Başsağlığı böyle mi dilenir?

Allah aşkına konuyu buraya kadar nasıl çekebildiniz ya? Gerçekten şok oldum okurken asla kardeşini kıskanmıyorum iletişimi bilmem neyi ne ilgisi var benimde ablam abim var ayrıca eşimin abileri de aramadı ama dert etmedim çünkü rol kesmiyorlar kardeşine başsağlığı da dileyebilir dur ariyim onu deyip iki gün aramayıp mesaj atıyor bunu ilkkez de yapmıyor diyorum gerçekten diyecek başka bir söz bulamıyorum size

Dayin olmus sen gorumcenin mesajinin derdinde. Hepsini gectim dayinin kemikleri sizlamiatir

Elli kere açıkladım şu yaptığınız yorum ne kadar çirkin bir üslup farkında mısınız? Bir konuya yorum yazacaksanız azıcık okuyun gerçekten anlayın öyle yazın ya. Şu itham ettiğiniz şeye bakın cevap vermicem başka Size umarım başınıza gelmez

Çok haklısınız teşekkür ederim yorumlarınız için de

Dayi vefat etmis siz esiniz neden kardesiyle konustu derdindesiniz,cok ilginc bir durum. Arasa ne degisirdi,aramadi ne degisti? Kiz kendi abisiyle konusmus demek ki sizi onemsemis,arayamamis mesaj atmis. Hepsi bu. Buyuturseniz kiskanmis oldugunuz ortaya cikiyor

Doğulu olmakla karadenizli olmakla konunun ne alakası var anlamadım yani görümceniz karadenizli diye mi böyle davranıyor ?

Bir arkadaş daha sormuştu bunu aynı cevabı yazıyorum
Hani gelenek görenek Vs denirse diye belirttim bazen bana ters gelen şeyler onların adeti olabiliyor değerlendirebilmeniz açısından yazdım
Bende aynı soruyu sormuştum cevap yazmışsınız zaten benim annem Trabzonlu böyle adetleri filan yok yani annemle babam boşanmış oldukları halde annem babaannemin amcalarımın cenazelerine babamdan önce gitti aramayı bırakın yani bu insanlıkla alakalı herkesin bir huyu var hayat böyle şeylere takılmak için çok kısa başka kötülükler yapmıyorsa görümce tabi tek yaptığı buysa takılcak bişey değil bana göre

Gelmez merak etmeyin. Dayim olse ben gorumcemin hedesini dert etmem cunku. Gorumceyi gozum bile gormez. 3 gun olmamis cenaze kalkali gelmis burda gorumce cekistiriyorsunuz. Asil cirkinlik bu.
Umarim bu da sizin basiniza gelmez.

Kusura bakmayın ama ben eşim bana gelip kardeşin şunu yapmadı, annen bunu yapmadı deyince aşırı sinir oluyorum. Gidip koca koca insanlara şunu yap, ara baş sağlığı dile vs. demek çok saçma geliyor. O kadar bunaldım ki bu durumdan. Ailemi değiştiremem, atamam, satamam yani. Sürekli şikayet beni üzmekten başka hiçbir işe yaramıyor. Mesela benim eşimin ailesinden hiç öyle beklentilerim yok, çok da mutluyum. Herkese tavsiye ederim.

Her seferinde eşimi eşimi diye büyük harflerle yazıyorsunuz ama erkek kardeşini arıyor neticesinde alakasız birisini değil ki.
Ayrıca siz kendi derdinize üzülün görümcenizin baş sağlığı dileğini çok da umursamayın

Benim görümce yok, ama dayım var vefat etse, kv eşime taziye belirtse şov olarak görmem. Cünkü tanımıyorlar bile birbirlerini.. Ama dayınız ile görümcenizin iletişimi vardıysa ayıp etmiş.. Benim eşimin anneannesi vefat etti annem babam baş sağlığı diledi arayıp eşime ve kv ye fakat cenazeye gitmediler.Tanımıyorlar bile ananeyi fakat kv anneme küsmüş gelmedi diye sizin o hesap

annem hasta yatsa dayım ölse görümce zerre şeyimde olmazdı.

ailenizden daha mı önemli bu insan da arayıp aramaması bile mesele

Bazı insanlar başsağlığı dilemeyi veya hastalıkta teselli edecek şeyleri söylemeyi beceremezler ben öyleyim mesela böyle bir durum olabilir mi?

Doğulu olmakla karadenizli olmakla konunun ne alakası var anlamadım yani görümceniz karadenizli diye mi böyle davranıyor ?
Bir arkadaş daha sormuştu bunu aynı cevabı yazıyorum
Hani gelenek görenek Vs denirse diye belirttim bazen bana ters gelen şeyler onların adeti olabiliyor değerlendirebilmeniz açısından yazdım

Hanımefendi eşime de taziye dileği bildirse art niyet aramam söylediği tek şey karının dayısı mı öldü tamam dur ararım onu bu kadar tanımak tanımamak Vs değil bir önceki hastalık olayında da annesi mi hasta dur ararım onu diyor kapıyor sonra duvar ne bu ikircilik beni delirten bu

Abisi değil küçük kardeşi derdim neden kardeşi ile konuştu Vs değil ama anlayabileceğinizi sanmıyorum o yüzden yormayacağım çenemi

Ben bu hastalandim aramadi yakinim öldü aramadi olaylarina karşiyim herkesin kendine gore derdi var ben şahsen yakinimi kaybetsem allah korusun uzun bi sure telefonumu açmam herkese lafmi anlatiyim acimi mi yasayim takilmayin bunlara siz de onu aramaz sormazsiniz olur biter aramadin derse de sende beni aramiyosun dersin

Siz gorumceye cok anlam yuklemissiniz bana gore. Ben bu kadar uzuntude telefonlara bakamam bile, kim aradi kim aramadi diye uzuntumden acımdan dusunemem..Beklentilerinizi dusurun. Bir gun siz de onun yakininin cenazesinde ya da hastasinda onu degil esini arayin.

Nişanlıyken Amcam öldü. Kv ve kp başsağlığı vermedi. 10 gün sonra kv’nin babası öldü. Bende başsağlığı vermedim. Kimse ölümsüz değil. Siz de aynı şeyi yaparsınız.

Yetiştirilme kültüründen ve yakın bir akrabalığınız olmasından kaynaklı fazlasını bekliyor olabilirsiniz ama ben de bu tip durumlarda direkt kişiyi arayamıyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok kızıyorum kendime, çocuk gibi mesaj atıyorum. Belki o da ne diyeceğini bilemiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…