Başvurudan sonra yanıt gelmemesi

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.918
3.295
133
Arkadaşlar benim için dert bu belki dert olmayabilir ama.
İnternetteki bu freelance sitelerinden birine üyeyim ve tercüme işlerine başvuruyorum. Geçen gün başvurduğum bir ilandan yanıt geldi. İlanda web siteleri için tercüme ve Türkçe yazı yazabilecek birini aradıklarımı yazmışlar. Küçük bir test yapacaklarını söylediler. 6 kısımdan oluşan bir test yolladılar, ilk dört kısmı İngilizce’den Türkçe’ye çevirmem gerekiyordu kalan iki kısımdaki başlıktan da kendim ufak paragraflar yazmam gerekiyordu iki saat içinde. Yaptım yolladım. Fakat bana kimse dönmedi. Acaba işi bana mı yaptırdılar diye düşündüm ama sanmıyorum çünkü mesaj atan firmayı araştırdım gerçek. Şimdi başarısız mı oldum ben yoksa sadece zamanları mı yoktur? Ne bileyim yapamamış olsam en azından şu şu sebeplerden olmadı denir diye düşünüyorum. İşveren arada online oluyor görüyorum ama sorulmaz da şimdi değil mi?
Not; işe üç gün önce başvurdum, iki gün önce döndüler, dün sınavı oldum

Son düzenleme:
Bazen şirketler ihtiyaçları olmadığı halde yedekte eleman dursun diye ilan açıyorlar. Büyük şirketlerde tanıdıklarınız varsa haberdar olabilirsiniz. Örneğin ıt eleman ihtiyacı olmadığı halde ilan güncel kalıyor.
Belki öyle bir durum vardır.
Belki de talep yoğun olduğundan çevirileri değerlendirme süreci uzamıştır?

Bazen şirketler ihtiyaçları olmadığı halde yedekte eleman dursun diye ilan açıyorlar. Büyük şirketlerde tanıdıklarınız varsa haberdar olabilirsiniz. Örneğin ıt eleman ihtiyacı olmadığı halde ilan güncel kalıyor.
Belki öyle bir durum vardır.
Belki de talep yoğun olduğundan çevirileri değerlendirme süreci uzamıştır?
Freelance sitelerde bu böyle midir? Hani tam zamanlı veya yarı zamanlı bir iş değildi bu çünkü. Açılır açılmaz başvurdum bana geçen gün döndüler dün sınavı oldum. Ya bilemiyorum ki. Övünmek gibi olmasın ama gerçekten sağlam bir CV’m var, belki de profil fotoğrafından kaybediyorum :KK70:bazı işlerde de kimse cevap vermiyor ama böyle ciddi işler değil. Mesela 1500 kelimelik çeviri yapılacak diyorlar yazıyorum yok kimse dönmüyor

Dün olmuşsunuz daha hemen nasıl dönebilirler? Takdir edersiniz ki sadece siz başvurmamışsınızdır. Erken panik olmuşsunuz gibi geldi bana

Freelance sitelerde bu böyle midir? Hani tam zamanlı veya yarı zamanlı bir iş değildi bu çünkü. Açılır açılmaz başvurdum bana geçen gün döndüler dün sınavı oldum. Ya bilemiyorum ki. Övünmek gibi olmasın ama gerçekten sağlam bir CV’m var, belki de profil fotoğrafından kaybediyorum :KK70:bazı işlerde de kimse cevap vermiyor ama böyle ciddi işler değil. Mesela 1500 kelimelik çeviri yapılacak diyorlar yazıyorum yok kimse dönmüyor
Freelance'de daha da zor. Bağlılık yok sigorta yok. İngilizcesi olan herkes onlar için birer çalışan adayı. Çok avantajlı işveren için.

Yüzyüze görüşmede bile karar açıklanması 10 15 gün- 1 ay sürüyor. Yazı vermişsiniz sadece, sürecin uzaması çok olası.
Sadece bir yere bağlı kalmayın. Kendiniz de araştırma içine girin. Tahmin ediyorum ki sadece başvurduğunuz işte bile yüzlerce rakiple yarışıyorsunuz.

Freelance'de daha da zor. Bağlılık yok sigorta yok. İngilizcesi olan herkes onlar için birer çalışan adayı. Çok avantajlı işveren için.

Yüzyüze görüşmede bile karar açıklanması 10 15 gün- 1 ay sürüyor. Yazı vermişsiniz sadece, sürecin uzaması çok olası.
Sadece bir yere bağlı kalmayın. Kendiniz de araştırma içine girin. Tahmin ediyorum ki sadece başvurduğunuz işte bile yüzlerce rakiple yarışıyorsunuz.
Her bulduğum işe başvuruyorum. Sene sonunda yurtdışına gitmek için para biriktirmesem belki bu kadar takmam ama :(

Sizi kenarda tutup ihtiyaç durumunda dönüş yapabilirler, mesela çalışan diğer kişinin işten çıkmasını bekliyor da olabilirler. Ya da olumsuz sonuçlanmıştır sizden başka birisiyle görüşmüşlerdir belki o daha hızlıdır ve onu seçmişlerdir. Kısacası kafanıza takmayın ben de mezun oldum olalı 5 yerle görüştüm hepsi “yarın arar kararımızı söyleriz” dediler kimse de aramadı malesef böyle yapıyorlar.

Back
X