yeterliydi. İnsanlardan neden fazla sey bekliyorsunuz ki? Ustelik tatsiz bir konuda, ben de hic hoslanmam basin sag olsun/gecmis olsun diye aramaktan. İnsan ne konusacagini bilemiyor,mesaj daha kolay
Gorumceden bu derece beklenti fazla. Benim haberim bile olmaz misal,kim hasta kim nerde napiyor. Benim anladigim siz esinizle kardesinin iletisimini dert ediyorsunuz/kiskaniyorsunuz belki de. İkisi aralarinda ne konusurlarsa konussunlar,siz de kendi kardes ve kuzenlerinizle konusun,herkese kendi akrabasi iyi gelir.Beyin kanaması geçiren kişiye çok üzüldüm merak ettim içimden geldi de yaptım yine olsa yaparım sanırım eşi hamile Vs Allah şifa versin attığı mesaj bile üstünkörü ama lafa gelince bacısı yok ben onun herşeyiyim morali bişeye bozulunca beni arayıp saatlerce dertleşebiliyor mesela ay neyse bilmiyorum valla
O zaman enteresan bir insanmış. Onu da böyle kabullenip, çok sallamamak, sadece dert anlatmak için arıyorsa da araya mesafe koymak en güzeli. Sizi hayal kırıklığına uğratmaya devam edecek insanları, çok da değerli değiller, arasa da olur, aramasa da olur kategorisine almak lazım.Çok sağolun ama ablası benden çekinmez kendi bi derdi olduğunda 50 dk telefonda konuştuğumuzu bile bilirim eskiden çok samimiydik şimdi o kadar değil arada bu tarz yaşanan şeylerden ötürü ayrıca eşime başınız sağolsun dese asla gücenmem arayıp diyor ki neşenin dayısı mi öldü oda evet diyor tamam ben ararım onu diyor bunu anlatan eşim zaten belki ben fazla takıyorum ama annemin hastalığında da aynısı oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?