- 25 Nisan 2017
- 764
- 556
- 23
- Konu Sahibi Dondurmalipasta
Ünlü bir psikolog kitabında danışanlarından birinin panik atak olduğunu, eşi ne zaman seyahate çıksa hastalandığını yatak döşek yattığını yazmıştı. Kitaptaki kadın eşinin ilgisini yakalama yolu olarak bunu seçmiş bilinçaltında ve ciddi ciddi hasta oluyormuş. Sizin yorumunuz o kadını hatırlattı bana.Bana bu bayılmalar histerik gibi geldi biraz eski konularına da bakınca. Zira çocukluğundan kalma olan yoğun bir ilgi açlığı var, annesiyle uzak olduğu için bu ilgi ihtiyacını eşi üzerinden karşılamaya çalışıyor. Anladığım kadarıyla çok da, nasıl desem, dişli bir kadın değil, reel hayatta içine kapanık gibi. Bu yaşadığı sıkıntıları, üzüntüleri dışa yansıtamadığı için vücut bunu kaldıramıyor ve bayılarak tepki veriyor. Yani konu sahibi eşine "Ben senin ilgini istiyorum, benimle ilgilen" diyemiyor da ilgilenmesini bayılarak sağlamaya çalışıyor bilinçdışında. Tabi bu benim şahsi fikrim, en doğru tanıyı psikiyatri bölümünde alacaktır. Bayılmaların altında anladığım kadarıyla fiziksel bir sebep yok. O yüzden muhakkak psikiyatri görmeli.
Konu sahibine gelince elbette siz böyle yapıyorsunuz demiyorum ama erkekler rutine binmiş kronikleşmiş hastalıkları hastalık olarak görmüyor bir süre sonra. Üzmeyin kendinizi. Yiğeninin ciddi hastalığı olmasa gitmezdi. Sizin kendinize gelip dinlendiğinizi düşündüğünden belki bir daha aramamıştır. İnsan hastayken çok duygusal oluyor. Muhtemelen eşiniz bu kadar duygusal bir anda olduğunuzun bile farkında değil. Buradaki benim eşim dağları delerdi diyen kadınlara kulak asmayın çünkü yaranıza tuz basmaktan öteye geçmeyen yorumlar bunlar. Siz başkalarının eşlerinin ne kadar iyi olduğunu duymak için konu açmadınız nihayetinde :)
Bence kendinizi buradaki olumsuz yorumlarla doldurmayın ve eşiniz geldiğinde yüz yüze sakince konuşup üzüntünüzü anlatın. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin...